Inlägg

Inlägg som L'ombra har skrivit i forumet
Av L'ombra
Skrivet av Kasken:

Vilka incitament skulle det då finns för en entusiast med stort kunnande och ett djupt intresse för datorer att använda ett operativsystem som inte är fullt anpassningsbart, eller inte är byggt på öppen källkod?

Ser inte varför jag skulle vara mer benägen att använda något bara för att det använder öppen källkod. Vad menar du med anpassningsbart, exakt?

Skrivet av Kasken:

Eftersom jag själv just nu är mitt i småbarnsåren så blir det en liknelse med att lära sig cykla.
I början gör stödhjulen nytta, de sänker kraftigt kunskapskraven på användaren, så att användaren kan testa på och komma igång med aktiviteten. Om inte dessa hjälpmedel fanns så skulle många som testade på aktiviteten snabbt avsluta i ren frustration eftersom det helt enkelt var för svårt att komma igång för den som inga kunskaper har.
Men så fort användaren kommit en liten bit på vägen med att utveckla sina färdigheter och kunskaper så inser h*n ganska snabbt att dessa hjälpmedel även blir begränsande, h*n ser sina äldre syskon och vänner som slutat använda dessa hjälpmedel och vad de kan utföra med sina cyklar.... Utvecklar man sen ett brinnande intresse och entusiasm för aktiviteten, då håller det ju inte med stödhjul på hojen om man ska köra tour de France, eller nån extrem mtb-tävling?

Jag cyklar inte för att det är "roligt". Jag använder cykeln för att pendla, och för det föredrar jag en bekväm stadscykel. Om jag senare utvecklar ett djupare intresse för cykling så kanske jag skaffar en mountain bike när jag känner för att cykla extremt, men jag kommer fortsätta använda min stadscykel för att pendla. Min förmåga att hantera mountain biken ("teknikintresse") gör inte att jag föredrar den.

Av L'ombra
Skrivet av Kasken:

Av ren nyfikenhet, vad är det förutom DirectX som får så många att fortsätta använda Windows?

Räcker inte det som anledning menar du?

Skrivet av Kasken:

Här inne är vi ju alla någon form av entusiaster med ett djupt intresse och nyfikenhet kring allt som har med datorer att göra, rent naturligt borde de flesta föredra Linux över Windows och iOS

Detta måste jag ifrågasätta. Varför skulle det vara naturligt?

Av L'ombra

Det där med att Windows 10 skulle vara den sista utgåvan var ju bara ett dumt uttalande och ett skott i foten, som jag personligen inte kommer ställa dem till svars för, även om jag inte har mycket till övers för Microsoft på senare år. Alternativt handlar bara om någon slags rebranding och det i praktiken inte är något annat än en mer omfattande halvårsuppdatering.

Mest nyfiken på vad som gör att de inte kan eller vill fortsätta med "Windows 10". Linux-kärna och/eller ARM-version låter ju spännande (även om jag inte vet vad det skulle innebära i praktiken), men också ganska osannolikt. Att bryta x86-kompatibilitet är ju uteslutet iaf.

Av L'ombra

Mitt favoritprotokoll och förmodligen det bästa som har hänt i hårdvaruväg. Åtminstone om man bortser från allt som hänt efter 3.0, (USB C undantagen) vilket också råkade vara vad jag tappade poäng på.

Av L'ombra

För att kunna posta i den här tråden.

Av L'ombra
Skrivet av walkir:

Det översätt till "scrollbars" på engelska och återfinns bland annat i startmenyn i Windows 10.

Dvs det har väldigt lite med skärmen att göra enligt mig. Jag hade lagt det under "Accessibility", men Microsoft går sina egna vägar.

Den ligger ju under Accessibility. (Ease of access)

Av L'ombra

Hade det rört sig om någon slags Unix-baserad kärna tror jag inte man hade nöjt sig med att prata om det mest betydelsefulla på enbart ett decennium!

Av L'ombra

Kan bli sämre, och kan bli mycket bättre. Oavsett är jag inte nöjd med vad vi har i dagsläget, så jag ser fram emot detta avslöjande.

Av L'ombra
Skrivet av anon214822:

Microsoft pratar om nästa generation av Windows, inte nästa version. Hade dom sagt nästa version så hade det antytt en stegning från Windows 10 till Windows 11 men det gör dom alltså inte. Så som jag tolkar Microsofts språkbruk så är det är en alldeles vanlig uppdatering det handlar om, inte en uppgradering.

Vilket ju spelar roll, vad jag förstår, om den är frivillig eller inte.

Har svårt för att tolka "generation" som mindre betydelsefullt än "version".

Av L'ombra
Skrivet av Dragonflame:

Det hade du visst rätt i... så här står det på komplett
"I skrivande stund har vi ännu inte fått de slutgiltiga priserna från tillverkarna. Priserna kan komma att ändras fram till lansering. Observera att du erbjuds att köpa grafikkortet till det pris som gäller vid lansering. "

kan man hoppas att priserna sänks ?

De lär ha fått slutgiltiga priser nu. (tror jag?)
#19105518

Av L'ombra

*försök att få sitt vansinniga köp bekräftat*

Ok, men Komplett har ett par modeller som just nu ser ut att komma gå för runt 15k. Om man kollar vad 3080 ligger på i genomsnitt på Prisjakt (ca 13k) så känns inte det heeelt orimligt? Right??

Helt galet. Mitt 1070 som jag köpte för 4 600 kr när det begav sig är den dyraste datorkomponenten jag någonsin köpt. Har å andra sidan aldrig haft råd med mer än så, men det har alltid känts som en lagom nivå. (670 innan dess) Hade siktat in mig på att äntligen uppgradera hela datorn den här generationen (Zen 3 + RTX 3000), och fick tag på en 5800X under Sweclockers Live. Hade intalat migsjälv att så länge de hamnade under 15k så skulle jag seriöst överväga det. Men då kanske jag hade förväntat mig aningen högre prestanda.

Av L'ombra

Låter som du behöver ordna något slags installationsskript som lägger undan filerna och skapar en genväg på skrivbordet el likn.

Av L'ombra

Varför flyttar användarna på A?

Skrivet av Frejoh466:

A letar efter ./D/B och ./D/C så det kommer inte att fungera då den kommer inte att hitta D mappen om jag flyttar A filen in i D mappen.

Förslaget var ju att flytta A och D in i E, inte att flytta A in i D.

Av L'ombra

Jag tycker NetOnNet titt som tätt har kraftigt nedsatta 5800X-fyndvaror. Får de så många returer? Fyndpriset är dessutom alltid snarlikt. (samma?) Är det bara jag eller är det anmärkningsvärt?

Av L'ombra
Citat:

För att komplicera saker ytterligare tar det från början till slut runt tre månader att tillverka en krets och hela processen pågår under dygnets alla timmar.

Vad innebär en "krets" här egentligen? Är inte så insatt i dessa tillverkningsprocesser. Vilken process är det som tar tre månader?

Av L'ombra
Skrivet av vrwitchy:

Pimax är ju headset för riktiga VR entusiaster som inte är rädda för lite extra fix, räkna inte med att allt funkar som det ska "right out of the box"

Har inte testat produkten i fråga, men den här beskrivningen tolkar jag omedelbart som en dålig ursäkt för en undermålig produkt.

Av L'ombra

Bryr mig inte om gubben, men den nya tycker jag bara ser tråkig ut. Godtyckligt mönster. Lite som Corsairs dito häromåret.

Av L'ombra

Moddare har ingen budget är det korta svaret. Betänk hur många utvecklingstimmar som har lagts ner för att ta fram alla moddar du använder. Det är i regel inte värt (för betalande utvecklare) att lägga ner tid på superdetaljerade objekt för att hålla i de fall någon inspekterar det med förstoringsglas.

Av L'ombra

1 500 + frakt.

Av L'ombra
Citat:

Som ett led i skärmens uttalade storhet slår Samsung ett slag för säkerhet genom funktionen Secret Screen, som gör skärmen oläslig från sidorna.

Låter nästan som en alternativ beskrivning av en TN-panel.