Inlägg

Inlägg som SweLingonBerry har skrivit i forumet
Av SweLingonBerry

Vad som är skönast och bäst är en väldigt personlig fråga när det gäller tangentbord. Börja med att gå till affären och testa ut vilken brytare som passar bäst för dig. Titta därefter ut ett tangentbord med denna switch.

Om man ska vill kan man tro på razers mumbojumbo-snack om att deras eger super-turbo-mega-switch är den absolut bästa för gaming och att den högre aktiveringspunkten förbättrar din reaktionstid med x ms.... Men eftersom du frågar tror jag inte att kommer märka någon skillnad mellan denna och cherrys blåa alternativ (som razers gröna grundar sig på).

Åtminstone tidigare ansågs röda och svarta generellt vara de mest gamingorienterade brytarna, medan blå och bruna är mer för skrivande. Själv föredrar jag blå.

Av SweLingonBerry

Har flera vänner som haft problem med Passaten. Volvon tycker jag är väldigt tråkig att köra, och då är det bara Audi kvar som jag personligen inte är något större fan av.

Varför inte en BMW? De har väldigt bra företagsrabatter också

Av SweLingonBerry

Måste väl vara någon form av hemlig överenskommelse eller hot om stämning. Finns nog ingen som står på thermaltakes sida i det här fallet.

Av SweLingonBerry

Kan tipsa om Strix 970 som är på rea just nu:
http://cdon.se/hemelektronik/asus/asus-nvidia-geforce-gtx-970...

Ett grafikkort klarar du lätt av att montera själv

Av SweLingonBerry

Skulle själv aldrig köpa en men tycker att det här är en produkt som oavsett försäljningsvolym MÅSTE finnas i Lenovos lineup!

Av SweLingonBerry

Inte alls vad jag väntat mig, hade hoppats på åtminstone likvärdig prestanda med 980Ti i 1080p, för att gå om i högre upplösningar. Tror tyvärr detta är början på slutet för AMD som konkurrenskraftig GPU-tillverkare.

Av SweLingonBerry
Skrivet av taquiyt:

Är det inte omöjligt att överclocka i5 då den är locked ?@Andreaz1:

Skrivet av Andreaz1:

Tvärtom, i5:an går att överklocka. Xeonen är låst.

Det är endast K-varianterna av intels processorer som är upplåsta så länge vi inte talar x79/x99. Dessa är är båda två låsta, men det finns möjlighet att ändra basfrekvensen.

Av SweLingonBerry

Jag kör också med adblock men har undantagit swec. Önskar dock att det också fanns ett donationsalternativ som komplement till den påtvingade reklamen, men ser hellre reklam än sponsorer av olika slag då jag tror att det lätt kan på påverka neutraliteten vid resensioner mm.

Av SweLingonBerry

Tycker Noctua gör rätt som polerar produkten tills dess att de är nöjda med den. Bättre att göra rätt från början och om det är något jag förväntar mig av Nochtua är det kvalité.

Av SweLingonBerry
Skrivet av Rajat:

Och eftersom ROG är ASUS gaming serie och detta är ett gaming kort så ser jag inte ens hur du ser det som ett problem?!

Vad jag menar är att ASUS har det svarta/röda temat på sina grafikkort, både på deras vanliga DirectCu II och ROG MATRIX. Vad jag tycker är synd är att de inte fortsatte på sin lite mera svarta stealth-look de har på sin nuvarande STRIX-serie. Med två olika formspråk tror jag de bland annat hade nått ut till en större kundkrets, alla vill ju inte ha en svart och röd dator.

Av SweLingonBerry

Snyggt på framsidan men förstår mig inte på designen av backplaten. Dock tycker jag det är synd av asus att inte göra strix-serien till något eget, nu ser det ut som alla andra rog-inspirerade varianter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SweLingonBerry

@alex5555: Okej, du har helt rätt nu när jag läst lite, om man ser till definitionen.
Om jag förstått det rätt: En flaskhals uppstår bara när vi har överskott av trafik till en viss punkt så att det där bildas en kö. Inte så som jag, och jag tror många andra, använder ordet; för att peka ut den komponent som begränsar prestandan.

Tack för förtydligandet

Av SweLingonBerry

@alex5555: Jag förstår inte riktigt hur du tänker när du säger att GPUn inte kan vara en flaskhals, men du har helt rätt i att x inte kan begränsas av x.
Skall inte påstå att jag är någon expert, men i fallet du tog upp skickar CPUn instruktioner till GPUn;

Om CPUn kan skicka instruktioner i snabbare takt än GPUn kan utföra dem blir GPUn en flaskhals.
(GPUn sträcker fullt på benen medan CPUn får ta det hela "i GPUns takt.")

Om GPUn kan utföra instruktionerna snabbare än CPUn kan skicka dem blir CPUn en flaskhals.
(CPUn sträcker fullt på benen medan GPUn får ta det hela "i CPUns takt.")

För mig är flaskhals den komponent eller mjukvara som först begränsar prestandan så att den inte går mot oändligheten.

Av SweLingonBerry

Min känsla är att grafikkortet skulle bli flaskhalsen i de flesta hyfsat grafiktunga applikationerna så länge vi inte pratar några obskyra upplösningar eller grafikinställningar. Dvs. i de fall där din FPS begränsas av din CPU eller spelmotor kommer den ändå ligga så pass högt att du inte kommer störas av det.

Av SweLingonBerry

1700 + frakt för CPU

Av SweLingonBerry

@Jays_swe: 1300+frakt för CPU

Av SweLingonBerry

Precis som några andra redan påpekat är väl detta inte mycket värre än för många andra "PC-komponenter" och liknande. Apple ändrar ju inte priserna var och varannan dag som resten av branschen, så att höjningen skulle bli så pass kraftig när dollarkursen stuckit iväg är för mig ingen chock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SweLingonBerry
Skrivet av SwedenVirre:

GTX745 är generellt inte att föredra till spel, det funkar Men inte mycket mer. skall du köpa en dator för 7000kr så hade jag valt denna

Förutsätter då att skärm, tgb, mus finns.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/7976596/dator

denna kostar 7090kr och enl dom specifikationer som angivits så kommer denna ge en bättre upplevelse när det gäller spel!

Chassit du valt klarar bara ITX medans ditt moderkort är mATX.

Av SweLingonBerry

Börjar väl med 1000kr för ett 960, kan plocka upp i Stockholm i helgen, eller om du föredrar att skicka.

Av SweLingonBerry
Skrivet av ostersjo:

Mja, det har på senare tid dykt upp skärmar med denna upplösning, så kallade 21:9-skärmar.

Se denna variant från Dell t.ex:

http://accessories.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&...

Ah, sorry, glömde bort wide-skärmarna, men vad kallar man dem då, WHD? För 2560x1440 är ju QHD (http://en.wikipedia.org/wiki/Graphics_display_resolution#QHD_...)