Inlägg

Inlägg som Raghor har skrivit i forumet
Av Raghor
Skrivet av blade80:

Ja hittills har jag inte sett ett enda bevis på att det skulle göra någon märkbar skillnad med snabbare minnen. I teorin ja, i praktiken...haha...

Men de som har bidragit med exempel här har väl fel också....antar jag...

De är tyvärr många faktiorer som styr hur de blir. Något som jag har accepterat länge. Jag ser hellre mycke minne än snabbt minne.

Av Raghor

Får prova då!

Edit: 3DMark 11 verkar inte riktigt funa så bra dock.

Av Raghor

Ja du, de är inte mycke som skiljer dom åt. De som känns bäst för dig är de som du bör gå på.

Av Raghor

Nä, men lite ologiskt att starta en tråd utan att länka till saken man tycker andra borde ta del av.

Av Raghor
Skrivet av Potatissallad:

Det är en prisuppgörelse med en butik;).

Då tycker jag valet är glasklart. Jag köpte för bara någon vecka sen ett likladant HD7950 från ASUS, och jag gav 3695 kr för de. Min röst går på AMD kortet pga priset.

Av Raghor

Epic fail har fått ett ansikte! Att de skall vara så jävulskt svårt att förstå. Jag tror ingen här inne kommer kuna påvisa vad som är rätt eller fel eftersom en individ har gett sig fan på att han har rätt när de finns oändligt antal bevis för motsatsen. Den som orkar kan få lägga upp så många tester de bara går om vad som är vad! Och också summeringen till varje test.

Av Raghor
Skrivet av Blazin87:

Hur kan du veta exakt hur en entusiast gör? eller vad en hardcore gamer gör? har du en spåkula?
Du pratar som att du har facit i handen med : "Såhär går det till". och Endast såhär, för jag säger det.
Då måste jag fråga, har du botemedlet för cancer också?

Alla har vi olika intressen Marcus, om mitt intresse är att sitta och överklocka skiten ur min dator och spela spel och se hur fpsen ökar ju mer jag klockar. So what?

Bara för att DU skiter fullständigt i din fps så gör inte alla det. Du pratar som om du är den enda i hela världen i en liten bubbla.
- Alla är inte som du.

Hur du än väljer att göra så finns det fortfarande inget som säger att mitt grundargument är felaktigt. FPSen ökar vid högre minnes hastighet.
Sen att påstå att det skulle vara felaktigt är inget annat än ignorant.

Nä, jag vet inte precis hur alla hardcore gamer vill ha sin dator, och jag vet inte hur alla bencharentusiaster vill ha sina datorer. Men jag har ett hum då jag känner några enstaka. Jag vet också att ingen av dom vill bränna sina datorer. Och jag är övertygad att dom extrema personer som jagar dom absolut sista dropparna ur sina system också kyler datorerna med flytande kväve. Dom flesta här inne vet att de inte är hållbart speciellt länge, och de är mycke mycke olämpligt att börja spela medans datorn kyls av flytande kväve. Hur som, jag kan rabbla upp hur många tänkbara teorier som helst över hur en gamer eller en entusiast gör och vill göra. De kommer inte hjälpa någon av oss.
De sorgliga i detta är att du inte ens fattar när en människa rätt uppenbart är upprörd över ditt sätt att hålla på och leva rövare med halvdana terier som i dom flesta fall inte behövs eller är värda pengarna man spenderar på de. Jag är mycke förvånad över att en människa som du kan sitta och tro så in i nordern på något som är så detaljerat överbevisat att de inte är 100% korrekt i de avseende ämnet handlade om. Du har faktiskt slagits med näbbar och klår för en sak som inte visat sig stämma. Du har till och med gått kringelkrockar runt dina egna åsikter för att försöka vända de hela till din fördel. Jag har lusläst samtliga länkar som getts, och jag har nästan lika noga följt den här tråden. Och min så som många andra här inne drar en slutsats som du totalt misslyckas med att se och ännu mindre faktiskt erkänna. Jag säger som Arga snickarn. "Jag fattar inte vad du håller på med!"

Av Raghor
Skrivet av Blazin87:

nej inte direkt.

vad är det som är så kul att skratta åt folk som vill jaga varenda fps?

1fps eller 100fps, sak samma.
Det är en hobby.

Skrivet av Blazin87:

Är du seriös med ditt inlägg?

Varför ska jag ge upp?

Vi kan alla komma överens om att snabbare minne ökar fpsen.

Sen hur mycket den ökar, det är olika per spel titel, vissa mer, andra mindre.

Om du inte har något vettigt att komma med så tycker jag inte du ska skriva nåt överhuvudtaget.

Skall vi snacka seriöst säger du! De får vara vilken jäkla hobby som helst. De riktiga entusiasten som jagar FPS benchar och jagar rekord. Inte spelar spel. En hardcore gamer skaffar sig de bästa som finns för att slippa problem och flaskhalsar och kunna njuta av spelen så mycke de bara går, och överklockning ingår ofta i den delen med. En seriös gamer börjar inte jaga efter den där sista 0,01% högre FPS. De gör bencharn! Nu är du lite offtopic och har för de mesta vart de, men ja. Snabbare minnen ger fortfarande en prestandaökning, om än inom felmarginelen och oftast teoretiskt.

Jag personligen ger fullständig fan i vad den högsta FPS jag får i ett spel. De enda som är viktigt för mig i FPS är så hög miniFPS som möjligt. En bonus om genomsnittsFPS också blir högre. Men jag skulle fan aldrig spendera några hundringar extra för att få 10FPS mer i maxFPS som i princip 99% av fallen där snabbare minnen ger sin effekt!

De hela är "End of Story" för länge sen i den här tråden, de är slutdiskuterat. Du är så otroligt överbevisad att du borde drunka i fakta, och du har själv ändrat dina åsikter ett flertalg ånger bara för att upphäva dig själv och ha rätt i en sak som inte hade ett dugg med de hela att göra från början, och varje gång så lär du dig inte ett jävla dugg. De fins delar där du har haft rätt, men samtidigt så har också de bara vart delar av de hela. Inte i allt som du så mycke vill tro.

Hur som helst tycker jag de är dags att stänga den här tråden nu. De finns inget mer att tillföra i den här, och om någon nu gör de så är de bara för prestigens skulle.

Av Raghor
Skrivet av Granter:

Men om man pratar om andra program då, ex After effects, Maya, Z-brush, etc

Jag är intresserad!

Är de någon skillnad där :o?

Du har redan fått ett bra svar på de, och jag säger såhär till de så slipper vi ytterligare en diskussion om de. Ja, tar vi bort spel och går in på renderingsprogram, eller andra tunga databaser, kalkylprogram med mera så får minnet en helt annan betydelse.

Av Raghor
Skrivet av Jenlin:

Jag älskar hur ni endast tar upp spel och dess antal frame rates när ni pratar om RAM minnen. I spel är skillnaden minimal, skillnaden finns och det är vad jag försökt säga hela tiden.

Sen fick jag tillbaka ett exempel på när långsammare minnen är snabbare, men då var latenserna lägre på de långsammare minnena vilket självklart resulterar i högre fps då minnena snappar upp informationen snabbare, informationen behöver inte bearbetas snabbare om processor och grafikkort inte kan hålla takten. Så ja där är långsammare minnen en vinnare, OM latenserna är lägre. Men då ska det vara riktiga dåliga latenser på dom minnen som körs i högre klockfrekvens också.

Tittar man enbart på rå prestanda, bara mäta ram minnenas riktiga kraft. Så vinner minnen med högre klockfrekvens. Utan att börja blanda in processor, grafikkort, lagrigsmedium och allt annat som inte hör till i slutändan. Snarare ligger vikten mer hos controllern för minnena och inte i grafikkortet.

Så innan jag hoppas i säng så tänker jag bara avsluta min bråkiga attityd i hela detta ämne med: Minnen med högre klockfrekvens är snabbare än minnen med lägre klockfrekvens, OM vi bara tittar på RIKTIG rå prestanda i andra applikationer. Min uppfattning är att ni vill försöka motsäga detta.

Klart att de ednast pratas spel i tråden. De va ju de hela handla om. Inte någo/någrat annat program eller applikationer!

Av Raghor

Jag funderar på att sparka igång denna guide igen. Men först skall jag kolla upp alla sätt idag för att få igång PhysX.

Av Raghor

CPU: Intel Xeon E3-1220
GPU: AMD HD7950
OS: Windows 7 Professional x64
Test: Performance
Score: P7029 3DMarks
ORB: http://3dmark.com/3dm11/3410896

Rätt nöjd med tanke på att systemet är ocklockat.

Av Raghor

Jag slår vad om att Blazin87 inte förstog varför man testade processorerna i så låg upplösning. (Sorry för sent inlägg om de, men jag kunde bara inte låta bli). Denna tråd börjar bli lika underhållande som en annan viss tråd på forumet...

Av Raghor

Men vaf*n! Nu får du ta och ge dig Blazin87. Du behöver vara ett tag med några experter som kan förklara för dig både ett och annat. Framför allt vara med och se och lära dig ett och annat när dom väl gör lite research.

Av Raghor

Nej, de är inte värt de. Inte ens om de va ett GTX 280. Hade du haft ett HD4800 kort så hade de vart värt de.

Av Raghor
Skrivet av Jenlin:

Nu är det prestanda per kr det handlar om?
Ännu en gång... Det ger ökning i prestanda. Varför inte bara erkänna det?
=D

En bekant kan kämpa i timmar för att få ut varje liten MHz det går ur alla komponenter.
Vinsten? En tusendels sekund i superpi.
Om vi nu ska gå in på den praktiska svängen.

Men snälla. Ja, vi har inte sagt emot att de ökar i prestanda för de är en ökning. Vi säger emot de faktum om de är värt de, kan utnyttja de eller om vi personligen kan märka de praktiskt.
Skall man slå rekord så kan man hålla på sådär, men de är inte praktiskt. De har jag själv gjort. Skall man gå in på praktiska svängen så är de den alldagliga användandet av de, om de ger en praktisk effekt man har nytta av. Och med de praktiska menar jag då spel, för de va spelen som de hela handlade om. Inte benchmarking program. Har du då en praktiskt nytta av säg en ökning från 92 FPS till 92,1 FPS i till exempel Skyrim? nej, de har man inte!

Av Raghor
Skrivet av Jenlin:

Jag säger inget om det. Men att vägra erkänna att något som arbetar snabbare inte gör någon skillnad alls, varesig praktiskt eller inte är att stirra blint.
10mil vs 15mil. 10kr vs 15kr. 10hk vs 15hk. 10cm vs 15cm. 10MHz vs 15Mhz.
Om det inte går att greppa så är det lönlöst.

Nu handlade de inte om sånna stora skillnader som du nu anger. Du gick in på ett prata om 10 mil vs 10 mil och 1mm. 10 kr vs 10,01 kr. 10 hk vs 10,01 hk. 10cm vs 10,01cm. 10MHz vs 10,01MHz. De är självklart att de går att greppa, men kan du uppfatta de i verkligen? Nej, ingen människa kan göra de. De är fysiskt omöjligt! Och vilken skillnad ger de i praktikten om vi nu säger att de är en engångsföretelse. Inte fan betalar jag säg 1000 kr extra för att få 0,1 hk mer i min moter till min nya bil. Inte kommer den gå fortare för de då faktorer som bränsle, slitningar i motorn och annat, väder, temperaturer, däck med mycke mycke mera påverkar långt före den där 0,1 extra hk kommer att påverka. De skulle inte du heller göra, antar jag iaf.

Nä, börja bråka om sånna här småsiffror är extremt. Speciellt när de finns så många andra faktor som kommer avgöra prestandan långt före minnena. Allt måste funka så optimalt, och de finns inga optimala förutsättningar när vi kommer till spel.

Av Raghor

Jisses, nu försöker vi få ett avslut på detta. De må vara underhållande, men att börja gå på dessa minimala prestandaökningar och debattera hurvida de är värt de eller inte är faktiskt onödigt med tanke på hur verkligheten ser ut Till exempel så finns de inte en makt i världen som skulle få mig att köpa snabbare minnen än vad mitt system kan utnyttja. Jag överklockar dessutom inte sen några år tillbaka vilket ännu mer avgör vilka minnen jag köpt / kommer köpa! Var och en har sina egna anledningar till sina inköp och val.

Men tråden börjar spåra ur i en ny vinkel nu. Zcenicx har gjort ett fantastiskt jobb att förklara något som är mycke svårt att förklara på ett enkelt sätt. Så varför accepterar vi nu inte de? Argumenten har gått ner till en nivå där vi nu pratar skillnader i promille!
Jenlin. Jag förstår hur du resonerar och tänker. Men i de stora hela och rent praktiskt sett så är de en faktor som inte har någon praktisk avgörande roll överhuvudtaget. Iaf om vi pratar system baserade på Intels plattformar. Vad beträffar AMD vill jag ha osagt då jag inte alls har följt utvecklingen gällande minneshantering där.

Av Raghor

Trodde med en dåres envishet att Blazin87 skulle lära sig nått efter de lilla inlägget som tog upp de mesta. Men icke då! En del människor kan inte, vill inte och går inte att lära! Tråkigt, men sant.

Av Raghor

Kortare än sådär går de nog inte att förklara, och jag hoppas att någon här inne börjar läsa på och försöka förstå vad de handlar om först innan man ger sig in i en ordbattalj!