Inlägg

Inlägg som Laimolaito har skrivit i forumet
Av Laimolaito

Som sagt innan i den här tråden så ska man inte säga att mists of pandaria är någon form utav rip-off utav kung fu panda då pandarian brewmaster finns med i Warcraft 3. Sen kan man ju också tycka att det inte är så speciellt mycket pandor i Warcraft spelen och svaret på det hittar ni här --> http://www.wowwiki.com/Pandaria. Själv tycker jag att den kommande expansionen kommer vara intressant eftersom man inte har fått se så mycket pandaria content förutom det där med pandarian brewmaster i Wc3. Ska bli kul att se hur de implementerar loren i WoW helt enkelt.

Av Laimolaito
Skrivet av lanbonden:

Hearts of iron har man plöjt ner många hundra timmar till efter en rekommendation från min gamla historielärare. Synd lanstödet var katastrof bara

För att nämna ett spel själv också
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/f0/MightAndM...

http://www.rpgfan.com/reviews/might&magic6/mightmag6-1.jpg

Köpte det av misstag när jag var ute efter heroes of might and magic II, och var tyvärr för liten för att riktigt uppskatta det då, men det blir bättre för varje återbesök!

Ett litet citat för att visa hur långt i framkant det verkligen var!
"Installation is handled nicely by New World Computing, as they have elected to include two CDs. One of which is the installation CD - which contains all the information that needs to be stored on the hard drive. Install sizes of 250 and 450 Megs are available, and while that is a large amount, it prevents the player from having to swap CDs as they switch between areas - a definite advantage. "

Haha, minnen asså! jag kommer ihåg att jag också köpte det spelet av misstag när jag var mindre då jag var ute efter ett heroes of might and magic spel. fattade inte ett skit av vad jag skulle göra så det fick ligga och damma.

Av Laimolaito

6850 är överlägset bättre än 8800 sli.

Av Laimolaito
Skrivet av Storfiskaren:

Vissa program kräver en "pagefile", och man får en prestandaminskning om man avaktiverar den eller flyttar den från SSD:n till en vanlig mekanisk disk.

Vad jag har hört så är det inte bra att ha pagefilen på sin SSD då den hela tiden skriver/läser från den. En SSD har ju vad jag har förstått ett bestämt antal skrivningar till varje flashminne.

Av Laimolaito
Skrivet av Segas:

Är det inte så att AMD regerar på servermarknaden? Tycker mig se tonvis av AMD-baserade bärbara också i vartenda reklamblad man får hem. För rätta mig om jag har fel, det köps fler bärbara enheter än just stationära?

Synd, oavsett, gällande rubriken. Får hoppas att AMD sitter med ett kommande äss i rockärmen så vi kan få en bibehållande konkurrens.

Skickades från m.sweclockers.com

Det används mycket AMD i de billigare bärbara men vid 5000kr+ så är det oftast Intel SB som gäller vad jag kan se hos de olika butikerna.

Av Laimolaito

Asus p5q se2, Q9300, 2x2 GB 1066, GTX 460, Corsair Force 60Gb ssd, 1TB samsung F3. Har kört med min 775 setup sedan snart 4 år tillbaka nu tror jag och den fungerar utmärkt fortfarande. har ju förstås uppgraderat grafikkortet och hårddisken samt en ssd men själva processorn går fortfarande klockrent. Kör den lite lätt överklockad till 3.0 GHz för att ge den lite extra boost om det nu skulle vara så att man spelar lite mer krävande spel men oftast är det wow som rullar i datorn så känner inte att jag har behov av att uppgradera på länge. Kommer försöka köra datorn tills den dör/blir riktigt slö helt enkelt!

Av Laimolaito

Tycker det är lite skumt att han i början av videon säger att IOS redan är flera år före konkurrenterna och sen visar de upp "nya" saker som redan funnits i android ganska länge nu. T.ex. Notification center har funnits länge och att trådlöst visa media från mobilen till tv'n har också funnits sedan en lång tid tillbaka, men enligt de på apple så är det något helt revolutionerande. Tro inte att jag är någon form utav fanboy nu, ville bara påpeka att jag tycker det är väldigt konstigt att de alltid ska påpeka att de gör så mycket revolutionerande när det egentligen redan har funnits länge hos konkurrenterna. Apples produkter är säkert väldigt bra, har dock aldrig testat en då prislappen inte riktigt lockar mig.

Av Laimolaito
Skrivet av Emil_98:

Grafikkortet ser rätt så böjt ut

Grafikkort som har lite tyngre kylare kan böjas lite ibland men det är inget man behöver oroa sig för.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Laimolaito
Skrivet av forzzell:

Hejsan! ska köpa en ny dator strax och vill då därför ha en dator som klarar av kommande BF3 som kommer ut snart:) Dessa tre processorer är några jag tänkt på, vilket tycker ni jag ska satsa på? Vilken är den bästa ?:)

Du har inte länkat processorerna. Men om du ska spela så satsar du på en http://www.inet.se/artikel/5309986/intel-core-i5-2500k-3-3ghz eller så väntar du tills AMD bulldozer släpps i slutet av nästa månad.

Av Laimolaito
Skrivet av Perfektioon:

Jag kände lite så också att vänta istället för att köpa en ny processor efter en månad typ . Får hoppas att lönen räcker till då

Ja, lycka till!

Av Laimolaito
Skrivet av Perfektioon:

Haha . Men en cpu spelar väl inte så stor roll i spel ? Eller den kanske gör det

I spel är det grafikkortet som pressas mest under högre upplösningar. Men jag skulle ändå väntat på bulldozer om jag var du, det finns absolut inget att förlora på att vänta en månad. Nu antar jag att det var som du sa innan om att du inte hade råd den här månaden och eftersom lanseringen är så nära så är det nog lika bra att bara hålla i plånboken tills dess. Kombinerar du det paketet jag länkade med en bulldozer så kommer det bli perfekt.

Av Laimolaito
Skrivet av Perfektioon:

Tack för så snabba svar ! Men tycker du jag ska vänta med att köpa dator tills bulldozer kommer ut ? Tror faktiskt att jag inte kommer ha råd den här månaden så .

kommer alltid på efteråt att det skulle vara effektivare att citera då du lättare kan se om jag skrivit tillbaka. Jaja, det var roligt att hjälpa till!

Av Laimolaito

Ja om du inte kan köpa den här månaden så tycker jag självklart att du ska vänta tills bulldozer! det sägs ju att den ska lanseras 19 september så det vore nog lite slöseri att köpa en gammal AMD nu. Dock så kommer bulldozer såklart vara en aning dyrare än de processorerna som finns nu men om du har en större budget nästa månad så blir det perfekt!

Av Laimolaito

Det är inget som är märkvärdigt bättre med Asus kortet. Gigabyte kortet är väldigt prisvärt eftersom det har stöd för upp till 1866 MHz minne, stöd för CF/SLI och den har AMDs senaste styrkrets till ett mycket billigare pris. Så ja, skulle nog kunna påstå att det bara är lull lull på Asus kortet som du inte kommer ha användning av.

Av Laimolaito
Skrivet av Perfektioon:

Tack . Visste inte riktigt vilket nätagg jag skulle ha så . Vad är det för skillnad på moderkorten ?

Skillnaden mellan moderkorten är att dom använder sig utav olika sockets. Det du valde har AM3 men det jag valde har AM3+ som fungerar med de nuvarande AMD processorerna men också har stöd för de kommande bulldozer processorerna från AMD. Så om du känner att du kanske vill uppgradera senare så kommer det inte vara några problem!

Av Laimolaito

http://www.inet.se/kundvagn/visa/779333/2011-08-24 Har bytt moderkortet så att du har stöd för bulldozer om du vill uppgradera senare, ändrade grafikkort till ett bättre eftersom du ska spela med datorn och till sist så har jag även ändrat till ett lite billigare nätagg eftersom du inte behöver kraftigare.

Av Laimolaito

Glömde dock att bidra till tråden. Skulle jag köpt en ny mobil nu så skulle det nog blivit en HTC sensation eller en Samsung Galaxy S2, helst något med dual core. Men känner du att du hör hemma hos Iphone så är det bara att vänta.

Av Laimolaito
Skrivet av Deathdancer:

Har du ens haft en iPhone? Byta bakrundbild?

Nej jag är ingen Fanboy. Har haft båda, och varför iPhone många gånger smäller Android på fingrarna är för att det aldrig är några problem med den, kameran är i toppklass för att vara 5mpix och menyerna rör sig mjukare än någon Android någonsin gjort.

Du betalar för lyx, och du får lyx. Vad som skiljer Sensation, Galaxy S2, Optimus 2x och iPhone är mest smaksaker. Personligen skulle jag aldrig slutat med iPhone om det inte vore för priset.

Skulle bra gärna vilja veta, svart på vitt, vad Android kan göra(o-rootad) som inte iPhone kan. Piratkopiera appar är väl lite enklare på android, men den diskussionen är bara absurd. Vem piratkopierar en app för 12:-?

Jag är heller ingen fanboy men anledningen till att jag köpte min HTC desire HD i vintras var för att den var billigare än en Iphone 4 men också för att hårdvaran i den var lite mer uppdaterad.

Tycker det är helt fel att säga att menyerna rör sig mycket mjukare än någon annan android-mobil, speciellt om man jämför med de som nästan är uppe i Iphones prisklass. Min desire HD har inga sega menyer alls och allt rör sig minst lika mjukt som du tycker att det gör i en Iphone.

Kameran i Desire HD är också i klass med kameran som sitter i en Iphone 4 så det tycker jag inte man kan klaga på heller, speciellt inte om man tänker på priset man får den för jämfört med en Iphone. Jag anser att jag betalar billigare för lyx, och jag får lyx också.

Det känns som att när de flesta som påstår att android är segt, kameran är dålig, sega menyer och att mobilerna har dålig byggkvalité så jämför med de android-mobilerna som ligger i den lägre prisklassen. Ska man jämföra riktigt så ska man se till att ta de dyrare android-mobilerna (som oftast ändå är billigare än Iphone) och se om det verkligen är så stor skillnad i kvalité och lyx.

Självklart så är det personliga åsikter om vilken mobil man väljer men jag tycker att man inte bara ska ta förgivet att Apple levererar produkter med högre kvalité och tro att det är därför de är dyrare, för så är det verkligen inte.

Av Laimolaito

Om du inte tänker vänta på bulldozer så skulle jag personligen valt det här paketet http://www.inet.se/kundvagn/visa/761363/2011-08-20. Tycket inte att det är värt att köpa med en kylare om man inte ska överklocka utan jag hade nöjt mig med den som kommer med processorn, den är helt okej om man inte pressar processorn med överklockning osv. Sen om du nu skulle bestämma dig för att överklocka senare så är det ju bara att köpa till en annan kylare.

Av Laimolaito
Skrivet av Zcorc:

Fy fan, får man någon ersättning från corsair då? Känns som bra mycket mer än nätagget kan paja

Som tur var så gick inget annat i datorn sönder pga att nätagget dog så jag vet inte om de ger ut någon ersättning, men Inet skickade ett nytt nätagg till honom såklart.