Inlägg

Inlägg som larsohlsson har skrivit i forumet
Av larsohlsson

S v e n s k a

Nog finns det väl knappt ngt som heter utpresterar ? Skriv gärna utklassar istället om du menar outperforms.

Var bättre PUNKT

Be the better you som man säger.

och skriv inte massiv när du menar stor, väldig (väldigt stor) eller betydande, massiv på svenska betyder homogen.

Mvh

Av larsohlsson

Min sen 4 år avslutade teliamail är igång ff, just saying. Eller du kanse vet att den är nere och har testat ?

Av larsohlsson

Hej, jag köper den av dig, ok med 800 kr + frakt? Mvh

Av larsohlsson

Hej, köpte precis ett https://www.inet.se/produkt/5412478/msi-radeon-rx-6600-xt-8gb... jag uppgraderar från ett RX 570 4GB, rätt likt ditt kort i hastighet. XT är snabbare än vanliga 6600. Finns 7 st kvar hos leverantören.

Av larsohlsson

Har ett Asus V9190SE / AGP.

Av larsohlsson

Snabb fråga, kör du endast med en skärm? Se då till att den sitter i grafikkkortet utgång och inte på moderkortets displayport/hdmi osv.

Mvh

Av larsohlsson
Skrivet av Maaxan:

Har sett tomtar som bjuder 6500-7000 för 2080 Ti på Tradera i dagarna och 2070 priserna följer ju efter. 4000+ för 2070 super är en dålig affär enligt mig. Själv kommer jag avvakta, finns ingen mening att köpa på sig dyrt veckor före historiska storsäljare lanseras. (**60 och **70 korten)

Köpte mitt MSI 2080 ti GAMING X TRIO 11GB för 4750kr ca 3 veckor sen beg av en kille som skulle uppgradera, tyckte jag fick till ett bra pris, 6-7000 skulle jag aaldrig betala, kanske lite mer om det var ett kort med en trevlig AIO vattenlösning.

Av larsohlsson

Relä, i med ett par sådana så kan de slavstartas av det första.

Skickades från m.sweclockers.com

Av larsohlsson
Skrivet av Glasare:

@Fantomen: Fick hem en Xeon X5460 i förrgår som jag trodde posten hade slarvat bort, men jag kan bjuda 800:- inkl frakt.

Hej. Lääänge sen men... du vill inte sälja din x5460? Om du har kvar den. Kommit över en billig dual socket server med en st x5460 i nu.

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av larsohlsson
Skrivet av mkl:

Tack ska du ha, ännu en gång

Förstår inte riktigt. Du köpte den när den var billigare, eller?

Ursäkta mig, var nog otydlig, detta är kortet jag köpte, https://www.prisjakt.nu/product.php?p=4329315

Skickades från m.sweclockers.com

Av larsohlsson
Skrivet av perost:

Jag kunde ha svurit på att jag länkade det kortet tidigare, men det verkar som att jag missat att faktiskt klicka på skicka-knappen eller nåt...

Men hur som helst var min rekommendation ett kort med 2xDP eftersom HDMI-portarna på skärmar kan vara begränsade i upplösning (särskilt på Dell-skärmar). Men eftersom du senare bekräftade att HDMI fungerar i full upplösning på skärmarna så är inte det något problem, och 1xDP + 1xHDMI kommer därmed fungera precis lika bra.

Här är en recension på just det GT 1030-kortet där spel som CS:GO testas, och det ser ut som att det bör fungera fint i just det spelet.

Jag har 1030 kortet med 2gb ram, kostar 699kr och är ohyggligt prisvärt svalt och rätt snabbt, standard och lågprofilsskena medföljer. Ca 160-200 FPS i csgo med en ryzen 7 1800.

Skickades från m.sweclockers.com

Av larsohlsson

@user2385295823: Hej, löst problemet? Har samma här, dp tappar synken när jag stänger av och på skärmen, ej testat annan kabel, asus gtx 780, ur o in med kabeln löser prbt, otroligt irriterande. win 10 pro

Av larsohlsson

Liknande hände på mitt X58 sabertooth

Flashade bios i windows mha Asus Update, Erasing gick bra, writing gick bra, sen verifying failed, visste att ASUS CrashFree BIOS 3 skulle kunna hjälpa mig återställa bios, så jag startade om.
Fläktarna startar, hårddiskarna spinner upp, ingen signal till display, inget bootar upp, MEM och CPU lyser rött, testat allt. Trol är det bioschippet som är felskrivet och behöver bytas ut, redan beställt nytt. Surt är dock att en så liten komponent kan göra 20kilo top notchdator till en brevpress så enkelt och recoveryprocessen fungerar ej som jag antog att den skulle.
Lite av mitt brev till Asus:

************
have tried:
reset CMOS,
removed battery
changed graphics card
tried hdmi instead of dvi
removed all but one memorystick
removed all memory, no warningbeep, looks the same,
tried the ASUS CrashFree BIOS 3 utility
disconnected all optical and ssds and harddrives
tried 5 different sizes of usbdisk partition size, smallest 400Mb, tried fat 16 / 32 and NTFS
tried different usbports
named the biosrom as originalname from zipfile, and tried other permutations including X58.ROM. SABTOX58.ROM. Left it for 10 minutes for flash to continue.
Remember: Still no signal to display, could not see anything
tried pressing enter and so on on keyboard
It seems I have tried almost everything I can come to think of.
Can't say I'm overly joyed at this ASUS crash free bios 3 utility as this doesnt help me.
It says TUF on the motherboard, and "Developed for dependability" I love asus and especially this motherboard, but must say it's surprisingly vulnerable in this aspect.
***********

Av larsohlsson

Har tre och kommer upp i ca 20-22MBit som bäst, i 1-2Km fr centrala norrköping, de har stöd för upp till 32MBit på 3Gnätet (hdspa+), så behöver inte vara 4G för de hastigheterna. Har fö bra täckning i stor del av sverige.

Av larsohlsson

4-500kr, mer än så skulle jag ej ge.

//Lars

Av larsohlsson

Go Fujitsu!

Hej, du ska skaffa den jag har, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1499181

Eller Fujitsu Esprimo Q510, köpte min när CDON hade rea för 2000kr, den räcker till lättare spel och 1080p i 3d. Sitter en Sandy Bridge iNTEL G630T i den med intel HD Graphics i den, jag satte i en IVy bridge i3-3225 med hd 4000 så nu är den mkt snabbare! Men innan var den adekvat, det är ju en desktop energy efficient processor i från början. Jag är helnöjd, jag var tvungen att kolla om de glömt att installera en fläkt i den, men det sitter en, som aldrig snurrar. Så den är mkt tyst o snabb.

Xcom unknown enemy funkar om man sänker kval mkt, men med 3225an går det utmärkt, talar om 1920x1080.
Path of Exile går också bra, och NFS - hot pursuit. för att nämna några. Sitter 4GB minne i 1 plats, satte i en extra 4 jag hade liggande.
320Gb disken som följer med är 7200 och mkt snabb (för en 2.5" old school disk alltså)
Det är förmonterat ett 100x100mm vesa fäste under dator, för enkelt montage bakom tv t ex.
Fujitsus företagsmodell, i premiumklassen.
Jag har MSI Wind Box DC100 till sovrummet, och cpun i den är MILTALS bakom denna kan sägas.

Lycka till.
//Lars

Av larsohlsson

Inte då

Skrivet av tcntad:

På tok för jobbigt att läsa, dela in texten i stycken så ska du se att intresset blir större.

Inte var det väl svårt att läsa den texten, vinner säkert inga grammatikpriser men det var ett intressant fall, samt skrämmande. Iaf den delen vi fick höra nu.
Måste säga att jag aldrig har handlat av Click.ok, och av en anledning, har ej känts ok när man surfar runt på hemsidan enligt mig.

Av larsohlsson
Skrivet av meatloaftheveggo:

Hej

Jag har lite problem med min uppkoppling. Uppgraderade nyligen till Bredbandsbolagets 100/100 tjänst, främst för att få tillgång till att kunna koppla upp fler än 5 enheter samtidigt. Men när jag väl mottog modemet/routern (Zyxel 2812) så krånglade uppkopplingen + att enheter som kör Android 4.0 går inte att koppla upp. Supporten hos BBB sa att det är ett känt fel med just Android 4.0 att det inte går så nu funderar jag på att köpa en egen router.
Jag funderar på D-Link Router DIR-655. Någon här som tror att det kommer fungera att koppla upp alla enheter med denna? Eller har ni någon annan ni rekommenderar ?

Jag kan inte så mycket om sånt här.. men om jag nu köper en sådan, kopplar jag bara in den till väggen i bredbandsuttaget och kör igång eller, precis som med det modem/router man får från BBB?

Hej där, detta är ett som du säger ett känt fel med Android 4.0.x, du ska hårdställa ipn i din android så funkar det tills bredbandsbolaget kommer med en workaround för detta.

managementipn är 192.168.1.254 så på din android ska du skriva enhetens ip med samma subnet, t ex 192.168.1.45, EJ .254 på slutet. Som gateway och dns skriver du 192.168.1.254, och 24 som "längd för nätverksprefix". detta innebär att du måste ändra från dhcp till statisk i din wifiinställning, under AVANCERAT. Har samma router och detta fungerar. Lycka till.

//Lars

Av larsohlsson
Skrivet av Falle89:

Så det kanske finns någon inställning att göra för att få det att fungera? Ser fram emot ett svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Ptja denna är mkt flexibel i routerläge också, öppna portar går ju, vet dock ej vilka du skulle behöver öppna, tror ej den stödjer DMZ men i värsta fall (nåja!) kan du ju brygga den, bara logga in på den o sen gå in på Network Setting/Broadband/ där står det mode: ROUTER, klicka på Modify o sen väljer du Bridge istf Routing. Sen Apply, sen startar den om o dina enheter måste startas om för att få skarpa publika ipadresser. Detta BÖR lösa dina prb.

/Lars

Av larsohlsson

Zyxel 2812

Detta är en routrad maskin, kan ställas in i bryggat läge. den ska fö vara mkt snabb, vi pratar ca 6-800Mbit i överföring wan<->lan. Får giga om ett par dgr, kan återkomma med benchmarks.

/Lars