Inlägg

Inlägg som cogiskart har skrivit i forumet
Av cogiskart

Sweet! Kommer dock köra med fullsize i mitt chassi bara för jag gillar symmetrin. Men om jag någon gång bygger en matx dator eller liknande så är ju detta ett givet val.

Av cogiskart

Men va fan! Gör era skittjänster till inloggstjänster så ni ser vilka som loggar in och kollar om ni nu känner att ni måste ta er jäkla avgift för att kunna betala landets sämsta tv sändningar.

Av cogiskart
Skrivet av Jalle64:

Stabilare med en GPU så jag föredrar det. Hade väldigt mycket problem med mina gamla radeon 5770 i crossfire.

Av cogiskart

Tack för alla svaren! Jag ska alltså uppgradera om jag vill maxa alla nya spel men kortet håller ett tag till!

Av cogiskart

Kommer det vara värt att uppgradera mitt grafikkort när nästa generation introduceras

Tja!

Sitter just nu med ett Asus gtx 670 Top i min burk. Jag köpte kortet i Juni 2012 och hittills älskar jag det då det maxar (i stort sett) allt jag spelar och är stabilt vid lättare överklockning. Nu när nästa konsolgeneration är påväg så kommer grafiken i våra spel säkert få sig en skjuts då konsolernas hårdvara inte sätter samma gränser som tidigare när spelen ska portas till PC.

Mina frågor är då:

Hur långvarigt kommer mitt 670 att vara? (Dvs hur länge kommer Nvidia stödja det?)

Kommer det fortsätta vara ett bra kort även nästa generation eller kommer det krävas så mycket mer av hårdvaran så att jag får uppgradera till ett GTX 7** eller Radeon 8*** när de kommer? Borde jag börja planera en uppgradering eller är jag satt även för nästa år?

Av cogiskart

Gör SVT Play till en inloggningstjänst då! Så kan svinen se vilka som loggar in och tittar på deras program. Jag kommer aldrig betala Radiotjänst/SVT/Maffiabossen Eva Hamilton för att jag äger en dator. Fy fan vilken vriden business!

Av cogiskart

Återställde datorn till en annan tidpunkt. Den funkar nu som tur är. Jag kommer dock inte uppdatera drivrutinerna igen. AMDs drivrutinanalyserare sade dock att jag hade den senaste drivrutinen när det inte ens fanns en drivrutin på den så jag kommer inte lita på den igen.

Av cogiskart

Hjälp med drivers!

I fucked up!

Tjena!

Idag kände jag för att uppdatera drivrutinerna på min Packard Bell laptops grafikkort då jag inte gjort det på typ 7 månader. Den har en i5 av första generation, 4gb RAM och ett Ati mobility radeon HD5650, skärmen har en upplösning på 1366x768. Sagt och gjort klickade jag mig in på AMD's hemsida för att luska fram lite nya drivers. Jag klickade mig fram till drivrutiner för Mbility HD 5*** serien och AMD sade åt mig att ladda ner AMD Mobility Radeon™ Driver Verification Tool version 13.1.

Så fort den laddat ner sig klart så valde jag express intall och den börjde göra sitt jobb medans jag gjorde kaffe. När jag kom tillbaka till datorn så hade skiten blåskärmat och startat om sig. Uppstarten såg normal ut men när windows väl drog igåg så läg upplösningen helt plötsligt på 800x600. Jag drog in på kontrollpanelen för att ändra till den normala upplösningen igen men icke sa nicke! 1024x768 är allt den låter mig ändra till och nu funkar såklart inte catalyst control centre heller.

Jag har ingen aning om vad jag ska göra nu så jag vänder mig till er radeonmagiker. Hjälp?

Av cogiskart

Intressant! Hoppas det inte blir som Crysis 2 multiplayern där alla bara satt i hörn med cloak och väntade på att man skulle springa förbi. Vill verkligen att det blir bra den här gången!

Kul att få stressa mitt 670 lite också! Kan jag inte maxa i 1080 så köper jag ett till

Av cogiskart

1900 spänn för en i5 3570K. Kör med stockklockning men inte stock kylning.

Av cogiskart

201 spel enligt min profilsida. Spelar kanske 5-10 regelbundet. Resten är köpta bara för att det var rea typ. Jag är en slösaktig människa.

Har även runt 20 spel som inte ligger på steam. Typ mass effect trilogin, bf3 mm

Av cogiskart
Skrivet av Nreko:

Tackar för alla svar, vilket är bäst då? Radeon eller Nvidia?
edit: Har bara 350 watts nätagg.. Blir det ett nytt sånt rmed?

Jag föredrar Nvidia pga deras utmärkta drivrutiner. Men Amd har gjort ett riktigt ryck och är prisvärda kort!
350 låter lite. Jag skulle nog skaffa mig ett lite fetare.

Av cogiskart
Skrivet av n_sandstrom:

Maxar allt utan problem?
35-47 fps?

Bra där.

Jag tycker fan det är bra ändå för hur enormt krävande spelet är?
310.70 gjorde underverk för min fps!

Av cogiskart
Skrivet av Billström:

Du kör allt på ultra och 8xMSAA? Har nämligen ett Asus GTX 670 (inte TOP modellen) och kör på very high med 2xMSAA och får 46-65 fps. Kortet är överklockat och CPU:n är en 3570K i 4.2GHz. Jag upplever också micro stuttering när jag går under 50...

Sorry, kör 4x MSAA, glömde det Men annars är allt ställt till ultra och 95 fov. Ligger mellan 35-47 fps. Ibalnd dippar den till 30 blankt.

Av cogiskart
Skrivet av Luxor ABC80:

Spelet verkar vara helt spelbart med medium/high. Extrem och very high verkar vara till för att ägare av SLI/CF 680/7970 skall få ut max av sina kort. Vi andra kan nog utan problem överleva på medium/high.

Jag sitter med ett 670 TOP från Asus och maxar allt utan problem, kortet går upp i max 77 grader. Flyter på jättefint med senaste drivrutinen från Nvidia. Tror nog folk med 650ti och 660ti kommer kunna köra detta på high/very high.

Av cogiskart
Skrivet av cjal:

Av alla spel jag kan komma på just nu så är nog Rayman 3: Hoodlum havoc, eller rättare sagt HD remaken av spelet det spel jag anser vara vackrast.

My nigga.

Jag anser nog att stilen i Mirror's edge gör det till en av de vackraste spelen som finns. Deus Ex Human Revolution var också fantastiskt vackert i och med att jag älskar spel med lite cyberpunk stil

MEN vackraste spelet som existerar är för mig är Breath of Fire III. Mitt första RPG spel Kommer för alltid älska stilen i det spelet <3

Av cogiskart

Jag kör med logitechs Z906 system och jag älskar det! Tycker det passar till all möjlig musik. Basen är lite mesigare än föregångaren men det är ingenting man tänker på eftersom den ändå är så kraftig

Av cogiskart

har samma problem. Den fryser sig lite närsom. Väldigt tråkigt. Har inte hänt på 3 månader förrän ikväll... Bytte nyss moderkortet men har installerat om allt och så. Förra gången det hände gjorde jag tre saker.

1. Nya drivrutiner till grafikkortet.

2. Satte igång asus herrejösses turbo eco boost mode i bios.

3. Körde in datorn dirket i väggen istället för grenkontakt.

Kör nu med grenkontakt och det har börjat hända igen... långsökt jag vet...

Av cogiskart

Har samma problem utom att min dator bara fryser helt random. Började när jag byggde min dator i juni. Slutade när jag ändrade till powermode i asus bios och kopplade in datorn direkt i vägguttaget. Moderkortet dog förra veckan så jag köpte ett Msi kort som började brinna. inet gav mig ett nytt och ikväll när jag kollade youtube videos så frös den. sedan frös den igen när jag bara koillade reddit.

Har flyttat och kör med förlängningskabel nu men man tycker inte det ska göra någon som helst skillnad. det nya Msi kan kanske vara anledningen men jag vet inte...

Av cogiskart

I RMA'd the second kb and got my money back. For that money i bough another mechanical kb.