Inlägg

Inlägg som L'ombra har skrivit i forumet
Av L'ombra

En webserver i sig skulle jag säga inte är något att oroa sig över. Det beror helt på vad för webtjänst du hade tänkt köra. Det blir ungefär som att fråga sig huruvida det är säkert att installera applikationer på datorn. En statisk HTML-sida finns egentligen inget att göra intrång på, men all ytterligare komplexitet introducerar ytterligare sårbarheter. Ska du t ex köra PHP så finns det helt plötsligt många fler variabler, men det beror som sagt på koden.

Angående portar så bör du enbart öppna de som krävs för HTTP, och då kan du förhålla dig till ovanstående. Om du öppnar fler portar så beror det på respektive protokoll. Vissa är ökänt osäkra, andra inte.

Av L'ombra
Skrivet av dblade:

Det är klart att man kanske kan göra ett koncept på samma sätt som Eurotruck simulator har lyckats med?

Kanske hade Deadstick varit något för dig. Det har inte släppts, och tyvärr så avslutades samarbetet med deras utgivare tidigare i år, så projektets framtid ser inte så ljus ut... väldigt tråkigt.

Av L'ombra
Skrivet av Joppis:

En försmak på hur det blir i framtiden när butiker lägger ner?

Mina gamla spel från 98-2001 som jag har på CD-skiva funkar fortfarande i Windows 10 och utan uppkoppling till servrar så jag har kunnat visa min son vilka "coola" spel som jag hade i övre tonåren. Inte säkert att han kommer kunna göra detsamma med sina eventuella barn i framtiden då dagens spel mer är som SaaS.

Detta är viktigt. Alla som bryr sig om bevarande av spel bör motsätta sig "games as a service".

Kan rekommendera detta klipp för de som vill ha lite mer kött på benen. (obs ca 1 timme långt)
https://www.youtube.com/watch?v=tUAX0gnZ3Nw
Kortfattat så är problemet att såvida ett spel inte är prenumerationsbaserat så är det en "evig" licens du köper, medan "games as a service" i praktiken innebär att du bara kan spela så länge som utvecklarna känner för att ha servern igång.

Av L'ombra
Skrivet av dblade:

Kanske dags för Google att göra sin variant av Flight Simulator. Skulle önska dom i så fall också kunde lägga in lite intressantare spelkoncept för man tröttnar ganska snabbt på att landa och starta ett flygplan.

Fast det här är precis vad en flygsimulator är. Folk säger ofta felaktigt att något "inte är ett spel, det är en simulator", när de två inte utesluter varandra, men i detta fallet är det faktiskt väldigt lite "spel", och det var aldrig tänkt att vara.

Vad är det du är ute efter om jag får fråga? Det finns vissa moddar som lägger till lite ekonomiaspekter vet jag.

Av L'ombra
Skrivet av pine-orange:

För när alla företag slutar få in några pengar kommer ekonomin bara rulla på som vanligt och dela ut löner till sina anställda samt fylla på med skattepengar till statskassan.

Visst, vi kan inte göra det helt plötsligt utan konsekvenser. Det var mest en kommentar angående att en stor del av dagens konsumtion är onödig.

Av L'ombra
Skrivet av Chrisj:

Men vad är alternativet då? Inga varor till någon någonsin?

Jo då, men vi lär kunna dra ner på global konsumtion med 90% utan att någons livskvalitet påverkas nämnvärt.

Av L'ombra

ARM + x86-emulering, precis som Apple, antar jag. Sedan är det fritt fram att börja skriva om sina applikationer för framtiden.

Kan inte påstå att jag är särskilt kunnig inom ämnet, men detta känns som den enda lösningen. Just emuleringen verkar ju fungera bra för Apple åtminstone, och det skulle behöva fungera minst lika bra på Windows. Kompatibilitet med gamla applikationer är en väldigt stor del av Windows (inte minst för egen del) som jag inte ser att de någonsin kommer släppa. Tvärtom skulle de i sådana fall ge sina kunder en enorm öppning att lämna plattformen.

Av L'ombra

Så länge OLW gör Skruvar så är det där jag lägger min röst.

Av L'ombra
Skrivet av DrAg00nEn-4thePlayers:

vill inte testa utifall någon ännu är aktiv och jag råkar få ett spel jag inte är intresserad av och som någon annan vill ha

Detta verkar förbluffande nog vara en relativt nyskapande tanke... ofta man ser "alla var tagna" i långa listor...

Av L'ombra
Skrivet av chksix:

Bra att nån står på sig mot alla "VR är dött" mantra.

Känns som jag är i dåligt sällskap i den här tråden, men om det är Facebook som ska vara frontfiguren så kan det lika gärna vara dött för min del.

Av L'ombra

Utan att ha testat själv så skulle jag säga att nej, rent objektivt är det inte värt att installera ett nylanserat Windows-operativsystem. Särskilt inte den första månaden. Det gäller oberoende av eventuella AMD-problem.

Däremot tror jag absolut att Windows 11 kommer vara bättre än Windows 10, i den mån att det känns mer färdigt. Det känns som de har bestämt sig för hur det ska se ut nu. Windows 10 är kaos.

Av L'ombra
Skrivet av anon334363:

Borde inte den vettiga defaultlösningen vara vscode dock?

Varför skulle det vara det?

Av L'ombra

Notera hur han har samma superskurk-asymmetriska ögon som Jeff Bezos.

Av L'ombra

Före USB.

Av L'ombra

Kan du ge exempel på en länk du får? Det torde hjälpa att identifiera vad det är som orsakar det.

Av L'ombra
Skrivet av Mocka:

Cherry KC 1000 blev det för mig på jobbet. Presterar som det ska, har liknande låga tangenter och är tyst. Kostar en spottstyver.
https://www.inet.se/produkt/6607631/cherry-kc-1000

Har inte behövt ersätta mitt Logitech ännu, men även jag har haft ovan nämnda Cherry-tangentbord på jobbet (fast varianten med kortläsare) och får nog lov att instämma. Olikt många andra tangentbord med låga tangenter så har detta dessutom konkava (istället för platta) tangenter, likt UltraX.

I övrigt gillar jag Microsoft Surface Keyboard, vilket jag har testat en kort stund men för den delen inte egentligen har några likheter utöver tangenthöjd.

Av L'ombra
Skrivet av KroesusSork:

Nej, ett grafikkort för 16.000:- kan aldrig vara "ett bra köp". Ett 3080 för 9000:- är vansinne nog.

"Relativt" är nyckelordet. Jag trodde vi hade konstaterat vid det här laget att folk är beredda att betala långt över 9 000 kr för den här generationens kort.

Av L'ombra
Skrivet av japu:

Dessa verkar inte gå åt, såvida de inte är dåliga på att uppdatera lagersaldo? Börjar folk se att priserna är på väg ner tro? För det är väl ett relativt bra köp (för att vara Ti) i nuläget?

Av L'ombra

Måste nog säga att jag föredrar de "vanliga" quizzarna.

Av L'ombra