Inlägg

Inlägg som s1lvertunga har skrivit i forumet
Av s1lvertunga
Skrivet av SuperNova:

Folk kan ju se det från fel sida också.

Något AI-projekt kanske klurade ut gratis energi, botemedel mot någon sjukdom eller något.

Alla människor får tillgång till rent vatten, är friska, gratis energi osv osv. Alla "vanliga svenssons" i världen får det jättebra men de rikaste procenten tappar sin makt/rikedom. Dvs "världen går under" ur deras synvinkel.

Är kanske inte jättetroligt kanske men samtidigt tror jag inte att sidan med Connor Sarah just nu rivs ut ur en telefonkatalog.

Kan ju vara så att AI-projektet kom fram till att vissa är grovt överbetalda och inte behövs för verksamheten också 😉

Älskar den här taken, jag väljer att tro på just den här.

Av s1lvertunga
Skrivet av Whitepilledoomer:

Kinesiska Kommunistpartiet hatar serpentza, som länkades, för hans kritik och exponering av deras lögner. Så istället för att argumentera mot honom så försöker de svärta ned hans rykte. Det är en rätt bra indikator på vad man har att göra med för person om den inte bara vet vem serpentza är (för han är ju ändå relativt okänd för många) utan också ogillar honom.

Så tanken är nu att de vill flytta diskussionen från det relevanta ämnet (argumenta för sin position) och istället försöka karaktärsmörda serpentza. Då slipper man svara på kritiken.

Notera att jag inte anklagar någon för att vara medlem i partiet eller så här, men man har kanske gått in lite för hårt på "Kina kan allt"-hålet på nätet.

Det var precis detta jag misstänkte. Svaret jag fick var oroväckande shill:igt.

Edit: Läste vidare nu, fan vad osoft att sånthär myglar sig in ända in i Sweclockers. Kan fatta reddit, men här också??

Av s1lvertunga
Skrivet av Iskra:

Du borde förövrigt kolla upp vem du länkar till på Youtube.

Vad är det jag ska kolla upp?

Av s1lvertunga
Skrivet av Tauri85:

Det är lätt att göra stora framsteg när man själ andras forskning och teknologi. Kineser har ingen skam i kroppen

Exakt detta. Jag vill veta var de stulit den här förmågan/innovationen.

För kontext, kinas oförmåga att tillverka egna pennor borde säga något om deras förmåga att tillverka avancerade chip:

https://www.youtube.com/watch?v=nKURE05_RPI&pp=ygUdY2hpbmEgYm...

Av s1lvertunga
Skrivet av nogarax:

Jobbar också inom Försvarsmakten på FMTIS. Jobbar som arkitekt och kan bara säger att det händer stora saker så det är nog en väldigt spännande resa för de som är intresserade. Modernisera. Sen finns det hinder och utmaningar med allt, politik men gillar man utmaningar och orkar. Go for it!

Schyssta förmåner och löner, har nog förändrats en del.

Edit: Kan också tillägga att det jobbas på ett Software Factory som möjliggör både distansarbete och häftiga tekniker. Såklart beroende på vad man ska jobba med

Som IT-arkitekt själv hade jag varit väldigt intresserad att veta ungefär vad lönen för en sådan roll faktiskt ligger på. Iallfall om vi pratar under eller över 50k (som kanske är det lägsta i privat sektor beroende på arkitekt-roll)

Av s1lvertunga
Skrivet av oOMelon:

Tänker du på stöden på bilden? Dom är rätt låga, jag hade pallat upp med kartong undertill 😅 har ett par som är i bättre höjd men då blir det någon hundring mer på prutningen. Kan skicka bild i PM om du vill?

Gärna!

Av s1lvertunga

Kan ge 1500+ frakt för dactyl, armstöd etc

Av s1lvertunga
Skrivet av nikwid:

Jag har svårt att tro att någon arbetsgivare kräver att man ska pendla 20+ mil till kontoret. Man kan däremot förvänta sig att de anställda ska dyka upp ibland, och om någon anställd då bor 20+ mil bort och har accepterat anställningen (utan betalda resor), ja är det då arbetsgivarens fel att det är långa resor? Det låter lite som man kanske tagit ett ej genomtänkt beslut från arbetstagaren. Men också arbetsgivaren då en sån situation du beskriver känns som upplagd för problem på sikt.

Håller med dig om att man ska se på möjligheter och hitta kompetens via distans. Men kan säga från erfarenhet att det är svårare att få samma upplärning och utveckling hos de som befinner sig på distans. Vi har ingenjörer som i princip kan jobba på distans, men de som är nära verkstäderna nästan dagligen har långt brantare utvecklingskurva än de som sitter på distans. Vi ser samma sak hos konsulter som aldrig satt sin fot i en verkstad: det blir inte särskilt bra lösningar många gånger, för att de aldrig har pratat med en arbetare på golvet, eller i matsalen, eller en kollega som just själv varit ut och kört sig nåt nytt. Kunskap som kan sprida sig över en kopp kaffe men inte hinns tas upp i nåt digitalt möte.

Men det här beror säkert mycket på typen av arbetsuppgift. Mjukvaruutveckling kanske går bättre än byggkonstruktion.

Mellanchef.

Av s1lvertunga
Skrivet av TuHack:

Om deras spel kommer till PC (en plattform som medger bättre flyt och grafik) så finns det ju ingen anledning att ha konsolen kvar. Eller missförstår jag frågan?

Jo men blir ens egen njutning mindre för att man vet att någon annan har bättre upplösning? Konsol är långt mindre strul är min erfarenhet. Dessutom är nuvarande generation konsoller väldigt kapabla. Det är mycket som ska till för att toppa titlar på konsol, inte minst smidighet/slippa strul.

Av s1lvertunga
Skrivet av TuHack:

Nice! Sony dödar sakta men säkert min PS5

Hur dödar det din konsoll att ett spel som finns på en plattform kommer till en till plattform?

Av s1lvertunga
Skrivet av medbor:

Något dig för mig med CS när det blev steam och sköldar, splittrades till CZ, blev GO (men kändes då gammalt)…

Får väl se hur det ser ut om några månader när hypen landat, men för mig är hela konceptet CS lite gammalt. In med nya roller eller raketkastare eller random events och saker att hitta… det är bara så ’samma’

Ok boomer.

Av s1lvertunga
Skrivet av Rudo:

Söker främst microserver, dell PowerEdge vissa modeller osv

Skriver PM

Har en PowerEdge 210 II om det är intressant för byte.

Av s1lvertunga

Anders på morgonkvisten, nice. Bra info!

Av s1lvertunga

TE EM

Av s1lvertunga
Skrivet av CrazyDriver:

För att inte tala om alla som kör WSL (Windows Subsystem for Linux) eller använder Windows Sandbox.

Om prestandan påverkas på ett betydande sätt så borde man nästan ha rätt att kräva pengarna tillbaka för sin processor. Jag menar, om det istället hade handlat om en bil som fått sin motoreffekt kraftigt försämrad av en mjukvaruuppdatering så hade tillverkaren sannolikt blivit stämd i en grupptalan. Kan förstå att det är svårt att undvika att fel upptäcks i designfasen, men det verkar som att Intel inte har lärt sig någonting. Kanske dags att bygga använda lite FPGA i processorerna så att man kan göra hårdvarufixar i efterhand. Används väl i nyare Intel Xeon hybrid cpuer om jag inte mins fel

Misstänker/hoppas på att detta faktiskt görs någon åtgärd för i enterprise sammanhang. Behöver inte gå så långt som att likna det vid en bil, vinstdrivande bolag borde börja veva över sånthär.

Om inte annat borde Public cloud-leverantörer och andra vendors gnälla.

Av s1lvertunga
Nytt bud: 500 kr +frakt om det går
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av s1lvertunga
Nytt bud: 350 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av s1lvertunga
Skrivet av Pepsin:

Mestadels handlar det väl om marknadsföring men även ofta specifika optimeringar för spelet på drivrutinsnivå. Men oftast fungerar spelen utan dessa "Game Ready" drivrutiner. Hela poängen med API:er som Direct3D, Vulkan, OpenGL o.s.v. är ju att det ska vara "Game Ready" ändå om alla följer standarden. Finns även tusentals spel som aldrig får någon dedikerad drivrutin.

Exakt vad jag misstänkte. Fånigt överlag.

Av s1lvertunga

Kan någon förklara för mig hur man släpper drivrutiner till ett specifikt spel?

Vad är det som gör att det här specifika spelet tvingar kernel att prata med hårdvara på ett exotiskt sätt?

Av s1lvertunga
Nytt bud: 1 700 kr kan hämtas
Gå till annonsen för att lägga ett bud.