Inlägg

Inlägg som Esrakuf har skrivit i forumet
Av Esrakuf
Skrivet av ggwp:

Nej. Mest effektiva är de 20-110%. Det brukar vara väldigt lite skillnad där emellan. Vill du ha absoluuuut max effektivitet skulle jag rekommendera Corsairs titanium agg AX1500i. Men det är rätt onödigt overkill enl mig.

Om du inte drar mer än 700 max kan jag varmt rekommendera Seasonics platinum serie. Mitt seasonic platinum har 0 coilwhine vid 50% belastning och jätte jätte lite vid 100%. Tänk på att ett kvalitet aggregat av det slaget lätt klarar att leverera 120% av sin annonserade maxeffekt. Dessutom absolut inga problem att köra det på 100% belastning 24/7.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7663130/2015-01-31http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/kundvagn/bild/7663130/2015-01-31

1500 är väl kanske rätt mycket i överkant. Dessutom så verkar det vara en del som klagar på coilwhine i den serien, inklusive jag numera. I övrigt så verkar de nätaggen bra och särskilt lockande är ju mjukvarustyrning av fläkten. Mitt ex är väl antagligen bara kasst. Jag ska kolla in Seasonics serie också, den verkar ju lovande.

Av Esrakuf
Skrivet av ggwp:

Tyst vid vilken belastning? Vad ska du använda aggregatet till?

Jag kommer att belasta det med 700w absolut max. Då jag mest spelar så kommer jag nog inte komma upp dit. Nätaggregat brukar väl vara mest effektiva runt 50%?

Av Esrakuf

Tystaste nätaggregatet på 1200w - 1500w

Hej!

Jag letar efter ett tyst (så tyst som möjligt) nätaggregat, helst ett runt 1200 - 1300 watt. Jag har kollat recensioner på diverse agg men de flesta är väldigt spridda så jag har svårt att skaffa mig en bra uppfattning. Därför är jag intresserad av vad ni andra här har för rekommenderar. En annan sak som jag är väldigt petig med är coilwhine och vill helst köpa ett nätaggregat som är generellt förskonat från sådant. Jag köpte nyligen ett Corsair AX1200i och det hade det hemskaste coilwhinet jag någonsin hört. Kanske var det ett måndagsex? Så kom gärna med förslag, jag är öppen för det mesta. Tack och hej!

Av Esrakuf
Skrivet av Naga:

Primochill advanced LRT är bättre, sen har jag svårt att se att det skulle bli bra att köra ihop toppen med resen med den där lilla adaptern. Hellre nåt i stil med D5 X-RES 140 eller köra som vanligt med en bit slang mellan.

Nu har jag uppdaterat min kundvagn! Har jag alla fittings som behövs? Funderar på att byta ut en del av dem till vinklade men det får jag först tänka på när jag fått chassit och kan fundera lite vidare. Förövrigt, ser det okej ut?

Av Esrakuf

Tankar om delar till vattenloop

Hej!

Jag har suttit och tittat omkring på delar till en vattenloop och har nu lagt till det som jag tror är allt jag behöver. Jag tänkte bara försäkra mig att jag fått med allt och att alla saker är kompatibla. Jag hade tänkt att koppla ihop reservoaren och pumpen direkt om möjligt, därmed den ensamma bitspoweradaptern. Jag hoppas att jag inkluderat tillräckligt med information för det ska vara möjligt att svara, annars är det bara att upplysa mig. Ha det fint!

Hårdvara som ska kylas: 780Ti acx SLI, 3930k@4.3
Chassi: Corsair Carbide Air 540
Länk till komponenter:

http://www.ladda-upp.se/bilder/kbcehaqjalzocb

Av Esrakuf
Av Esrakuf

https://www.youtube.com/watch?v=vGchqMJc1MQ - Curse of monkey island
https://www.youtube.com/watch?v=5dauRYb9il8 - Simon Belmont's theme, Castlevania IV

Av Esrakuf
Skrivet av ggwp:

Ja det låter ju bra. Jag vet bara inte i vilken ände jag skulle börja.

Så fort jag stänger av skärmen återställs alla inställningar man kan göra via osd:n

Nej, du behöver inte köpa någon utrustning om du inte vill. Det funkar att kopiera inställningar från recensioner. Kan det vara display pilot som har något med återställningar av osd:n att göra? Låter underligt men kanske värt att kolla upp.

Av Esrakuf
Skrivet av ggwp:

Men kära nån, vi är inga designers eller fotografer. Vi vill bara behålla brightness på 40% utan att behöva knappa in det via skärmens osd varje gång vi stängt av skärmen.

Om man inte använder ett verktyg som en t.ex en colorimeter och istället kalibrerar med ögonen, så kommer man garanterat att få felaktig bild. Detta kommer att resultera i inkorrekt visning av färger, potentiellt sämre kontrastförhållande och felaktiga gammavärden. Kontrast och gamma är ju något som även påverkar den som inte håller på med professionellt design och fotoarbete. Att skaffa en colorimeter för att kalibrera sin skärm var bara ett förslag på hur man kan göra sin skärm så trevlig som möjligt att titta på. Vill man kalibrera utan så kan man kolla upp recensioner och kopiera deras inställningar för skärmen. Detta blir aldrig lika exakt då alla paneler beter sig olika.

EDIT: Återställer sig inställningarna även om du ändrar i OSD:n på skärmen?

Av Esrakuf
Skrivet av Sokkan:

Hej!

Hämtade häromdagen hem en Benq XL2420Z (firmware 2) och har sedan dess förgäves försökt få färgerna och kontrasten att se bra ut. Betraktningsvinkeln upp/ned är fullständigt usel men det får jag väl leva med antar jag.

Största problemet jag har är att när jag väl efter mycket pillande lyckats hitta någonting jag känner mig nöjd med, glöms det bort till nästa datoromstart! Använder Display Pilot (senaste versionen antar jag, hämtad från benq.com) för att sköta inställningarna, och det är ju allt annat än smidigt men känns ändå bättre än skärmens inbyggda kontroller. Borde jag kanske skippa Display Pilot? Varje gång jag startar datorn växlar den automatiskt en massa gånger mellan olika skärmprofiler innan den verkar hitta någon den är nöjd med, olika varje gång. Dessutom glömmer den brighness/contrast och återställer till 100/50, varenda gång. Mycket irriterande.

Är jag bara dum i huvudet och gör någonting helt fel? Display Pilot känns verkligen uselt. Har jag missat någon given inställning som behövs för att få skärmen okej? Har hört så mycket gott om den och jag är grymt besviken just nu, får jag erkänna. Googlat runt en massa men inte hittat någon som är lika missnöjd / har samma problem som jag.

Hjälp mig kära Sweclockers, ni är mitt enda hopp!

Det du skulle behöva i första hand när du kalibrerar är en colorimeter. Utan en sådan så är kalibrering rätt omöjlig. Det finns dugliga för bra pris. Jag har en Xrite i1 display pro och den är helt okej. Med en sådan kan du även profilera din skärm, d.v.s göra egna icc-profiler. Skål!

Av Esrakuf
Skrivet av Blackout:

Är det farligt att ha 97 grader på cpu-n? bör den sänkas?

97 grader vid vanligt spelande låter extremt högt. Skulle nog börja med att montera om cpu-kylaren.
Kolla så att pumpen går ordentligt också, vill man vara säker kan man koppla den direkt till nätagget via en molex. (Med en konverterare såklart)

Av Esrakuf
Skrivet av JenzA:

Hur är det med brandvägg på din dator? är den igång? om ja, har du öppnat rätt portar i den också?

Jag har lagt till regler för alla portar som används. Får hoppas att det löser sig nu.

Av Esrakuf
Skrivet av Lehto:

Har du låst mac-adress till lokalt IP?
Bytt nätverkskort i burken?

Jag har faktiskt låst macadressen dock svarar portarna ej. Inte ens när ett program använder porten.
Fast jag tror att det kan lösa sig då min server numera är tillgänglig ifrån internet. Nu återstår det bara att testa att spela.

Av Esrakuf
Skrivet av Lehto:

Oftast när man kollar såna sidor så stämmer det inte om du inte har något program som använder den porten just då.
Jag skulle rekommendera att om du är osäker installera pfportchecker och testa med den, då vet ud med säkerhet.
http://portforward.com/help/portcheck.htm

Alla portar är stängda här med! Jag testade att boota med så få andra program som möjligt bara för att utesluta att det är ett virusprogram som sabbar. Underligt.

Av Esrakuf

Problem med stängda portar

Hej!

Jag har ett problem som är en aning oroande. När jag testar portar på sidor som "yougetsingal" eller "canyouseeme" så är alla portar jag testar stängda. Detta i sig har inte skapat problem förut, eller rättare sagt har jag aldrig kollat upp det innan jag började försöka mig på server hosting och sådant. Problemet kvarstår även när alla portar är öppnade i både min router (RT-AC66U) och min brandvägg. Samma sak händer även när jag kör direkt från modemet. Detta skulle kunna förklara mina svårigheter att connecta till mina dedikerade servrar.

Det jag funderar på nu är vad som skulle kunna ligga bakom det här? Kan min ISP blockera alla portar till infinity eller är det något annat som skulle kunna busa till det?

Av Esrakuf

Jag har liknande problem som TS. Tyvärr hittar inte jag några servar alls och detta problem har kommit ganska nyss! Jag har googlat lite och öppnat de portar som det står att spelet använder. Jag har kollat så att brandväggen tillåter Arma 3. Irriterande nog hittar jag fortfarande inte en enda server. Mina filter är helt tomma och alla servrar borde komma upp utan problem, känner mig en aning perplex. Är det någon som har några idéer om vad som kan vara galet?

EDIT: Det visade sig att jag bara var korkad! Tog en stund innan servrarna refreshas, falskt alarm!

Av Esrakuf
Skrivet av trickysaer:

Hmm, far out men testat att byta till DP från DVI-D som jag gissar att du kör eller tvärtom? Av någon aledning är jag tvungen att skapa separat profil i nvidia's kontrollpanel med 120Hz sedan jag bytte till DP, annars finns bara upp till 60Hz för mig att välja i Windwos, fungerade utmärkt med alla lägen tidigare när jag körde DVI-D.

Jag önskar att jag kunnat testa att byta till DP. Nu har jag bara en enda DVI-D på denna skärmen så det blir svårt.

Av Esrakuf
Skrivet av anon32713:

Ett enkelt sätt att avgöra vilken uppdateringsfrekvens skärmen visar är att trycka upp inställningsmenyn på skärmen. På den rutan man får upp brukar både upplösning och uppdateringsfrekvens stå. Ibland kan man dock behöva bläddra lite...

Det hade kunnat fungera, tyvärr har jag ingen OSD på denna skärmen!

Av Esrakuf
Skrivet av trickysaer:

Då kan det vara så att spelet inte stödjer högre refresh rate, 96hz är dock en väldigt konstig refresh rate. Många spel jag spelat stödjer 60, 99, 120 och 144 t ex. En del har inte 99, utan det är 60 eller 120 som gäller. Aldrig sett ett spel med 96?

Nä, det är ju en rätt skum uppdateringsfrekvens men ganska många spel stödjer den. Iallafall efter man har petat omkring i configfilerna.
Spel som jag har fått 96 hz att fungera i är:

Skyrim
Battlefield 4
Farcry 3
Borderlands 2
Arma 3
Mafia 2
Tomb Raider (2013)
Spin Tires
Just Cause 2
Alan Wake
Crysis 3
Unreal Tournament 3/2004
Watch Dogs

Så det är irriterande att det går att fixa i så många spel och att det inte fungerar alls i andra.

Av Esrakuf
Skrivet av iBigs:

Eftersom du kör SLI:

Jag läste på overclock.net:
If you have a 400/500-series GPU or if you have an SLI setup, you MUST use the full patch to get 110/120 Hz even if you're using the NVIDIA control panel instead of CRU. The Titan and the GTX 780 might not need the full patch for SLI, but I'm not able to verify that myself.
I will add that all Nvidia SLI+ users are still using the full patch for any overclock over 60Hz, IIRC.

http://www.overclock.net/t/1384767/official-the-qnix-x-star-1440p-monitor-club

Det är en länk där till patchen de nämner.

Jajjemen! Jag har patchat med nvidia pixel clock patcher sedan jag började klocka skärmen! Tack för svaret iallafall :)!