Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som 2000+ har skrivit i forumet
Av 2000+

"När du handlat en hårdvara från oss behöver du inte oroa dig över långa bindningstider. Delbetalningen är nämligen helt separat från ditt abonnemang, vilket betyder om din situation skulle ändras så pass att du inte längre har behov av abonnemanget kan du avsluta det utan att påverka delbetalningen."

Från deras supportsida. Kan inte tolkas på annat sätt än att delbetalningen fortsätter till samma villkor

Av 2000+

Backligt bleed är resultatet av dålig byggkvalité / dålig kvalitetskontroll, det är inte direkt länkat till själva paneltekniken.

Av 2000+

Av en slump upptäckte jag detta igår och kom och tänka på den här tråden.

bilden är från en dator som körts 24/7 i lite över 2år utan grafikkort monterat, i lådan finns iCUE H170i Elite CAPELLIX

Nedre m2 täckplåten har blivit nästan helt missfärgad

https://i.imgur.com/6M9bICr.jpeg

Av 2000+
Skrivet av warp64:

Dom kommer bara kunna se den yttersta routern, dvs den inkommande internetanslutning är kopplad till. Resten är ditt privata LAN, där har de ingen insikt. Att ha två routers brukar inte vara en hit.

Båda är anslutna direkt till CPEn och inte anslutna till varandra. Så det borde inte vara så svårt tycker jag

Vi kan anta att jag blir befriad från CGnat i vilket fall, då jag kommer byta ISP om de inte lyckas.
Hur skulle man sätta upp det? Är det fortfarande VPN som är lösningen?

Av 2000+
Skrivet av warp64:

Ordet du är ute efter är VPN, inte VLAN.
Dock tror jag inte att det kan fungera så länge ni båda sitter bakom CGNAT; med CGNAT behöver ni någon mellanhand som kan förmedla kontakten.

Bahnhof behöver veta MAC-adressen på din routers WLAN-port, den du ansluter till internetkabeln.
I bästa fall står den på etiketten på routern. I annat fall får man leta efter den i routerns inställningar.

Tack för svar! VPN ja precis Jag har gett dom MAC-adressen på WLAN-porten, tog en bild på routerns undersida där MAC framgår och skickade till dom. De kan fortfarande inte hitta den säger dom. Eventuellt är det för att jag har 2 routrar inkopplade då jag har 2 separata nätverk i huset. Dock tycker jag att det är just det man har MAC till, att identifiera just den enhet jag vill ha publikt IP till.

Av 2000+

Låta far komma åt min NAS från annan plats för bl.a streaming av media

Har inte uppdaterad kunskap inom detta känner jag. Frågeställningen är enkel, jag vill att min far ska kunna komma åt material på min NAS över internet. Det gäller främst streaming av media som jag har lagrad på NASen. Vad är det optimala sättet att göra detta på?

Jag är bakom CGNAT (försöker få publik-ip men Bahnhof lyckas inte aktivera det då dom ej ser min router tydligen).
Min far är troligtvis också CGNATad (samma stadsnät).

NASen är en lastgammal HP microserver N54L som kör Xpenology. Denna kör så gammal mjukvara att den inte kan exponeras öppet mot internet. All uppspelning skall skötas av hans hårdvara, med minimal belastning på min NAS.

Jag antar att vi behöver köra någon form av VLAN mellan varandra? Typ WireGuard som jag har sett några nämna. Idén är att han ska kunna köra en app på sin CCWGTV och komma åt media på min NAS och sedan streama denna. Ren filöverföring är inte vad vi är ute efter.

Jag kan absolut ingenting om VLAN eller liknande tjänster, så snälla hjälp mig!

Av 2000+

Du får skaffa en hdmi switch med 2 utgångar och sen koppla in alla källor i den istället för i one connect lådan. Så väljer du vilken bildvisare du vill använda.

Av 2000+
Skrivet av Freezer64Pro:

Har en annan goding.
Garantin gäller tills förpackningen öppnas.
Det var en generator/alternator till en motorcykel skickad från KGKnutson med garanti. På förpackningen står det väldigt tydligt att garantin upphör då förpackningen öppnas. Trodde inte att var så var fallet och ringde deras kundtjänst och fick det bekräftat. På frågan om de kunde garantera att enheten var 100% felfri, var svaret att det kunde de inte garantera eftersom de bara var ombud/försäljare i Sverige. Detta var så sent som 2010.
Vem hade fått rätt om enheten var trasig?

Din rätt som konsument att reklamera påverkas inte av om det finns en garanti eller ej.

Av 2000+
Nytt bud: 800 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av 2000+

700+f minnen

Av 2000+

Pris är inte av så stor betydelse. Det som är viktigt är funktion. Så du har rätt att begära omleverans av en vara med samma funktioner. Förklara vad det är som är viktigt för dig och var öppen för förslag är mitt tips.

Av 2000+
Skrivet av NodCommander:

Det är kanske 5% "film" som i långfilm/serie och 95% video så som YouTube, och då mycket spelmaterial så som kommenterade spel där det är uppladdat i 60 Hz.

För att inte tala om att något så enkelt som att flytta runt fönster på skrivbordet i 30 Hz är ingen behaglig upplevelse.

Okey då förstår jag till 100%. Min HTPC brukar glömma att återgå till 60hz efter jag stänger ner filmen och Windows i 24hz är inte bekvämt nej

De flesta grafikkort släppta efter ditt borde väll klara 4k60 över HDMI, har absolut 0 koll på AMD men nVidias kort klarade ju det från den tiden (GTX 900 serien).

Av 2000+

I vilket läge känner du av en begränsning med 30hz om det bara är för film? Om det bara är skrivbordet som känns jobbigt så kan du ju få spelaren att autoswitcha till 4k24 när filmen startar.

Av 2000+

Ända sen PS3 kom ut så har det känts mer prisvärt med en konsoll kontra ren spelare. Har du något intresse alls av spel så skulle jag skaffa en PS5.

Annars om man vill ha high-end så finns ju Panasonics värsting. Oppo är väll i princip helt kört.

Av 2000+
Nytt bud: 1 500 kr Oavsett inbränning eller ej
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av 2000+
Skrivet av nu1mlock:

Jorå, om man väljer Dolby Digital 5.1 bland inställningar.

Är det sant? Det måste provas.

Det kan vara jag som felaktigt dragit in vanlig DD5.1 i min sanning. För HD-ljudformaten kan den iaf inte skicka kodat utan där är det uppackat PCM som gäller.

Av 2000+

Apple TV skickar inte ut kodat multikanalsljud. Du kan aldrig få surround med de grejerna du har tyvärr.

Av 2000+

Enligt prisjakt har den kostat 22990:- iaf sedan Augusti hos Elgiganten, NoN & Power och sedan sänkt den till 11990:- den 15e ?

Av 2000+
Skrivet av jnsson:

Ok, jag är dock skeptisk till det där som hothardware skriver. Inte på någon annan recension kan jag se något om Power Delivery stöd (nej, inte ens hos GSMArena), och som sagt, står inget om det på OnePlus egna specs sida för OnePlus 11

USB-PD är väll i princip "always on" på alla Androids nu för tiden? Det känns ju mer långsökt att den inte skulle ha stöd för USB-PD i någon form?

"If you are looking to buy a charger for your OnePlus 11, do note it relies on the bundled SUPERVOOC charger and the USB-C cable to hit the advertised 80W charging speeds. You won't get those speeds with regular USB-PD chargers. It topped out at 18W charging speeds when I tested it with a 100W USB-PD charger, so I only recommend picking up the official SUPERVOOC charger for this device. You can, however, use the other ones as alternatives."
https://www.xda-developers.com/best-oneplus-11-accessories/

Av 2000+

Kanske fungerar det att ersätta boxen med en Chromecast med google TV om telenor har en streaming app?

Annars köpa en ny TV - du kan ju ändå inte köpa någon annan TV-box som fungerar med Telenor? Eller är operatörsbyte aktuellt?

Det finns ju annars magiboxar (https://hdfury.com/) som kan lösa de flesta HDMI problem men det är knappast värt att köpa en sådan bara för att behålla TVn.