Inlägg

Inlägg som Thakisis har skrivit i forumet
Av Thakisis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Firkraag
http://kotaku.com/5215528/demigod-18000-customers-100000-pira...

Om dom siffrorna inte skrämmer dig det minsta så vet jag inte vad. Försök rättfärdiga dom 100,000 personerna som piratkopierat spelet sen det släpptes för dryga veckan sen.

Äsch, kopiering har alltid funnits, kommer alltid att finnas. Kopierade som ett måfå när jag var i tonåren, men då som nu så köpte jag de jag verkligen gillade, både filmer musik och spel. Det är ett fact of life.

Men det är också ett faktum att ju mer de tar betalt, ju mer piratkopierings skydd de lägger in.. ju MINDRE är jag villig att göra rätt för mig. Fan största anledningen att ladda ner är ju oftast att SLIPPA alla koder, DRM's, antal tillåtna ggr man kan installera och annat skit man måste gå igenom.

Och de giriga idioterna vägrar ju fatta att sänker de priserna så säljer de mångfaldigt mycket mer. Man GILLAR ju att ha orginalen framför en hembränd skiva, men inte tillräckligt mycket för att punga ut ockerpriser och behöva leva med kopieringskydd.

Av Thakisis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasse42sthlm
Dom är djävligt bra på o trycka på

tacka vet jag Palme som bad USA dra åt helvete, enda som någonsin har gjort det

Jo tack, och se hur länge HAN överlevde, samma sak hände Kennedy när han mopsade sig mot den verkliga makten i världen

Och ni som skyller på borgarna vad gällande fildelandet.. är inte alls glad i många beslut de kommer med... MEN tror ni verkligen på allvar att exakt samma sak inte hade hänt under sossarna? I så fall är ni lika intelligensbefriade som ni är blinda.

Under större delen av mitt liv, och mot de flestas förstånd har jag sagt att demokrati är blott en illusion om man inte är väldigt rik och mäktig.. lustigt hur den övertygelsen på något sätt växer sig starkare för varje år som går.

Av Thakisis

lol, försöker du påstå att SVT INTE är väldigt styrt av politik? Läste lite statistik om det där en gång, visade sig att ah... 'någon' sett till att majoriteten av alla styrande poster besatts av socialdemokrater.

Av Thakisis

Re: men det finns faktiskt dem som inte har råd ...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alatariel
det finns pensionärer som har ca. 8000 kr att leva av ...
det finns sjukskrivna personer som har lika lite ...
det finns studenter som har typ 7-8000 kr

Du, jag är sjukpensionär och skulle vara VÄLDIGT glad om om jag hade ca 8000 att leva av, försök med ca 6200. Och det INNAN räkningarna är betalda. Kan tänka dig att jag hoppade av glädje när jag först läste om det här nya... ah... "snille draget" de kommit upp med för att fastställa chefernas bonusar.

Jag har ingen TV för att inte anser mig ha RÅD med det. Jag har ingen telefon, ingen dagstidning. Ingen bil, fan har inte ens busskort, jag har en cykel. Min dator är min enda länk till världen. Hoppar tom över hemförsäkringen för att spara pengar. Tro inte att jag har något sparkapital, eller några pengar över när månaden är slut. 170 kronor är för mig inte en oansenlig utgift.

Många här talar om att vägra betala om de lyckas genomföra denna dårskap, men vad skulle man ha för val? Allt de behöver göra är ju att vända sig till internetleverantörerna och få deras kundlistor. Och vem har råd att få en betalnings anmärkning i dagen samhälle?

Publik Service påstår förvånansvärt många jönsar, Publik Service my Arse, detta förslag är en lavett över ansiktet för de fattigaste svagaste invånarna i landet!

Av Thakisis

Radeon Kort och Tv-out

Har märkt att många har haft problem med att få en bra bild när de kopplat in sitt Radeon kort till TV'n, och jag har haft liknande problem... har väl egentligen fortfarande problem på sätt och vis.
Tänkte dela med mig lite av vad jag lärt *s*

Tidigare har jag alltid kört med ett Gefore4 kort utan problem, den var kopplad till videon och från videon till TV'n, men när jag försökte göra likadant med mitt Radeon kort så fungerade det inte alls bra, färgerna blev matta och bilden flimrade väldigt mycket.

Nu gav jag mig fanken på att jag skulle komma på vad problemet var men hittade inga direkta svar varken här i detta forum eller något annat. Jag upptäckte dock att om jag kopplade kabeln direkt till TV'n så blev bilden genast mycket bättre men fick då helt plötsligt s.k. ghosting och det enda som hjälpte DET var att dra ur alla andra scart och antennkablar från TV'n och BARA ha kabeln från datorn. Bilden blev även betydligt mycket bättre när jag in i datorns egenskaper och minskade på hårdvaruaccelerationen för TV'n.

Ni andra som har liknande problem kan ju testa detta om ni inte gjort så redan och se om det hjälper.. jag vet inte varför bilden blir perfekt för GeForcekortet även om jag kört det över videon med alla kablar på plats och så totalt urkass om jag likadant med Radeon kortet.. någon som har någon bra idé? Skulle gärna lösa den biten så man inte behöver dra ur allt så fort man ska se på film.

Av Thakisis

TP-Kabel ej ansluten

Har ett litet problem här, och hoppas någon har några idéer.
I fredags, runt 22 tiden dog helt plötsligt min uppkoppling, och vid en närmare titt så såg jag att WAN lampan på min router hade slutat lysa. Sådant händer ju men efter ett dygn hade nätet inte kommit upp igen, efter visst mixtrande med routern utan framgång kopplade jag ur den och kopplade ut nätet direkt via mitt bredbandsuttag och fick då meddelanded no tp-cable connected.

Samma sak hände när jag kopplade in min gamla dator istället. Telia support envisas med att det antingen fel på mit nätverkskort eller min tp kabel då de hade känt av om det var något problem från deras håll trotts att mina datorer kan problemfritt kommunicera med varandra och med routern, men varken routern eller datorerna kan ens känna av någon signal från bredbandet. Alla diagnostic program jag har kört påstår att korten och routern fungerar problemfritt.

Idag så hände det igen, men tack och lov så hittade den nätet igen efter 4 timmar.

Det enda jag kan komma på är att det kanske kunnat ha blivit glapp i bredbandsutaget eller något dyligt men eftersom det blir väldigt dyrt för mig om jag kallar in en tekniker från telia och det visar sig att det ÄR något i min utrustning jag missat så tvekar jag innan jag utömt alla valmöjligheter.

Har någon här någon idé om vad problemet kan ligga i som jag kanske kan ha missat?

(btw så har jag Telia LAN)

Av Thakisis

laf jo jag vet, tänkt köpa den ganska länge ock.. men de andra två är ju så jäkla bra de med jueee

Av Thakisis

*laf* ska väl vara med jag med då, *ahem*
Kan väl lika gärna börja från första början heh

Texas TI 99-4A
Commodore 64
Commodore-128
Amiga500
486 25-SX
486 66-DX2
486 DX4
P90
P166
Cyrix 166+
P-II 200
P-II 400
P-III 800
Celeron-II 900

Och är som sagt FORTFARANDE på G med att bygga ny dator, att det ska vara så svårt att bestämma sig?

Av Thakisis

CPU kylning... kan ej bestämma mig

Kan behöva lite hjälp här, har 3 olika cpu kylare jag har valt ut och jag kan bara inte bestämma mig vilken jag vill ha, har någon här någon uppfattning, eller ännu bättre, någon praktisk erfarenhet av någon av dessa kylar och kan ge mig lite feedback?

1. Swiftech MCX4000
2. Thermalright SP-94
3. Zalman CNPS-7000

Av Thakisis

Den enda gång jag testat ett levicom nätagg vart jag enormt besviken, den ska vara s.k. tyst, men tom i sitt lägsta läge lät den som ett mindre reaplan och dessutom så tickade den hela tiden. Det är möjligt att jag hade otur med just den jag fick men har ingen brådska att testa en ny av det märket.

Av Thakisis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zion
Det finns en väldigt enkel anledning till varför det stansade "Antec-märket" finns där, det är inte bara för att det ska se snyggt ut, utan nätaggatets fläkt har så låga rpm, att det behövs någorlunda kall tilluft.

Hrm... finns det inte en viss risk att den går rundgång i så fall? dvs cirkulerar liften mellan agget och lufthålen medans mycket av luften längre ner i lådan står still?

Av Thakisis

Jag gillar sonatan men har ett par synpunkter på den som gjorde att jag valde bort den.

1. Fronluckan verkar ganska flimmsig
2. Den är lite för trång inuti, svårt att komma åt.
3. Har bestämt mig för att jag ska ha ett alu-chassi denna gången.

Sedan är det där med det stansade namnet längst upp i sidan, kanske är snyggt om man har en ljuskälla där men jag ser det som ett damminsläpp som måste tätas till, lite onödigt
Annars verkar det vara ett trevligt chassi med en fin finish, gillar att de kör med 120mm fläktar, varför kan det inte finnas på alu-chassin för? har letat som ett mofo.

Av Thakisis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghost
Att det sitter loggor precis överallt på Xaser sänker utseendet rejält.

I samband med att jag köpte mitt PC-71 så klämde jag och kände lite på ett Xaser III. Tyckte inte kvaliteten kändes lika bra som Lian-Li.

Uhm vart är överallt? på XII fins det ett logo på dörren och ett klistermärke med TT på fönstret, och det samma på XIII om jag minns rätt, det är väl inte mycket mer än de flesta andra burkar som finns? Vet ett märke som har sitt logo hela 3 ggr på framsidan *L*

Av Thakisis

Ibland får man en känsla av att medelåldern här är så där runt en ca 13 år Vad vi, ja en del av oss iallafall, försöker få fram är att ni får tycka så illa ni vill om vilka chassin ni vill, gudarna ska veta att det finns gott om chassin jag inte gillar själv. Men är det för mycket begärt att ni åtminstånde skulle kunna försöka tona ner ert ogillande lite? De som frågar om diverse olika chassin gillar antagligen vad de ser och då är det det sista de vill höra ett gäng datanazister som bara är ett steg ifrån att gå runt med basebollträn från hem till hem och kvadda sagda burkar medans de sjunger slogans.

Av Thakisis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Delarium.
LianLi-chassit är snyggare.
LianLi-chassit behöver inte vara "färdigmoddat"
LianLi-chassit förknippas inte med CS.
LianLi-chassit är stilrent.

Hmm... LianLi-chassit förknippas inte med CS.... jag ANTAR att du inte hänsyftar på CounterStrike hehe, det är problemet med förkortningar, ta WC, när jag skriver WC
så tänker jag oftast på WingCommander, medans de flesta annars verkar hänsyfta
på WarCraft, och så får man ju inte glömma resten av omvärlden som antagligen tror
att man pratar om toaletten

Av Thakisis

*skratt* har en känsla av att jag sa exakt samma sak i en annan tråd i natt angående Lian Li vs TT.

En liten punkt dock, väldigt många gnäller om att Xaser serien är en omgjord Chieftech burk (det står tom chieftech på drive-skenorna), okay det må stämma, iallafall om man tänker på Xaser II'an som använder samma chassi som 90% av alla andra stålchassin som finns där ute för tillfället och är allmänt accepterat som en av de bästa som finns, så den enda skillnaden är i princip att X-II'an har en väldigt gedigen aluminiumdörr istället för den flimmsiga dörren chieftech chassit har, den har exakt samma moddingsmöjligheter som alla andra som använder samma chassi, och det finns dussintals tillverkare som gör det så sluta gnälla!

Vad gäller Xaser III'an så är det INTE ett chieftech chassi, vet inte vem som gör det men har sett iallafall 2 andra tillverkare som använder samma konstruktion enermax t.ex. Och det är sant, med plats för 7 fläktar och filter till alla insug och en reobus så behöver man inte modda den, men det går om man vill, den har en del intressanta möjligheter, se det som en utmaning. Modding handlar om mer än att såga hål i chassit för att få plats med en extra fläkt.

LianLi har jag inte lika mycket erfarenhet av men det skulle förvåna mig om de inte anlitar OEM tillverkare som alla andra, och även om de i stilrena så har de ofta minst lika många platser för fläktar och inte alls ovanligt med färdiga fönster så de kan vara nog så pre-moddad de med. Personligen tycker jag oftast att LianLi chassin oftast är lite kliniska och tråkiga.

Har ännu inte hittat ett chassi från någon tillverkare som jag skulle klassa som det "perfekta chassit" som har alla de egenskaper jag söker.

Av Thakisis

Finns flera program som kan begrännsa en cd/Dvd spelares hastighet, själv använder jag den som följer med Nero

Av Thakisis

Lite tröttsamt att alla alltid ska dissa Thermaltakes Xaser och höja Lian Li till skyarna, tröttnar ni aldrig? personligen så väljer jag ingen av dem, har en förkärlek för CoolerMaster

Men hur som helst, om det där ska vara ett utförsäljningspris så hoppas jag det är ett skämt. Man kan ju om man vill få en Xaser III Lanfire för ca 1280 kronor och ett standard Xaser III V2000 för 1600 kronor på shg.biz varför ska man då betala 1700 kronor för ett Xaser II v6000?

Av Thakisis

äsch kom igen nu, varken norska eller danska är speciellt svårt att läsa, de ord man inte direkt förstår framgår oftast av sammanhanget.

Av Thakisis

Det är inte virtual surround utan äkta, den har hela 6 högtalarelement, 2 fram, 2 back och 2 center. Det enda som oroar med dem är att de inte har någon volym inställning och de lär vara väldigt svåra att koppla till en förstärkare.