Inlägg

Inlägg som Mcoon har skrivit i forumet
Av Mcoon
Skrivet av Ferrat:

Annat typ av fall men CDON ska vara ARN 2007-8330

Från 2007 men intressant (såg ingenstans att det var just dem dock). Hade vart lika intressant o se om de följde rekommendationen oavsett vem det var

"ARN 2007-8330 - Orderbekräftelse bindande, ersättning för täckningsköp
Konsumenten beställde Internetabonnemang och modem via Internet och fick då en orderbekräftelse om tjänsten och varan. Nio dagar senare fick hon ett e-postmeddelande om att priset var felaktigt och bolaget hänvisade då till priser som fanns på en annan webbplats än den konsumenten använt vid beställningen. Konsumenten menade då att eftersom hon fått en orderbekräftelse ska priset i denna gälla. Konsumenten köpte istället bredbandsmodem och abonnemang från ett annat företag och detta köp innebar en väsentligt högre kostnad för henne och konsumenten begärde ersättning för mellanskillnaden. Företaget bestred konsumentens krav och menade att priset inte gäller på grund av en miss i uppdateringen av webbplatsen samt att företaget på webbplatsen reserverat sig för eventuella faktafel.

Nämnden menade att tvisten gäller om ett utskickat e-postmeddelande är att anse som en orderbekräftelse som företaget är bundet av eller inte. I meddelandet har kunden bland annat fått ett ordernummer och en bekräftelse på personuppgifter och priset. Nämnden fann därför att meddelandet är att betrakta som en orderbekräftelse och ett bindande avtal har därför ingåtts. Eftersom företaget inte har uppfyllt sin del av avtalet var konsumenten berättigad att genomföra ett täckningsköp och företaget bör betala den mellanskillnad som konsumenten har begärt. "

Av Mcoon
Skrivet av Ferrat:

ARN fäller inte, ARN ger rekommendationer ev. brott avgörs av domstol men tvivlar på att CDON dragit något så långt och att följa eller inte har inget med storlek att göra ofta drar företag små fulingar för att minska sina kostnader.

sorry för ordvalet.
ARN "fäller" i folkmun. OM någon konsument fått "rätt" hos ARN så tror jag de flesta förstod vad jag menade med att ARN fäller om det är till konsumentens fördel. Ska tänka på att vara tydligare

vad jag menade var: http://arn.se/Nyheter/Elektronik/Vanliga-fall-listning/Katego...
I just detta fallet fick ju kanske inte konsumenten rätt dock

Av Mcoon
Skrivet av rMerll:

joo jag är lika nyfiken som du angående min order, har mailat dom så får väl svar imorn (kanske datorn med vem vet.).
men du måste hålla med om att deras hemsida är väldigt rörig och ger mixad information? står två olika processorer på både v1 och v2 beroende på vart man läser

jo det håller jag nog med om. känns som det blev så när version 2 kom upp. tror dock det är version 2 rakt genom iom den stora annonsen på THOR sidan enbart skriver och marknadsför version 2.
Håller tummarna för dig.

Av Mcoon
Skrivet av rMerll:

fast nu är du lite ute och cyklar!
jag lade in en beställning på en thor einride för 9990:- igår. Överallt på köpsidan SAMT min orderbekräftelse står det att den ska innehålla en 3570k processor, nu idag har dom dock ändrat detta och lagt in att det är en 2500k på hemsidan(Dock inte överallt utan det står fortfarande att det är en 3570k samtidigt.). detta är alltså inte hur tydligt som helst som du antyder. Dom har gjort fel på sin hemsida och förmodligen i sin databas eftersom jag har en beställning på en einride med 3570k processor för 9990:-

Kan det vara att de har några av version 1 kvar kanske och att det är därför de har både och? OM du nu har en bekräftelse med 3570K så har de säkert koll på det via sk. EAN kod som finns på de flesta produkter. När verkar det som att du får den? Hade vart kul o se om jag är ute o cyklar

EDIT: när jag kollar igen så har du helt rätt. Ledsen för mitt "påhopp" men där det står 2500 cpu är ju deras gamla spec medan den nya står överst i den lilla beskrivningen. Känner igen det iom jag själv tittat på denna lite (nej jag kommer inte o köpa för jag e Mac-taliban)

Av Mcoon

Har suttit och läst jätte mycket i denna tråden, trots att jag egentligen inte är speciellt aktiv här (än) och jag måste säga att jag inte sett maken till galenskap när det gäller gnäll.

Jag handlar från CDON.com ett par gånger varje månad själv (både spel, film och data) och visst kan det ta tid innan man får en bekräftelse på att ordern har gått men grejorna kommer ju fram. Om priset får styra så kostar det kanske lite på snabbheten för leverans?

CDON.com är ett e-handelsbolag vilket betyder att de säljer produkter på webben. De har således ingen fysisk butik. Som jag förstått det så har de några olika lager hos olika samarbetspartners och dessa har naturligtvis olika sätt att jobba på. Anledningen till CDON har det så är ju för att Du och jag ska få ruskigt bra priser.... eller?

Deras datorer, THOR som är nya precis som CDON är nya på egna datorer, så ser de onekligen ruskigt bra ut.
NI som klagar på specifikationerna... LÄS igen. Det är ju hur tydligt som helst att det handlar om version 1 och version två och såldes är det något som skiljer dem åt (som cpu, grafikkort etc tex). Mao: läs OM men läs RÄTT !!

Konsumentköpslagen har det snackats om...... att de in följer den m.m m.m.
Finns det någon här som på allvar kan hitta en fällande dom mot CDON.com hos ARN? (ARN = allmänna reklamations nämnden)
Finns det någon här som på allvar tror att de hade blivit så stora om de inte hade följt svensk lag?

E-handlar och vanliga handlare gör fel och misstag och i de flesta fallen löser de dem.
Vill du handla billigt så kanske du måste stå ut med lite längre leveranstider och ingen telefon till dem. OM du har snabba leveranser (dagen efter etc och krav på att kunna prata i telefon (kanske saknas något i ditt liv?) så kanske du måste vara beredd på att betala lite mer. Det är enkel matte. Låga omkostnader = låga priser. Högre omkostnader = något högre priser.

Så här långt är jag nöjd med CDON.com men jag är precis lika nöjd med inet.se och webhallen.com som jag oxå handlar av

Av Mcoon

Ny användare på Swec.

Mitt skrivbord gjord i Geetools
http://bilder.mcoon.se/#0.0

Apple nörd som man är

Av Mcoon
Skrivet av etermos:

ehhh
ska vi inte sklija på produktgaranti och försäkring?
produktgarantin står tillverkaren för och försäkring gäller bara första köparen??
i detta fallet så har ju tillverkaren "tid kvar på garntin" och Indomo är säljaren av produkten..
sååå
det borde kvarstå http://www.btobey.com/learn/imac-ssd-install.php för indomo

//E

Tror vi kan vara överens om det men det står ju bortom all tvivel om vad som gäller.
Den bästa lösningen i detta fallet. Blanda inte in något som i te är relevant. Garanti följer
Ursprungslöparen. En försäkring kan man överlåta.

Min nästa order vet jag iaf vart den hamnar.
TBP på er

Av Mcoon

Galet

Fick höra talas om denna tråden av en kommpis och var tvungen att läsa den.
Maken till dumhet har jag inte sett innan. Om handlaren gör mer än vad som förväntas
Av honom, i detta fallet hjälper en ikke kund, så hetsas han ändå att driva det vidare.
Galet ! Må så vara att ursprjngslöparen kan hjälpa till men häng inte handlaren för det.
Han har gjort mer än vad som krävs tycker jag.

Jag hade själv ett liknande case med en annan handlare som bara slog dövörat till... Så var glada för att det finns de som fortfarande ser ett värde i hög service.

Jag är ny medlem och kommer helt klart fortsätta vara aktiv här.

Hej på er
Med vänlig hälsning, jimmpa