Inlägg

Inlägg som Sacrum har skrivit i forumet
Av Sacrum

Stilrent, precis som chassit.

http://desmond.imageshack.us/Himg825/scaled.php?server=825&filen...

Ni som kan gissa vart quoten kommer ifrån, +1

Av Sacrum
Skrivet av Sh4dy:

Nämnde det för att sprida fakta, skiter 100% i vad du tycker och inte tycker huh

Om du nu skiter i vad jag (TS) tycker, varför bryr du dig ens om att posta det?

Av Sacrum
Skrivet av Minsc S2:

Yepp. Så lär vara ospelbart i multiplayer med medium. Återgår till mitt tidigare "det funkar kanske i low".

Men nu får du faktiskt ta och bestämma själv anser jag.
Pro/Con med Eyefinity och 120Hz är utlagt framför dig, och jag står fast vid mitt tidigare "Köp en 120 Hz:are" då du kommer behöva nytt skrivbord till Eyefinity, och antagligen nya grafikkort ganska snart med.

Ja. Det blir med 99% sannolikhet en 120hz. Den lär framtidssäker. Jag kommer uppgradera mina 460s till bättre saker under hösten och om jag har lite tur med ekonomin kanske jag kan slå till med 2 st 60hz. Men det är som sagt bara planer. Vi får se hur det går.

Av Sacrum

Jag tror att Apple tangentbordet kommer passa dig finfint.

Av Sacrum
Skrivet av zhrooms:

Hur mycket ser jag fram emot Diablo 3 på skala 1-10?

3

Jag tar Half-Life före Diablo 2 vilken sekund som helst.

Tyvärr är ju Diablo 3 mest för Diablo 2 fanboys (som mig själv inräknad). Hellre Half Life 3 än Diablo 3.

Av Sacrum
Skrivet av Simplified:

GTX 460 sli 5760x1080 BF3: http://www.youtube.com/watch?v=5yMcy1uZkK0

GTX 460 sli 5760x1080 Dirt 3: http://www.youtube.com/watch?v=fKj1y0BLHuk

Jag tycker att det ser helt ok ut på filmerna, men eftersom jag "behövde kolla upp en ögonläkare" så får du avgöra det själv.

Tack för att du hittade några videos! Nu blev jag ju sugen på att köpa 3 skärmar!

Skrivet av Sh4dy:

2x580gtx ska räcka gott till eyefinity då jag kör med 1 gtx 580 på 1920x1080 på ultradx11 (MAX) får runt 40fps ganska bra och aldrig lag

Ingen har nämt någonting om 2x 580. Varför kommer du med den där faktan?

Skrivet av Minsc S2:

De där youtube-klippen är intetsägande, då det verkar vara från singleplayer, som är betydligt mindre krävande än multiplayer.
Inget av spelet verkar heller flyta riktigt heller, ganska mycket småhackande, i synnerhet i bf3.
Dessutom så står där inte i något av klippen vilka grafikinställningar han kör på.

Måste dock säga att f*n va man blir sugen på Eyefinity när man ser det in-action. Sen kommer man på att man behöver lägga ner ett X antal tusen kronor till på en tredje skärm + bättre GPU:er, och då tappar man suget...

Det står i kommentarerna på Bf3 videon att han ligger på ~50 fps med "medium" i grafikinställningarna. men det är ju som sagt i singelplayern.

Nu blev jag återigen sugen på 3x 60hz

Av Sacrum

Nu har det varit väldigt många som säger 3 styckena 60hz men tyvärr tror jag att jag har bestämt mig. Om ingen kommer med ett starkt argument tills lördag morgon så sticker jag och köper mig en 120hz.

Det enda problemet jag ser med tre 60hz är att min dator kan har lite svårt med det. Vad tror ni? Klara 2 GTX 460 SLI tre skärmar?

Av Sacrum

Minsc S2 och Simplified! Försök hålla er on topic. Och ja, du borde kolla upp en ögonläkare Simplified

Av Sacrum
Skrivet av DevilsDad:

En 27" skärm är för stort men du kan tänka dig 3 st 22-24"? känns lite motsägelsefult x)

Anyway låter de som att du spelar spel där eyefinity är användbart och själv tycker jag det ger en otroligt mcket bättre inlevelse i spelet, detta är dock väldigt personligt så de är upp till dig. Får du någon chans att testa spela på en 120Hz skärm eller testa eyefinity så ta den, det är ju trotts allt hur du upplever det som har betydelse.

Själv är jag fullt nöjd med mina 60Hz skärmar, men jag har å andra sidan aldrig testat spela på en 120Hz skärm. Detta är så personligt så jag tycker inte att fråga andra är en bra lösning, dessa två alternativen känns som de går åt rakt motsatta håll. Det ena mot bättre flyt och den anadra mot metydligt bättre field of view, du får själv avgöra vad som ger bäst spelupplevelse för dig

Edit: kan också vara värt att nämna att AMD är att föredra om du ska spela på 3 skärmar. Nvidia kräver att du kör SLI för att spela på 3 skärmar och du kan inte göra som du skrev tidigare att behålla ett gtx460 om du köper ett nytt från 500 eller 600 serien.

Jag funderade på att köpa nytt skrivbord förut när jag startade tråden men insåg att det var bättre och billigare att satsa på 120hz, då var det ingen idé att ha ett nytt skrivbord längre. Det var därför jag klagade över 27".

Jag lite av en Nvidia fanboy så jag är inte så sugen på att köpa ett nytt AMD grafikkort + 3 skärmar (jag vet att jag lär behöva köpa nytt grafikkort om jag tänker spela 3D på en 120hz:are, men en 120hz skärm är billigare än 3x 60hz

Du tror inte att den nya 600 serien lär ha stöd för 3 skärmar? Vi vet inte så mycket om GTX 680, men man kan ju alltid hoppas.

Av Sacrum
Skrivet av Minsc S2:

Antagligen.

Skrivet av DevilsDad:

Vad är det du spelar mest? och på vilken nivå spelar du? 120Hz är väll mest om du kör hardcore FPS. Eyefinity är väll aldrig att föredra om du spelar hardcore pga det blir väldigt krävand hårdvrumässigt och endast i FPS och bilspel du har en direkt fördel med det (eventuellt MMOs om du kan flytta actionbars som annars hamnar längst ut på vardera skärm).

Spelar du mer casual och spelar för upplevelsen så ger eyeyfinity en otrolig kännsla i MMOs, RPG och liknande, fungerar däremot inte alls i MOBA spel och mycket dåligt i RTS.

Sen får jag fråga varför en 27" med 2560x1440 inte finns med bland alternativen? den upplösningen är mycket trevlig och ett alternativt val ist för eyeyfinity som fungerar bra i alla spel

Jag är ingen som du kallar "hardcore"-spelare, men jag spelar någorlunda mycket. Det jag spelar mest just nu är Battlefield och Skyrim. Flygsimulatorer slår aldrig fel. Kanske lite Gw2 när det kommer ut.
Spelar inte nåt RTS spel. Spelar för att ha kul, inte för att vinna.

Det där med 27" har jag inte ens tänkt på med tanke på att mitt skrivbord är lite litet och jag vill använda min gamla skärm också för jag har skolarbeten och liknande. Kanske skulle nämnt det

Skrivet av Minsc S2:

Själv kan jag rekommendera BenQ pga deras underbara service.

Hade en XL2410T som strulade med backlight bleed, fick två icke-fungerande ersättningsskärmar hemskickade, och som plåster på såren fick jag en splitter ny XL2420T istället.

Jag har tittat lite på XL2420T lite men folk klagade på dåliga färger i recensionerna.

Skrivet av m4jken:

Tror att BenQ's XL2420t är en bättre skärm. Om du ska köpa 24" 120Hz alltså

Går du efter utseende så hade jag valt denna istället:
http://www.inet.se/produkt/2203189/samsung-tft-23-s23a700d-le...
Men den är 23" tyvärr

-||-

Tyvärr fungerar inte nVidia 3D vision med samsung skärmen du länkade. Men jag ska kolla om den intresserar mig. Tack för tipset!

Skrivet av necry:

denna köpte jag för ett tag sen
http://www.inet.se/produkt/2203173/samsung-tft-27-s27a950d-le...

Helnöjd med den, stor skärm, 120hz , väldigt bra färger för att vara en TN, Och gillar 2d till 3d + om du har AMD kan du köra med program för att köra spel i 3d också , fungerar ej med Nvidia. Kostar dock lite mer.
Enda som går att klaga på den enligt mig är att det är edge led backlit. så det läcker 99% av fallen alltid lite ljus. men är inget man stör sig på direkt. när man kalibrerat så syns det ännu mindre
Det är även pixelgaranti. så är det något fel är det bara att byta ut mot en helt ny, även om det bara är en enda pixel

60 vs 120 hz är som natt och dag enligt mig. Har man upplevt 120hz är det svårt att återgå till 60.

Lite dyr, men otroligt snygg.

Av Sacrum

Är det någon som vet måtten på grafikkortet?

Av Sacrum
Skrivet av slajk:

Menar du brandväggen i min dator?

Nej, i routern.

Av Sacrum

Jag hade ett problem förut med Redsnow då den fastnade i "Exporting Lime"- eller något liknande. Löste problemet genom att gå in i aktivitetshanteraren -> Processer -> Högerklick på "Redsnow" -> ProcessorTillhörighet -> Avmarkera CPU 1 -> OK
Jag tror det var något sådant. Testa googla på det.

Av Sacrum
Skrivet av noxite:

Hej!

Jag skulle installera windows 7 i min dator jag byggde ihop precis, men när jag ska skriva in saker på tagnentbordet så händer det ingenting och endast Num lock lampan går att få lyse på /:

Nån som vet vad felet kan vara?

MVh.

Är det USB eller PS2? Ibland behöver man starta om datorn om man kopplar in en PS2 efter uppstart.

Har du andra tangbord med andra sorters utag du kan testa?

Av Sacrum

Har du åtkomst till routern? Den är antagligen en brandvägg som stoppar allt. Testa att stänga av den, eller åtminstånde dra ner lite på skyddsintällningar.

Av Sacrum

Jag tror jag har bestämt mig. Det blir nog en 120hz ( http://www.inet.se/produkt/2204790/acer-24-tft-gd245hqabid-120hz ) Den har Nvidias 3D kit om det vore så att jag köper ett nytt grafikkort och vill testa spela lite i 3D

Eller är nog någon annan som har ett bättre förlag?

Av Sacrum
Skrivet av Minsc S2:

För gajmers, i synnerhet FPS-spelare, så ja.
Många föredrar IPS för bättre bildkvalite/färgkvalité (MMORPG-spelare, filmtittare), och vissa nöjer sig med vanliga TN-paneler.
En nackdel med 120hz som jag glömde nämna, är att har du inte t.ex 120 fps i ett spel så förslösas skärmens "potential".
(Fast det är en liknelse vid det jag nämnde tidigare om att det är jobbigare att dra 3 skärmar @ 60 fps än en skärm @ 120 fps.)

3x120hz är det inte ens lönt att titta på, då man antagligen lär behöva något i still med 7970 Trifire för att driva alla skärmarna i 120 fps, och då är vi uppe i en helt annan prisklass.

Kanske inte just 3x 120hz. Utan en 120hz och två lite sämre 60hz.
Kommer det fungera?

Av Sacrum
Skrivet av Minsc S2:

Jo, jag vill gärna ha 3 skärmar, mest pga "coolhets-faktorn" men 120hz verkar lockande. Kommer 120hz ta över marknaden? Isf känns det lite mesigt med 3x 60hz och inte ha pengar till att kunna byta upp sig.

Av Sacrum

Just nu lutar det åt att köpa en 120hz. Det får bli en utan Nvidia 3D. Sedan får jag pengar över att köpa ett nytt grafikkort och kanske i framtiden utöka till 3x 120hz. Vi får se hur budgeten klarar sig. Någon som vet en bra 120hz då Nvidias 3D kit inte följer med?

Jag måste tyvärr säga att ni var väldigt dåliga på att argumentera för och emot 60hz/120hz. Ingen som kan göra en liten lista över + och - med de olika sakerna?

Av Sacrum
Skrivet av _MmattiasS_:

Inte riktigt. För att använda surround vision behöver du 2st nvidia kort i sli. Surround har inte stöd för lika många spel osv. Eyefinity är alltså att föredra

Skickades från m.sweclockers.com

Om jag köper ett ATI-kort kan jag behålla ett GTX 460 och ha det som PhysX-kort?