Inlägg

Inlägg som lappen81 har skrivit i forumet
Av lappen81

@niclasc: Måste bara fråga hur har du annars tänkt dig att få tillbaka dina pengar? Och vad är det som är så konstigt?

Av lappen81

@gabriel15: Om du kör bredband/fiber så räcker det med en kabel i väggen eller egenköpt utrustning det finns inga krav på att använda leverantörens grejer.

Av lappen81
Skrivet av ollesbolle:

När har jag skrivit att produkten inte överhuvudtaget får öppnas? Som kund har man undersökningsrätt, men det är också helt irrelevant för det vi pratar om. Vi pratar om produkter som varit ute hos kund och hur dom säljs sedan - där jag menar att om man öppnat en produkt på ett sådant sätt att varken produkt eller kartong har någon som helst skada på sig så kan denna produkt säljas som "ny" produkt igen, men det är två helt olika saker vad man har för rätt som kund gällande att undersöka och testa produkter och hur ÅFs sedan säljer dessa produkter som varit ute hos kund tidigare.

Här, antar att ett stavfel smög sig in.

Skrivet av ollesbolle:

Produkter som varit ute hos kund men inte har varit öppnade och är i nyskick utan skador på kartong ser jag inga problem med att dom säljs som nya varor - då dom är just nya - men då behövs fungerade kontroller för detta också.

Av lappen81
Skrivet av Paddanx:

För att kartongen också är en del av produkten. Något du antydde att "den samlar man ändå inte på". Det är irrelevant vad man gör med denna. Den ska man vara precis lika försiktig med som varan i den. Är den skadad (tex rivna kanter vid öppningen) så är den inte okej att återlämna i detta skick, utan en avgift ska tas.

Du citerade @ollesbolle som påpekade att det ska vara utan skador på kartongen, vilket du påstår att han tycker annorlunda mot lagen.
Jag skrev därför att det är skillnad på hur man gör denna öppning, och visst får du öppna den, men du måste göra det med försiktighet så att den kan stängas på samma sätt igen, utan skador.

I övrigt håller jag med dig dock.

Nej han skrev "att produkten överhuvudtaget inte får öppnas, så fort den är öppen är den begagnad oavsett"
Jag skrev att man har undersökningsrätt, och kan returnera produkten om möjligt i ursprungligt skick annars har säljaren rätt till prisavdrag.

https://swimmingtomy50s.files.wordpress.com/2013/05/plastic-pack...

Av lappen81

@Tino: Fungerar bra på 3440x1440 på ultra / max i BF4 i alla fall, skärmen specas iallafall som 4k

Av lappen81
Skrivet av Paddanx:

Njae... butiken har rätt att kräva en återställnings kostnad om varan returneras på det sätt som visas ovan, då den inte är i original skick. Företaget ska inte förlora på det, och inte heller ska ny kund göra det heller, utan första kunden ska återlämna allt perfekt som det var, annars får de betala avgifterna.

Är varan skadad så ska den säljas som "begagnad/demo ex", med ev prisjustering. Detta är varför de har rätt att kräva denna avgift, för att täcka detta om den är i sånt skick att den inte kan säljas igen som ny.

Det är en jäkla skillnad mellan att slita upp en kartong och kladda ner skivor mm och att "undersöka varan". Du har helt rätt att du har rätt att undersöka varan, men du måste återlämna den i perfekt skick, annars kan de ta ut en avgift. Och det går utmärkt att packa upp detta snyggt och ner det lika snyggt igen.
Naturligtvis blir plomberingen öppnad, men den kan man från NetOnNet återställa och signera att allt är intakt, om man gjort det rätt. Är det så då bryr jag mig inte heller.

Ja? Tack för att du citerade mig och förtydligade vad jag skrev?????

Av lappen81

@Zorrox: Förhoppningsvis sa du upp det
Förövrigt så kanske det finns anledningar till att dom inte svarar

Av lappen81

@anon159643: Självklart ska man klaga, som fan händer ju inget annars
Landstingen och säkert dom flesta verksamheterna i allmännyttan bryter ju mot lagar kontinuerligt, politikerna bryr sig mer om korta vallöften, invånarna verkar ha blivit hjärntvättade av politikerna och media vet jag inte vad dom håller på med och vips så har vi har generation politisk korrekt som inte tänker längre än näsan räcker.

Finns tyvärr lite idioter i Norge också men det går ju inte att jämföra med Sverige som är extremt i den bemärkelsen, väldigt fint land har velat åka rätt länge själv, många polare har bosatt sig där.

Av lappen81

@Relive: För ett år sen var det gott om idioter i regular, men det kanske har minskat, alla troll kanske dras till reborn istället.

Av lappen81
Av lappen81

Tog upp Dota igen efter 1års uppehåll ville testa Reborn

Custom Game 1 någon TD karta: en snubbe tog en skill och skickade ut golems, fick alla pengar själv, resten av laget kunde inte göra något, jag dc'ade.

Custom Game 2 en annan td karta, 4p en kille tog dubbla lanes alltså lät inte mig få något, skröt, kunde inte göra mycket gick vi var 2 som ställde oss i hörnet och lät matchen rinna ut.

5v5 Matchup blandade lägen (ej ranked)
Spel 1: massa disconnects, vi vann många i vårat lag good game, easy noobs
Spel 2: disconnects i vårat lag, andra laget easy good game noobs
Spel 3: 3st i ett gäng och jag och en random en snubbe gnällde på alla mutade honom orkade inte mer. Tror att vi vann skit match disconnect i andra laget
Spel 4: Rage quit i vårat lag mycket noob kallande, en snubbe kallade att hora, kuk, osv frågade om han var 10 men han var 27.
Spel 5: Okej match inget gnäll men 2DC's i vårat lag trots att det gick bra fanns ju ingen anledning att fortsätta DC'ade också.

???????????????????????????????????????????????????????????????????? Går det inte att spela ett vettigt spel utan massa jävla troll? Och så fort det är någon svensk i spelet så är det blandade svordomar på svenska och engelska.

Av lappen81
Skrivet av ollesbolle:

Produkter som varit ute hos kund men inte har varit öppnade och är i nyskick utan skador på kartong ser jag inga problem med att dom säljs som nya varor - då dom är just nya - men då behövs fungerade kontroller för detta också.

Då tycker du annorlunda än lagen, man har rätt till att undersöka varan men det ska ju hålla sig inom rimliga gränser att öppna en kartong är alltså okej, ska skickas tillbaka i ursprungligt skick om möjligt annars kan säljaren be om ersättning för värdeminskning.

Förstår inte grejen med att folk ska samla på kartonger.

Av lappen81

@muSashi: Jag har fått produkter som har varit öppnade/skadad kartong och det är okej, jag ser hellre att vi har ångerätt än inte. Du får ju givetvis skicka tillbaka produkten om du inte är nöjd

Av lappen81

@muSashi: Det finns ångerrätt via internet, varan säljs som ny om föregående kund nyttjar den rätten. Det finns ju lite krav att enheten ska returneras i ursprungligt skick osv tror inte att det finns så många krav på emballaget.
Orimligt att butikerna ska sälja det som begagnat , förutom att dom tappar intäkter så är det ju inte svårt att sätta i system att returnera produkter för att köpa dom billigare.

Alt 1 handla inte på internet.
Alt 2 ta bort ångerrätten på internet.

Dåligt att dom skyller på posten

Av lappen81

@bompaholm:

En ultrabredskärm finns från 2000 och uppåt, 29" räcker gott och väll men är lite låg
https://www.youtube.com/watch?v=WTzO1ltMQu4
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s233697968&o=produkt_pr...

En vettig docka med separat tangentbord och mus på plats

En ultraportabel laptop med liten skärm, ideer, Intel Ultrabooks, Chromebooks, Eller touch/surfplatte hybrid. Med ren SSD (ingen mekanisk hybrid)
http://www.google.com/intl/en/chrome/business/devices/ finns en kalkylator för kostnad jämfört mot laptop, Verkar som att Google Apps ingår bör ju vara en värdig ersättare till Office? Kalender/Moln lagring/Mail/Office

För support avtal https://www.google.com/work/apps/business/pricing.html
Annat alternativ https://www.libreoffice.org/

Av lappen81

http://techbuyersguru.com/does-ram-speed-matter-ddr3-1600-vs-...

@masterdisaster: Här har du ett test där dom jämför olika hastigheter, ser knappt ut att skilja sig alls. Graf längst ner, såvidare man upplever en skillnad är ju en annan fråga , har du en budget att hålla och priset skiljer sig mycket mellan 2800hz och lägre så kan det ju vara värt att spara in på minnet.

Bör ju finnas lite benchmarks för DDR4 och DDR3 mot DDR4

EDIT: 120hz kräver ju också rätt mycket även i 1080p

Av lappen81
Skrivet av masterdisaster:

@lappen81: Kommer nog inte köra SLI eller X-fire, men man vet aldrig i framtiden. Det kan vi lämna som ett då-problem. Angående freesync osv, menar du att det är vettigt att satsa på en AMD GPU istället pga detta? Inte ägnat någon tanke kring det. :/ Har lite delar i min nuvarande rig som jag funderat lite på att använda om det inte ger någon gimp till min nya rig dvs.

Här är delarna:
Minne: DDR3 Corsair Classic 8GB Kit PC3-16000, 2000MHz, 2x240 DIMM (Om man skulle välja något annat än skylake tänker jag.)
Nätagg: OCZ Technology 700W ModXStream Pro Power Supply

Skrivet av masterdisaster:

Undrar även om det är värt att köra på ett sapphire radeon R9 Fury Tri-X istället för EVGA Geforce gtx 980? Är det värt för ökad prestanda? Skiljer endast 600kr tänker jag. Läste på lite grann angående freesync / g-sync och det verkar inte helt dumt att köra freesync, åtminstone billigare om jag skulle uppgradera min skärm på sikt.

Skrivet av Sarkissati:

Det beror på vilken upplösning du ska spela i. GTX 980 är starkare i 1080p men tappar lite högre upp t.ex. 1440p.
27"-skärmar ser bäst ut i 1440p. 24" skärmar nöjer sig med 1080p.

Tycker att du bör läsa på lite om freesync, gsync (om det är något som verkar intressant för framtiden), gsync har ett försprång idag. Men tekniken har ju också funnit längre. Gällande freesync så får varje skärmtillvärkare själv "sätta dit valfri modul?" det har kommit en del skärmar som inte riktigt håller måttet.

Har inte riktigt någon åsikt om du ska köra på AMD eller NVidia, jag gillar AMD främst av den anledningen att mycket är öppet och gynnar komsumenten. Tycker inte att korten är sämre heller, som Sarkissati skrev så får du nog fundera på vilken upplösning du vill spela i och sen kolla lite benchmarks / samt pris.

Hade nog själv kört på skylake bara för att ha det senaste, PSU'n kan du återanvända, jag har läst att man kan använda DDR3 i dom nya korten som kör på DDR4 men det bör ju dubbelkollas. Tror att 8GB räcker om inte så kan du ju alltid uppgradera till 2x8GB DDR4 vid någon rea i framtiden.
Tror inte att hastigheten på minnet ger någon nämnvärd prestandaökning

Av lappen81

@kezodaman: Alla operatörer har abbonemmang utan bindningstid tyvärr är dom mycket dyrare med undantag för bahnhof som enbar kör utan bindningstid och det skiljer sig inte pris mot andra operatörer som har bindningstid i pris. Hoppas att fler tar efter bahnhof

Pyntade 220kr mån inklusive VPN, utan bidningstid för 10/10, flyttade fanns inte bahnhof blev BBB utan bindningstid och ingen VPN 600mån 2/2, flyttade blev telia med bindningstid 10/2mbit 390mån

Av lappen81

@CROE: Jo HDMI pallar inte 60hz i den upplösningen, tror att man hamnar på 50 istället. DP fungerar bra för mig, inte testat med någon adapter bara DP-DP

Av lappen81

@masterdisaster:

Om du inte ska köra CF/SLI så räcker det med 500W , går nog att hitta ett vettigt guldcertat för 6-700
Om du ska överklocka "tror" jag fortfarande att det räcker och blir över, men då får du börja räkna lite så att det inte blir för tight.

Fundera på om du har några planer på freesync eller gsync för val av grafikkort, en gsync skärm är generellt dyrare. AMD stödjer freesync och intel verkar också hoppa på där.
Jag tror att AMD kommer att dra stor nytta av DX12 men det är bara spekulationer.

För moderkortet hade jag nog kollat efter USB 3.1 med typ c anslutning om det har kommit beroende på priset då.