Inlägg

Inlägg som DaDavidov har skrivit i forumet
Av DaDavidov
Skrivet av Ceji:

Om det bara vore så enkelt. Det är tillgång och efterfrågan som styr priserna. EU har brist på energi eftersom det finns mycket mindre gas än innan. Tyskland gör el av gas och nu kan de inte göra det längre. Tack vare EU tillhör södra Sverige samma elmarknad som eu och eftersom det är elbrist i EU får den som betalar bäst köpa. Sverige är tvingade att exportera el till EU och vi köper även el från EU när vi har brist. Vindkraft och solkraft producerar inte el när vi behöver utan när det blåser och solen skiner. Dessa förnybara energikällor är det som premierats och lyfts fram som miljövänliga och kärnkraften har hatats framförallt av miljöpartiet. Vi har tack vare miljöpartiet och alla andra kärnkraftsmotståndare stängt ner halva vår kärnkraftskapacitet och nu ser vi resultatet. Jag hoppas alla kärnkraftsmotståndare och de som röstat på miljöpartiet med glädje betalar sin elräkning för det är de som är en stor del av orsaken till dagens elpriser. Hade vi haft kvar vår kärnkraftskapacitet hade priserna sett helt annorlunda ut nu. Hade södra Sverige inte blivit tvingade av EU att tillhöra elmarknaden i EU och exportera el hade priserna också sett annorlunda ut, men då hade vi varit tvungna att själva producera all el vi förbrukar. Det hade varit svårt när vi stänger våra effektivaste energikällor där vi också kan styra mängden som produceras efter vårt behov.

Om det bara vore så enkelt. För att ditt resonemang skulle fungera skulle Sverige behöva producera mer el än vad EU kan konsumera för att det skulle få en stor påverkan på elpriserna inom Sverige.
Eftersom Sverige tvingas att exportera kommer nästan all el som produceras ställas till EUs förfogan Om EU vill köpa. Sålänge det råder brist på någon form av energi kommer andra former behöva täcka upp för mellanskillnaden.
Folk i EU vill konsumera lika mycket som folk i Sverige, och inget kommer ändra på det inom den närmsta framtiden.
Hur mycket kärnkraft skulle Sverige behöva bygga för att mätta EU? I mitt tycke för mycket.

Av DaDavidov

Med tanke på hur mycket du är villig att lägga kanske en processorkylare skulle vara en trevlig sak att lägga till.
Om inget annat, för att få en lite tystare dator.

Av DaDavidov

Då bjuder jag 700:- plus frakt

Av DaDavidov

Bjuder 600:- plus frakt

Av DaDavidov

Fråga 6 är min favorit fråga någonsin

Av DaDavidov

300:- + frakt för Game & Watch

Av DaDavidov

Har handlat lite från Amazon lite då och då, runt hälften av gångerna har produkterna varit undermåligt packade och kommit fram mer eller mindre skadade. Men sådant kan hända från vilken återförsäljare som helst.

Det bästa med amazon är annars att de ofta kan ha lite mer udda prylar som annars hade kostat en arm och ett ben att få till Sverige.
Det sämsta är å andra sidan deras hemsida, med en sökfunktion som fått mig att flera gånger köpa från andra.

Jag har inte heller någon överdriven vilja att bara konsumera mera, så prime är inte för mig. Hade det funnits för tio år sedan, då hade jag nog skaffat det så fort jag kunnat.

Av DaDavidov

Fråga 7, den om Narnia, hade jag svårt för. Jag tänkte att den handlade om min morbror trollkarlen och inte häxan och lejonet.

Av DaDavidov

Fick nyligen två gamla netbooks av en kompis (han skulle kasta dem och jag frågade om jag fick ta dem istället), vilket har väckt mitt intresse för att pilla med laptops också.

Båda är från runt 2009 och är en ren skär glädje att pilla med; massor av extra PCB med olika funktioner, allting är sammankopplat med kablar istället för att vara fastlött, formfaktorn på runt 10-11 tum har lett till mycket roliga lösningar.

Att också få utforska Linux på den mer nedskalade sidan är ett extra litet plus i kanten.

Av DaDavidov

Hade bensinbil fram tills 5 år sedan, kör på vanlig cykel och hyrbil istället.

För min del var bilägandet nästan bara slöhet då jag bor och jobbar på samma ort (dessutom bara 6km enkel väg), nästan alla jag känner bor på samma ort, och så har jag inga barn.
Jag kunde inte rättfärdiga kostnaden som bilägandet innebar kontra vad jag fick för faktiskt värde ur det.

Av DaDavidov
Nytt bud: 300 kr + frakt för nätaggregatet
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av DaDavidov

Kan börja med ett bud på 200kr plus frakt på nätaggregatet

Av DaDavidov
Skrivet av Anton97210:

Hej söker en stationär dator som ska användas för att spela, kolla Youtube. Skulle vilja ha ett vitt chassit med glas på sidan.
pris runt 10 000 - 12 000 kr

Gäller budget bara dator eller tillbehör och skärm också?

Av DaDavidov
Nytt bud: 600 kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av DaDavidov

I sådant fall lägger jag ett bud på 400 kr plus frakt.

Av DaDavidov

Är minnena sålda?

Av DaDavidov

1300 kr + frakt för båda

Av DaDavidov

500 kr + frakt för hörlurarna

Av DaDavidov
Nytt bud: 800 kr 800 kr + frakt för Oculus Rift och tillbehören
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av DaDavidov

Köpte en TV under BF som snabbt gick sönder (HDMI slutade ta emot signal).
Tappade snabbt orken att göra saker efter det så köpte nytt täcke och kudde på IKEA, vet ej om det var någon rea men det blev några hundralappar billigare än vad hyllpriserna sa.

Livet är för kort för att sova dåligt.