Inlägg

Inlägg som Stream1917 har skrivit i forumet
Av Stream1917

Lenovo L340 laddar bara när den är avstängd

Har en Lenovo L340 gaming laptop som plötsligt bara laddar när den är avstängd.
Den har fungerat utan problem hittils, det är original laddaren (har dubbelkollat) och den fungerar felfritt med min andra lenovo laptop, så det verkar verkligen inte vara laddaren.

Hittils har jag provat att:
Prova andra eluttag i andra rum.
Installera om drivarna för batteriet.
Plocka ur batteriet och hålla inne powerknappen (static discharge).

Inget av detta gjorde någon skillnad, när jag googlade på problemet hittade jag också att en del användare haft problem med att "lenovo vantage" ställer in en slags airplane mode (separat från windows airplane mode) som tydligen stoppar laddning när datorn är igång om den får för sig att den är på ett flygplan. I min version av lenovo vantage finns dock inte några manuella inställningar för detta, bästa ledtråden jag hittat är en annan användare som hänvisades till att de inställningarna primärt verkar finnas i företagsvarianten av "lenovo vantage" numera. Jag har inte lyckats få tag i den varianten så har inte kunnat dubbelkolla detta. Jag har provat att avinstallera Vantage utan skillnad (men risken är såklart att det är en inställning som ändå ligger kvar).

Jag har också försökt att installera systemuppdateringar genom lenovo vantage och laddat ner både battery firmeware samt bios uppdateringar men alla vägrar att installera om laptopen inte kan känna av att en laddare är ansluten. Även provat att starta datorn i safety mode men det gick fortfarande inte.

Alla tips är välkomna, särskilt om någon råkar veta hur jag kan forcera installering av uppdateringarna trots att datorn inte känner av att en laddare är inkopplad.

Av Stream1917

@Vzano:

Tack provar med det, och ja som med allt sånt här är det på egen risk osv.

Av Stream1917

Radeon 7970 Windforce 3G Får inte loss kylblocken?

Hej Allihopa jag har rätt specifikt problem som jag hoppas på er hjälp med, jag har ett radeon hd 7970 grafikkort (Länk: http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=4102#ov.... Eftersom kortet landar på 80 grader så fort jag spelar spel som är någorlunda krävande (och fläktljudet är rätt påtagligt) så tänkte jag ge mig på att rengöra det ordentligt.

Jag har utan problem tagit bort alla skruvar jag kan som är relevanta (guide: http://www.overclock.net/t/1439691/gigabyte-radeon-7950-windf... ) och har utan problem fått loss fläktarna plasthöljet de är monterade i.

MEN jag kan inte få loss kylblocken, och har använt så mkt styrka som jag vågar för att inte riskera att paja kortet. Några råd? Och kan jag bara byta fläktarna till större/bättre utan att kunna ta loss kylblocken?

Ja jag vet att min problem formulering är lite bristfällig och jag svarar gärna på följd frågor, ska försöka få upp en bild också.

Av Stream1917

Amd Radeon Display drivers installeras inte.

Hej! Min laptop är en HP pavilion G6, med ett amd radeon HD 6470M grafikkort.
Jag har genom åren laddat ner och installerat grafikdrivrutiner från AMD radeons hemsida utan några problem, fram tills i förgår.

Då laddade jag ner de sista driverserna de kommer släppa för så gamla kort från: http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=... . Efter installationen fick jag kort infon att display drivern inte kunnat installerats.

Sen dess har jag provat att avinstallera drivrutinerna sådär 7-8 gånger och sen installera igen. Jag har självklart provat med äldre varianter av drivrutinerna, inklusive HP's officiella från 2010 som de fortfarande har på sin server. Alla får samma fel, CCC installeras och alla andra drivers installeras men inte display drivern. Jag har testat att ladda ner och använda 3D guru's remove tool för amd drivers, i säkerhetsläge, utan någon skillnad. Självklart har jag också startom datorn mellan varje avinstallering och installering, förutom en gång när provade att låta bli för vem vet?

Jag står handfallen, min laptop och dess grafikkort funkade utmärkt fram tills jag laddade ner Radeons egna nya drivrutiner. Nu kan jag knappt använda windows.

Visst är det hög tid att byta ut min gamla laptop men just nu har jag _inga_ pengar över så jag skulle verkligen behöva kunna använda den åtminstone några månader till. Alla tips är välkomna.

Av Stream1917
Skrivet av OrlMrt:

@Stream1917: När toms hardware testade så var det 0.1 FPs i skillnad.

http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-performance-myths-debunked,3739-3.html

Du har 16x Gen 3 om jag inte har fel och 16x Gen 2 är samma som 8x Gen 3...
Hoppas jag inte rörde till det för dig.

Suveränt och nejdå det gjorde du inte, jag är med, relativt väl insatt för en glad amatör och läser gärna på lite för att sätta mig in mer. Coolt, och ett bra benchmark test för att jämföra direkt är också ett bra sätt att bekräfta.

Av Stream1917
Skrivet av OrlMrt:

@Stream1917: Oftast är det porten närmanst CPU som är 16x porten. Men kolla i manualen då det finns kort som avviker.
Om det är väldigt trångt kan du ju testa att bencha i nästa port. Den kommer vara 8x men det inte inte säkert att det blir nån större skillnad i prestanda. Oftast rör det sig om 0.5-1.5 FPS mellan 16x och 8x.

Tack för det snabba svaret!
Något särskilt benchmark test du kan rekomendera? (Googlar lätt fram 1-2 själv tänkte mest om du råkar ha ett riktigt bra att rekomendera).

Av Stream1917

Vilken PCIe port bör jag använda till min GPU? :)

Hej, jag har en fråga om vilken PCIe port jag borde använda till min GPU.
Stats:
1x AMD Radeon 7970 (gigabyte edition med 3 fläktar)
Modekorts modell: ASRock z77 Pro4-M

Motherboard chipset: Intel Z77 (panther point DH)

Motherboard Slots: 3xPCI Express x1, 1xPCI Express x4, 3xPCI Express x16

(Infon från HWInfo 64, allt verkar stämma men har aldrig kollat på hur många PCI express portar jag har innan).

I vilket fall: Jag verkar ha 3 pci-e portar (vilket stämmer med infon ovan) som mitt grafikkort passar i. En snabb googling hintar om att det är störst sannolikhet att porten närmast min CPU har bäst bandbredd. Den porten sitter dock VÄLDIGT nära min CPU och jag misstänker att det bidrar till onödig värmebelastning för min GPU. Så finns det något enkelt knep för att kolla upp om någon av mina 3 portar är mer lämpad en de andra för att få ut max prestanda ur mitt grafikkort?

(Kuriosa jag har haft problem med att en av mina 3 fläktar på GPUn låter mkt och inte snurrar lika fort som de andra två (ja jag har gjort rent kortet noggrant, kollat så ingen kabel låg emot fläkten osv), har nu flyttat kortet till en annan PCIe port och problemet verkar ha upphört).

Av Stream1917

Alla mina problem verkar ha försvunnit efter att jag plockade ur det ena av mina 2 RAM minnen. Det känns absurt att alla dessa problem enbart verkar ha orsakats av 1 RAM minne som efter 4-5 veckor spontant gick sönder, men så verkar vara fallet.

Av Stream1917
Skrivet av Oliver91:

nää, vissa kan ha böjda pins i 100 år utan att de någonsin upptäcks tills den dagen du använder precis den delen på cpu'n och då kommer problemen att fortsätta

Nu har jag kollat under CPUn, inga böjda pins där. Samt kollar transistorerna (rätt ord?) på modekortet och alla är hela. Känns ändå som att modekortet är den troligaste problem skaparen. Ska prova med annat RAM bara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Stream1917
Skrivet av Oliver91:

moderkortet garanterat då, säkert böjda pins under CPU'n, montera loss och kolla samt kolla efter överflödiga distanser som nämndes tidigare

Ja kanske det, får ta och göra båda delar. Himla skumt dock, böjda pins osv borde väl ha märkts rätt snabbt?

Spelar eg ingen roll bara att börja prova. Jävla skit

Nåväl tack för alla svar, input och hjälp, kommer en uppdatering längre fram.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Stream1917

Ny utveckling:
1: Min dator har börjat starta om fullständigt, och detta inom 1-2 minuter, ibland kraschar den under boot. Har provat ett dussin gånger, har också provat att koppla ur grafikkortet, utan effekt.

2: Hann aldrig köra klart ett memtest (dessa nya problem började innan jag hann köra det första gången). Men jag har hunnit köra ett memtest en bit, 2ggr. Första gången hann det ganska långt och hittade inga fel. Andra gången hann det knappt komma igång innan det hittade 242 errors, och 1 "conitigiuty error".

Just nu lutar jag mot att PSUn ballat ur alt modekortet, för jag har svårt att tro att Ram minnes fel bara uppstår ur tomma intet och sedan kraschar min dator under boot/memtest/i windows så att den antingen fryser helt eller startar om.

Så vad gör jag härnäst? provar att skaffa ny psu? ):

- Nähäpp nu har jag samma fel som tidigare igen. Inte gjort några ändringar, inte gjort något annorlunda.

Av Stream1917
Skrivet av Skuggan74:

Tror det är minnena om du inte kan hitta ett samband mellan händelserna innan kernel error i loggboken. Prova andra minnen först, hjälper inte det kolla på första felet som uppstod innan krasch.

Testa dina minnen i annan dator om du kan oxå.

Skickades från m.sweclockers.com

Börjar med att testa minnena med memtest. Det som förvirrar mig med allt detta är att datorn verkligen fungerade perfekt i 5 veckor för att sedan balla ur såhär pass illa. ):

Av Stream1917

Allright då blir det ett memtest. Tar och köper en ny USB sticka för 100kr så att jag vet att det inte blir ngt krångel pga sånt. (min nuvarande har nåt år på nacken).

Hur fixar jag enklast in en ny W7 installation på en USB sticka om jag får fråga? (annars googlar jag det bara, mest att era svar brukar vara bättre/tydligare)

Av Stream1917

Allright så hittils är råden:
- prova att installera om W7 igen med en ny skiva. (Har använt denna 5 ggr tidigare utan problem, till olika datorer).
- modekortet är skadat/defekt - få det utbyt.
- ESD skador.

Finns det ngt bra program för att försöka upptäcka t.ex. ESD skador?

Av Stream1917

MoNkeY-05 - Jag har provat med det interna grafikkortet istället, med mitt grafikkort urplockat. Hjälpte inte öht.

xerez99 - så långt min expertis gällande windows7 loggbok går har jag inte kunnat hitta ngn information utöver att w7 "har avslutats inkorrekt".

Av Stream1917

Provadet att resetta bios, (tagit ur batteriet) och jag har ominstallerat windows, tror du fortfarande uppdatera bios bör kunna hjälpa AI3xswe?

Av Stream1917

All hjälp och alla förslag mottages tacksamt.
PS Ja det är en legitim verifion av W7, som har verifierats och uppdaterats.

Av Stream1917

Ny dator har börjat frysa efter 5 veckor

Hej
Jag har efter en dryg månads avändande börjat få problem med att min "nya" dator fryser (köpt av en kompis vars ekonmiska situation förändrades snabbt, delarna är några månader gamla). Den har tidigare fungerat perfekt i ca 5 veckor i sträck.

Problemet:
Min dator (en pc med W7) fryser fullständigt en stund, (5-30 minuter varierande) efter att jag har satt igång den, frysningen är fullständig, enda sättet att starta om datorn är att hålla inne power-knappen. Dvs ctrl alt del med mera fungerar inte. Precis innan/när datorn fryser sker en del av gångerna små grafik-glitchar, tex kan små färgade prickar dyker upp lite här och var. Om jag har mina högtalare inkopplade (till den analoga porten) så kommer ett högt "buzz sound" från dom, markant högre än tidigare ljudeffekter med mera. Detta ljud uppstår inte om jag använder mitt headset som har ett externt usb ljudkort.

Summering, min dator fryser fullständigt inom ca30 minuter av att jag startat den oavsett om jag använder den aktivt eller inte, och oavsett vad jag använder den till (dvs belastning av systemet verkar inte påverka öht). Innan problemen uppstod (igår) har den fungerat perfekt i ca 5 veckor i sträck.

Åtgärder jag redan provat:
Provat att installera om/ny drivrutiner för grafikkortet.
Använda det interna grafikkortet (och plockat ur det externa, självklart).
Blåsa min SSD och installera om W7. Inga andra hårddiskar ikopplade, ingen effekt (förutom att hela windows installationen gick perfekt, ca 1.5 timme).
Resetta bios genom att plocka ur batteriet
(Provat dessa återgärder i den här ordningen).

"Loggboken" säger bara att Windows stängts av inkorrekt, hittar ingen övrig information.

Operativsystem: Microsoft Windows 7 home premium
Processor: Intel Core i5 3570K
Processorkylare: Intel Standards kylare
Moderkort: ASrock Z77 Pro4-M
Minne: 2x 4gig 1866mhz Patriot (corsair?)
Grafikkort: Gigabytes Radeon HD 7970
Hårddisk:
Nätaggregat: Corsair HX 550 W
Övrig kylning: 2x120mm insug och 2x120mm utblås i lådan
Temperaturer: ca 70 grader på CPUn med full belastning

Av Stream1917

Min dator fryser, oberoende av aktivitet.

Hej
Jag har efter en dryg månads avändande börjat få problem med att min "nya" dator fryser (köpt av en kompis vars ekonmiska situation förändrades snabbt, delarna är några månader gamla). Den har tidigare fungerat perfekt i ca 5 veckor i sträck.

Problemet:
Min dator (en pc med W7) fryser fullständigt en stund, (5-30 minuter varierande) efter att jag har satt igång den, frysningen är fullständig, enda sättet att starta om datorn är att hålla inne power-knappen. Dvs ctrl alt del med mera fungerar inte. Precis innan/när datorn fryser sker en del av gångerna små grafik-glitchar, tex kan små färgade prickar dyker upp lite här och var. Om jag har mina högtalare inkopplade (till den analoga porten) så kommer ett högt "buzz sound" från dom, markant högre än tidigare ljudeffekter med mera. Detta ljud uppstår inte om jag använder mitt headset som har ett externt usb ljudkort.

Summering, min dator fryser fullständigt inom ca30 minuter av att jag startat den oavsett om jag använder den aktivt eller inte, och oavsett vad jag använder den till (dvs belastning av systemet verkar inte påverka öht). Innan problemen uppstod (igår) har den fungerat perfekt i ca 5 veckor i sträck.

Åtgärder jag redan provat:
Provat att installera om/ny drivrutiner för grafikkortet.
Använda det interna grafikkortet (och plockat ur det externa, självklart).
Blåsa min SSD och installera om W7. Inga andra hårddiskar ikopplade, ingen effekt (förutom att hela windows installationen gick perfekt, ca 1.5 timme).

Operativsystem: Microsoft Windows 7 home premium
Processor: Intel Core i5 3570K
Processorkylare: Intel Standards kylare
Moderkort: ASrock Z77 Pro4-M
Minne: 2x 4gig 1866mhz Patriot (corsair?)
Grafikkort: Gigabytes Radeon HD 7970
Hårddisk: SSD: OCZ-agility 3
Nätaggregat: Corsair HX 550 W
Övrig kylning: 2x120mm insug och 2x120mm utblås i lådan
Temperaturer: ca 70 grader på CPUn med full belastning