Inlägg

Inlägg som lappen81 har skrivit i forumet
Av lappen81
Skrivet av Svensktiger:

Det kan ju vara värt att notera att "Ashes of the Singularity" är baserat på ett AMD mantle techdemo.
Ett techdemo som var utvecklat för att visa hur bra just mantle var, numera justerat till DX12.

Så att dra för långa växlar på detta test kan bli lite felvisande.
Kanske skulle man istället fråga sig varför AMD trots specialskriven mjukvara ändå inte lyckas klå nVidias kort.

Vänta har jag förstått dig rätt nu

AMD ska ifrågasättas för att dom drar jämt med ett NVidia kort som är 5000kr dyrare i DX12 (som är öppet, NVidia har samma möjligheter)

Samtidigt så tvärtemot vad du säger så är en stor del av titlarna specialskrivna för NVidia, borde man inte ifrågasätta varför NVidia gamesworks överhuvudtaget borde få existera?
Eller bör man inte ifårgasätta NVidia varför AMD ändå lyckas rätt bra trots att dom titlarna är specialskrivna för NVidia

Av lappen81

Generellt har jag intrycket att AMD har bättre produkter / mer prisvärda. Så nej inget stödköp jag köper det jag tycker är bra,

NVidia verkar vara bättre på marknadsföring, gaming platta låst till nvidia, nvidia gsync låst till nvidia, mycket stöd via nvidia gameworks enbart för nvidia osv. Känns som att det borde sälja till tonårspojkar, och inte till gemene man.

Framtiden kanske är ATI brandade gaming produkter, låsta till enbart AMD inga öpnna standarder så får man välja spel beroende på vilket grafikkort man har, men om det är det som säljer så :/

Av lappen81

Synd AMD är ju väldigt konsumentvänliga, risken finns ju att AMD börjar köra samma fulspel som NVidia och det är ju inte speciellt bra för någon :/

Av lappen81

@farbrorfester: Funkar bra

Av lappen81

Super bra, men spärra all DRM.

Av lappen81

@lolflakes: Kolla upp konsult och bemanningsföretag, kan vara vägen in. Kanske finns någon/ra lösa kurser inom mekanik/el eller liknande , känns inte som att det borde vara omöjligt för dig att få ett jobb inom cad.

Tyvärr outsourcas mycket av dom lättare cad jobben på stora företag idag

Av lappen81

@SUMITOMO: Tack

Skickade ett mail, såg också att dom i uk, har accepterat det som ett ursprungsfel om sprickan ser ut ungefär som min, verkar däremot som att det är många som inte har lyckats få igenom det och vissa har fått reparera skärmen ett flertal gånger.

Av lappen81

@terrex: Kollade mitt också ligger på 69öre , tvärsäker på att jag hade 49öre back in the days :x jag har haft mitt abbonemang sen snackis först kom så 7-10år?

EDIT: Men kan ju minnas fel

Av lappen81

Bristfällig vattentätning och självspickande display Sony Xperia Z1C (verkar vara normalt fel) - Går ej på garanti/reklammation

EDIT: Senaste infon här #15645076

http://www.bazula.se/nyheter/Bazula-AB-tvingat-i-konkurs

Jag har haft telefonen strax över 1år, det är en Sony Xperia Z1 Compact
Klev upp på morgonen så var det en nästintill hårtunn osynlig spricka innanför skärmen från kant till kant.

Jag tror att den har uppståt när jag tog den ur byxfickan, verkar som att många tillverkare eller iaf Sony har problem med det. Det finns fullt med inlägg om detta.

Då ÅF har gått i konkurs så antar jag att jag kontaktar tillverkaren
Gäller reklammation eller garanti över 1år direkt till tillverkare?

Jag antar att Sony kommer att säga nej, så tänkte passa på att kolla vad som gäller.

Min telefon är rätt repig/bruksskick, men själva sprickan synns knappt och ser ungefär ut som på vänstra delen av bilden (inte bild på min telefon)

http://www.static.xperiablog.net/wp-content/uploads/2013/11/Xper...

Av lappen81

@Oneone: Nej, mest troligt så stödjer skärmen att man kan visa ursprungsformatet, alltså du får svarta kanter på sidorna exakt som på en TV.

Av lappen81
Av lappen81

@TheSwedishLax: Om du har en UEFI bios så finns det lite smått och gott, fastboot är väll det jag gillar mest och att datorn vaknar snabbare ur viloläge. Och nu kommer det ju så att man kan koppla upp mot nätverk via bios också.

Har du inte en lastgammal burk så har du UEFI, annars brukar det finnas nyare bios att ta hem och flasha. Gissar på att det snarare är regel än undantag att man hamnar i legacy boot om man inte aktivt väljer UEFI vid installation. Och om du då ångrar dig vid ett senare skede så är det omformatering av bootdisken som gäller.

Tänk på att inte defragga

Av lappen81
Av lappen81

@jonaseriksson: Fattar inte varför hårdvaran krävs det finns ju filmer (även någorlunda nya) som inte kräver extra hårdvara förutom pappglasögonen, går att kolla på en ikke 3d tv eller ikke 3d monitor.
Men för det du frågade om https://www.youtube.com/watch?v=7tvpnMpPXLE

Av lappen81

@aluser: Jo men frågan var väll W7 desktop och emulera freenas eller freenas och emulera W7 desktop?

Av lappen81

@tukkla: 2900+1000+os
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/214273-i...

Vill du ha mer tar du en i5
Vill du ha ännu mer tar du en i7
Låter som att det räcker med en i3 enligt din beskrivning

SSD och ram tillkommer ca 1000 och uppåt beroende på storlek
OS ingår ej och tillkommer

Kanske finns färdiga paket med OS

Av lappen81

@gevsan: W7, ingen motivering mer än att jag tror att det är lättare att emulera opengl än directx

Av lappen81

@jonas1972: Det stämmer ju inte, däremot har jag börjat refunda spel som har för tunga DRM på steam. Tror dom flesta skiter i det och tar problemen som DRM medför.
Ökar med 8% per år enligt Newzoo

http://media.gamersnexus.net/images/media/2014/news/dfc-worldwid...

http://www.newzoo.com/wp-content/uploads/2011/06/Newzoo_Global_G...

Av lappen81

Jag har denna fastän trådlösa varianten, fungerar bra 200sek. Små hander, batter än min naga som är trådad men då kör jag på ett mörkt bord utan musmatta.
http://www.inet.se/produkt/5322010/nexus-silent-mouse-wired-8...

Av lappen81

@Dunder: Jadu är det inte lite drygt att skylla på en individ i ett lagspel, på den nivån har dom ju säkert både övat och haft en plan. Du får helt enkelt börja köra på den nivån själv om du ska ha något att komma med