Inlägg

Inlägg som Simpa1000 har skrivit i forumet
Av Simpa1000

Söker billig touchdator

Tjena!

Hade behövt lite hjälp! Söker en så billig dator som möjligt.
Tanken är att den ska vara liten, max 15tummare med bra batteritid som de viktigaste grejerna då den är tänkt för att vara portabel och användas under föreläsningar eller tågresor.
Användningsområde är endast internet, youtube, anteckningar och lättare appar.
Det enda lite krångligare är att den behövs användas till excel och då också vba och lite större excelfiler.

Jag har en budget på runt 4000 kr men kan vid behov gå upp men helst ner😉

Jag har kollat lite på chromebooks men jag vet inte om det går att använda vba i dom så är lite osäker.

Vore tacksam för lite hjälp och tips

Ps. Ni som har använt er av touchdatorer med penna, är dessa bra för anteckningar vid föreläsningar med mera eller bara en ”kul grej”?

Av Simpa1000

Evolve är btw inget "dåligt" spel som TS säger att det är, det har fått fantastiska reviews på själva spelet, det är priset och DLC modellen som folk klagar på mestadels på steam... dessutom så är smaken som baken! alla kan inte älska alla spel, själva älskar jag olika fps och sci-fi genrer och det värsta jag vet är långsamma äventyrsspel där man bara ska gå omkring och leta story liksom.

Jag tror TS skriver lite väl mycket från sitt eget perspektiv och sin egen spelsmak. Jag till exempel tyckte inte L2D2 var något vidare bättre än vad 1 var... jag är nöjd med L2D spelen som dom är, lägger dom ut ett nytt kommer det vara lite nya vapen, andra banor och kanske en ny zombie, sen exakt samma sak... vad är det för kul med det? Neh utveckla nytt för farao, konkurrens och initiativtagare är vad som är bra för spelbranschen!

Av Simpa1000
Skrivet av Lagerlöf:

Den kostar 2990 på elgiganten idag

Inte numera isåfall, har det kostat det under dagen då eller? Hade det gått för det priset hade till och med jag varit sugen på den konsolen ju

Av Simpa1000

glapp i strömkabeln mellan moderkortet och chassit kanske?

Av Simpa1000

ska du inte överklocka fungerar h97 alldeles utmärkt. sen är jag lit fanboy av samsungs ssd diskar så jag hade bytt ut ssd till samsung 120 gb, den är inte mycket dyrare och den har jättebra drivrutiner som fungerar helt perfekt.

det där med spel och sånt på ett amd kort är jag rätt säker på att det inte något vidare mycket stor skillnad längre, var nog det förr i tiden men AMD har kommit ikapp Nvidia om inte nästan gått förbi med sin serie r9. Jag har aldrig någonsin haft problem med mitt r9 290X. det är lite bättre än 290:an men drivrutiner har ag för mig är samma och sen jag skaffade mitt kort i december har ag inte haft ett enda problem med det.

edit: Nu vet jag inte vad du ska göra med datorn men det kan vara bra att tänka ifall du verkligen behöver en cd läsare, jag upptäckte snabbt att jag inte behövde någon cd läsare då jag använde usb för att installera OS och är det spel så köper ag spelet och laddar ner det för att skriva in koden så för mig var en cd läsare väldigt onödig.

Av Simpa1000

Tack för de snabba svaren! Beställde precis thli72 förslag fast med Samsungs SSD istället

Av Simpa1000

"Ny" dator till en kompis, hjälp mig

Hejsan alla SweClockerare.

En kompis kom och ville att jag skulle titta på hennes dator och se vad jag kunde göra för att förbättra den lite i delar. Problemet är att det måste köpas in nya delar och det måste ligga runt 4000-5000kr max i budget. Jag har suttit och tittat lite på delar som kan passa in i hennes dator för att göra den lite snabbare men hade kunant behöva lite köpråd och experthjälp

Hennes nuvarande dator:
Mid tower chassi
MSI Neo P45 moderkort
processorn vet jag inte men den är sönder så den måste bytas ändå
Nvidia GTX 9800
nättagg på 750W (kommer inte ihåg märket)
ramminnen som också måste bytas ut.
stockfläktar till allt.
plus en fungerande gammal cd läsare (vet inte om det har betydelse ifall man ska köpa nytt moderkort eller så men hon vill gärna ha kvar cdläsaren)
500GB hårddisk (märket vet jag inte)

Mina tankar:
Jag funderar på ifall det är lättast att byta ut moderkortet till något nyare som man kan matcha in en ny processor i och nya ramminnen plus att det gamla kanske är lite sönder. Men min tanke är iallafall att köpa ett nytt moderkort, ny processor, nytt RAM minne och en SSD disk. och då med dessa delarna som länkas nedan
http://www.inet.se/kundvagn/visa/6899969/dator-till-kompis

Ifall det är någon som vet att någon av fattningarna inte kommer matcha med dom gamla delarna eller anser att en viss del kanske inte alls behövs bytas ut så svara gärna och hjälp mig lite Hon vill framförallt kunna spela skyrim, behovet av högsta grafik är inte existerande.

Tack på förhand!

Av Simpa1000

Beta Key for European Servers:
LMKC-2CEX-CHL2-DQAM-QWGH[/QUOTE]

Tog den key:n, man tackar så hjärtligast!

Av Simpa1000

Jag har handlat en del på codenstuff och jag har aldrig haft några problem med dom, alla köpen har gett mig key:n inom 5 minuter efter betalning. köpte till exempel mitt BF4 premium där och mitt Splinter cell Blacklist

Av Simpa1000

Bland dom där mössen tycker jag definitvt qpad 5k, hade den innan men den gick sönder ganska fort så tänkte tipsa om en annan som jag köpte istället som jag tycker är helt underbar.

http://www.komplett.se/mionix-naos-3200/783379

Ungefär samma ergonomiska känsla som 5k:n men med lite mindre dpi men helt fantastisk spelkänsla!

Av Simpa1000

När jag googlade så stod det att gtx 770 inte skulle ligga särskilt högt, mellan 45-63? Annars kör på high istället bara, det är inte SÅ mycket skillnad.

http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmark...

Av Simpa1000

Fy vad skamligt av er Dustin! Fick precis ett mejl av er där det stod att min produkt Sapphire 290X har utgått ur sortimentet, ett kort jag snart väntat i en månad på och precis fått svar av dig här på SweC att den skulle komma den 6:e januari på min begäran.
Jag hade kunnat gå med på ifall varan utgått ur ert sortiment men när jag dessutom i samma mejl får en "liknande produkter" länk till EXAKT samma kort... fast för 500 spänn mer! Så ni har alltså makulerat min order som jag beställde för en månad sen för att priset blev för högt nu?

Har tyvärr för mig att jag läste via den där tråden om mannen som köpte hårddiskar av nått bluffföretag att företag har rätt att göra så ifall man inte fått ordern än men det är ändå skamligt tycker jag...

Edit: jag har nu makulerat ordern på hela kundvagnen (en grafikkortsfläkt som hade varit helt värdelös utan ett grafikkort) Tack för mig, och tack för att här på SweC har svarat så snabbt när jag haft frågor om leveransen, tyvärr ser ni nog inte mig igen på länge handlande hos er.

Av Simpa1000

Grejen är att vi gjorde precis samma sak förra året med samma kablar men detta året funkar det inte, vi har testat byta ut switchen och dessutom köpt nya kablar och det funkar ändå inte. Det är ingen dator som det funkar på. Så fort vi sätter i en längre kabel än 2 meter så slocknar alla lamporna i switchen

Av Simpa1000

Det funkade inte att sätta den i gig-T porten heller, vi testade till och med en ny switch men det funkade inte heller.
Tror att det måste vara nätverket som stör sig på att vi för ut för många kontakter eller nått genom en vanlig kontakt.

Är det möjligt att blocka så att man inte kan koppla en ethernet port till fler än 1 dator?

Av Simpa1000

Problem med användning av en switch på LAN

Tjena, jag sitter just nu på ett lan som inte har något internet och undrar ifall någon vet vad som borde göras.

Vi har ett lan på en skola och ska använda oss av skolans trådbundna nätverk

Vi har lånat en switch från skolan på 48 platser (HP procurve switch 2650) och drar vi en 2 meters kabel från uttaget till switchen så börjar den första lampan lysa och jag kan få internet ifall jag kopplar en kort kabel direkt till datorn. Men så fort jag kopplar en lång kabel från switchen till min dator så stängs internet ner och jag kan inte få internet på ett litet tag igen, inga långa pauser utan några sekunder.

Vi har testat att köra via alla "kanalerna" från switchen, LNK, ACT, FDx, SPD.

Vi har testat sätta kablarna i olika portar, inte bara nummer 1.

Vi har inte tillgång till skolans nätverk mer än att få sätta in kabeln så vi kan inte pilla på några inställningar på själva nätverket.

Någon som kan hjälpa oss? eller är det i stort sett kört för ikväll förrän vi får tag på någon vaktmästare?

Av Simpa1000

Den var lite småsvår att läsa men jo det borde funka, enda jag hade velat ändra på är att lägga till en 2 tb hårddisk istället för 1 tb:en, det kostar runt 200 spänn mer och du får plats med dubbelt så mycket. Sen får du fundera på ifall du känner att du senare vill uppgradera din dator till crossfire så kan det vara värt att lägga dom extra hundralapparna på att skaffa ett starkare nätagg, typ 850 eller högre men det är rent ut sagt vad du själv känner för

Av Simpa1000
Skrivet av Mr.3:

Eftersom du vill spela BF4 på högsta upplösning så är det i dagens läge en Intel processor som gäller.
Om du väntar lite tills Mantle ( http://en.wikipedia.org/wiki/Mantle_(API) ) kommer och kollar hur det systemet kommer att prestera med olika uppsättningar så kanske du kan spara en slant och satsa på en AMD processor och ett 290x istället. Att ha 2st grafikkort som några nämnde här uppe har inte varit helt smärtfritt för många samt att det tar mer ström vilket gör att du måste köpa en kraftfullare PSU, antingen nu eller i framtiden.

Jag trodde inte att mantle har något alls att göra med huvudprocessorn utan bara grafikkorteta processor? om inte så har jag lärt mig något nytt idag

SLI kan vara ee lösning men det krävs rätt starka nätverksagg för det och många spel har inte optimerats för användandet av flera grafikkort (de största har men inte många av indiespelen)

Av Simpa1000
Skrivet av MacPain:

Är du helt grön i området så har du en heeel del att läsa på om. Orkar du inte det, så är en färdigmonterad dator att rekommendera.

Annars hjälper det om du iaf sätter ihop en inköpslista som du sedan kan få kommentarer på.

han har rätt att det är mycket du måste lära dig ifall du är helt grön i området men annars finns alltid hjälp att få från butikerna.

Ifall du måste ha datorn nu innan jul och verkligen inte kan vänta på att de släpper de nya kylarna till 290x så kan du alltid köpa ASUS kortet från Inet och få den färdigmonterad med deras kampanj.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4226677/2013-12-06

Av Simpa1000

Alltså för spel och liknande kommer det dröja ett bra tag innan en i5 flaskar, det är snarare när det kommer till videoredigering/rendering som det börjar bli tungt för en i5 vilket är anledningen till att jag valde en i7:a men jag tror snarare att du hade klarat dig bra på en i5 ifall det bara är spelande du tänkte göra.

Sen är det alltid diskussioner ifall AMD eller Intel är bäst, jag tycker det är egen preferens vad man vill använda sig av. Jag litar mer på Intels prylar då jag haft det innan och aldrig haft problem med dom men jag går inte på någon annat än min magkänsla helt utan någon slags teknisk bevisning

Av Simpa1000

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4226672/datorbygge

Där har du ungefär vad jag köpte, dock hade jag varit du så hade jag sett till att vänta i några veckor tills 290x kommer ut med den nya kylaren som ersätter referenskylaren, enligt rykten ska den bara kosta någon hundring mer. Jag köpte kortet med referenskylare men köpte till en extern kylare för att sätta på.

Monteringsramen är helt och hållet upp till dig själv dock, beror på var man vill sätta sin hårddisk, just det moderkortet har en plats på baksidan där SSD:n får plats men den är långt ifrån optimal för den hårddisken då kablarna blir lite inåtvända.

Edit: haha såg att snubben ovanför hade postat nästintill samma dator