Inlägg

Inlägg som Laimolaito har skrivit i forumet
Av Laimolaito
Skrivet av zabera:

Tjena, har ett GTX 570 i min dator, se spec nedan. Och i BF3 får jag mellan 40-60 fps med vilka inställningar jag än spelar... alltså samma fps även om jag har på low medium eller high. Tror ni mitt GTX 570 är ESD skadat eller flaskar bara min prolle, känns som att det flöt på bättre när jag precis satte inte kortet. Jag tog på ett element (har hört att det ska vara bra) och sedan tog jag på mig ESD armband vid montering. Men innan det så tog jag ju såklart upp kortet och tittade på det.

Vad tror ni?

MVH

Det är garanterat din processor som är flaskhalsen. Jag kör med en Q9300 2.5 Ghz @ 3.0 Ghz. Har precis samma moderkort som du har och du kan enkelt få upp din processor i 3.0 Ghz genom att höja frekvensen på FSBn till 400 Mhz.

Av Laimolaito
Skrivet av anon180324:

Måste alltså byta, orkar inte med det här längre. blir ju bara bråk då 1 vill ladda ner och 1 annan vill spela,

Men vet ni någon router som ni skulle rekomendera? Ska använda tills torrent och spel samtidigt, så bör klara ganska många connection.

Det finns väldigt många kompetenta routers där ute. Jag kan rekommendera routrar från kända märken som D-link, Netgear, Syxel ochCisco eller något liknande då man vet att man får en stabil router med bra kvalité. Jag använder mig själv utav en http://www.inet.se/produkt/5401658/d-link-dir-815-wireless-n-... och den fungerar utmärkt för min uppkoppling, snabb och stabil.

Av Laimolaito
Skrivet av anon180324:

Hej alla sweclockers medlemmar!

Tänkte ifall någon här kanske skulle kunna lösa mitt problem som jag har med min router.

Problemet är att så fort någon i familjen startar utorrent oavsett ifall personen laddar ner eller endast har programmet öppet så blir internet genast
slött alternativt lägger ner, man måste då dra ut och in sladden och då jag spelar LoL och brorsan börjar ladda ner blir jag alltså D/C.
Vi har denna router http://support.netgear.com/app/products/model/a_id/2533

Alltså ingen värsting precis, har haft routern i några år och har alltid haft detta problem.
Har även laddat ner dom senaste drivrutinerna men problemet kvarstår.

En kompis till mig hade också precis samma problem innan, att internet lägger av/går segt om någon börjar ladda ner eller belasta routern med för mycket trafik. De har fiberkabel in till huset men fick endast ut ca 800 Kb/s när de laddade ner något. Deras router hade tydligen blivit överhettad en gång och var ganska gammal, det var en liten vit netgear router. Hur som helst så fick det bli ett byte av router och efter det fungerade allt utmärkt och de kunde ladda ner i 8-10 mb/s efter bytet.

Så det verkar som att du får byta ut din router, kommer förmodligen vara lösningen på problemet.

Av Laimolaito
Skrivet av simbane:

Jag tycker Amnesia är lite overrated dock. Men det är jääääääääligt bra för att vara gjort av en så liten studio. Men man märker väldigt tydligt att det är mycket som de kunde gjort bättre. Monstren är tex väldigt statiska, vilket tar bort mycket av panic-känslan, eftersom det märks tydligt när var och hur de skall dyka upp. Fast å andra sidan är jag ganska härdad mot skräck, så jag analyserar spelet lite för mycket tror jag XD

Det är mycket man kan göra bättre med alla spel, så är det alltid. Amnesia däremot är det enda spelet som jag levt in mig så mycket i. Sitter man i ett helt mörkt rum med ett par bra hörlurar på sig så är det väldigt svårt att inte bli rädd. Jag känner i alla fall inte någon som inte blivit rädd när de spelat Amnesia.

Om det är overrated eller inte är nog en personlig åsikt eftersom vissa helt enkelt blir rädd för skräckspel eller filmer. Men jag skulle inte säga att det är det med tanke på att det är det enda skräckspelet där ute som har gjort mig rädd (har hoppat till lite under FEAR serien men det är inte ren rädsla man känt) och då kan inte jag säga att det är overrated.

Storyn i Amnesia är också väldigt bra och genomtänkt, det är en stor del av spelet och om man bara skiter i att läsa alla notes som ligger utspridda i spelet så är det inte alls lika underhållande.

Av Laimolaito
Skrivet av hejhej231:

Tack alla! Alla svar/tips uppskattas.
Speciellt när ni citerar. XD

Men, hm. Jag gillar gärna skräckspel som har en intressant historia.
Som F.E.A.R, jag gillar Almas historia.
Hur allt ledde till... Aa.
Det var intressant spel och jäkla läskigt! (F.E.A.R 1 asså, 2an o 3an... Intressant, men. Inte så läskigt.)
Tack för alla svar, som sagt!

Om du gillar skräckspel med en intressant historia och vill bli rädd samt få rediga adrenalinkickar så får du inte missa Amnesia - the dark descent! Det är otroligt välgjort och har en riktigt bra fysikmotor då man själv får dra med musen för att öppna dörrar, dra lådor och dra i spakar mm. Det är ganska mycket pussel i spelet också men de är inte överdrivet svåra men väldigt roliga om man gillar att tänka till lite!

Av Laimolaito
Skrivet av Kanarya:

Jag har skrivit ner precis vad det står på Bios,et... jag har 2 medföljande chassi fläktar som kommer med R3. Sen köpte jag till 2 st utblås fläktar på toppen. Allt älr byggt och monterat av Inet.

Under namnet "Fan Speed" så står det såhär

Fan Speed:

CPU Fan 1150-1160 rpm
CHA Fan 1 - N/A
PWR Fan 1 - N/A
CHA Fan 2 - 840 rpm

Om inet har kopplat fläktarna till R3's medföljande fläktkontroller så kommer du inte att kunna se dessa hastigheterna bios då de inte är kopplade till moderkortet.

Av Laimolaito
Skrivet av GuiceU:

Nej, nu när jag ska spela så blir allt rosa och datorn buggar upp :/ men när jag inte spelar funkar allt som det ska....

Vad ligger grafikkortet på för temperatur? eftersom det kraschar när du spelar så kanske det blir för varmt. Har du kollat så att det inte är för mycket damm i fläkten eller kylflänsen?

Av Laimolaito

Kan inte se något negativt med att köra 120Hz primär och 60Hz sekundär, låter som ett riktigt bra val! jag har då inte hört något om att man inte ska kunna köra olika Hz på två skärmar som är kopplade till samma grafikkort.
angående fästet för skärmarna så verkar det som att de som gett den betyg på dustin är väldigt nöjda och två 24" fick tydligen precis plats.

Av Laimolaito
Skrivet av lanbonden:

Processor funkar faktiskt bra att byta så länge man håller sig inom samma vissa gränser. tex p4 northwood? till prescott fungerade bra trots att det var 2 olika processorer.

Jag har faktiskt inte testat det. Men om de är väldigt lika och har samma arkitektur så låter det ju logiskt. Någon som vet mer om det här?

Av Laimolaito
Skrivet av TouchOfRed:

Ja precis så jag gjorde. Ah synd, ville testa om datorn funkade. Det gjorde den iofs men aa..
Aa, får göra det imorn.

En fråga. vad ska jag göra om det inte går att formatera hårddisken?
För jag har valt att den bootar från CD ROM som "main boot" så att säga. Men det händer ingeting..

har du någon läsare i datorn och har du någon läsbar skiva i läsaren? Annars hoppar den förbi det steget att boota från skiva.

Lanbonden igen!

Av Laimolaito
Skrivet av TouchOfRed:

jag testade koppla in min gamla hdd och den funkade. Dock så när jag den kom till Loadingscreenen för Windows Xp så startade den bara om.. Varför?
stängde av, drog ur SSD'n och testade igen. Hände samma sak. Måste jag formatera hdd? Men det borde jag inte behöva?

Det är ingen ny installation utan du tog bara din gamla disk och försökte starta med den? Om du gjorde det så är det inte så konstigt då man måste göra en ny installation om man byter processor eller moderkort. Grafikkort, hårddiskar och lite andra tillägg ska fungera att lägga till utan problem.

EDIT: som lanbonden skrev.

Av Laimolaito
Skrivet av candyraver:

Gött, är de som du säger att det bara är ram-minnet då blir jag glad iväg till inet.se...

Jag tycker det verkar som att ditt grafikkort har för lite vram för att köra i 1080p. När grafikkortet får slut på vram så laddar den bland annat texturerna från det vanliga ramminnet istället och det orsakar att spelet hackar till när du vänder dig om i spelet då den måste ladda upp alla texturer runt omkring dig. Skulle också säga som de andra att du också har lite för lite ram.

Av Laimolaito

Man kan ju fan inte stämma någon för att de använder en viss form eller färg. Sedan alla de här stämningarna så känns Apple som ett väldigt oseriöst företag i mina ögon och nu detta! Kommer aldrig ge Apple någon support, sjukt vidriga är de.

Av Laimolaito

WoW är ett väldigt cpu krävande spel. Även ifall man har en 2600k processor så kommer den få jobba riktigt hårt om man kör all på max och är i en välbefolkad huvudstad. Ditt system verkar ju ha några år på nacken så det är verkligen inte konstigt att du får låg fps när du kör på high. Något som jag gör om jag vill få lite bättre fps är att ha min cpu lite överclockad och samtidigt sänka shadows då det tar väldigt mycket cpu prestanda.

Av Laimolaito
Skrivet av grottslampan:

Vad är det??

En inställning som gör så att fpsen ställer sig i nivå med uppdateringsfrekvensen på din skärm (vanligtvis 60Hz). Den gör det för att minska så kallad screen tearing (vertikala linjer som kan förekomma om man har betydligt högre fps jämfört med uppdateringsfrekvens).

Av Laimolaito

Problem med Nvidia drivrutiner

Har fått ett väldigt irriterande problem som jag inte vet hur jag ska lösa.

Efter att jag har omformaterat datorn så är det första jag gör att försöka installera drivrutinen till mitt gtx 460. Allt fungerar bra innan jag har installerat den men när den väl är installerad så startar jag om datorn men slutar att få bild när Windows har laddat klart, alltså precis efter då det står "Windows startas".

Jag kan fortfarande skriva in mitt lösenord så att jag kommer till skrivbordet och då kommer helt plötsligt bilden tillbaka igen men Windows explorer är helt borta. Ser ingen taskbar eller meny, om jag trycker ctrl+alt+del så blir det bara svart skärm igen.

Är det någon här som tror sig veta vad problemet är? Vill verkligen inte att det ska vara något som håller på att gå sönder för jag har nämligen ingen budget till att köpa ny hårdvara + att jag vill vänta tills ivy-bridge och de nya serierna med grafikkort kommer.

EDIT: Ni anar inte hur dum i huvudet jag känner mig just nu. Har suttit här sedan jag kom hem (dvs ca 4 timmar och ominstallerat --> testat annan drivrutin för att jag inte fått det att fungera och inte kunnat göra något. Sedan stirrar jag blint upp mot väggen på min tv och då slår det mig att den kanske prioriterat hdmi utgången efter installationen av drivrutinerna, och detta visade sig vara sant.

Av Laimolaito
Skrivet av lhffan:

Nej msn & skype funkar inte

däremot finns det allternativ till dessa

jag är helt säker på att skype fungerar, har själv använt det i ubuntu utan problem.

Av Laimolaito
Skrivet av xXMickeXx:

Vad bra
Syrran är ju van vi XP och Windows 7 så operativ systemet får inte vara för svårt att fatta x)
Funkar förresten program som MSN och skype på Linux?

Jag är inte en erfaren linux användare men jag tycker ubuntu är riktigt enkelt att förstå sig på. Skype fungerar på linux och finns att ladda ner från deras download center i OS'et. MSN vet jag inte hur det ligger till men det finns ett chattprogram som heter pidgin. I pidgin så ska man kunna logga in på sin msn så det fungerar likandant.

EDIT: såg nu att det finns ett program som heter Amsn. Ska tydligen vara enbart för msn konton.

Av Laimolaito

En ssd passar i en laptop utan att du måste köpa något extra eftersom alla laptops använder sig utav 2,5" hårddiskar och alla ssd enheter är 2,5".
Ubuntu är ett riktigt bra OS för nya linuxanvändare. väldigt användarvänligt.

Av Laimolaito

Som adfi skrev. Köp inte ssd innan du verkligen är säker på att det behövs då man får ganska mycket mindre lagringsutrymme för en högre peng, testa att ominstallera och formatera om hela hårddisken för att sedan köpa mer ram om den fortfarande är seg. Hjälper inte det så köper du en ssd.