Inlägg

Inlägg som doz404 har skrivit i forumet
Av doz404

@Oppna: Innebär det att flytta den sista fläkten och sätta den längst fram på första kylflänsen över minnena (om den får plats där, jag tror jag har low profile)?

Jag har inte testat det nej men det är ett alternativ jag kommit fram till. Jag såg den här videon

men det är inte riktigt samma ljud jag har. Hans ljud är konstant, mitt går upp och ner och sen upp och ner igen, vilket skulle förklaras ifall den fick konstig matning av ström. Ljudet varierar nämligen väldigt mycket hela tiden även om temperaturen på CPUN inte ändras märkvärt.

Av doz404

Ny användare av AMD, Ryzen 3700

Hej jag har alltid haft intel, 20 års tid av intel.
I tisdags blev jag ägare till en ryzen 7 3700X och jag bara undrar, är det verkligen normalt att den matas med ström såhär, jag känner inte igen det från tidigare processorer jag haft och jag är orolig att antingen mitt moderkort eller CPU är defekt.
Som videon visas så ändras det varje sekund, nästan oftare mellan 0.950V - 1,494V. Även när datorn bara står i idel-mode med skrivbordet hoppar det här runt.

Anledningen till att jag uppmärksammade det är för att CPU-kylaren hänger med på det hela och surrar upp och ner kraftigt redan vid 1-4% load på CPUN.

Redan dom första 20 sekunderna av videon ser ni vad jag menar till vänster.
02:00 in tror jag jag startade CS:GO vilket gör den lite mer konstant.

Anledningen till att jag frågar är för att ett defekt moderkort skulle förklara det här ljudet som jag inte riktigt vet vad jag ska säga till företaget som byggde ihop datorn, demokörde den och skickade iväg den.

Det här är en väldigt dyr affär så när man startar den och möts av det här är det nästan läge att göra återköp och aldrig gå nära det företaget igen.

Hårdvara i datorn är:
MB: Gigabyte X570 AORUS ELITE
CPU: AMD Ryzen 7 3700X
SSD: Samsung 970 EVO
CPU cooler: Noctua NH-D15
MSI geforce RTX 2080, Bitfenix Whisper M 750W, Phanteks P600S, G.Skill DDR4 3200 CL16

Av doz404

Intel Core i5-3570K

På mitt moderkort (Asus P8Z77-V LX) fann jag i bios valet att ställa in processorn på tre olika nivåer, prestanda, tyst och energisnål eller balanserad.
Som default var det balanserad men jag hade problem i ett spel med att det var "choppy", hackade fram och fick mycket låg fps. I vilket fall som helst så ändrade jag det till prestanda. Datorn rebootade 10gånger på rad, skrämde mig en del men kom sen igång.

Har spelat i två timmar nu med aktivitetshanteraren på andra skärmen och bara spelet (tera online) igång på mainskärmen.

Till frågan.
Är det normalt att det ser ut såhär, en kärna som arbetar mycket högre än dom andra hela tiden?
Har inget minne av att det var såhär innan jag ändrade runt när jag kollat till.

http://i1314.photobucket.com/albums/t577/doznyan/aa5_zps0add0b77...

Av doz404

Alltså jag har haft burken i över ett år nästan, med samma nätagg.
Stängt av den ett flertal gånger och det här ljudet började förra veckan.

Med tanke på att det är såpass högt så jag först trodde att glödlampan i taket exploderade så är det något man så att säga "la märke till" när det började.
Får ursäkta om det inte framgick av första inlägget.

Av doz404

Nätaggregat, ljud när man slår på och av strömbrytaren

Corsair HX650 heter mitt nätaggregat, det har kanske ett år på nacken.

Det går bra när det är igång, inga konstigheter.
Men när man slår på och av strömmen med kontakten på baksidan, BÅDE när man slår på och av, hörs ett ljud.
Det är ett klickande ljud, det är väldigt högt och får dig definitivt att rycka till. Det låter som om något kortsluts eller liknande.

Vet inte om jag vågar slå av det mer för är rädd att det inte kommer starta igen.

Någon som har erfarenheter eller kan förklara det här närmare?

Av doz404

Det är förhållandevis nya saker, dom har väl ett år och lite mer på nacken nu men det är ju inga grejer som suttit och snurrat i en evighet.
Nyligen genomgått datorn och avlägsnat allt damm. Skulle det vara något som har värmeproblem så är det möjligen hårddisken men den dör vid så konstiga tillfällen, när den bara står på under natten utan något igång, inga fönster uppe, ingen webbläsare. Pågår väl knappast någon läsning till eller från hdd:n då.

Det jag mest undrar är varför det saknas nästan en gb minne, alltså i aktivitetshanteraren i alla fall står det att 2.9gb används, nästan 75% av totalla minnet används alltså men jag får det bara till knappt över 2gb när jag kollade efter vad som användes.

Av doz404

Windows 7, minnesproblem

Kör windows 7 ultimate med service pack 1, 64bit
Sitter på 4gb minne och har aldrig haft problem liknande det här innan men på sista tiden används det mesta av minnet hela tiden.
Datorn börjar arbeta för fullt bara en webbläsare, spotify, starcraft och skype är igång.
Det står att nästan 3gb minne används men jag får det bara till runt 2gb när jag kollar aktivitetshanteraren. Var används allt det andra? Kan jag hitta vad som bråkar med mig på något sätt och fixa det?

Vet inte om det är relevant men datorn har också börjat stänga av sig själv då och då på natten, brukar stänga av den en eller två gånger i veckan, resten av tiden står den igång. Några gånger nu på sista tiden har den varit död när jag vaknat, vet inte om det hör ihop med det här problemet med minne som försvinner.