Inlägg

Inlägg som kevvz0r har skrivit i forumet
Av kevvz0r
Skrivet av Xeraton:

@kevvz0r: Jag hade samma problem som du att drivrutinsinstallationen inte kunde hitta ljudkortet och därmed avbröt installationen. Jag testade att inaktivera moderkortets inbyggda ljudkort (Realtek) och avinstallera dess drivisar i enhetshanteraren och försäkrade mig om att mit Xonar-kort satt nertryckt ordentlig i PCI-E-slotten på moderkortet, testade även flera olika PCI-E slotts men inget av det hjälpte. Lösningen för mig var att helt enkelt använda mig av dessa moddade tredjepartsdrivers. Dom sa inte att ljudkortet fattades utan gick felfritt att installera

http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/

redan tankat den senast högst upp 1.80. Funkar ej heller :/

Av kevvz0r
Skrivet av strike_formation:

Har du kopplat dit strömkabeln?

Ja, har suttit o klurat i 2 timmar..

Av kevvz0r

Bumpar..

Får inte mitt nya xonar dx att funka... Laddade ner drivrutiner men installationen kan ej slutföras för att ASUS xonar dx hittas ej... Blir jävligt lack på detta nu asså... Kan tillägga att jag vart inne i enhetshanteraren och avinstallerat realtek (moderkortets) drivrutiner.

Av kevvz0r
Skrivet av hoski:

Köp ett Sound Blaster Z, du kommer inte ångra dig.

Det tror jag inte heller! Men vill komma undan så billigt som möjligt.. Angående det creative jag länkade så ligger det ju på 192khz som högsta samplingsrate. Asus kortet toppar ju 96khz. Är det till någon stor fördel? Finns så ganska många trådar när man googlar men så få och dåliga svar.. Vill bara ha ett rakt svar om vilket av dessa två som är bäst. Eller om det är mycket mer värt att köpa ett i 600-700kr klassen..

Av kevvz0r

Vilket Ljudkort?

Tjenare! Behöver er hjälp så fort som möjligt! Köpte precis ett par logitech z906. Använder QPAD-QH-90 som headset.

Vill ha ett ljudkort i lågbudgetklassen med vill veta vilket som ger mest bang for the buck.
Moderkort är Asrock p67 pro3 med Realtek ALC892

Det som är väldigt aktuellt just nu är https://www.komplett.se/product/798918/datorutrustning/ljudko...
Men hos komplett hittade jag även https://www.komplett.se/product/833259/datorutrustning/ljudko...

Creative kortet ser väl bättre ut på specs. HIttar inte så mycket på nätet om vilket som är bäst.. mer än att folk säger kör på ett xonar dx istället för creative. Men det är ju dgx som är aktuellt för mig.

Det jag vill är få så bra ljud ur mina z906 som möjligt med nåot av dessa kort. Spelar även mycket bf4 så bättre ljud ur headset är också ett stort +.

Men skulle nog prioritera bättre ljud ur högtalarna än headsetet.

Av kevvz0r

adblock har funkat för mig i flera år och det är gratis.....

Av kevvz0r

Vad sägs som att köpe en 60hz i dagsläget är efterblivet om man ska spela? Rättare sagt.. KAN spela i över 60fps?

Av kevvz0r

Vafan spelar det för roll vilken klockfrekvens kortet har ur kartong? Alla som köper sådana här kort vet väl för fan vad afterburner är för nått eller?

Av kevvz0r
Skrivet av SCORPIUS:

Jättebra. Då har äntligen nVidia-fanatikerna något att häckla AMD för.

Oh wait..

http://www.notebookcheck.net/Nvidia-seeks-to-prevent-mobile-G...

Skillnaden är ju att det är på Laptops. En laptop är inte till för att vara optimerad för spel. Inse det nån jävla gång.

Nvidia låser OC på laptopgrafikkort.
AMD låser på stationära vanliga normala whatever grafikkort MUCH bigger deal

Av kevvz0r
Skrivet av Xay0r:

BBB ger dig totalt 5 IP-adresser.
Varje gång du ändrar MAC-adress på din router blir den tilldelad en av de fem IP-adresserna, som då blir låst under BBB's bestämda leasetid.

Okej.. Saken är den att jag vill kunna loada en sida, så många gånger som möjligt med olika ip-adresser. Går det att kringgå detta på något sätt? Byta isp?

EDIT: Komiskt att du har koll på det.. När jag frågat TVÅ anställda på BBB och dom visste ingenting om det.. jäkla amatörer

Av kevvz0r

Byta MAC-adress i router mer än fyra gånger?

Hallå! Det är så att jag har en netgear router från BBB och för att byta ip adress så ändrar jag bara någon siffra i mac-adressen (duuh).

Men.. jag är i stort behov av att kunna byta min ip så många gånger som möjligt under en kortare tid ca 30 minuter men jag kan bara ändra mac-adressen fyra gånger för att få en ny ip.
Alltså, när jag ändrar mac-adressen femte gången så funkar inte mitt internet utan jag får en gul triangel nere i högre hörnet. Det ända som funkar är att ändra tillbaka till den första mac-adressen jag hade. Det vill säga den jag hade innan jag började ändra. Någon av de fyra jag bytt till funkar inte heller för tillfället om jag provar dem.

Är det någon som vet varför det är såhär? Har ingen annan router att prova med tyvärr. Har funkat 1 dag senare att byta 4 olika gånger men sen tar det stopp.. Beror det på min router eller ISP eller nån inställning?

Kommer tacka den som har en lösning med en skoputsning (Om du kommer hit)

Av kevvz0r
Skrivet av Viochee:

då är kvarstår bara frågan vilket som har bäst prestanda

Nvidia

Av kevvz0r
Skrivet av Sebbepojken:

Som jag har sagt flera gånger i den här tråden; rent objektivt och faktabaserat har jag helt rätt i uttalandet. Och det verkar sticka i ögonen på många. Sen är jag fullt medveten om att det finns andra aspekter som spelar in när man väljer kort. Men det var inte hela poängen med det jag skrev heller. Själv valde jag ett 970 för att det är tystare och tillät mig att installera det utan att byta nätaggregat.

Du och många andra måste förstå att det är långt ifrån alla som överklockar sina produkter. Min bekanskapskrets består i stort av programmerare i åldern 25-40 år som har köpkraft nog att skaffa det de behöver. Ingen av mina bekanta ägnar sig åt överklockning. Förmodligen pga intresseskäl snarare än behov. Det är ovidkommande vilka det är flest av, poängen är att det skapar två olika målgrupper inom prissegmentet, och dessa har vitt skilda preferenser. För en hel del människor är det framerate per krona som är det viktigaste köpargumentet, det kommer du inte ifrån hur gärna du än vill. Jag har full förståelse för att den som ägnar sig åt överklockning ser på saken annorlunda, men det förändrar ändå inte det faktum att mitt uttalande är helt sant och fullt korrekt.

Ett 970 slår ett 290x hur du än vrider och ser på saken? På riktigt efter 10 musklick och 10 tangenttryck som görs på mindre än 3 minuter så presterar nvidia kortet redan mycket bättre än amd. Nvidia kortet drar även BRA mycket mindre ström så även där sjunker kostnaderna.

Finns ingen fördel med att välja ett 290x framför ett 970 så länge du aldrig kommer behöva/vilja ha mer prestanda än vad ett 290x kan ge, samt att du har gratis el.

Edit: Citerar: "Du och många andra måste förstå att det är långt ifrån alla som överklockar sina produkter. Min bekanskapskrets består i stort av programmerare i åldern 25-40 år som har köpkraft nog att skaffa det de behöver. Ingen av mina bekanta ägnar sig åt överklockning."

Måste bara påpeka att det är skillnad på att övercklocka och överklocka "på riktigt". Och med på riktigt så menar jag när man börjar pusha volten till sin limit. Att tanka en mjukvara och ändra är hur lätt som helst och så länge man inte är låst på en 60Hz skärm och redan spelar på högsta inställningarna så är det sjukt värt den extra prestandan att basic klocka sitt kort.

Av kevvz0r
Skrivet av Sebbepojken:

Alltså fortfarande bättre. Och fortfarande billigare. Ursprungskommentaren var ju att de kort som är rebrands är ointressanta och det ställer jag mig starkt emot eftersom AMD redan idag har kort som är väldigt konkurrenskraftiga. Så att se dessa aningen förbättrade är högst intressant - både ur prestanda- och prissynpunkt. 290X-varianten med 8GB är ju markant dyrare så jag menar att ett 390X kan bli oerhört intressant beroende på hur prispressat det blir. Att det sen finns stolpskott (inte du) som sitter och fiser med ett 970 och sen lägger dryga kommentarer i en AMD-artikel får man väl så fint finna sig i.

Överklockningspotentialen är jag inte insatt i överhuvudtaget och jag vet många som inte bryr sig för fem öre om den aspekten. Själv skeppade jag tillbaka mitt 970 när det kom fram att Nvidia svinat sig. Så hur gärna du än vill att AMD:s release ska anses vara meningslös finns det många kunder som enbart bryr sig om prestanda per krona och där står AMD bra till redan med sin befintliga serie. Hur kan en förbättring av denna vara meningslös?

seriöst.. LOL

Påstår att ett 290x skulle vara bättre än ett 970. Okay, fine. Med 4% som någon skrev Men 970 kan du klocka vääldigt mycket för att få ut en bra mkt bättre prestanda medans 290x går att klocka lite gran innan tempsen springer iväg uppåt.

Jag och många andra hade kört på ett 970 alla dagar i veckan då efter inte ens 5 minuters pillande i AB så har du en kort som slår 290x med mer än 4% iaf.. Men sånt är du inte insatt i så förstår att du måste köpa det kort som är vassast ur kartong.

Av kevvz0r
Skrivet av Sebbepojken:

Tuff attityd

Med tanke på att 290X presterar bättre än GTX 970 och även är billigare tycker jag det verkar alldeles lagom med en uppgradering av den modellen, som rimligen blir ännu lite bättre. Om de kan hålla en liknande prisnivå som idag blir det en väldigt intressant konkurrenssituation prismässigt på marknaden. Särskilt om de dunkar ut en variant med 8GB minne, då är steget ner till 3,5 GB hos 970 ganska stort.

Vet inte vad du har för grafikkort men inget 290x slår mitt 970 iaf..

Av kevvz0r

"det är inte långt kvar till en besvikelse nu" borde rubriken lyda.. Men egentligen stämmer inte det heller.. en besvikelse skapas då något inte lever upp till förhoppningarna vilken men ej bör ha ang AMD.
Alltså.. ett stort /CARE på det hela.

Av kevvz0r

får dock skylla sig skälv att hen handlade en AMD vara när det finns bättre saker.

Av kevvz0r

***bort/moderator*** windows 10 kommer att ha directx12 vilket lär vi AWESOME! Och nu går MS ut med att OS:et kommer vara GRATIS! Kan fan inte bli bättre..

Av kevvz0r

Det är AMD vi pratar om.. Folk som har höga förväntningar på 300 serien ska nog ta och tänka klart.. MEN jag hoppas ypperligt att amds 300 serie spöar 900 serien, för då släpper nvidia sin nästa serier som är bättre än amd.. och då kan det ju ta en generation eller så för amd att toppa det.

Av kevvz0r

Så sitter man vid en dator som har windows 10 laddar man ner denna .exe fil, startar den och då kör man som administratör?