Inlägg

Inlägg som silfo har skrivit i forumet
Av silfo

Mina erfarenheter är snarlika

Jag:
Hej,
jag är visserligen bara kund i en vecka till (för denna gång), men skulle ni kunna nollställa vilka enheter mitt konto är kopplat till?

Har bland annat uppgraderat operativsystem så flera enheter är i själva verket samma dator och jag vill gärna börja om från början om jag blir kund igen. Tack!

Hälsar,
***

Viaplay
Hej ***!

Tack för ditt mail.

Jag har nu tagit bort en av dina registrerade dator enheter och du ska nu kunna använda tjänsten på samma dator utan problem. Det kan vara bra att känna till att man i dagsläget kan ta bort en enhet per 90 dagar hos oss på Viaplay.

Bekräfta vänligast om du har ett rensningsprogram på din dator som heter CCleaner eller Advanced SystemCare!

Du är alltid varmt välkommen att återkomma till oss om du skulle ha några fler frågor eller funderingar.

Önskar dig en fortsatt trevlig dag!

Jag:
Hej,
ja, jag har kört CCleaner en gång. Men jag har också bytt mellan flera
olika operativsystem (först windows 7, sen windows 8 beta, sen riktiga
windows 8), samt både kört både i webbläsare och i appen, vilket tydligen
räknas som flera fysiska enheter. Igår kunde jag exempelvis titta på
Viaplay i appen, men fick ett nej i webbläsaren - känns inte riktigt som
att detta är hur upphovsrättsinnehavarna tänkt sig det hela.

Jag är klart tveksam till att komma tillbaka som kund om jag inte ens kan
bli av med låsen ni lägger på genom att sluta vara kund.

Hälsar,
***

Viaplay:
Hej igen **!

Tack för återkopplingen!

Man bör kunna använda webbläsaren + applikationen på samma enhet utan att få enheten dubbelregistrerad, vi har testat att kolla material från en mobils webbläsare och sedan från applikationen, då registrerades endast en enhet! Det måste vara en bug av något slag.

Det är nog lättast i ditt fall att skapa ett nytt konto ifall du vill återkomma, då nya kontot är helt tom och du kan registrera om dina enheter utan problem! Återkom ifall det skulle bli dags så kan jag se till att du kan använda samma epost adress igen!

Vänligen notera följande när det gäller Ccleaner:

När samma dator registreras om och om igen brukar detta bero på ett program som heter Ccleaner. Detta program söker igenom din dator och rensar ut de senast sparade filerna från internet, inklusive filer från Viaplay.

Det betyder att nästa gång du loggar in efter den senaste rensningen kommer Viaplay inte att komma ihåg din dator. Då kommer du få din dator registrerad som en dubbel kopia. För att förhindra att detta händer igen behöver vi exkludera en mapp i Ccleaner.

1. Öppna Ccleaner
2. Klicka på kvasten, tryck sedan Applikationer
3. Gå sedan till rubriken multimedia, ta bort markeringen i Microsoft Silverlight.

Skriv gärna tillbaka ifall det ser annorlunda ut!

Gå in på www.viaplay.se igen efter detta och starta tjänsten som vanligt.

Om du har fler frågor eller funderingar är du varmt välkommen att återkomma.

Med vänliga hälsningar
K
Viaplay Support
support@viaplay.se

Av silfo

Jodå. Har inget att klaga på, egentligen.

Av silfo

Du har valt samma skärm jag fick hem häromdagen från JME-Data.

Jag körde det här programmet:
http://www.dps.uk.com/freeware_DTP.htm
för att testa döda pixlar om det är det du menar.

Av silfo

Nja, 9.000 kostade det nu när jag kollade. Och uppgradering från PS 7 går på 170$. PS CS är ju PS 8, så det ska vara litet bättre på ditten och datten.

Av silfo

Nja, 8 megabit = 1 megabyte. MBit/s är däremot hastighet (eller bandbredd), ja, precis som MB/s också är det. Så han menar antagligen MB, men MBit är _inte_ en hastighet, utan snarare en åttondels MB.

Av silfo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av H0NKEN
jag tror ine jag kan köra med mer än 60Hz...jag har en platt skärm från AOC tror jag..

Aha. Jo, platt skärm. Då är ju bilden stabil även vid 60 Hz.

Men testa vad som känns bäst, helt enkelt. Siffror är ju aldrig det enda viktiga.

Av silfo

Enligt http://www.d-silence.com/video/vsync1.shtml är det matchning med uppdateringsfrekvensen.

H0NKEN:
Kör du i såna fall med 60 Hz? Jag får huvudvärk av det.

Av silfo

Alla tester jag läst (rätt många, pga att jag nyligen köpt TFT) har sågat bildkvalitet för paneler med 12 ms.

Det vore också bra att veta vad du spelar. Är det FPS-spel kan lär ju responstiden vara viktig, men för andra spel kvittar det. Jag har spelat NWN och inte märkt några negativa effekter alls. Detsamma gäller film - detta med en 25 ms-panel, som dock sägs vara bättre än många andra. För min del är det viktigt att ha 24-bits färg (16.7M färger) istället för 18-bits (16.2M) som är allt vad de snabbaste panelerna har att erbjuda.

Tips: Läs tester, stirra inte blint på siffror. Testa helst skärm om du kan också.

EDIT:
LCD-TV är mer eller mindre en TFT-skärm med TV-mottagare. Som regel har de sämre upplösning också.

Av silfo
Av silfo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dirk Bork
Jag har läst om 25ms-skärmar som varit lysande att spelade på och 12 som varit apkass.

Jag har fått uppfattningen att vissa problem uppstår när skärmar bara har 16.2M färger istället för 16.7M färger, vilket är fallet för de snabbare panelerna.

Ghostingen tycks för övrigt vara något som människor vänjer sig vid, så det är väl inte värt att lyssna alltför mycket på någon som suttit en timme vid en skärm. Sätter jag mig vid en TFT direkt efter att ha suttit vid min TFT kommer exempelvis irritera mig väldigt på att den har ostadig bild...

Av silfo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Curly
Jag tror knappast ATI satt folk på att modda doom3, vilket är vad humus gjort här.

Killen jobbar ju precis som nån skrev på ATI. Det står rätt tydligt på hans hemsida. Om han gjort det här på fritiden eller inte framgår inte av det han skriver, men jag antar att det uppskattas av arbetsgivaren...

Han är med andra ord i alla fall inte en hobbyprogrammerare.

Av silfo

Samsung 173P, kostade strax under 5500 inkl frakt om jag inte minns fel. DVI-kabel ingick också, så det var bara att tuta och köra.

Köpte just den modellen för att jag vill ha en 17" med bra bild, helt enkelt, och den sades vara bland de bättre. 16.7M färger var något jag tidigt insåg att jag ville ha, efter att ha läst ett antal tester. TCO-03 kändes också som ett plus. Är väldigt nöjd hittills, har dock inte spelat nånting, och misstänker att prestandan är sämre än en CRT där. Snabbare skärmar är vad jag kan förstå bättre för gamers. Den har dock varit bra till film och annat, plus att den är den snyggaste skärmen jag nånsin sett. Helt klockrent stilren - bara en knapp, och den är en sån man bara behöver nudda vid.

Orsaken till att jag valde TFT över huvud taget var att jag hade en dålig skärm och kände att jag behövde byta. Jag hade råd med TFT och därför var det ett alternativ, som för min del har det främst fördelen att jag föredrar den stabila bild som ges av en TFT. I efterhand har jag också verkligen uppskattat att den tar så mycket mindre palts på skrivbordet och är så mycket mer flexibel. Jag kan till exempel välja exakt var jag vill ha själv skärmen och på så vis få exakt den arbetsställning jag vill ha. Förut begränsades jag av CRT-åbäkets klumpighet. Energisparandet är också ett plus, i och med att jag betalar min egen el (låter kanske självklart, men många är ungdomar som bor hemma eller studenter med gratis el).

Jag är hittills jättenöjd med skärmen. 5500 kronor kan man ha mycket kul för, men med tanke på hur pass mycket jag sitter vid datorn känns det vettigt att se till att ha en skärm jag gillar skarpt.

Av silfo

Jag röstar för TFT.

Och ska du inte köra en massa spel där ghosting är stort problem röstar jag för en panel med 16.7M färger, snarare än en snabb. Är du en inbiten gamer är väl 12ms att föredra, dock.

Av silfo

Jag bytte från CRT till TFT häromdagen, och jag förstår inte varför många är så extremt skeptiska till dem. Enda nackdelen jag upplevt är priset. Bilden är i mina ögon helt klart bättre, även om det finns viss ghosting. Det spelar dock ingen större roll för mig, i och med att jag inte spelar så mycket.

Största fördelarna är för min del behagligare bild och ökat skrivbordsutrymme. Ja, det låter väl som att ökat skrivbordsutrymme är en småsak, men jag kan numera ha fönstret öppet, vilket är himla skönt.

Om TFT-skärmar kommer att ha 5ms och kosta mindre än en CRT så tror jag inte nån vettig människa skulle satsa på en CRT. För alla som inte är hardcore-gamers eller eventuellt proffsdesigners är det väl egentligen bara priset som stoppar dem från att skaffa TFT redan nu.

Om 3-5 år tror jag inte CRT-skärmar kommer att säljas i någon ansenlig utsträckning.

Av silfo

Ja, snabba paneler har ju som regel inte 16.7M färger, utan 16.2M färger, vilket vad jag förstår är en nackdel i flera situationer.

Jag bestämde mig för en Samsung 173P till slut, för att bland annat bildbehandla och kolla film, men mest surfa och skriva. Hittills kan jag inte säga annat än att den är helt underbar. Jag gick rätt mycket på recensioner och betydligt mindre på specifikationer.

Av silfo

aspe:
Jag körde ett program som heter Dead Pixel Tester. Funkade helt ok. Testa att googla.

Värst vad 710T var poppis förresten. Min 173P ska ju vara litet bättre, men jag har fått betala ganska saftigt också. Ångrar mig inte än iaf.

Av silfo

Bytte just upp mig från 15,75" till 17,0". Har numera en Samsung 173P - en riktig skönhet.

För tillfället har jag dock två skärmar och kör dual, men TFT:n gillar inte 1024 (skalningen är inte önskvärd i windows iaf!) och CRT:n gillar in 1280 (max 60Hz=helt oanvändbart med en TFT bredvid), så det blir fel hur jag än gör.

Av silfo

Samsung 173P, noll döda.

Fick just hem skärmen och har inspekterat den i rött, grönt, blått, gult, svart och vitt utan att upptäcka något.

Skärmar har generellt litet för dålig garanti för döda pixlar. Tycker de borde klara nolltolerans. Jag hade dock tänkt tillämpa ångerrätt om någon pixel varit död på något irriterande sätt.

Av silfo

Du ställer upp krav som i praktiken begränsar dig till en eller två olika monitorer. 19" och 5500 kr är inte en enkel kombination.

Tänk på att en 17" TFT är lika stor som en 19" CRT.

Av silfo

Skärmen är en CRT...

Som sagt: Testa degauss, dvs avmagnetisering. Nånstans i skärmens menyer borde det finns en sån funktion. Funkar inte det, så gå till affären. Två års garanti för fabrikationsfel gäller alltid.