Inlägg

Inlägg som silfo har skrivit i forumet
Av silfo

Du har glömt vattnet!

Allvarligt, att fixa destillerat vatten är nog en bra idé.

Av silfo

Det är givetvis individuellt, men ofta låter PSU:n högt. I mitt fall låter även det förbaskade grafikkortet mycket, men jag ska sätta på passiv kylning snart.

Zalmans 300-Wattare ska vara rejält tyst, exempelvis. Läs recensioner och sånt.

Av silfo

OT:
Aluminium leder värme bättre än stål. Däremot påverkar inte detta temperaturen nämnvärt ändå. Större delen av värmen försvinner genom luftströmmar ut från chassit.

Av silfo

Ehm?!?

Om det är så att det blåser in genom flaskan, ut genom skruvkorkshålet lär det väl vara för att koncentrera en luftström.

Av silfo

Tyvärr blir kostnaden för chassi+nätdel oerhört mycket högre än kostnaden bara för chassi med nätagg som ingår. Så du tjänar inte direkt pengar på att köpa ett chassi utan nätdel, utan kan lika gärna köpa en med och skänka bort 360W-agget om det inte duger...

Ehm, jag förvirrar nog mest. Bäst att sova...

Av silfo

Jag tror värmen som leds bort av en radiotor är försumbar jämfört med värmen som strömmar ut från en 25-literstank...

Av silfo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sOFFe
Med kontonumret så ska ju banken kunna tala om vem som står för kontot och då får du väl ta och ringa honom?

Tror inte banken lämnar ut såna uppgifter, men är inte säker. Detta är i vilket fall ett ärende för polisen, som dock borde kunna kolla upp det....

Av silfo

Satsa på 5000. Du tjänar nog på att fixa ett ljudkort, eller finns det ett på moderkortet? I allmänhet är det svårare att sälja icke-kompletta datorer. Om du får tag på skrot-cd och diskett vore det nog också ett plus.

Av silfo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Capitátus
Är det ett brott mot PUL om man inte kan identifiera personen? Vi vet ju inte ens vad han heter. E-postadressen är anonym, och delar av kontonumret är ersatt med *.

Att lägga ut någons namn på internet mot personens vilja är ett brott mot PUL.

Av silfo

PUL!!!

Av silfo

Ett lättare chassi vibrarerar lättare och ljud fortplantar sig därför i högre utsträckning.

Och aluminium är lättare än stål...

Av silfo

Ja, kollade gtek. De har väl inte direkt bättre utbud. Men det är iaf bättre att kolla upp produkter där än på db, som knappt har nån info...

Av silfo

Jag skulle nog hellre satsa på någon annan då.

db har inte så extremt bra kylare. Gtek är mycket bättre, exempelvis. Om du ska beställa fläktar och sånt är de som regel billigare på det också.

Av silfo

Jag tror mig ha sett relativt dåliga omdömen om den där kylaren i recensioner...

Grafikkortet är onekligen bra, men du får mer värde för pengarna om du köper ett 9700 eller så.

Chassit har lucka, så du behöver inte lägga flera hundra extra på att få silvrig dvd. Tror för övrigt det ingår skruvar till fläkten, och antagligen även till chassit, men det är 9 spänn, så whatever...

Av silfo

Ändra ditt ursprungliga meddelande så kan du ändra rubriken...

Av silfo

Jag är medveten om att fler än jag reagerat mot användandet av ordet CP i rubriken, som skällsord. Men det står uppenbarligen kvar, och jag vill därför uppmana trådens skapare till att ändra sin rubrik.

Har jobbat som assistent åt en CP-skadad kille och blir irriterad av missbruk av förkortningen, som för övrigt de flesta varken förstår vad det betyder (celebral pares) eller innebär (skada på nervsystemet - ej förståndshandikapp eller dylikt).

Av silfo

Ja, moderkort med nforce2 och långsammare (=mer prisvärd) processor...

Vore väl inte helt fel att skaffa processorkylare och ram-minne till bygget heller?

Av silfo

Jaja. Köp en barton 2500, en kylare som låter som lite som möjligt (men är tillräcklig för dina eventuella överklockningskrav), ett Abit NF7-S eller kanske Epox 8-RDA+, 2x256 mb TwinMOS-Winbond, valfritt chassi plus relativt tysta fläktar (zalman?), valfri hårddisk (utom WD som kan strula med nforce2) och ett så bra grafikkort du har råd med?

Av silfo

Ja.

Och att "montera processor" är det absolut enklaste vid ett datorbygge. Att montera kylaren på processorn kan däremot gå fel om man klantar sig.

Av silfo

Vettig budgetdator. Personligen skulle jag hellre lagt monteringskostnaden på hårdvara, dock. Inte så extremt svårt att sätta i processorn och sätta på kylaren... 300 kan iofs tyckas vara en liten kostnad, men det för c:a 5 minuters arbete.

Och köp gärna snabbare minnen. Ger hyfsad prestandaökning med tanke på det ringa priset.

Hårddisk kan köpa till efter hand...