Inlägg

Inlägg som Esrakuf har skrivit i forumet
Av Esrakuf

Förhindra utzoomning i fordon (Arma 3)

Hej!

Som titeln avslöjar så är jag ute efter en metod att förhindra utzoomning av kamera i fordon vid höga hastigheter. Det stör mig något fruktansvärt och jag har hittills inte funnit rätt cfg-filer att pilla i!

Sitter någon på info om detta så tar jag gladeligen emot tips!

/Linus

Av Esrakuf
Skrivet av twk:

Om ditt avtal är på 10 gb och du vill ha mer är du nog tvungen att säga upp avtalet och skaffa ett nytt

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, visst är det nog så. Så jäkla konstigt hur det kan blivit såhär bara!

Av Esrakuf

Fick idag hem gamla fakturor som jag krävt ut från 3. De 50GB som den tidigare telefonisten pratat om hittades inte bland de fakturorna så jag får tillfälligt dra tillbaka mitt påstående angående detta.

Det som ändå utmärker sig är att jag enligt fakturorna surfat för 20GB en månad och ca 14GB efterkommande månader. Detta utan att jag blivit debiterad extra. Det andra som utmärker sig är att den ursprungliga abonnemangsrabatten har tagits bort.

Det som jag är helt säker på är följande:

1. Jag har surfat för mer än 10GB
2. Jag har aldrig fått sms där det varnats om att jag håller på att överstiga min datamängd
3. Min abonnemangsrabatt är ej längre aktiv
4. När jag surfat för över 10GB så har jag aldrig upplevt min hastighet strypt till 200Kbit/s.
5. Att surfa 10GB med en hastighet av 25KB/s skulle ta 4,62 dygn. Detta förutsätter att jag surfar varje sekund av varje dygn i 4,62 dygn.

Borde jag helt enkelt byta abonnemang eller försöka stå på mig mer? Ingen på 3 verkar vilja svara på vad detta kan bero på.

Av Esrakuf
Skrivet av rustax:

Kan det vara så att när du skrev på abonnemanget när du var under 27 år och nu är du över 27? Tydligen har de ett erbjudande där man får dubbelt surfmängd ifall man är under 27.

Avtalet skrevs under av min far som säkert önskade att han var under 27 (gör han nog nu med). Sådant är dock inte fallet!

Av Esrakuf
Skrivet av moonblase:

@Esrakuf:
Här har du abonnemangen som fanns 2012, verkar inte finnas några total-abonnemang.
http://web.archive.org/web/20120214213343/http://www.tre.se/P...

@rustax:

Dessa erbjudanden fanns inte då.

@Zipparn:

http://i.imgur.com/4beF6v9.png

*host host*
Telebolagen vet att svenskar är dumma att acceptera priserna. Vi har ju inget annat val
Om nu bolagen förlorar pengar pga surfen i sverige, varför ser det då ut såhär i danmark? Har en kompis i danmark som blev chockad över våra priser

mitt 149kr abbonnemang 24 mån bindning, mobil och 6,5GB surf känns hyffsat bra ändå

Mitt abonnemang heter 3Total och när jag tittar länken du skickade så ska det innehålla obegränsad surf!

Av Esrakuf

Jag har nu begärt en kopia av avtalet som skrevs på 2012. Det borde komma inom några dagar. Det som fortfarande gör mig en aning perplex är varför jag har kunnat surfa för mycket mer än 10GB sedan 2012. Det som är ännu mer anmärkningsvärt är att jag aldrig tidigare fått SMS om att min datamäng håller på att ta slut. Det är först de två senaste månaderna som jag blivit uppmärksammad detta.

Av Esrakuf

Det som är så underligt är att jag under ett flertal månader överstigit 10GB och ändå inte fått meddelande om det. Jag är osäker på att det var 10GB datatrafik som ingick när jag skrev på avtalet. Har för mig att det var avsevärt mer. Det är därför jag är lite intresserad av fysiska avtal som faktiskt stiftades under perioden när erbjudandet fanns.

En annan sak som är värd att nämna är att jag var i kontakt med 3 via mail efter telefonsamtalet. Till en början svarade de och ville erbjuda en "softcap" (som jag troligtvis aldrig haft). När jag sedan presenterade uträkningarna och påpekade att det hela är i princip orimligt så slutade jag få svar. Jag har sedan dess mailat ett antal gånger och frågat om det finns någon att prata med som kanske kan ge svar!

Observera att jag inte är ute på häxjakt utan att jag bara undrar vad anledningen till det inträffade är!

Av Esrakuf

Surfpott plötsligt kraftigt reducerad

Hej!

År 2012 köpte jag ett abonnemang av 3. Abonnemanget var ett tidsbegränsat erbjudande som innehöll fria samtal, fria sms/mms och en stor surfpott.

Jag har sedan dess använt mig av abonnemanget och surfat/ringt/sms:at i godan ro, tills nu. För några veckor sedan fick jag ett sms där det stod att jag använt över 80% av min surfmängd för aktuell månad. Förvirrad funderar jag på hur detta kan komma sig då jag aldrig fått meddelande om det förut. Värt att nämna är att när meddelandet kom så hade jag surfat för ca 6.5GB.

Jag ringer upp 3 för att fråga hur min statistik ser ut för månaderna Mars 2015 - Maj 2016. Jag får reda på att jag under Mars månad surfat för 50GB och efterkommande månader 13-17GB. Då blir jag mycket fundersam och frågar hur detta kan komma sig, varför har jag inte fått ett meddelande om detta innan? Jag ber supporten ta fram avtalet som kunde tecknas under perioden mars-april (kommer inte ihåg exakt). Där står det att endast 10GB surf ingår. När jag frågar hur i hela världen jag kunnat surfa för 50GB (utan extra avgifter) under Mars 2015 så svarar supporten att jag troligtvis surfat på en "soft cap" som begränsar hastigheten till 200Kbit/s.

Efter samtalet sätter jag mig ner och räknar lite. Jag kommer fram till att en "softcap" troligtvis är utesluten. Det skulle ta mig 18,51 dygn att uppnå 40GB med en surfhastighet på 25Kb/s. (Avvikelser tillkommer beroende på om man räknar med 10 eller 2bas.)

Hittills har jag inte ställt min fråga så jag tänker att det är dags nu!

1. Kan det vara så att 3 gjort fel förut och helt enkelt inte satt en limit på min surf?
2. Finns det någon annan som köpte abonnemanget under erbjudandet denna period? Jag vet att det inte bara var 3 som hade erbjudandet utan det var ett par aktörer som hade lite priskrig.
3. Om det finns någon som köpte abonnemanget, har ni kvar era avtalspapper? Hittar inte mina och foliehatt som jag är så hade det varit skönt att se ett original!

200Kb/s = 25 KB/s (kilobyte i sekunden)
25KB/s * 60^2 * 24 = 2,16 GB om dygnet
Jag kan alltså max surfa för 2,16 GB per dygn om använder 25 KB/s i 24 timmar.

Av Esrakuf

Har en fundering.. Sitter på en 3930k@4.4 och två 980ti 1432/7800.
I dx11 har jag ett genomsnitt på ca 90fps och i dx12 så ligger genomsnittet på 130 istället.

Subjektivt flyter också dx12 bättre ingame. Samtidigt känns mina siffror lite underliga eftersom vissa andra här, inte ens får 80fps med två 980ti.

Jag har kört om benchmarket 6-7 gånger och samma resultat uppnås varenda gång. Knas..

Edit: kör 2560x1440 och jag såg nu att resultaten jag hänvisade till där 80fps ej uppnåddes, kördes i 4k.

Av Esrakuf
Av Esrakuf
Skrivet av ProBlackbird:

Jag har haft datorn ingång i flera månader och har inte haft någon datorkrasch, helt plöstligen när jag kollar film så krascha datorn, när jag bara surfa på nätet krascha den och när jag gör ingenting datorn krascha.
Jag har prövat att startar om datorn men samma problem.

Något som vet vad de kan beror på?
Jag prova med att göra ett CMOS reset och ser hur de blir nu.

Du skulle kunna ögna igenom "loggboken" och se vad det är för händelser som registrerats vid kraschögonblicket. Troligtvis kommer du ha "Kernel Power ID 41" men den säger inte alltid mycket på egen hand. Kolla igenom och se om du hittar några felmeddelanden relaterat till mjukvara eller liknande.

För att komma åt loggboken skriver du "eventvwr.msc" i sökrutan (startfältet).

Kolla också, för säkerhets skull, om det har genererats en "minidump". Skriv "%systemroot%\minidump" i sökrutan så borde du kunna komma fram till dumpfilerna. Dessa kan analyseras med te.x "WhoCrashed" eller av kunniga medlemmar här på forumet!

EDIT: OBS! Skriv inte med citationstecken när du söker, glömde skriva det!

Lycka till!

Av Esrakuf

Hej!

Tänkte lägga upp en länk här med lite bilder på mastercleer-slang, ny VS gammal. Detta som en liten fingervisning för nytillkomna inom vattenkylning. Alla mastercleer-slangar jag använt har haft problem clouding och missfärgningar. Jag har bytt slang säkert 5-6 gånger sedan Juni-15. Denna gången bytte jag till Primochill Advanced LRT, det är den slangen som sitter i systemet i första bilden. Tänkte följa upp lite denna gången och se ifall det blir några förändringar!

Bottom line är väl egentligen att mastercleer inte är något vidare!

http://imgur.com/a/byqXc

Av Esrakuf
Skrivet av andy2582:

@Esrakuf:

jag har en intel pentium G3220 3,0 ghz sedan modo är Gigabyte GA-B85M-D3H

Jag tror att ett riskorn blir bra i ditt fall! Hör av dig hur det går!

Av Esrakuf
Skrivet av andy2582:

har kollat på många klipp på youtube men ej kommit underfull med hur mycket kylpasta man skall lägga på processorn samt skall de vara ett tunt lager innan man sätter på kylflensen med fläkten

Många säger att den mest lämpliga dosen ligger i riskornsområdet! Sen kan det variera mellan olika processormodeller. Jag tycker att du ska sikta på ett riskorn. Du ska inte stryka ut pastan utan det sköter kylaren när du pressar på den!

Good luck!

Av Esrakuf
Skrivet av micke7406:

CLEARFLEX slangarna har jag inte haft problem med missfärgningar/Grummlig

Den finns att köpa hos CoolerKit
http://www.coolerkit.se/shop/clearflex60-16-10mm-2640p.html

Tack för tipset! Det är något att titta närmare på ifall mina primchill-slangar inte passar denna gången heller.

Av Esrakuf
Skrivet av Cyberhof:

Så den är svalare i full belastning än i spel?
Låter helt galet, vilket program mäter du temperaturerna med?

Hwmonitor använder jag. Dock finner jag det inte helt otroligt då datorn i helhet producerar mer värme vid intensivt spelande. Detta till följd av att grafikkorten dumpar en stor mängd värme vid full belastning. Detta borde ju resultera i en höjd vattentemperatur. Vad jag hört så vill det dock till ganska stor effekt för att påverka vattentemperaturen i en större grad! Finns ju många fysiker här som kan redogöra för de bakomliggande anledningarna.

(Om någon får feeling så är det bara att skriva relevant formel för just detta. I love it!)

Av Esrakuf
Skrivet av Turbonisse:

Jag köpte tio meter genomskinligf slang på Clas Olson för snart tre år sedan.
Efter några månader blir den matt och lite blåaktig. Färgen kommer troligtvis av anti-alg medlet från CoolerKit.
Jag byter slang varje år. För 1.5 år sedan gick jag över till kromade kopparrör istället. Men bitarna närmast pumpen, både in och ut-lopp är fortfarande slang, då rör mot pumpen troligtvis skulle fortplanta vibrationer från pumpen.
Så två snuttar åker jag fortfarande på att byta.

Vad jag hört, här och på annat håll, så håller slangen från Clas Olson minst lika bra som finare märken.
Att slangen blir matt, skulle jag tillskriva slitage. Vatten som rinner hela tiden, sliter på sin omgivning.
Spana in Colorado river och Grand Canyon, så ser ni vad vatten i rörelse gör.
Jag tror att grumligheten beror på att insidan har slitits av vattnet. Bevis fördetta hittar de flesta "vattenkylare" på insidan av sin reservoar och i sina vattenblock om man har isär dem. Man hittar oftast lite "klägg", och det enda detta kan vara, är partiklar från slangen.

Jag tror också att algmedlet från coolerkit bidrar till missfärgning. Vattnet blir ju knallblått i reservoaren. Kan det vara någon kopparsulfat-aktigt i den tillsatsen? Jag beställde hem lite klar primochill förut, får se om den funkar bättre och om den passar nipplarna denna gången.

Av Esrakuf
Skrivet av Cyberhof:

Vad får du för temperatur på cpu om du kör prime95 small ftt ca 20min?
Håller den under 80grader så ska det vara ok även om jag själv helst håller min på max 75grader.

Då ligger den runt 60 grader! Ungefär.

Av Esrakuf
Skrivet av Pamudas:

Hade samma slang som du när jag provade på vattenkylning. Den blev precis som du beskriver det efter ca 1 månad. Slangen var även dammig i lådan utan att ligga i någon påse ö.h.t. när jag fick hem den, skrek inte direkt kvalité så att säga

Skrivet av grimboso:

Masterkleer har nån tillsats i materialet till sina slangar som gör att de blir molniga och missfärgat fort. Kan hitta länk till det när jag kommer fram till Vietnam. Dock ska detta vara åtgärdat i slangar producerade efter 2014 (om jag mins rätt). Jag kör på primochill och de har inte denna tillsats och har inte missfärgat på ca ett år.

Skrivet av Zpnk:

Läste så sent som igår kväll om Masterkleers slangar och ett par minuters googlande fick mig att välja bort Masterkleer... googlar du bilder och skriver "Masterkleer" så är detta bild #1

http://www.overclock.net/content/type/61/id/677943/width/600/height/338

Skrivet av Svurre:

Jag har faktiskt samma erfarenhet av Masterkleerslang. Har kört både med EKs färdigblandade vätskor och Mayhems Pastel, med samma resultat.

Nu har jag bytt till Primochill och den är mycket bättre. Efter ett års tid så har den fortfarande inte missfärgats alls.

Då är nog svaret att det ligger hos slangen helt enkelt. Faktum är att jag testade med primochill det första jag gjorde. Jag kunde dock inte för mitt liv få på kompressionsringen runt den slangen så jag gav upp mitt försök. Notera att jag valde rätt inner och ytter diameter på slangen. Det kanske var en dålig batch men jag har även hört jayztwocents prata om att en modell av primochill har varit utanför specifikationerna.

Tack för input förresten!

Av Esrakuf
Skrivet av lanbonden:

Masterclear är den ända transparenta slangen jag kört med och den har jag använt i minst 4 år nu men kommer ihåg att jag reagera på att den blivit gul rätt omgående, efter en till ett par månader kanske? Har varit samma sak med de 3 olika byggena slangen räckt till.
Min loop är helt utan tillsattser så bara destvatten, hade även en silver kill coil i på den tiden jag hade en reservoar med i loopen.

Då gör jag helt enkelt så att jag kontrollerar CPU-blocket och ser ifall det har inverkan på temperaturerna. Slangen kanske kan vara kvar ett tag tills jag hittar ett alternativ som fungerar bättre!