Inlägg

Inlägg som Esrakuf har skrivit i forumet
Av Esrakuf
Skrivet av lanbonden:

Det är slangen, kvittar vad du gör med den så blir den gul rätt snabbt, kan dock inte svara på om det finns någon annan färg som är bättre på att hålla sig klar då jag inte brytt mig om det utan kör vidare med min numera gula slang.

Angående temperaturen så har du bra temp på gpuerna så gissar på att du ligger på en bra vattentemp runt 30-35 grader. CPU tempen är kanske lite hög i jämförelse, testat montera om vattenblocket? Men ska man vara sån så om inte målet är att kunna överklocka mer så ligger du verkligen inte farligt högt i temp.

Det kan alltså vara slangen som är boven.. Hur länge har du kört med samma märke? Har det blivit likadant efter du bytt? Kör du vanligt destillerat vatten eller har du tillsatser i?

Av Esrakuf
Skrivet av gabriel15:

Grafikkortens temp är bra om de stämmer och att cpun är varm beror nog på att intels IHS är skit men 67 grader är väl ändå acceptabelt.

Ihs:en på 3930k är väl fastlödd om jag inte missminner mig. Borde inte detta ge bra förutsättningar för termisk överföring?

Av Esrakuf

Missfärgning av slang och fråga om temperatur

Hej!

Jag har sedan ett år tillbaka haft min dator vattenkyld och har haft liknande problem under hela resan. Jag börjar med att rada upp mina specifikationer:

CPU: 3930k@4,4Ghz 1.31v
Grafikkort: Inno3D 980ti SLI OC 1432/7900
Radiatorer: Alphacool Nexxxos UT60 480mm och 360mm
Pump: Alphacool Vp655 D5
Slang: Mastercleer Clear 16/10
Fittings: Bitspower kompressionsnipplar
CPU-block: Ek Supremacy EVO acetal
GPU-block: EKWB EK-FC TITAN X - ACETAL x2
Fläktar: Corsair SP 120 Quiet

Nu till mina frågor. Jag har sedan början haft problem med att slangen blir gulaktig och "molnig". Jag har aldrig kört med färg i vattnet utan det har bara varit vanligt avjoniserat vatten och antikorrosions- och algmedel (http://www.coolerkit.se/shop/antikorrosions--och-algvatska-25...). Jag har bytt slang ett flertal gånger men problemet är återkommande.

Senaste gången jag bytte slang var för kanske en månad sedan. Till skillnad från den andra slangen så blev denna inte molnig på samma sätt utan den blev lite gulaktig och fortfarande genomskinlig. Denna gången körde jag heller inte med antikorrosions och algvätskan. Jag har kört mayhems blitz basic två gånger. Sista gången överdoserade jag och körde i nio timmar i hopp om att slippa problemet.

Jag har läst överallt på olika forum och det är mycket snack om "plasticizer" och att radiatorerna inte är rengjorda (vilket mina är) men också om olika tillsatser som kan påverka. Det är dock svårt att få ut något av de trådarna då många bara gissar och slänger ur sig saker.
Därför tänkte jag att det kunde vara värt att slänga ut frågan här! Kanske finns det någon som haft samma problem.

Sedan har jag en fråga om temperaturerna jag har. Mina grafikkort ligger på 47 och 51 grader i spel och processorn ligger på cirka 65 - 67 grader i processortunga spel. Är detta temperaturer man kan förvänta sig med den radiatoryta som finns att tillgå? Den tempen jag funderar särskilt på är processorn. Nämnvärt är att fläktarna får blåsa på en del vid de högre temperaturerna så det vore skönt att få ner processortempen.

Ha det bra!

/Linus

Av Esrakuf
Skrivet av Ozzed:

Google tittar inte ens efter keyword-meta längre så vill de ha betalt för den skiten så är det bara konstatera att de inget kan. Anmäl upp sidan på "Google webmaster tools", så hjälper google dig med eventuella fel sidan har. Google straffar även sidor med kända sökmotorknep och kod som inte validerar mot en standard.

Intressant! Detta ska jag kolla upp!

Av Esrakuf

Sökmotoroptimering av ett företag kontra att göra det själv

Hej!

Jag jobbar i en liten musikbutik som bland annat bedriver webbhandel. Vi här i butiken måste bli bättre på att sökmotoroptimera för få träffar på söktjänster såsom google. Chefen har varit i kontakt med ett bolag som heter "jajja" som erbjuder sig att sökmotoroptimera sidan och arbeta med nyckelord (bland annat), detta till en summa av ca 54 000kr om året.

Jag har ett par funderingar varav den första såklart är hur vida detta skulle kunna anses som en potentiellt fördelaktig satsning från vårt håll här i butiken. Kan arbetet som företag liknande detta utför vara generellt lönsamt för en butik som oss? (luddig fråga jag vet) Jag begränsar denna fråga till företag med omsättning från 700 000 till kanske 2 000 000. Liknande butiken jag arbetar i alltså.

Själv är jag inte alls främmande att lära mig detta ordentligt. Jag är medveten om de ungefärliga betydelserna för begrepp såsom Nyckelord(meta), Metabeskrivning och html-titlar och så vidare. Jag skulle till och med påstå att jag vet vad de har för funktion och syfte.

Det som jag dock inte är helt bekant med är hur man på bästa sätt kan få de olika värdena och parametrarna att korrelera med varandra. Så att sökmotorn kan göra en relevant sammanställning av sökord och sökresultat. Är sökmotoroptimering något som kan anses värt att försöka göra själv? Och finns det bra guider att följa?

Jag skulle kunna redogöra för hur vår "backend" ser ut och hur produkter och kategorier är konfigurerade. Dock skulle denna text bli för lång och den extra informationen kanske hade blivit mer förvirrande än hjälpsam.

Jag undrar mest rent generellt hur den bästa metoden KAN ser ut och uppskattar input ifrån er.

Ha det bra!

Av Esrakuf
Skrivet av Gwaniiz:

Någon annan här som har problem med att spelet kraschar?

Använder senaste drivrutinen.

Jag har haft en crash! Inget registrerades i loggboken så jag vet inte vad det kan berott på. Förutom mig så har mina bekanta också fått krascher. Det verkar vara nåt småfix massive behöver göra!

Av Esrakuf

Jag funderar på en sak! Blir det någon skillnad om du ställer datorn på nosen? Då kan man ju dra nytta av konvektionen på ett annat sätt. Denna idé är såklart ingen lösning men det hade varit intressant om du orkade testa!

Skål!

Av Esrakuf

Då var budgivningen över! Jag hör av mig till de med högst bud under morgondagen. Paket kommer avgå på måndag för de som föredrar ett sådant fraktsätt.

Av Esrakuf

Ni kan fortsätta buda till kl 18. Sedan kontaktar jag den med högst bud.

Av Esrakuf

Som någon annan sa så är det rätt vettigt att inte ha fulla rättigheter! Men jag funderar på, finns det liknande temporära "upphöjande" kommandon likt "sudo su", i Windows?

Av Esrakuf
Skrivet av ctssc:

Budar 400 + frakt för nätagget

Har redan fått 400 kr + frakt! Tack för visat intresse!

Av Esrakuf

Hur ser ramanvändningen ut? Ligger den högt eller ser det normalt ut?

Av Esrakuf

980ti:t är nu sålt!

Av Esrakuf

@willeykk: Fint! Det aktuella budet på GPU:n ligger på 1800kr + frakt!

Av Esrakuf

Angående detta Gtx 980ti så är eventuella intressenter välkomna att testa kortet på plats! Det är bara att ringa och boka tid. Jag är inte intresserad av att föra folk bakom ljuset. Som tidigare länkat i denna tråd ser man en tråd där jag uttrycker att kortet är på sin "dödsbädd". Detta är alltså inte synonymt med att det är totaldött.

Som sagt, den som vill får gärna komma och trycka in kortet i sin burk och köra lite test!

Skål!

Av Esrakuf
Skrivet av willeykk:

Är intresserad av nätagget, hur gammalt är det och har du upplevt några missljud? I vilket skick är det i övrigt, finns kablage och liknande?

Mvh,
Wille

Skickades från m.sweclockers.com

Det är köpt 2013 från inet. Under tiden jag har använt det så har det inte funnits något missljud jag har hört. Alla kablar finns med.

Av Esrakuf
Skrivet av Bitfenix:

Är inte 980 totalskrot med tanke på vad du skrev i tråden tidigare? http://www.sweclockers.com/forum/trad/1407608-misstanker-tras...

Det är ej totalskrot. Som jag skriver i tråden så fungerar det i spel men det beter sig en aning underligt. Som sagt, jag garanterar inte felfri drift!

Av Esrakuf

Förtydligande

Jag skriver det här extra tydligt för säkerhets skull!

Jag kan ej försäkra att kortet kommer att fungera felfritt i just din, köparens, dator. Jag avsäger mig ansvaret om något skulle vara på tok med det. Känns det tveksamt så buda inte. När det har lämnat mina händer så är det köparen som ansvarar för framtida åtgärder gällande kortet!

Tack!

Av Esrakuf
Skrivet av Orfi:

Har du droppat vatten på ett 980Ti i drift?

Tyvärr verkar det inte bättre :)!

Av Esrakuf

Medans jag ändå skriver tänkte jag påpeka att budgivning pågår till 2016-03-05.