Inlägg

Inlägg som powergösta har skrivit i forumet
Av powergösta

Bjuder 700kr +frakt för tangentbordet.

Av powergösta

@Aleshi: Är det kriteriet för att kallas torn - att det är högre än det är långt? Jag skulle inte kalla det för en skolåda/kub iaf. Ser ut som ett torn, men vad som definierar torn har jag aldrig reflekterat över. Sen om man vill minimera plats det tar upp på skrivbordet kan man ju skaffa sig något asfult i stil med Silverstone Raven RVZ02.

Av powergösta

@Aleshi: Ncase har ju en towerdesign. Skulle det göras högre skulle det bli sjukt ful - som det är nu är det lätt det tjusigaste mini-ITX-chassit som finns. Och liten lådvolym är ju hela poängen, annars kan man likväl bygga i ett fullstort torn. Och inte så mycket mindre? Jag skulle säga att det är det, men jag är inte särskilt brydd om att minimera platsen det tar på skrivbordet. I mina ögon är ett TJ08 äckligt stort.

Av powergösta

@Aleshi: Skaffa dig ett Ncase M1.

Av powergösta

Härligt! Vi behöver mer sånt här. Bort med allt vad ATX heter och annat onödigt stort. Jag skulle vilja se fanless 500W SFX 80+ titanium/platinum. Det skulle vara fint med ett sånt här i och för sig, men det blir nästan lite väl tight med SFX-L för mig. Nåja, kan väl trösta mig med att priset lär vara skyhögt för det här agget.

Av powergösta

@Zilanto: NCase är rätt så trångbott. Sen så är ju hela poängen med SFX-L att få in en större och tystare fläkt, så skulle det vara passivt tycker jag SFX är rätt väg att gå. Och sen få de gärna göra kablar som är böjbara, till skillnad från Corsairs SF600...

Av powergösta
Skrivet av Zilanto:

Väntar också på de, dock vill jag gärna ha cirka 500W (+/-50W). SFX/SFX-L spelar dock ingen större roll men SFX hade vart nice då de blir mer plats för kablar eller ev. vattenkylning. Dagen ett sådant utan spoltjut kommer så dröjer de inte länge innan jag köper mig ett.

500W blir bra men inte SFX-L. Hur mycket utrymme tror du man har?

Av powergösta

Grymt nätagg! Vad jag skulle vilja se är ett 80+ titanium (säkert omöjligt...) eller platinum nätagg i SFX utan fläkt på cirka 450W.

Av powergösta

Hej. Gäller fortfarande uppdateringen från 02/12? Bjuder 2300+frakt för gpun isåfall.

Av powergösta

Bjuder 2300+frakt. Eller om du hade möjlighet att göra affär i Skellefteå så kanske Umeå också hade gått bra?

Av powergösta

@Zoyadog: Ingen skada skedd. Jag anade att headsetet var sålt efter så lång tid och ett sånt pangpris.

Av powergösta

Hej. Har du kvar headsetet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av powergösta

Jag har också en Dell 2414H och måste säga att jag är riktigt nöjd. Köpte den för att den skulle ha lågt input lag enligt tester och jag tycker den känns snabb för att vara en IPS-skärm. Jag vet dock inte om Rozzor har ett dåligt exemplar eller om kvaliteten varierar på dem. Jag märker inte någon bleeding på min 2414H.

Av powergösta

Om du inte har beställt ännu så har netonnet MSIs GTX 780 för 3490kr. Eftersom mitt kort ännu inte hade skickats så hävde jag köpet och la en beställning på 780n, kunde inte motstå priset. Om du kan montera grafikkortet själv så skulle jag rekommendera att spara 800kr där.

Av powergösta

Hej.

Det blir säkert jättebra med EVGA-kortet, det nådde högre fps än MSIs både fabrik och överklockad. Jo, Noctua-kylaren är för tung (935g med fläkt) om inet bara monterar kylare under 650g. Jag visste inte att de inte monterar tunga cpu-kylare. Monterar de vattenkylare då? Vattenkylning är inte nödvändigtvis mer högljutt än luftkylning, jag har för mig att de större modellerna är relativt tysta. Vad gäller den extra felkällan så är det bara relevant om någonting inte fungerar och kanske inte något man ska tänka för mycket på om man inte är vidare nojig.

Av powergösta

Hej. Jag är inte en så ny medlem, men jag håller på med mitt första stationära bygge (väntar på att mitt grafikkort ska anlända). Jag har valt ganska snarlika komponenter som du, fast lite mindre påkostat. Define R4, GTX 770, i5 4670K, samma moderkort etc.

Jag kan inte svara på om vattenkylningen passar i chassit, då jag inte har läst upp på vattenkylning vidare mycket. Men om du vill överklocka så tycker jag att en Hyper 212 Evo inte är det mest optimala. Jag rekommenderar en Noctua NH-U14S om du vill använda dig av en luftkylare. Sweclockers har en recension på den som du kan kika på. Den är ju nästan dubbelt så dyr som EVOn, men den kyler väl och låter inte mycket. Personligen så skulle jag föredra det över ett slutet vattenkylningssystem, för att det är både billigare (än h100i/h110) och man slipper en extra felkälla, nämligen vattenpumpen.

När det kommer till grafikkortet så skulle jag personligen välja MSI GTX 780 OC istället för EVGA-modellen. De kostar lika mycket, men MSIs modell är tystare, enligt ett test som NH har gjort. Värt att notera är att EVGA-kortet får högre fps, men har en rätt hög fabriköverklockning. Vill du klocka själv så kommer de närmare, men även där vinner EVGA med några frames i BF3. Det är självfallet helt upp till dig vad du väljer.

Av powergösta

Efter att ha läst en drös recensioner om nätaggregat så blev jag lite nojig och tog ditt råd att skippa CPU-kylare för tillfället och lade en beställning på ett Newton R3 600W. Nu återstår det bara att vänta på att allting anländer så jag får sätta ihop burken. ^^

Av powergösta

XFX Core Edition 550W kostar bara 30kr mer än Integra R2 750W så jag tar nog ett av dem. Inget av dem är modulärt, men det kan jag leva med för att banta priset på bygget. Det är mitt första stationära bygge, vilket är varför jag måste skaffa kringutrustning och CPU-kylare. Priset springer snabbt iväg med alla saker man måste införskaffa. Kör för tillfället på en Alienware laptop som jag köpte med 25% studentrabatt för att jag behövde kunna flytta datorn mycket. Idag känns det väldigt onödigt, men då behövde jag ha en bärbar.

Oavsett vilket så uppskattar jag att du har tagit dig tid att hjälpa en nybörjare på vägen.

Av powergösta

Jag ändrade mig när det kom till moderkort (och därför även chassi) och tog ett Asus Z87-Pro för att jag kommer att behöva WiFi och inbyggt är mycket bekvämare. Till chassi så tog jag ett Define R4. Jag har fortfarande inte bestämt mig för nätagg dock. Det du rekommenderade ligger kring 950 har jag för mig. Är det inte mer värt att gå upp till ett Fractal Design Newton R3 istället då?

Dock så hade jag behövt pressa priset nånstans för att jag fortfarande behöver skärm och tangentbord. Nätagget verkar vara en rimlig sak att spara in på, då man betalar mest för effektivitet, som inte direkt ger någon prestanda utöver vad ett billigare agg skulle ge. Vad tycker du om Fractal Design Integra R2 750W? Enligt ett test så är effektiviteten inte så skabbig upp till 50%.

Av powergösta

Tack för din input.

Nätagget som du rekommenderade ligger lite högt i pris tycker jag, då jag måste skaffa skärm+tangentbord också. Vad har Corsairs RM-serie haft för problem? Hur är det med CS-serien? De har ett nätagg ifrån CS-serien på rean, men det kanske är för budget...