Inlägg

Inlägg som Orebro har skrivit i forumet
Av Orebro

Hej!

Jag har exakt samma chassi och har läst väldigt mycket om det på corsairs egna forum.

Det finns ett par säkra sätt att öka draget/kylningen i det chassit baserat på eget meckande + vad som står på corsair-forumen:

1: Busenkelt:Ta bort dom två nedre hårddiskburarna som sitter och blockerar framför insuget i fronten. Vill du ha kvar dom, ha bara en och flytta den till platsen bredvid nätagget. Dom är riktigt lätta och smidiga att flytta på så inga problem där.

2: Lite tyngre jobb: Gallret som sitter framför insugsfläkten är antagligen enbart en sak så att Corsair inte ska bli stämda i staterna (min baby/katt/penis fastnade i fläkten!!). Skär/såga/klipp hål i det. Ganska jobbig operation. Klipp är det jag rekommenderar, om du sågar eller borrar måste du nog ta bort alla komponenter först så du inte får spån i datorn.
Detta galler skapar onödiga ljud också.

3: Den absolut största skillnaden, kostar lite men hyfsat enkelt: Skaffa en sidoplåt med nät och skruva dit upp till 4st 120mm som insug. Då kan du sluta tänka på gpu-temp. Ska följa med ett nät man kan sätta istället för plexisidan.

4: Jag använder nedre hårdiskburen bredvid nätagget, vilket gett mig plats att ful-hänga upp en 120mm med buntband på 5,25-platserna (serisöst, DVD är så år 2000). Man får säkert plats med en 140mm där också.

En del på corsair-forumen har en teori om att detta chassi suger ut alldeles för mycket luft och därför sabbar tänkta luftströmmar. Det beror väl på om du tänker att övertryck är bra eller inte. 200mm i toppen + processorkylningen blåser ut så det räcker gott och väl. En extra utsug i toppen är nog onödigt.

Av Orebro

http://www.youtube.com/watch?v=U5jSFmnpCyQ

En hyfsad guide för en någorlunda modern bios på P8P67 fast den är på engelska.

Den täcker väl väldigt bra? Gå igenom varenda inställning under relevanta menyer (fast lite långsammare än snubben i videon gör).
Eller bilder med steg för steg text.

Ta också med att om du har intel speedstep på, kommer du inte se din klockning förrän du stresstestar eftersom speedstep gör att processorn går på lägre hastighet när den inte jobbar hårt. (Det glömmer han i youtube-klippet).

Tíll mr_tompe:
Har du testat lägre volt-tal? Man vill ju komma ner så lågt som möjligt men fortfarande stabilt.
Tekniken jag tycker fungerar är att prova någorlunda lågt (över 1.2 men fortfarande under 1.3), köra prime-test ett tag och se om temperaturen är acceptabel och om systemet är stabilt (inte kraschar).

Är 1.320 den lägsta stabila volten du kommer ner i på 2.5ghz? Det är ju också såklart viktigt att du mäter temperaturen och stresstestar processorn, ha gärna igång temperaturmätning när du spelar för att se vad datorn kommer upp i då (när alla andra komponenter i datorn hjälper till att värma upp).

Edit: Skillnaden på Gigabytes och ASUS moderkort är väl att Gigabyte fortfarande tillåter voltstyrning på cpu_fan? Om dom inte också slutat med det.

Av Orebro

Hej, har samma problem med mitt P8Z67 deluxe.

Efter att ha gått igenom många många trådar på asus forum, här och på overclockers är svaret tyvärr: det går inte. Asus slutade med den funktionen för 2-3 år sedan. Fläktproducenterna är efter med sina 3-pins fläktar.
Åtminstone inte om du vill köra på något annat sätt än manuellt med varvtalsregulator.

En del lyckas ställa in det via FanXpert (det som följer med på skivan till moderkortet eller som går att ladda ner via asus hemsida). Då får dom manuellt sätta in vilken hastighet fläkten skall gå på vid vilken temperatur. Dock är det inte alla som får till det, verkar vara hugget som stucket.
Ett annat problem där är att det inte går att installera AI suit II för många med windows vista/7, en bug. Det finns en fix till buggen till ditt moderkort men för många fungerar det ändå inte.

Det du kan göra är att byta till Gigabyte, dom verkar fortfarande ha funktionen att voltstyra cpu_fan.

Tråkiga nyheter men men.

Av Orebro

Yes, fíxade motsvarigheten till Sarita på IKEA i helgen. Sarita finns inte löst längre utan bara som gardinlängder i pack om 2 för 79 spänn (tror jag det var).

Hittade någon panellängd med samma egenskaper för 9kr och det fungerar hur bra som helst, lätt att jobba med och att sätta dit snyggt

Av Orebro

För dom som fortfarande letar efter skruvdimensioner och mer info om hur man bygger egen push pull hittade jag Corsairs egen guide:

http://blog.corsair.com/?p=987

6-32 - 1-1/4, finns en fin bild på dom på länken också.

I övrigt: någon som provat att ha push-pull som utblås?

Dvs. att man antagligen skulle kyla med luft från grafikkort + moderkort. Hur många grader kan det skilja? Förutsatt att man har ett välluftat chassi såklart. Anledningen är såklart att slippa damm.

Edit: För lat för att prova själv + att jag gillar att hänga på forum