Inlägg

Inlägg som rokj har skrivit i forumet
Av rokj

Asus Zenwifi AX6600 2,4 ghz saknar internet

Har någon mer haft problem med att 2,4ghz anslutningen börjar strula och saknar internet? Startade idag, helt hux flux, inga förändringar i eller runt huset. Satt och jobbade som vanligt och det bara dör. Först funkade varken 5 ghz eller 2,4 ghz.
Efter att ha låtit strömmen vara ur i någon minut eller två, började 5 ghz funka men 2,4 funkar alltså fortfarande inte. Har haft routern i ca 10 månader.

Det står bara "Ansluten", inte "Ingen internetanslutning", även fast så är fallet.

Hittade denna tråden, där flera har haft samma problem:
https://www.snbforums.com/threads/asus-zenwifi-ax-xt8-2-4ghz-...

Men hittar inget här i Sverige. Jag har garanti kvar och accepterar inte att de börjar strula så här tidigt i livscykeln. Tänker inte behöva återställa dem 1 ggr / mån, som någon behövt göra i tråden ovan.

Om det finns fler som upplevt detta, snälla svara i den här tråden. Viktigt för alla som äger dessa att det uppmärksammas i sådant fall!

Av rokj
Skrivet av joalin:

Prova vlan 845

Skickades från m.sweclockers.com

Skriver jag in det som VID nr?
Jag har tre rutor; "Internet", "LAN Port 4" och "LAN Port 3", alla med varsitt fält för "VID" och "PRIO". Se bild nedan.

https://hosting.photobucket.com/images/a263/rokj/0/5414ce88-4...

Av rokj

Akut! Vilken inställning Asus router för IPTV!

Har en RT-ac87u och vill få igång damfotbollen nu!

Kabeln går från tjänstefördelaren från fiberuttaget (uttag 2) -> WAN på router, sedan kabel från LAN 1 -> Viasatboxen.

Routern ska kunna hantera IPTV men man måste ha VID nr för internet och och ange värd i rutan "Prio". Någon som har Asus router med IPTV från viasat som kan kolla sina inställningar eller vet på rak arm?

Av rokj
Skrivet av rmd:

Dra ur all kabel, returnera. Dendär smörjan vill du inte ha i väggarna iaf under längre tid så det är bara hyva ut och dra in ny. Nexans kablar har vi kört i hallar och rum som har 40-70C konstant och ibland fryser dom när hallarna inte används. Hra fungerat fint i 10+ år. Det är inte bara Nexans som gör bra kabel, så det går fint med tex Schneider eller liknande med. Ta det som är billigast om du inte har några störnings-problem som gör att du behöver något speciellt.

TLDR; returnera kabeln och kräv återbetalning.

Tack för tips på andra märken
Tyvärr är det ca 5 år sedan jag köpte den så ev. garanti är långt borta. Sedan tryckte jag in 2st i varje 20mm rör så alla är inte omdragningsbara pga tight, längd och en del kurvor. Tänkte att det håller till nästa renovering..

Skickades från m.sweclockers.com

Av rokj
Skrivet av tcntad:

Har kablarna torkat sönder eller är det kontakterna? Oavsett så kan det ge upphov till fel, skulle göra mig av med alla skadade delar.
Ser inte hur värme i tvättstuga skulle vara ett stort problem (Om alls överhuvudtaget)

Det är inte kontakterat än, så kabeln. Jag kan inte se någon annan felkälla än att det varmare där. Det är norrsida på huset så solen lyser inte direkt på kabeln heller.
Skulle det annars kunna vara anledningen, att de inte klarar indirekt dagsljus?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rokj
Skrivet av mrqaffe:

Vad har du använt för kablar och hur gamla är de ?
Tycker det låter märkligt om isoleringen på en installtionskabel spricker av ålder om den inte ärtiotals år gammal, patchkablar brukar ju däremot inte hålla lika länge.

Jag har mkt kabel kvar på trumman som legat i garaget och den är fortfarande mjuk och följsam..

Skickades från m.sweclockers.com

Av rokj
Skrivet av arowe17:

Vas är det för fabrikat på kabeln?

Här är kabeln:
https://www.webhallen.com/se/product/227147-Deltaco-UTP-Cat6-...

Det ska tilläggas att jag använde 3m smörjmedel vid dragningen, som jag använt i flera år till alla dragningar.
https://www.elgrossisten.se/kabel/kabel-tillbehor/kabelsmorjm...

Skickades från m.sweclockers.com

Av rokj

Sprucket hölje på cat6 kabel

Drog in nätverkuttag i hela huset vid renovering (2x2 i varje rum) och ska binda samman allt i ett mediaskåp i tvättstugan. Dessvärre har det sista momentet hamnat långt ner på priolistan och kablarna har därför hängt ut från sina rör vid skåpet.

Problemet är att alla höljen har blivit alldeles spröda och spricker och krackelerar så fort man ta i dem. Det är förvisso varmare i tvättstugan är övriga rum när torktumlaren är igång (säg 30 grader under en kort period om ett par timmar då och då), men att de inte ska klara det tycker jag är fruktansvärt illa.

Nu till frågan: Hur kommer det att påverka hastighet osv att höljet spruckit? Kan jag laga det på något sätt med viss typ av tejp? Jag har ju trumman med kabeln kvar, i värsta fall kanske jag kan skala av motsvarande längd av höljen och försöka trä över?

Nån som har någon idé hur man bäst kan lösa det?
(lyckades inte ladda upp bild, går det?)

Av rokj
Skrivet av jan-banan:

1. Nej det stämmer inte den har äldre programvara, däremot alla i D-serien har de nya programvara med virtuella väggar. Det har inte den äldra Botvac (än men de kanske slutat uppdatera den)
2. Ja och nej den saknar några men har andra i och med nyare firmware
3. €899 kommer den kosta enligt neatos sida.

Sen har också Botvac connected också problem med WiFi min tappar lite då och då och nåste avvaktivera och aktivera det.

Jag har dolt min laddstation under soffan och det fungerar okej. Det dryga är när roboten inte lyckas docka eller om den tappar wifi då måste jag krypa under och fixa det.

Vad menar du med att alla i D-serien har virtuella väggar? Det ska ju endast vara med D7 Connected som man inte behöver magnettejpen för att skärma av rummet med. Enligt hemsidan:

"FloorPlanner™ with ‘No-Go’ Lines"

Denna står inte under någon annan och ska också vara USP:en för den nya D7 Connected, eller vet du något som ingen annan vet?

Av rokj
Skrivet av Rickard11:

TS kanske ska läsa på lite alternativt fråga sina föräldrar innan han köper saker på nätet. Ångerrätten handlar om att du har rätt att ångra köp av varor, men monteringen är ingen vara utan snarare en tjänst, och då är det något helt annat. Självklart har greattech rätt att kräva dig på de kostnader som de tagit på sig genom att bygga datorn.

Trött på sådana här trådar där konsumenten tror sig ha alla möjliga rättigheter, men så är det inte. Och företaget blir inte automatiskt ett skitföretag för att man inte vill visa goodwill.

Du har inte inte lyckats med att ta del av informationen som getts i denna tråd, reflektera över den, för att sedan komma med en seriös slutsats. Läs om från början så förstår du varför du inte har fattat galoppen.

Av rokj
Skrivet av oggan:

Inledningsvis tycker jag att det är väldigt intressant att folk har satt sig och läst lagtext och därefter gjort en tolkning. Jag tänker då främst på kravet på specialitet vad gäller varan. Det slog er aldrig att ni faktiskt inte överhuvudtaget tycktes försöka utröna EXAKT vad lagstiftaren har menat med formuleringen?

Lagtext är medvetet luddigt formulerad och kan inte alltför ofta läsas och förstås rakt av. Därför vill jag att vi alla kan komma överens om att tills någon ostimulerad sate går igenom tillgängliga juridiska källor. Alltså, Aphex. Det kan ju faktiskt rent teoretiskt vara som så att lagstiftaren har nöjt sig med deras nivå på information. Nog för att svensk konsumenträtt har en anda bestående av blöja och napp från staten till folket (vilket då talar för att deras informationsplikt inte är uppfylld).

Min poäng är. Sluta fara runt med lagar hit och dit utan att faktiskt se till hur de BÖR och HAR tillämpats. Potentiell kvacksalvarjuridik är fruktansvärt jävla oansvarigt. Nu ska jag återgå till att läsa min torftiga litteratur och kommer att återkomma med praxis och lite lagmotiv etc. Detta givet att jag känner att det överhuvudtaget är värt det.

13 åringar som köper datorer till priset av en tröja och sedan skriker ut på forum där lynchmobben väntar ger mig en känsla av äckel.

Nog för att du kan ha en poäng någonstans, men vad som torde äckla dig ändå mer, är faktumet att du ger dig in i diskussionen.

Av rokj
Skrivet av Batman:

Kan nog säga att jag är på färetagets sida i det här fallet. Dom har utfört en "tjänst" åt dig, dvs. montering av dator som säkert tar sin lilla tid. Detta är nånting som du har valt och som du ska betala för. Som nån annan sa, hur det skulle det se ut om t.ex. inet/komplett whoever monterar ihop ett 20-tal datorer åt en kund, och efter ca 10 dagar ringer kunden och säger att dom vill montera allt själv? Ska du eller företaget då stå får monteringskostanden? Du är mitt svar. Hade du bara kollat upp allt innan så hade det här nog inte hänt skulle jag vilja påstå

Edit. såg nu att det var en komplett dator, dvs. ingen montering beställd. I det fallet så måste jag säga att jag är på TS sida, my bad.

För att det är reglerat i lag, så vad du tycker spelar i det här fallet ingen roll. Om du köper 20 HP datorer på nätet som är lagerförda och ångrar köpet, ska du då betala HP för monteringskostnad? Svaret är nej som tur är för din skull, för du bor i sverige och det finns lagar för sånt.

Av rokj
Skrivet av Greattech:

Detta måste gå via kundtjänsten, Kontakta supporten via telefon under våra öppettider eller kundservice så hjälper dom dig, Datorn skickas då under veckan till dig, När datorn är skickad så behöver du kontakta supporten för att ångra köpet.

Med vänliga hälsningar / Greattech Stockholm AB

Hursomhelst har de gått med på att du får ångra köpet och det är bättre än utgångsläget. I värsta fall får du betala nån hundring i returfrakt men inget mer att tänka på i detta läget säger jag. Lycka till!

Av rokj
Skrivet av Rivendell:

På hemsidan står det såhär:
Privatkunder har rätt att enligt Distanslagen ångra köpet inom 14 dagar, detta gäller även om kunden har öppnat paketet. Men det innefattar ej programvara där försegling brutits eller där licenser har registreras/aktiverats av kunden. Den returnerade varan ska återlämnas i väsentligt oförändrat skick, Konsumentförpackade produkter skall återlämnas i originalförpackning. Komponenter som är levererade i ESD-skyddat material skall återlämnas med samma skydd. Vid ångerrätt bekostas returfrakten på beställningen av kunden. Ångerrätten gäller ej vid köp av Greattech Infinity PC-serien samt special beställningar.

Jag vet, men varför? Produkten skiljer sig inte från de andra ur konsumentsynpunkt.

Av rokj

Jag fattar inte varför man inte har rätt att ångra köpet innan datorn har lämnat lagret? Det går nog att kolla upp, står det att den är lagerförd och den inte har lämnat lagret bör man enligt lagen ha rätt att ångra köpet helt utan kostnad. Någon som snabbt kan hitta det hos konsumentverket/distansavtalslagen?

Av rokj
Skrivet av Rivendell:

Och datorn som jag beställde heter "Gamer Infinity Stealth Edition" och det kan ju tolkas att det är den Infinity-serien som ångerrätten inte gäller för men ingenstans står det att datorn ingår i "Greattech Infinity PC-serien" så kanske kan man ju styrka på det, att de borde vara tydliga nog och skriva på hemsidan att just den datorn ingår i den serien.

Det framgår inte varför denna datorserie är undantagen från distansavtalslagen? Jag kan inte se varför den inte skulle innefattas av den, jämfört med de andra produkterna på hemsidan..

Av rokj
Skrivet av InZ-Audio:

Att du får betala 1000kr är egentligen inte så konstigt då dom ändå har byggt datorn redan, men du slipper ju betala resten.

Sen enligt mitt tyckte ska du kolla upp allt detta innan du lägger e beställning, denna information hade du lätt hittat innan du beställde datorn samt att den säkerligen finns på deras hemsida (Orkar inte kolla nu) även hos konsumentverket kan du hitta all info du behöver innan du beställer, men som sagt dom måste ju ha betalat för att dom byggt datorn åt dig, annars kan man ju beställa en dator hos inet, sen när dom byggt ihop den så ångrar du dig och säger att du vill bygga den själv och att dom ska riva ner allt och att dom ska dra av den kostnaden.

Hoppas iaf att det löser sig, samt att du lär dig en viktig läxa.

MVH

Du har helt fel, jag måste baa säga det rakt ut. Han har inte plockat ihop delar och beställt en montering. Detta är en färdig produkt, punkt slut. "Finns i lager". Det finns inga frågetecken.

Av rokj
Skrivet av Greattech:

Hej,

Inte riktigt, " Ångerätten " kan man endast utnyttja när varan är skickad och kunden väljer att ångra sitt köp på en artikel han/hon inte är nöjd med.
Det finns undantag och detta gäller våra datorer som vi bygger efter beställning.

Konsumentverket: "Om en vara tillverkas speciellt efter dina önskemål, kan du och säljaren komma överens om att ångerrätten inte gäller. För andra varor har säljaren ingen rätt att förhandla bort ångerrätten."

Detta stämmer ju inte!
Datorn är inte byggd efter denna specifika kunds specifika önskemål. Detta är en lagerförd, färdig produkt, inte specialbeställd. Om det inte är så att denna kund nu har lagt till något, vilket inte framgår. Så enligt denna citering från konsumentverket så har kunden i det här läget rätt att ångra sitt köp helt utan avgift (förutom portot på returfrakten)

Varför kopier och citera komplett.se:s köpvillkor?

Av rokj
Skrivet av Rivendell:

I deras villkor står det såhär:
"Förändring/annullering av beställning
Beställaren äger rätt att fram tills dess att ordern inte har blivit beställt från vår leverantör ändra eller annullera sin beställning. Pris vid ändringstillfället är gällande. Avbeställning av icke lagerförda eller för kunden specifikt beställda varor är ej tillåtet. Avbeställning skall ske per e-post. Avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse mottagits från Greattech.

Ångerrätt (privatkonsument)
Privatkunder har rätt att enligt Distanslagen ångra köpet inom 14 dagar, detta gäller även om kunden har öppnat paketet. Men det innefattar ej programvara där försegling brutits eller där licenser har registreras/aktiverats av kunden. Den returnerade varan ska återlämnas i väsentligt oförändrat skick, Konsumentförpackade produkter skall återlämnas i originalförpackning. Komponenter som är levererade i ESD-skyddat material skall återlämnas med samma skydd. Vid ångerrätt bekostas returfrakten på beställningen av kunden. Ångerrätten gäller ej vid köp av Greattech Infinity PC-serien samt special beställningar.

"

Bolaget är registrerat i sverige vad det ser ut som. Massor av stavfel på sidan vilket i mina ögon säger mycket! Har inget årsbokslut man kan se = inte direkt stabilt företag ännu. Konkar det står man där utan hjälp!
I och med att de är registrerade i sverige så gäller svensk konsumentköplag i alla lägen.
Datorn du nämner har de i lager idag så då gäller avbeställningsrätten enligt deras egna villkor.
Som sagt, de kan inte säga att ångerrätten inte gäller en viss typ av vara, ångerrätten gäller vid köp enligt distansavtalslagen (när man handlar via nätet). Detta ser inte ut att vara ett undantag.

Ha alltid mailkontakt och undvik telefonkontakt! Mailar du kan du bevisa att du skickat ett mail vid en viss tidpunkt och då är det deras problem om de inte tittat på det. Märk alltid mailet med datum och klockslag. Om de säger dumma saker på telefon får du svårt att bevisa det. Så endast mail från och med nu är mitt starkaste råd!

Av rokj
Skrivet av Dalton Sleeper:

Dock är det nog lite missvisande men visst används det som en förkortning hejvilt. Egentligen bör man nog använda streamprocessor eller shader unit eller liknande då shader brukar användas för grafiska effekter skrivna exempelvis i OpenGL Shading Language (GLSL). Dessa streamprocessorer kan användas till mycket annat än bara shaders...

Ok! Nu gled vi in på lite annat ämne men all kunskap är bra kunskap