Inlägg

Inlägg som Lovlka har skrivit i forumet
Av Lovlka

"Säkerhetsklassad datahall"?

Jag vill på ett enkelt sätt kunna kravställa standard för en serverhall.

Många providers skryter med att de har säkerhetsklassade datahallar, men vad innebär denna säkerhetsklassning? Finns det EU-direktiv, svenska riktlinjer eller något annat dokument man kan hänvisa till för att uppnå en säkerhetsklassad datahall?

Att bara skriva "Serverhallen skall vara säkerhetsklassad" känns lite tunt.

TACK!

Av Lovlka

Oh, snabb jag är på att svara... men ja, handdatorer är det.

Projektet har legat på is ett tag på grund av annat jobb, men nu ska jag in på det här igen, och jag behöver fortfarande hjälp!

Av Lovlka

Strypa funktioner i Windows CE .NET

Hej,
Jag jobbar med en applikation för Windows CE .NET. Vi har haft en del problem med att användarna laddar ner spel och tramsar med annat, vilket gör att batterier tar slut, och de förstör för sig själva.

Finns det något sätt att hantera användare och rättigheter i Windows CE .NET? Eller finns det någon applikation som ger mig möjlighet att endast tillåta de mest grundläggande funktionerna, såvida man inte anger administratörslösenord?

Tack på förhand!

Av Lovlka

Det verkar sjukt onödigt och tidskrävande med olika användare för varje tabell. Så länge du bara ger sql-användaren precis de rättigheter som krävs för att dina tillämpningar ska fungera har du kommit riktigt långt.

Av Lovlka

Så länge det handlar om så små mängder requests, och dessutom bara läsning så behöver du inte vara orolig.
Att skapa ett index bara för detta känns ganska överambitiöst, men visserligen kanske best practice om man ska vara petig.

Titta på vad du får för svarstider på lite olika requests. Från helt tom input till den mest komplexa du kan hitta.
Vad handlar det om för tider?

Av Lovlka

Kör du Ad-Aware som administratör?

Av Lovlka

Precis... defaultkonstruktorn i Random använder tiden som seed, vilket innebär att två klasser som initieras samtidigt får samma seed, och genererar således samma slumptal.

Enklast är att göra som MagnusL skriver. Om du är ute efter bättre slumpade värden, titta på System.Security.Cryptography.RandomNumberGenerator.

Av Lovlka

Om du vill ha det tyst ska du absolut inte ha en Raptor i burken.
Inte tillräckligt mycket prestandavinst för att volymen ska vara acceptabel.

Av Lovlka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZecretW
turbo är latin och betyder typ "Jag snurrar" och det gör den väl.. En liten bit av den iallafall.

Du tänker inte på Volvo nu? Det kan översättas som "jag rullar"...

Av Lovlka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mike The Spike
Ett nätagg ska i princip inte avge värme om det är obelastat. Om datorn drar mer effekt än vad nätagget är specat för bildas värme. Spelar ingen roll om du har 1000W eller 100W:s nätaggregat, det som räknas är vad din dator drar effektmässigt.

Det där var väl inte helt rätt...
Förenklat kan man säga att ett nätaggregat konverterar 230V från väggen till de 3, 5 och 12V som används i datorn. Inget nätaggregat är dock 100% effektivt, utan 80% räknas idag som väldigt effektivt. Den överblivna energin omvandlas till värmeenergi, typ.

Följdakligen borde värmeutvecklingen i nätaggregatet motsvara ca 25% av datorns totala effekt. Rätta mig gärna om jag har fel, för det här var ganska taget ut luften.

Av Lovlka

Första träffen på google gav:
svchost.exe is a system process belonging to the Microsoft Windows Operating System which handles processes executed from DLLs. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.

Av Lovlka

Det kanske inte är till så mycket hjälp, men det kan mycket väl vara drivrutinerna som helt enkelt är otillräckliga... I så fall är det inte mycket att göra mer än att vänta på uppdaterade drivrutiner.

Av Lovlka
Av Lovlka

Är det samma problem om du kopplar ur samtliga komponenter?
Testa starta datorn med så mycket bortplockat du vågar, sätt dit en komponent i taget tills problemet uppstår... gör om, och testa i en annan ordning tills du kan utesluta enstaka komponenter, eller ringa in problemet.

Eftersom du uppgraderat bios till senaste antar jag att problemet även uppstod vid tidigare biosversioner? Har du testat köra datorn i andra eluttag? Kan vara vajsing med strömförsörjningen.

Åh, skicka datorn till mig! Felsökning är fan det bästa som finns.

Av Lovlka

Rent spontant låter det som att det är nätagget som inte riktigt går igång som det ska... har du andra komponenter du kan testa med?

Byt ut, ta bort och byt ut komponenter igen, tills du hittar en konfiguration som fungerar felfritt. Då borde du komma fram till var problemet ligger.

Av Lovlka

Jag gick en jävligt bra utbildning för ett par år sedan, genom Ravenholm LinSoft (numera PC-Ware, http://www.pc-ware.com/)
Det var en femdagars kurs som hette .NET System Programming som vid detta tillfälle hölls av Juval Löwy.
Även om denna kanske inte passar dina behov riktigt så finns det en mer grundläggande utbildning som heter .NET BootCamp with C# using Visual Studio 2005.

Kolla deras utbud här: http://webshop.pc-ware.se/Courses/transcender1.asp?top=2

Av Lovlka

DixonFlyB: Det heter I/O-enhet och det står helt sonika för In/Out.

Av Lovlka
Av Lovlka

Störning i bild pga grafikkort eller annat?

Jag håller på att sätta ihop en dator av lite äldre komponenter, eller vad jag får tag på. Specs för närvarande är:

Moderkort: Asus A7V600-X
Processor: AMD Athlon XP 2700+
Minne: 1 x TwinMOS DDR PC3200 512 mb, 2 x Samsung DDR PC3200 512 mb
Grafikkort: MSI nVidia GeForce 4 Ti 4600 (128 mb)

Grafikkortet är kasserat av tidigare ägaren. Det blev svart, och gick inte få igång. Fläkten var paj, och jag har bytt kylningen, så nu funkar det prima.

Problemet:
Vid uppstart av datorn visas ASUS startbild som vanligt, och bootprocessen är det inget fel på, förutom att bilden innehåller en massa störningar. Först misstänkte jag att grafikkortet kanske inte var helt bra, men nu är jag osäker på om det är där problemet ligger.

Om jag avbryter booten genom att tex gå in i setupen en stund, och sedan går tillbaka så datorn bootar om fungerar allt precis som det ska. Inga störningar i bilden längre alltså.

Igår fick jag tag på två nya minnen (Samsung) och tryckte in dessa. Jag har inte fått någon störningsfri bild sedan dess, så nu börjar jag misstänka nätagget. Det är ett Enlight 300W, som antagligen inte kostade många slantar. Jag har inget annat nätagg att prova med för tillfället, men om jag kan få bekräftat att nätagget kan vara orsaken så köper jag ett nytt hur som. Fläkten i det låter ändå som fyra jet-plan.

What to do, what to do?

Av Lovlka

Tuniq Tower är helt klart grym. Den är också helt sjukt stor...