Inlägg

Inlägg som Dozzeman har skrivit i forumet
Av Dozzeman

@r80x: TACK!
Funkade för mig också!

Mvh
Tobias

Av Dozzeman

325:- kan swisha på en gång!

Av Dozzeman

Finns den fortfarande kvar?

Av Dozzeman

Hej,

Tänkte bara uppdatera att min reklamation av kylaren gick igenom hos Inet. Så något var uppenbarligen fel. Fick dock inget besked om vad som var felet.

Mvh
Dozzeman

Av Dozzeman

@Corsair Johan:

Tjena Johan, jag har monterad ned den kylaren nu och köpt en annan. Dock är jag 100% säker att den satt rätt monterad då jag dubbelkollat det innan. Har heller inga problem med oljud. Köpte en h115i nu, tyckte mig läsa att de typ är identiska?
Nu är problemet borta så min slutsats är att det va något fel med förra kylaren. Ska skicka den till inet och hoppas på en reklamation.

Det konstiga är som sagt att när jag påverkat radiatorn "fysiskt" så funkade den som den skulle tills att jag lät datorn stå avstängd en stund.
Efter att jag slog på den igen hade idle tempsen stigit med 10 - 15 grader och full load med 30 - 35 grader. ´Bara för att testa när den gick som varmast under ett aida64 test så knackade jag till på toppen av mitt chassi där radiatorn sitter och tempsen sjönk med 20 - 25 grader på samtliga kärnor, även vattnet blev svalare.

Därav tror jag att det är något som slår stopp i systemet då jag varje gång som sagt gjort nåt "fysiskt" med radiatorn så har den funkat fram tills att datorn stått avstängd ett tag och cirkulationen i systemet stått stilla.

Rörigt ? I know

Mvh
Dozzeman

Av Dozzeman

Nu har jag gjort samma test som innan med Bf1 (lucky me) och på den tiden som vattnet förut blev 47 grader, är den nu ca 34.5.... Som sagt, kan det slå stopp i slangarna och att det släpper när man rör på dem?

Av Dozzeman

NU vände jag på radiatorn i hopp om att "lätta" lite på slangarna, nu går det svalt igen och Vatten tempen sjunker hela tiden. Innan jag vände på den så låg vattnet på 36 grader i idle, nu är den snart nere under 30.... fattar inget. Det konstiga är att den "funkar" i en dag sen skjuter tempsen i taket igen om jag inte "pillar" på hårdvaran. Ska testa dra igång Battlefield nu och se vad som händer.

Av Dozzeman

H110i GTX problem

Hejsan.

Jag har lite strul med min kylare och mina temps på min CPU.

Jag har haft den sen i september förra året och den har jobbat på bra. För någon vecka sen började dock datorn strul och kunde ibland bara stängas av helt random när jag spelade. Kikade på temps och såg att de va väldigt höga, uppemot 90 - 95 grader på alla cores, när de tidigare legat på 60 på full load. Tänkte om det va radiatorn som dammat igen. Monterade bort den (den va lite dammig, inte alls mycket) gjorde rent och monterade tillbaka igen. Nu funka den som den skulle igen. Hurra tänkte jag.

Dagen efter samma visa igen med de höga tempsen. Monterade bort fläktarna på radiatorn för att kolla om det va dammigt igen, men icke, lika fint som dagen innan. Monterade ihop igen, startade datorn och allt funka som det skulle igen.

Uppdaterade nu Corsair link för att hålla kolla på diverse temps. Nu kommer min egentliga fråga, hur varmt ska "vattnet" i systemet vara, för när jag spelar så kan det bli uppemot 50 - 55 grader, och jag har läst runt lite och sett att folk säger att deras inte blir varmare än 37 grader.

En intressant sak som hände igår var att när datorn varit idle i ca 30 - 40 min så visade corsairlink att H110iGTX (antar att den mäter vattnet i systemet eller nåt) var 38 grader och den hade stått stilla på det i 30 min. Jag började röra lite på slangarna och vips så sjönk tempsen på kärnorna med 15 grader från 45 till 30 och tempsen på vattnet började gå ner, stannade till slut på ca 30 grader. Antar att det är denna effekt jag fått ner jag monterat bort fläktarna då har jag ju rört en del på slangarna.

Så jag har egentligen två frågor, kan det "klegga igen" i ett sånt här system och vad är normala temps på vätskan i systemet?

Har även klockat ner systemet nu för att inte överhetta det.

Rörigt inlägg jag vet, hoppas någon kan ha ett svar.

Mvh
Dozzeman

Av Dozzeman

Jag kör ett MSI GTX 980Ti Gaming och är grymt nöjd!
https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/nvidia/msi...

Av Dozzeman

@Vland: De sätter sig själva i "sleepmode" om inget ljud spelas i dem på 5 min. Då är det bara att ratta på volymhjulet så hoppar de igång igen. Tycker dock att det borde finnas en avstängningsfunkion på den inställningen. Kan väl hoppas de lägger till det.

Av Dozzeman
Skrivet av ustzeust:

Min 4790k klockar inte ner sig under idle längre, kör 4.8 hela tiden vilket medför lite högre temperaturer än vad jag vill.

Suttit i bios i en halvtimme men kan inte komma på vad det är. Förslag någon?

För mig blev det så om jag ändrade energialternativ i windows till "hög prestanda". Ändrade jag sen tillbaka till "balanserad" så klockade den ner sig igen som vanligt.

Av Dozzeman
Skrivet av wilykit:

Kollade du den varmaste kärnan i HWMonitor då? För IETU visar snitttempen.

Prime95 och Aida64(tror jag) använder sig av AVX som puttar in några volt extra (eller snarare haswell cpun som ber att få mer) vilket gör att det blir varmare.
Använder personligen IETU.

Jag använder mig av realtemp för att hålla koll på tempsen, borde ge samma resultat som HWmonitor?

Av Dozzeman
Skrivet av wilykit:

Är riktigt nöjd med min h100i. Det bästa är att den kyler väldigt stabilt. Kör med standardfläktarna som kommer med h100i och har den monterad i toppen av chassit på utsug så att suger ut all varm luft, istället för insug. Går säkert att få ner tempen ännu mer med bättre chassi- och radiatorfläktar så som Noctua eller Corsair SP120.

Personligen skulle jag försöka sänka vcoren en aning för att komma under 80C i max, eventuellt sänka klocken. Medeltemperaturen är helt okej i min mening.

För övrigt tycker jag du ska stresstesta i Intel Extreme Tuning Utility med den processorn, istället för prime95 och Aida64.
Sedan övervaka med HWMonitor.

Testade Intel Extreme Tuning Utility, gjorde ett snabbtest på 10 min för att se tempsen. Då gick varmaste kärnan upp till 74 grader. Vilket jag antar är bra Men du menar alltså att detta testresultat är mer att lita på än det jag fick i AIDA? Antar att de testar på "olika" sätt eftersom den gick 8 grader svalare nu.

Av Dozzeman

Ursäkta om jag lånar tråden TS, men tänkte bara ställa en fråga till :).
Sitter på en Corsair H70 som kylare idag till min 4790K, tror ni jag skulle få stora temp skillnader med en h100i istället. Den är idag klockad till 4,5 ghz på 1.219 vcore och har en max temp på en av kärnorna efter 1 h i AIDA 64 på 82 grader de andra strax under 80, och medeltemp enligt AIDA ca 75 på alla kärnor i 100% load. Är det höga temps för att va på den Vcoren?

Av Dozzeman

Okej, men i SweC recensioner utgår det från varmaste core tempen alltså?

Av Dozzeman

När ni skriver ut era load temps, är det på kärnorna eller på själva cpun?

Av Dozzeman

Tack så mycket, hade inte hittat någonstans där det stod rakt upp och ner att det funkade!

God Jul!

Av Dozzeman

Funkar Corsair H70 till en 4790K?

Som det framgår i rubriken undrar jag om någon vet ifall Corsair H70 passar till 1150 processorer?

Av Dozzeman

Hej, tänkte kolla hur det fungerar med distansköplagen när man hämtar ut i butik?
Gäller den, om jag låt säga betalar via internet när jag lägger ordern men väljer att hämta ut i butik?
Borde ju inte spela någon roll om jag hämtar ut den på posten eller hos er när jag redan betalt den via internet?

/ Dozzeman

Av Dozzeman

Tack för svaren!