Inlägg

Inlägg som RaBlack har skrivit i forumet
Av RaBlack
Skrivet av Vangen:

Av att döma specifikationerna så är det det här många har väntat på och inte 1080.

Skulle vara passande om Titan skulle heta Titan PX - Pascal X.

Eller Titan 10 (Geforce 10 series).

MVH

Av RaBlack
Skrivet av Kappe:

Varför tolkar alla MSRP som om att tredjepartskorten kommer vara billigare än Founder's Edition?

Som jag ser det går nvidia ut med sitt referenskort och lägger en baseline med vad GTX1080 kan prestera. Den har en kylare av vapourchamber typ, presterar så här mycket i tester och kommer kosta $699.

En MSRP på $599 tolkar jag som att tredjepartstillverkare kan slänga på en enkel kylfläns och fläkt och sälja den för $599 om de vill, eller så kan de välja sina egenutvecklade och väl optimerade system (Windorce, Strix, Hybrid, etc. Kanske till och med egna PCB med 6+8 power connectors för överklockning), som kommer prestera bättre än Founder's Edition och säljer dem för $699+.

Tänker jag fel?

@Kappe: Nä du tänker inte fel, men underleverantörerna kan o får även lägga ett billigare pris än $599 (konkurrens mellan underleverantörerna).
$599 är bara ett pris som tillverkaren (Nvidia) lagt och rekommenderar deras underleverantörer att lägga sig kring. Säljer de bra så kan de dessutom börja rea ut "produkten" om de vill.
Nvidia går ut och lämnar uppgifter till allmänheten som de egentligen inte behöver. För oss konsumenter är det bara bra att de gör så. Då vet underleverantörerna att allmänheten vet Nvidia's MSRP som underleverantören skall lägga sig kring.

PS: Jag förstår inte varför alla har hakat upp sig så pass mycket på Nvidia Founder's Edition pris... Hur många brukar köpa Nvidias kort, de flesta köper ändå tredjeparts. Vill man komma billigt undan så köper man det absolut billigaste och fulaste kortet på marknaden och sedan slänger kåpan och kör vattenblock/andra alternativ och klockar upp GPU'n så mycket det går.

http://i.imgur.com/yhqmrge.jpg

Vill man däremot vara Nvidia exklusiv och få första tjing så visst, slå till, det kostar bara 7700:- spänn.

MVH

Av RaBlack

Prestandatester och jämförelser (spel 2K/4K) med överklockade GTX 980, GTX 980Ti och GTX 1080FE.
https://www.youtube.com/watch?v=ZO_0SPvy_4o

MVH

Av RaBlack
Skrivet av RaBlack:

För er som siktat in sig på lillebror...

Hardware Unboxed förutser GTX 1070's prestanda.
https://www.youtube.com/watch?v=_vKw_kfugXo

Enjoy!

Av RaBlack
Skrivet av Marsupilami:

Lite oroväckande hur så många har röstat att de kommer uppgradera till 1080 utan att ha sett polaris. För fan, är ni så jäkla teknikhungriga att ni inte kan ta ett moget beslut och vänta 22 dagar på att båda arkitekturer har lanserats så att ni kan jämföra dem?

Hur länge ska man vänta är väl lite olika för var och en... De som väntar på Polaris kanske ska vänta vidare på Nvidias 1060/1060Ti (GP106 & GP104-150) också... "varför ha så bråttom om man ändå väntar"... Nä, vet man vad man vill ha och hur mycket man är beredd att lägga ut på ett grafikkort då köper man det, anser jag.

http://wccftech.com/nvidia-gtx-1060-256-bit-bus-vr-price/

MVH

Av RaBlack
Skrivet av Mocka:

Så en 100MHz OC med Hybridsaken över Founders OCn gav 2fps mer, det är ju superkasst :/
Så detta är pga power limit?

Skrivet av Markusas:

Ja, det är därför vi måste vänta på modeller med en extra 6-pin. Sen blir det fest!

Mmm, verkligen B... Idiotiskt att Nvidia väljer o göra så... fattar inte varför?

Hoppas verkligen EVGA m.m. levererar som de brukar med "full power" (8pin+8/6pin) utöver det normala men med ändå utrymme att utföra egna överklockningar.

Vi får se vart det leder till... spännande.

MVH

Av RaBlack

GTX 1070 spotted...

http://i.imgur.com/UljcyYb.jpg

MVH

Av RaBlack
Av RaBlack
Skrivet av RaBlack:

Ja så är det, som ni ser finns det bara en 8pin strömkontakt för 1080 , men Nvidia har gjort utrymme för ytterligare strömkontakt i fall underleverantören vill ändra referenskortet för att just kunna ge den mer kräm med högre klockfrekvenser och starkare kylning.

Här ses skillnaden på ett 1080 PCB och 980Ti PCB.
(Röd markering med frågetecknet visar utrymmet som Nvidia gjort för ytterligare ström.)

http://i.imgur.com/M4jGCf1.jpg

MVH

Nu börjar det hända grejer...

http://i.imgur.com/z7eXTSh.jpg

6-pin on... Check färdigt.

http://i.imgur.com/f0yhRRd.jpg

Lite mer information fås här:
http://videocardz.com/60195/inno3d-teases-geforce-gtx-1080107...

http://www.inno3d.com/news_detail.php?refid=339

MVH

Av RaBlack
Skrivet av Aleshi:

Det är att svartmåla när man påstår att de ljuger när de inte gör det. De har inte ljugit någonstans om beräkningskapaciteten på sina kort. För att lyckas med det så måste de ljuga om antalet shaders eller frekvens. Så du kommer med tomma anklagelser. Samtidigt sprider du själv lögner i frågan då du talar om GFLOPS på nVidias kort. Ser du inte varför du får mothugg då?

Jag menar allmänt hur olika företag beter sig för att roffa åt sig kunder.
Det är inte det jag menar, utan mer om var all kraft tar vägen (AMD) eller var kraften kommer ifrån (nVidia).

Skrivet av Aleshi:

Nu ljuger du igen. Annars får du gärna visa en källa där AMD ljugit om prestandan i Fury X. Tror det är du som inte ser skillnaden mellan vad AMD säger och vad forummedlemmar spekulerar.

Det var ett tag sedan Fury X lanserades och då fick man höra/läsa både det ena och det andra om hur Fury X skulle bli 980Ti's killer. Typ här ( http://www.pcgamer.com/amd-radeon-r9-fury-x-tested-not-quite-... )

Jag sa inte AMD utan "så sades det att den" (media rykten) samt (lätt att bli lurad p.g.a. vilseledande siffror för vanligt folk p.g.a. olika arkitekturer (AMD/nVidia).... Det är lätt att man blir vilseledd p.g.a. siffror... thats it. Varför tolkar du det jag säger så ordagrant. Är det denna mening du stört dig på? Nvidia sa att 970 körde med 4GB men de ljög... Vad ljuger AMD om då (FLOPP), undrar man? (obs: Jag sa aldrig att AMD ljuger ordagrant men menar att de lurar på olika sätt så som andra företag gör också.) Går ju alltid att se saker från olika perspektiv. Sluta hålla på, du vet vad man menar. Detta leder ju ingen vart.
Jag vill bara veta var all kraft tar vägen, det är det jag undrar över och om det finns bättre sätt att beräkna sådant via siffror mellan dessa olika arkitekturer.

Keep Calm and be cool!

MVH

Av RaBlack

@Zemlan: Saken är den att då Fury X skulle lanseras så sades det att den skulle piska 980Ti men så blev det inte. Det skröts en massa om flopps hit o dit men ändå blev det inte som de sa, speciellt inte från början... innan de började leverera skitbra drivrutiner.

Det är lätt att gå på sådant "som vanligt folk oftast gör" då det visas upp med fina siffror... that's it... tyvärr, därför tycker jag det är bra att vi diskuterar sådant i dessa forum.

MVH

Av RaBlack

Det börjar närma sig uppvisningen av AMD's "Polaris/Zen"....

Computex 2016, 1 Juni i Taiwan's huvudstad Taipei.
Live Webcast börjar: Onsdagen den 1 Juni klockan 00:00:00 18:00:00 Svensk tid.

http://www.amd.com/en-us/who-we-are/corporate-information/eve...

https://www.computextaipei.com.tw/

http://www.timeanddate.com/

PS: Vilket underbart teknikår 2016 är... yammi yammi.

MVH

Av RaBlack

@Aleshi:
Sorry, om du upplever och tolkar det sådär som du la upp det.

Sluta snacka fisar som släpps. Snacka flopp istället.

Jag undrar bara var all kraft tar vägen vare sig det gäller 1 flopp eller 1000 flopp, AMD eller Nvidia? AMD's kort presterar annorlunda men har högre flopps, varför? Vad har det för nytta att det står på papper om inte det ger något i verkligheten? Eller är NV flopps starkare och presterar bättre? Finns det något annat sätt att räkna på då man jämför olika GPU tillverkare sinsemellan som är bättre?

Förstå mig rätt, vi upplever saker på olika sätt, om du upplevde att jag svartmålar AMD för jag undrar varför de ljuger så får det stå för dig själv. Många företag ljuger för att sälja sina produkter. AMD har ljugit och även Nvidia det vet både du och de flesta här. Tyvärr, så är det vi konsumenter som antingen går på lögnen eller inte... Jag tycker det är bra att diskutera på forum om just sådant. (Alldeles för många som gick på 970 "4Gb" lögnen från Nvidia).

DX12 har lite mantle inbakat och därför presterar AMD "just nu" bättre i något enstaka spel (DX12), de har arbetat med den tekniken något längre än de gröna.

Att AoTs presterar bra med AMD's teknik är just för de arbetat länge med AMD... en gammal video som visar hur det var 2014 (demo AoTs).

Publicerades den 2 feb. 2014
AMD rigged a benchmark (Most likely be request fo their PR) so it wil run REALLY bad on NVIDA hardware.

But you can debunked their claims about "draw calls" and DirectX 11.2 real fast.
You need to do 2 things.
Disable the "Special Sauce" Motion Blur...designed/coded for GNC cards.
(Just like the SSAO in DIRT3)
ENABLE multithreading in the application, a feature AMD dosn't have (Command List).

And slam bam...Mantle dosn't look good anymore.

It's not being draw call limited, what makes the "demo" run bad is the Special Sauce" Motion Blur

Shame om dishonest AMD PR!!!

https://www.youtube.com/watch?v=8efNtw-gkCA

Keep Calm and stay cool!

MVH

Av RaBlack

Sedan vill jag också ta upp frågan om GTX 1070 (6.5 TFLOPS) med sin nya "Pascal" arkitektur... Varför tror många att den inte kommer prestera bättre än Titan X/980Ti om den med sina 6.5 TFLOPS förmodligen kommer piska Fury'n (8.6 TFLOPS) enklare än 980 Ti (5.6 TFLOPS)?

MVH

Av RaBlack

@DST: Jo jag vet det du svarade men tänkte se om någon kan förklara var dessa flopps tar vägen mer djupt.. eller var 980Ti's starka flopps kommer från?

Tycker det är fult sätt att jämföra med TFLOPS från olika grafiktillverkare då realiteten ser annorlunda ut.

MVH

Av RaBlack

AMD Fury X - 8.6 TFLOPS
Nvidia GTX 980Ti - 5.6 TFLOPS

Vad är det som gör att Fury'n med sina 8.6 TFLOPS är så dålig om man jämför den med Nvidia's 980Ti 5.6 TFLOPS, (det skiljer ju 3 TFLOPPS).. ?
Hur kan det flaska så mycket, vart tar all POWER vägen... jävligt lurigt detta... 8.6 TFLOPS men ändå sämre går inte ihop?
Nvidia sa att 970 körde med 4GB men de ljög... Vad ljuger AMD om då (FLOPP), undrar man?

MVH

Av RaBlack

@DST: Du har rätt vännen, det dippar snabbt till 74 FPS kolla vid 7:35 - 7:50...

MVH

Av RaBlack

@DST: Tänk er med tredjeparts "GTX 1080" från Asus, Evga, MSI, Gigabyte och Zotac då är vi där...
GTX 980Ti SLI men med ett singelkort...
Amazing GTX 1080 2.5 GHz, 12.8 TFLOPS..

MVH

Av RaBlack

DOOM spelas med ett överklockat GTX 1080 FE (2000 MHz)

Temperatur: 70-82 grader
Upplösning: 2K, WQHD, 2560x1440
FPS: Min 83, Max 144, Genomsnitt 105

Enjoy!
DOOM + GTX 1080 Performance = Insanity! (HardwareCanucks)
https://www.youtube.com/watch?v=UsbJXzqtdb0

MVH

Av RaBlack

Verkar som Nintendo kommer använda sig utav Nvidia

Nintendo NX will powered by an NVIDIA, not an AMD chip
http://www.tweaktown.com/news/52119/nintendo-nx-powered-nvidi...

Nintendo NX May Not Use Polaris - Mobile Version to Use Nvidia Tegra Architecture
https://www.youtube.com/watch?v=JxQNrdXRb7o

Nintendo nx is rumored not to be using AMD's x86 range of CPU's and Polaris lineup of GPUs, but instead rely on other architecture, while the handheld NX project is supposedly to use Nvidia's tegra architecture, though whether this will be pascal based or maxwell is unknown.

MVH