Inlägg

Inlägg som Orebro har skrivit i forumet
Av Orebro

Måste vara galet drag i din burk nu Kul att du lägger upp bilder!

Av Orebro

Hehe, måste ju gå i försvarställning och säga att jag är 30+, har heltidsanställning och liv utanför datorspelandet och fortfarande tycker det jag skrev ovan

Handlingen och dialogen är det som är behållningen som sagt... men jag betraktar det som ett single player spel. Vad gör man när storyn tog slut?

Av Orebro

Värt det eller inte? Spel kostar väl så mycket som det gör, men jag hade kunnat köpt något annat spel och haft roligare med det.
Kommer inte förlänga prenumeration p.g.a.

1: Det är för litet. Det finns för lite att göra och det som finns att göra är för enformigt. (ja jag är med i ett stort guild som jag spelat många mmo:s med så jag kan ta del av all content). Detta gäller både PVE men framför allt PVP (warzones).

2: Som någon sagt, det känns som ett single-player spel. Det finns verkligen ingen anledning att springa runt med polaren. Social-points? Senare användning för dom?
Vi måste ändå splitta upp när man ska följa storyn. Spelade KOTOR och det är ju exakt samma spel!!!

3: Storyn är behållningen eftersom jag kört smuggler mest (rätt kul humor). Men jag är jävligt trött på att bryta mig in i fängelser och befria folk. Speciellt som det återkommer i FP's och vanliga quests hela jäkla tiden.

4: Space combat. Spendera 15 minuter, få din xp. Det är roligare space combat i spel som "Tyrian" eller "1942". Fan vad besviken jag blev när jag upptäckte att det bara är svårare varianter av samma banor som återkommer.

5: Detta spel är för enkelt. Visst, hard mode i FP's och operations är jävligt svårt, och du måste haft tur att gjort kroppstyp 1-2 för att komma in på vissa ställen, men i övrigt är spelet alldeles alldeles för lätt och utan motstånd.

6: Combat. Både pvp och pve är det riktigt dålig känsla i det. Svårt att beskriva mer än att det inte är rätt känsla. Speciellt i pvp:n.

7: Klasserna. 4 klasser per sida är alldeles för få och det ger väldigt dålig variation. Visst kan varje klass bli två olika men det handlar ju bara om du vill dps:a, hela eller tanka då. Likaså träden när du specialiserat dig, riktigt ointressanta, oinspirerande och dessutom för få valmöjligheter.

Kan säkert fortsätta listan. Jag spelar spelet mest för att guilden gör det och det är jäkligt trevligt folk. Storyn är det som är behållningen i spelet, den är dock single-player och tar slut.
Att spelet är väldigt buggfritt är professionellt men det är ju ett godkänt-krav, inte VG eller MVG.

Av Orebro

Kolla i rätt forumdel, dvs. "chassin och nätagg". Vi diskuterar just 600T och kylning i en post som Chev skapade:
http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

Av Orebro

Brukar inte vara petig med ordmärkning men tanken heter Marder som betyder Mård. Tyskarna döper ju sina vagnar efter djur oftast.

T-34-85 är väl inte såå låg tier? VI?

Min favorit att dominera i låg-tier är jänkarnas AT. T28 (tier 3) och T40 (tier 4) har en gravt överdimensionerad kanon som äter upp allt och alla. Passar säkert dig som gillade att köra AT.

Av Orebro

Som sagt, fläktkontroller är en riktigt bra lösning på ditt problem

Av Orebro

Scythe Gentle Typhoon tycker jag är absolut bäst och tyst och billig, bättre än dyrare fläktar. Tror många håller med mig. https://www.inet.se/kategori/419/120mm/228/scythe

PWM är jag däremot osäker. https://www.inet.se/produkt/6308755/noctua-nf-f12-pwm kanske? Dock slut i Sverige (men går att beställa från amazon.co.uk

Av Orebro

Fläktarna du tänker dig är PWM-fläktar så då är det onödigt att hålla på att ändra till voltstyrning. Dom fläktarna kopplar du in och moderkortet sköter resten helt automatiskt (om det är en 4-pin kontakt du sätter fläkten i i moderkortet eller använder din sladd du länkat till).

Fläkten där bak som låter. Testa en annan fläkt där, testa att koppla den till ett annat uttag. Var är den kopplad nu?

Köper du fläktar med 3-pins kontakt däremot kan du läsa textväggen nedan:

Har inte pillat med Gigabyte-moderkort själv men det är en inställning du gör i BIOS.
Du måste alltså själv gå in i BIOS och se efter vilka fläktar du har möjligheten att ändra inställning på. Det är garanterat CPU_FAN. Hur många chassi-fläkts-uttag du kan styra med ditt moderkort får du kolla i manualen eller i BIOS.

Det finns mig veterligen ingen begränsning för hur många fläktar du kan styra med detta. Sladden du länkar till är ju en utmärkt lösning för att styra släktar med volt också. Det fungerar som sagt också bra med vanliga Y-split för att driva två fläktar från en kontakt på moderkortet.
Du måste paralellkoppla dock (dvs. samma spänning/volttal) över fläktarna. Seriekoppla skulle nog inte fungera så bra

Generellt sett alltså, läs på i din manual till moderkortet om fläktstyrning och uttagen för fläktar, annars är det alltid bra att titta på Gigabytes officiella forum, det står garanterat massor där.

Av Orebro

Underskatta inte att fläkten som blåser ut kan vara trasig, vilken fläkt har du där förresten?

En bra sak är att du har Gigabyte, då behöver du inte köra PWM utan du kan använda "voltstyrning". Fläktarna styrs då genom att moderkortet ändrar spänningen över fläkten, är processorn/chassit varmt så ökas spänningen och fläkten snurrar snabbare.
Det fungerar på både PWM och icke-PWM fläktar.

Annars är ju din fläktkontroller superfin, kör på den, prova att sänka farten på olika fläktar, att köra helt utan olika fläktar o.s.v., då kommer du snart att ha hittat boven som gör datorn högljudd.

Vad har du för kylning till processorn? Orginalfläktar till processorer brukar kunna låta en hel del.

Av Orebro

Du har nog ett par val:
- PWM (då funkar inte fläktarna du valt)
- Manuell fläktstyrning (sååå jobbigt är det inte att vrida på en ratt )
- Dyr fläktstyrning som är automatisk och jobbig att installera.
- https://www.inet.se/produkt/5321478/arctic-cooling-f12-pro-te... ingen aning om hur bra/dåliga dom är.

Av Orebro

Kopplar du in "connect to motherboard" kontakten på din PWM-styrda kontakt på moderkortet ska du kunna PWM-styra 3st fläktar med kabeln du länkar tilll, självklart förutsätter det att det är PWM fläktar (4-pin).
Din Gentle Typhoon kommer gå på maxfart eftersom den inte är PWM (den har bara 3-pin).
Det som styr RPM på fläktarna beror på om du stoppar in kontakten på CPU_FAN eller CHA_FAN.

Kan verkligen rekommendera en controller för att styra chassifläktar http://www.inet.se/kategori/139/flaktstyrning

Har du någonting inkopplat till moderkortets "chassi fan" eller vad kontakten nu heter på dit moderkort? (I vilken kontakt sitter din nuvarande chassifläkt? Kan du upptäcka chassifläkten i BIOS?)

Det kan vara så att Asrock tillåter Voltstyrning av fläktar, då kan det fungera att reglera RPM på din Gentle Typhoon (med vilken kabel som helst). I såfall räcker det med en vanlig Y-split kontakt. Det är en inställning du gör i BIOS i sådana fall (där du väljer mellan "manual", "PWM" eller då voltstyrning).

Av Orebro

Det kan ibland bli problem om man kopplar in för många fläktar på en och samma pin på controllers, dom är väl så vitt jag vet begränsade i hur många Watt dom kan skicka ut som max.
Hittar ingen info hos Inet om det men har du bara en fläkt på varje pin ska det väl omöjligtvis vara problem att få dom att gå i maxfart.

Det är väl bara lite mer exklusiva controllers som kan stänga av fläktarna helt och hållet om man vill göra det också.

Av Orebro

Själv var jag helt förälskad i x-com spelen (terror from the deep speciellt), håller fortfarande :). x-com 2, terror from the deep det bästa helt överlägset, ska finnas på Steam.
Turnbaserat, du måste forska och vara strategisk... fast det är ju att du ska försvara jorden mot rymdvarelser och det är inte 4x.

Av Orebro

http://www.corsair.com/pc-cases/obsidian-series-pc-case/obsid...

3st 140mm följer med (förmodligen inte lika bra kvalité på fläktarsom du köper själv).

Plats för 4st 120mm som inte följer med, dvs. du måste köpa dom själv.

Hur du vänder fläktarna är upp till dig så du kan väl få 7 inblås om du vill

Kan tänka mig att man kan göra någonting åt sidodörrarna också, kanske byta glaset mot ett "mesh" med plats för fläktar? Eller varför inte borra/fräsa upp ett eget hål för att blåsa in luft på dina grafikkort?

Av Orebro

Kör en H60 med bara en GT1850 som pull (ut ur chassit, kyler med hyfsat varm luft) och är mycket nöjd.

Min I5 2500k har aldrig gått över 60 grader, kör den i 4.2ghz. Har dock ett jäkligt välventilerat chassi

Kan inte uttala mig om livslängden på H60 dock.

Edit: Köp med en annan (bättre) fläkt till H60 på en gång, den som följer med är rätt dålig och väsnas mycket tycker jag. Jag sänkte väl load temperaturen med en 6-7grader när jag kör med GT:n men den låter mycket mindre.

Av Orebro

Tänk på att orginalfläktarna är 20mm tjocka och att de flesta du beställer är 30mm tjocka.

Gör som Ant3 säger och skruva bort hårddiskburarna där nere, då får du plats med 30mm-fläktar. Annars har inte jag några som helst problem med orginalfläkten, tycker den fungerar fint.

Shitpommfrit: Hur tycker du noctuas pwm-fläkt är? Har sneglat lite på den ett tag. Värt pengarna?

Av Orebro
Skrivet av XrOo:

Kör nu 5.0Ghz på luft i ett sketet TJ08 chassi.
Med GTX580 smått överklockat.

Max temp 67C. Äter igenom 3DMarks för stunden.

Guiden kommer iaf imorn.

Riktigt imponerande. Har du lust att prata lite om din kylning lite då också?

Av Orebro

Visst är det härligt att prata via text, då missförstår man varandra så bra

Javisst har du hårddiskarna där. Hårddiskburarna är en annan femma. Vi har pratat om samma sak Du har ju fixat det klockrent på din bild.

Av Orebro

För att orginalfläkten i chassit är 20mm och ska du få in en tjockare fläkt tar den i hårddiskburarna.

Av Orebro

Såg att du köpt 30mm tjock fläkt, flytta verkligen tillbaka hårddiskburarna där nere då (och den andra tar du ur helt), då bör det gå finfint med en 30mm tjock.

Corsair case forum Där har du corsairs chassiforum om du fixar engelskan.

Edit: Ser ju på din andra bild att du fixat det. Du kan ju omöjligt ha problem med temperaturen i det chassit väl?