Inlägg

Inlägg som Laimolaito har skrivit i forumet
Av Laimolaito
Skrivet av Wully:

min nuvarande skola har inte böker till alla. och bökerna är ifrån 94-97

Precis så hade vi också i våran gamla skola. Sketna gamla böcker som inte alltid räckte till alla så jag fick dela med någon annan flera gången...

Av Laimolaito
Skrivet av hajlajf:

Jag är moderat, och förstår verkligen inte varför man är rädd för detta. Om ni har något att dölja borde ni lägga av innan ni åker fast. Det är till för att stoppa brottslingar, inte för att kolla vilken p-rulle ni glor på 23:43 på kvällen.

Det handlar inte bara om det. Tänk dig att de spenderar över 200 miljoner kronor som kunde ha gått till väldans massor med annat nyttigt i samhället! Men så spenderar de pengarna för att införa ett direktiv som kommer att öka antalet som åker fast för att ladda ner med några ynka små siffror, helt obetydliga siffror skulle jag tro. Känns inte som att de kommer vinna något på att ta fast lite fler personer om de ens kommer att lyckas med det.

Till exempel så har jag själv gått på en skola som hade det riktigt jävla dåligt ställt ekonomiskt och jag vet flera skolor som också har det så. Varför inte försöka förbättra skolor, sjukvård m.m. alltså saker som faktiskt spelar en stor roll i samhället?

Av Laimolaito

Känns gött att de faktisk följer vad de har skrivit om den mänskliga rättigheten på regeringens egna sida om de mänskliga rättigheterna... *host* http://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?id=18&modul... "Skyddet för den enskildes privat- och familjeliv har tolkats av de organ som övervakar rättigheterna så att det innefattar en skyldighet för staten att inte bara avhålla sig från ingrepp i privat- och familjelivet, utan också att effektivt skydda enskilda mot ingrepp från både statliga myndigheter och enskilda personer."

Av Laimolaito

Har gått i tankarna att köpa ett K90 då det ser riktigt snyggt och skönt ut, men fan vad besviken jag blev nu! Ett K90 gjort helt i aluminium istället för att använda en plastbit för macroknapparna och mekaniska brytare på samtliga knappar hade ju varit ett klart köp för mig i alla fall.

Av Laimolaito

Har samma problem med mitt. Tycker dock inte det är något problem då man höjer/sänker till man tycker det låter bra, det gör jag i alla fall.

Av Laimolaito
Skrivet av nevalopo:

Förstår inte. Kan någon förklara lite mer? Överför digital signal?

de kommer att komma med alla kablar som du behöver. De optiska kablarna är endast till för om du inte vill använda de vanliga analoga 3.5 mm sladdarna ås det ska inte vara några problem.

Av Laimolaito
Skrivet av Lucifearzor:

Jag har lite märkliga problem med mitt nya grafikkort som är ett Nvidia GeForce GTX 550Ti. Vid olika spel så fryser datorn och skärmen blir helt svart. Något konstigt ljud lever i headsetet och fläkten på kortet går för fullt..

Kanske låter lite konstigt men jag hade precis samma problem med mitt gtx 460, att skärmen blev svart, ljudet laggade och fläkten gick upp i 100% för en kort stund. Sen så stog det att grafikkortsdrivrutinen har slutat att fungera, gör det så för dig också?

I vilket fall, när jag slutade använda firefox som webbläsare och installerade chrome så slutade problemen...

Av Laimolaito
Skrivet av yroll:

Allt ledande går bra att lägga det på det är icke ledande syntetiska saker som icke går bra och därför är moderkorts lådan en dum idé att lägga kortet på.

Jag är inte den som vet mycket om elektricitet men vad jag har hört och läst om så ska man inte lägga sina komponenter på ESD påsen som man får med då det kan skada dem. En ESD påse ska ju tydligen bara vara skyddad på insidan. Sen så har jag också läst/sett/hört att moderkortslådan är bra för att lägga moderkortet på och montera processor/minne/kylare och grafikkort för att göra ett post test innan man monterar in moderkortet i chassit (har gjort det själv utan problem ett antal gånger).

Jag påstår verkligen inte att du har fel eller något utan vill gärna lära mig nya saker men måste bara fråga om du har någon källa på det du skrev så att jag kan se om det verkligen är så det ligger till. (ursäkta om det här är lite OT).

Av Laimolaito
Skrivet av RockoW:

Moderkort brukar alltid komma packade i en antistat-påse. Den passar bra som underlägg om man vill lägga kortet ner innan man fäster det i chassit.

Vad jag har hört så ska man inte alls lägga moderkortet på ESD påsen då den är ledande på utsidan. Ett bättre alternativ är att bara montera processor, kylare och ram när moderkortet ligger på moderkortslådan då det är enklare än om moderkortet sitter i chassit och den lådan är inte ledande.

Av Laimolaito
Skrivet av ozo64:

directx finns bara för windows så nej 360 använder inte det.

Självklart vet jag det. Tänkte bara inte riktigt efter när jag skrev mitt inlägg!

Av Laimolaito
Skrivet av Lasergurka:

Men BF3 versionen för konsoll måste väl rimligtvis också var DX9 då konsoll inte stödjer mer?

Ja just det, tänkte inte på det.

Av Laimolaito
Skrivet av Sebastian R:

Jag har sett recensionerna, det var därför jag valde den tv'en och det är bara BF3 som är problemet.

BF3 är ju ett väldigt krävande spel så antar att Xbox 360 inte har tillräckligt bra hårdvara för att driva runt spelet på ett bra sätt även ifall det inte är lika höga grafikinställningar som på PC. Samma sak med Crysis 2. Har hört mycket om att det laggar otroligt mycket på konsollerna eftersom det är ett så krävande spel även på lägre inställningar.

Anledningen till att MW3 flyter på bra är därför att det inte är i närheten av lika krävande som BF3 då det kör på en gammal grafikmotor (som de antagligen har hunnit optimera rätt bra!) och endast kör på DX9.

Av Laimolaito
Skrivet av Ferrat:

WoW borde fixa bättre customization för looks, fixa så man kan växla mellan olika gear utan att byta stats som DCUO och ändra färger, det var något jag störde mig på när jag lira WoW iaf, älskade Fel Heart hornen (Tier 1 lvl 60 Warlock) men så fort det kom nytt var det bara att slänga.

Sedan patch 4.3 så kan man ändra utseende på sin gear utan att byta stats. Det gearet som man vill ändra till måste vara uncommon eller mer.

Av Laimolaito
Skrivet av gragas13:

Det var en Isus sa han.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej, undrade det eftersom kom och tänka på min kompis som hade mycket problem med DC's och sega laddningstider i WoW. Han hade en thomson router som han fick från telia och många andra hade även haft problem med thomsons routrar. Efter att han bytte router till en D-link så fungerade allt som det skulle. Jag är inte erfaren inom det här området men han bör låna någon annans router och testa om det fungerar bättre. Kan vara en dålig router eller så kan det också vara någon inställning i routern som måste fixas.

Av Laimolaito
Skrivet av gragas13:

Hej jag och en kompis började precis spela WoW igen efter ett års paus men han har nu fått dcs eller långvariga lagspikes (30 sek). Han har dock endast detta problem när han har internet sladden kopplad till routern(?) som sedan är kopplad till modemet. Han har testat med att koppla sladden direkt till modemet och då funkar det utan några problem.

Om det skulle hjälpt med någon annan info tar jag reda på det och skriver det här så snabbt jag kan.

Vet inte om jag valde rätt tråd, men det är ett Wow problem så tror det blev rätt.

Tacksam på förhand!

Skickades från m.sweclockers.com

Vad är det för märke på din kompis router?

Av Laimolaito

Kan inte bestämma mig om vilken skärm jag ska välja

Jag ska köpa ny skärm snart då jag sitter på en gammal 1680x1050 och kan inte bestämma mig. Jag har hört att http://www.inet.se/produkt/2205957/dell-ultrasharp-24-u2412m-... är väldigt prisvärd då den har 16:10 format och även IPS panel men jag oroar mig över att den har 8 ms, kommer det påverka hur jag upplever spel som BF3 jämfört med om man har 2 ms? En till skärm som jag blev intresserad av är http://cdon.se/hemelektronik/asus_ve278q-13799916 som är 27" och 2 ms, dock så förlorar man IPS panelen och 16:10 formatet.

Vad ska jag välja för skärm? Jag vill inte gå över det priset som de skärmarna ligger på men kan ju självklart gå under priset om det finns en billigare som är bättre.

Av Laimolaito

Supreme fx III

Funderar på att uppgradera till sockel 2011 nu i vår och tänker då köpa det här moderkortet http://www.inet.se/produkt/1902174/asus-rampage-iv-formula-bf.... Problemet är att jag har ett pci ljudkort i datorn http://se.creative.com/products/product.asp?category=1&subcat... och det kommer jag inte kunna använda om jag köper det moderkortet som jag tänkt då det inte har några pci platser.

Så nu undrar jag om det kommer bli sämre eller bättre ljud med det integrerade supreme fx III på moderkortet jämfört med mitt pci ljudkort som jag har för tillfället. Högtalarna jag använder är logitech z-5500 och mitt headset är ett corsair vengeance 1300.

Alla svar och tips uppskattas.

Av Laimolaito
Skrivet av AntonAn:

Har glömt att kolla svar här, men jag drog slutsatsen att det var CPUn för att den blev skitvarm förut. Så jag har precis vart och köpt en bättre processor kylare och får hoppas att det fixar sig nu. Men vad menar du med memtest?

Har du monterat kylaren rätt så ska datorn inte överhetta då du antagligen inte har klockat cpun. Testat att montera om den riktigt?

Av Laimolaito

Man kan köra minnen med olika hastigheter och latens tillsammans har jag för mig, de som är snabbare kommer att klocka ner sig till samma värden som de segare har men det kanske bara gäller MHz. Har du brutit förpackningen så är det ju värt att testa.

Av Laimolaito
Skrivet av track_666:

hej på er jag bara undrar om ni tror att två 6750 i "cf" eller vad det heter skulle klara bf 3 över huvud taget??

tack och god jul

de klarar bf3 men jag tror inte de klarar på allt för höga inställningar.