Inlägg

Inlägg som silfo har skrivit i forumet
Av silfo

Du måste nog välja, eller modifiera själv.

Av silfo

Min lite-on funkade asbra tills jag råkade sparka sönder den. Ska köpa en ny snarast.

Av silfo

Den är nog ett bra val i den klassen, men du får inte med några "bra batterier" till ett sånt lågt pris. Räkna med 500 extra för laddare och batterier. Dessutom vill du säkert ha större minneskort...

Själv lade jag 5700 på en kamera häromdagen, och kameran i sig kostade "bara" 4300.

Av silfo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Malm
Nej, det har jag inte. Man får ju lyckas rätt ordentligt om man tar död på ett tangentbord med vätska iom att det bara är kontrollkretsen som är känslig (oftast) och den sitter hyfsat skyddad

Ehm... mitt tangentbord dog då rätt rejält när jag råkade spilla öl på det. Hade en fylld burk och råkade trycka ihop den så ölen åkte upp och sen ned på tangentbordet.

Av silfo

Ok, det SKA i alla fall inte kunna hända.

De har dock ingen rätt att ändra på din dator. Däremot skulle du kunna erbjuda dig att byta hårddisk mot en viss betalning.

Jag har dock fortfarande oerhört svårt att fatta hur en hårddisk kan generera radiovågor...

Av silfo

Ehm, jag undrar hur många som går på det här... Hårddiskar skickar knappast ut några starka radiovågor.

Av silfo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vasse
Brännaren kan jag nog skippa, fast det känns skönt att kanske brännare in massor med information på en skiva eller t.ex. mp3, det kanske går med flera filmer(svcd) på en skiva?
Minnet kan jag också skära ner på och isof men tänkte att det kunde vara bra när man programmerar och har andra applikationer på samtidigt eftersom kompilatorer tar ganska mycket minne när man testkör program m.m

Vad är det som är fel med itbutikken? har nämligen inte hört något bra eller dåligt om den, såg bara att de hade humana priser.

Annars kan du ju lagra dina oerhörda mängder data på flera cd-skivor? Brännare är snabba och smidiga nuförtiden. Det blir nog billigare med flera cd-skivor än ett fåtal dvd-skivor, för den delen.

Är tveksam till att kompilatorer tar såå mycket minne? Men fråga någon som kompilerar mycket.

itbutikken har taskig support. Går något fel får du vänta i evigheter på nya grejer. db är inte heller bäst på denna punkt...men acceptabelt bra, med tanke på deras låga priser.

Av silfo

Rent språkligt vill jag bara säga att en fläkt aldrig suger, utan bara blåser åt två olika håll.

Av silfo

Om budgeten är en tusenlapp har du inte mycket att välja på...

Av silfo

Nej, allt som saknar märke är icke-märkesminnen, ibland kallas de exempelvis "original", tror jag. Eller så är det ett lågbudgetmärke... Det spelar iaf ingen större roll. TwinMOS funkar, andra minnen gör väl också det, förhoppningsvis.

Ja, nätaggsfläkt och processorfläkt räcker. Man kan stoppa in fler om man vill ha en kallare låda, dock. Det rekommenderas att du gör det om du skaffar dig ett grafikkort som avger mycket värme, exempelvis.

Allt klickar fast, ja. Klet eventuellt, vid applicering av kylpasta på processorn. Men ska du köra oöverklockat så klarar du dig utan att krångla med sånt. Det brukar sitta lite klet på kylflänsen, men den är ju redan påkletad i såna fall...

Av silfo

Diablo 2 är väl inte nämntvärt krävande? Båda funkar nog fint.

Av silfo

Fel forum, och jag skulle nog inte rekommendera itbutikken.

Dvd-brännare känns lite overkill på knapp budget, men det är ju upp till dig.

1 gig minne lär knappast hjälpa heller. 512 räcker fint.

Är även skeptisk till chassit, mest för att jag aldrig hört talas om det.

Av silfo

Om du är ute efter maximal prestanda kan du väl testa hur den går med respektive minne. Annars kan du slå tärning och sälja det andra paret.

Av silfo

Klart det spelar roll. Ju mer den blåser, desto bättre. Däremot är den där flänsen rätt bra, så du kan istället satsa på en tyst fläkt.

Av silfo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sOFFe
Va?
Varför inte det då?
(jag hämtade nyligen ut ett paket för 12000:- och det gick bra med kort....)

Inte vet jag. Posten på mitt ica tar inte kort. Däremot går det att ta ut kontanter i kassan och betala med dem, men det tog mig c:a en kvart extra i vilket fall. Känns rätt olustigt att behöva gå omkring med tusenlappar i händerna, med tanke på rånrisk osv. Dålig stil av butiker att inte ta kort.

Av silfo

Ja, det luktar okunnighet... det mesta är dåliga budgetalternativ. Om du väljer att montera den själv har du råd med snäppet dyrare och bättre grejer.

Och skippa CD:n, helt onödig.

Edit:
Ok, mer konstruktivt: jag skulle byta till en Barton 2500+, och till ett moderkort med nforce2. Jag skulle också köpa ett billigt grafikkort, hellre än att köra med ett integrerat. Slutligen skulle jag byta chassi, till ett chieftech om nu budgeten är stram.

Av silfo

Bor så nära att det inte är någon idé at ringa och fråga...

Det gick dock bra, men... paketet kostade 5700 att lösa ut, och de tog inte kort. Då skulle man gå till kassan och där ta ut pengarna. Så jag gjorde det. När kassörskan tagit betalt visade det sig dock att hon inte hade nyckel till deras pengareserver. När hon efter några minuter fick nyckeln visade det sig att de inte hade några pengar i skåpet...

Så det slutade med att jag fick visa upp kvittot på att 5700 dragits och skriva på baksidan av någon konstig lapp, "för säkerhets skull".

Ibland saknar man posten... nåja, jag har iaf min kamera nu och cyberphoto hade skickat med en milky way som jag kunde mumsa i mig!

Av silfo

Jag hämtade ut ett paket för 5700 idag och de tog INTE kort...

Av silfo

Tack Arne, jag ska nog gå ned och testa. Bor ett stenkast från Ica.

Av silfo

Ok, men jag har inte den blekaste om var den ligger... Väntar nog hellre i 20 timmar än tar reda på det, ärligt talat. Lite för stor stad och jag ligger hemma och pluggar.