Inlägg

Inlägg som Raghor har skrivit i forumet
Av Raghor
Skrivet av Waowt:

Säkert? Där jag kollade stod det L2 cache: 1MB L3: 6MB men på den andra stod det bara L3: 6MB

Man kan inte hoppa över L2 och ändå ha en L3. Funkar inte så lilla vän Däremot finns de processorer som saknar L3.

Av Raghor
Skrivet av Waowt:

Om det går bra att lägga 300 kr till så kör på 3570K. Den har L3 6MB och L2 1MB (alltså totalt 1MB mer än 3450) och betydligt bättre integrerad grafik (spelar iofs inte någon roll om han redan har ett riktigt kort). Och om den ska överklockas så är ju 3570K bäst

Källa på de?
De jag hittar om Core i5 i 3400 och 3500 serien så har dom samma mängd L1, L2 och L3 Cache.

Av Raghor

Dina minnen passar till Ivy Bridge. Så jag skule säga en i5-3570K samt passande moderkort skulle göra susen.

Av Raghor
Skrivet av Raghor:

Jag är rätt säker på att GTX 670 kommer kosta mer än HD7950, och jag tror inte att prestanda skillnaden kommer göra GTX 670 direkt prisvärt jämflört med likvärdiga alternativ till en början. Jag är nästan säker på att GTX 670 också kommer ligga på strax över 4000 kr när de når butik efter lanseringen. Sen så har vi ju de faktum att redan i höst skall den fulländade versionen av Kepler släppas. De gör att GTX 600 serien inte blir långlivad, men de beror också på vilket namnval NVIDIA kommer använda. Troligen kommer dom kalla höstens kort för GTX 700 serien med tanke på tidigare skifte mellan 8800 - 9800, eller GTX 400 - GTX 500.
Hur som helst, i nuläget så är ett HD7950 eller GTX 580 riktigt bra köp!

Jag vart inte helt ute och cyklade iaf. Dock så presterade GTX 670 lite bättre än vad jag trodde.

Skrivet av QQmore:

Tänka sig att man kunde ha så mycket fel

Ja, de hade han!

Av Raghor

Som sagt, gå inte enbart på prisjakt. Och sen ta alla delar från samma ställe. Du sparar i frakt på de. Onödiga extra kostnader annars.

Och sen några viktiga punkter kring din dator.

1: Skall du köpa 2500K så behöver du inte ta några häftiga minnen. Och eftersom du vill komma billigt undan så ta till exempel Kingston Value minnen. Och om du kan spara någon extra krona så ta minnen i 1333MHz istället. Även om du sätter i 1600MHz eller varför inte ännu snabbare minne så kommer ändå processorn strypa de till 1333MHz internt. Man kan inte ändra på hur snabbt minnet kommunicerar med processorn. Att folk köper minnen som är ruskigt snabba är mest för att de är häftigt. Dom där extra FPSen som de ger ligger bara i max FPSen och gör ingenting för medel och mini FPSen. Med andra ord verkningslöst och bortkastade pengar. Mer mängd minne ger betydligt mer effekt än snabbare minne. 8GB räcker gott. (Nu kommer en del hugga emot mig, men de är redan bevisat. Så för er som säger emot kan söka både här på swec och via google.se för info om minet gör skillnad eler ej).

2: Moderkort och SLI eller ej. De avgör du själv. Men du vil inte lägga så mycke pengar på moderkortet. Och den budget du verkar ha bestämt dig för så finns de inget moderkort med SLI stöd du kan köpa nytt. Begagnat är ditt val isf. Så om du kan välja bort SLI stödet så kan du gå på nästan vilket moderkort som helst från P67 eller Z68 kretsarna. Ett moderkort med Z77 krets verkar funka dåligt med 2x00K modellerna och överklockning. Har ingen källa på de, så ni får rätta mig om jag har fel.

3: Nätagget. Välj nu inget skitnätagg bara för att spara pengar. De kommer troligtvis kosta dig en massa pengar istället. Speciellt när du börjar överklocka och pressa din delar. Då kan dom här billiga aggen visa sitt riktiga jag och ev brina. Se till att du väljer ett nätagg som är mer pålitligt.

4: Den låda du valt verkar inte längre finnas.

Av Raghor
Skrivet av Andreas D:

Om något inträffat måste det varit ett tillfälligt problem hos vår ISP, ser ut att vara löst nu i vilket fall som helst. Tack för påpekandet.

De va så lite så.

Av Raghor
Skrivet av Andreas D:

Hej Raghor,

Det låter konstigt. 99mac ligger visserligen hos samma ISP som vi, men allt ser ut att stå rätt till här. Säker på att du inte misstagit dig?

Hälsningar,
Andreas

Nopp. Under 10 minuters tid kunde jag bara komma in på swec genom mobilen. Alla andra försök på min datorer gick bara till 99mac.se. En sida jag inte visste fanns faktiskt.
Men de funkar nu, och jag trodde faktiskt att någon skojade med er som vi användare fick lida för.

Av Raghor

SWECLOCKERS.COM hackat eller?

Vet inte riktigt vart jag skulle lägga tråden så de får bli här helt enkelt!

Hur som, är swec hackat eller sått? Hur jag än gör från datorerna hemma så kommer jag bara till 99mac.se när jag försöker komma in på sweclockers sida.
men de går från mobilen.

Någon som vet mer om vad som står på?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Raghor
Skrivet av sokar:

frågan är ju spelar du något spel som har physX
bara äldre skit spel som har de
http://developer.nvidia.com/physx-games

Den listan är inte uppdaterad. Saknas några titlar som till exempel Mafia II.
Och äldre skitspel? Metro 2033 är inte så gammalt och definitivt inte ett skitspel. Själv lirar jag ännu en del av dom spel som nämns i listan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Raghor

De finns kanske ett problem här. Om du har 8800GTS med 320MB eller 640MB så kommer kortet flaska din PhysX prestanda. Då är 560 Ti ensamt bättre. Om du har 8800GTS med 512MB så kommer kortet att öka prestandan i PhysX.
G80 kärnan som sitter på gamla GTS, GTX och Ultra är dålig på att hantera PhysX. G92 som finns i nya GT, nya GTS samt 9800 korten är hyffsat bra på PhysX och ger bättre prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Raghor

De här kortet är de vill ha faktor på!

Av Raghor

Ja, de är inga konstigheter med att uppdatera BIOS två gånger. Har varit så ett litet tag nu, och de lär nog fortsätt va så. Men de är lite halvjobbigt att uppgradera två gånger för att de skall bli klart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Raghor

Jag tror att moderkortet kommer vara ett konceptkort. Om de hittar ut på marknaden kommer de troligtvis vara svindyrt!
Men annars är de rätt fränt!

Av Raghor
Skrivet av PCnörden:

jo du har nog rätt i det
slår nog till och tar asus 7950
Tack så mycket för hjälpen

men du har inte haft några problem med kortet t.ex. coilwhine, tickande ljud etc?

Inga problem alls faktiskt. Har inte ens haft problem med drivrutinerna!

Av Raghor
Skrivet av PCnörden:

men dock får jag lite ångest om det kanske är att kasta lite pengar i sjön eftersom jag inte kommer spela något super krävande spel framöver.
Ska som sagt mest lira gw2 och dota 2 vilket inte är jättekrävande.
har för mig att att 7870 ska maxa gw2 med ca 45 fps när man inte är i städerna och tror jag klarar mig med några high settings och några medium
(läs info under videon)
http://www.youtube.com/watch?v=Nkiw99cbvNI

(grafik test)
http://www.youtube.com/watch?v=KocXN1xDA8A

Nä, de är inte bortkastade pengar. De blir de om du snålar på kortet och sen öppnar du upp för nya spel som inte kommit än, eller något annat som släppts i färsk tidsrymd.

Av Raghor
Skrivet av PCnörden:

bra att veta tyst är bra
men dock så är priset ganska nära gtx 670 så undrar om det är värt det?
dock så finns inga bra gtx 670 inne i lager på cdon och rabatten tar slut imon
eller ska jag gå ner till 7870 och spara lite pengar?

Nä, utnyttja rabatten och satsa på de bästa som erbjuds just nu som du har råd med.
Jag gick ifrån GTX 560 Ti SLI til detta kort. Valde också mellan HD7870 och HD7950. Tog HD7950 då jag brukar ångra mig för att jag snålade in. De är som sämst lika bra som två GTX 560 Ti, och i flesta fall bättre. Men pricken över i:et är att de är mycke tystare!

Av Raghor
Skrivet av PCnörden:

jo att ha en tyst dator är ett av mina topp prioriteringar
men vad tycker ni om att ta denna istället?
http://cdon.se/hemelektronik/asus_hd7950_3gb_direct_cu_ii_top...
blir ca 3200 med rabatt.

Ett mycke bra och tyst kort. Kanske till och med de tystatste HD7950 på marknaden. Har ett själv och är supernöjd med de, Prioriterar låg ljudnivå själv occh kombinerar allt gärna med en ljuddämpad låda.

Av Raghor
Skrivet av roykio:

Kortet på CDON har en avsevärt bättre kylare men tappar i prestanda.

skulle nog själv valt 7950 och sätta dit en annan kylare då den som sitter därpå är inge vidare(en vän till mig har samma kylare)

Jag är övertygad att AMD och NVIDIA inte utvecklar dåliga kylare till sina kort. ASUS själva till exempel säger att AMD gör riktigt bra kylare som är mycke svåra att överträffa. Så ASUS satsar hårt på att kunna få till kylare som iaf är lite bättre. Sen att kylarna blir riktiga monster i storlek är en annan femma. Men då är den iaf lite bättre, och kanske också mer lockande för kunderna än referensmodellerna.

Av Raghor
Skrivet av Spiritui:

Ja egentligen vet jag inte varför, kändes bara som ett bra val. Men tycker ni 965 är bättre så kanske det är något jag ska överväga. Hur ser man att den är bättre? Det var så längesedan jag uppgraderade datorn så är inte alls med i svängarna på vad som gäller nu. Har en budget på bara 2k och kollade in AMD och antog att FX-serien är det nya. Men är väl inte dummare än att förstå att nyare inte behöver vara bättre. Men som sagt, vad är egentligen bättre med 965:an konkret?

965 eller 4170. Skall du bara klocka lite eller inget så är FX-4170 de bättre valet. Skall du klocka lite hårdare så är 965 lite bättre.
Men FX-4100 är i princip bortkastade pengar i b sa avseenden med tanke på bättre modeller.
Så de hänger mer på om eller hur mycke eller lite du vill klocka.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Raghor

HD7950 har referenskylaren. De är en bra kylare som dessutom kör ut luften ur datorn. HD7870 har också en bra kylare, men lämnar all värme i lådan.
Oavsett så hade jag kört på HD7950då de är ett bättre kort för ett riktigt bra pris.

Skickades från m.sweclockers.com