Inlägg

Inlägg som Freddemann har skrivit i forumet
Av Freddemann

Ja, helt klart värt att köpa det!

Av Freddemann
Skrivet av Buio:

http://twitter.com/DCDeacon/status/228527108681502720

Men vad fan, nu får de skärpa sig. Eller sålde de verkligen sig så hårt till Microsoft och 360? Över en månad sen det släpptes till 360 och inte ens en avisering om releasedatum för PS3 och PC.

Blev faktiskt genuint besviken igår när jag kom hem och såg att det inte var släppt igår. Ja jag vet, att det är exlusivt till ett system för inte att det kommer direkt till ett annat efter det. Men vafan, kom igen liksom hallå ja ba asså vafan.

Jag fick verkligen värsta suget efter att köra Skyrim igen och har tjuv spelat en ny karaktär till lvl 32 men vill inte köra mer på den utifall att dawnguard blir för lätt. Man blir ju så sjukt OP i slutet alltid trots att man kör på Master.

Av Freddemann

Det är alltid värt med ssd.

Av Freddemann

Quadcore märks i telefonen, kanske inte av alla men håller du en note i ena handen och en s3a i andra så kommer du märka skillnad på snabbheten.

Har själv en Note och hade behövt byta så vettefan. Noten är en riktigt grym lur med sjukt bra batteritid och roliga/behändiga funktioner.

Av Freddemann

Jag har själv Gigabyte kortet, fungerar klockrent och jag hör det knappt. Jag skulle lätt vänta på ett nytt gigabyte om mitt gick sönder.

Av Freddemann

Någon annan hade nämnt S3an så jag antog att den också var på tapeten, bra jobbat att vara cyniska där annars.

Av Freddemann

Har också kortet och en i5-3570. Får också under 9000 men på enbart grafikdelen så får jag en liten bit över 9000.

Av Freddemann
Skrivet av godspeed:

-----------------
Det verktyget för att kontrollera det med, finns här http://www.samsung.com/us/support/SupportOwnersFAQPopup.do?faq_id=FAQ00000236&fm_seq=404

Här är sen länken till sidan för disken och senaste firmware till disken ifall du inte har den i redan, vilket är ganska troligt att du har

http://www.samsung.com/us/support/owners/product/MZ-7PC512N/AM

Jag tror dock inte egentligen att detta har med din ssd att göra, men det är ändå bra att utesluta såna saker ändå i vilket fall som helst
Tänk på att om du gör en firmwareuppdatering av din ssd,så ha alltid backup på viktiga filer, det ska inte gå snett men det har ändå hänt folk att det blivit så stora förändringar i diskens mjukvara att windows sen inte vill starta ordentligt

Sen, så skulle jag nog be dig köra ett memtest, det finns att få fatt på via http://www.memtest.org/ och ladda ner ison och bränn ut på en cdskiva och sen starta från den, låt testet gå ett par tre rundor, hittar den inga fel, då är det bra isåfall
Hittar den fel, ja då har du funnit ditt problem mest troligen

Edit:
Firmware till ssd är inte en drivrutin, det är att likna vid som mjukvaran för ditt moderkort, dvs bios, bios till moderkort går också att uppdatera på ett liknande sätt och är också bra att göra vid problem

Ok, kollade firmwaren och har den senaste, kört memtest 2 gånger och den hittade inga fel.

Jag tog också och avinstallerade alla drivrutiner för grafikkortet och satte in dom på nytt utan att något hände. Känns lite skumt, några andra förslag?

Tack för all hjälp annars, varit sjukt schysst!

Av Freddemann
Skrivet av godspeed:

------------------
Okej, gött på sätt o vis, så då verkar det inte troligt att de av misstag lyckats sätta din ssd av symptomen att döma på fel s-ata port, dvs satt den på marvells styrkrets istället för intels
Vet du ifall din ssd har senaste firmwaren uppdaterad?

Det borde den ha inte en anning, den borde väl ha det då dom borde ha satt in alla nya drivisar när dom satte ihop datorn, dock så uppdaterade jag nyss grafikkorts drivrutinerna så mycket möjligt att dom inte har det. Var kan jag hitta det?

Edit: Ok hittade dom i enhetshanteraren, tryckte sök nya drivrutiner men det var visst dom nyaste, och blir inte visare på att googla efter vad dom nyaste heter, har visst 6.1.7600.16385.

Av Freddemann
Skrivet av godspeed:

--------------------------
Använd gärna citera-knappen så att man ser att någon svarat

Hm, okej, märkligt, hm, har du upplevt "fördröjningar" när du pysslar med annat än spel t e x?

Edit:
Finns det någon garantiförslutning på baksidan av datorn, så att man bryter garantin om du öppnar datorn och kollar insidan?

Nej inga fördröjningar i något. Fungerat klockrent. Inga garantiförslutningar på burken heller.

Av Freddemann

Nej jag har fått ett meddelande en gång när jag spelade lol att lol hade stängt ner sig. Annars fungerar dom till 80% av tiden när jag öppnar spel fönstret igen. Eller så stänger dom bara ner sig.

Av Freddemann

Datorn fryser sig vid spel.

Hej!

Jag köpte en ny dator ifrån komplett, hämtade ut den i torsdags och fungerat klockrent. Dock i lördags så hakade den sig i när jag spelade lol med polare, allt ljud, skype och windows fungerar fortfarande dock så tar det några sekunder innan man kan ta sig ut ur spelet. Och i vissa spel måste man ctrl alt del istället för att bara alt tabba.

Corsair TX V2 650W PSU
Intel® Core i5-3570K
ASUS P8Z77-V LX
Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9
Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA
Samsung SSD 830 Series 128GB

Och ja, windows 7 hp.

Någon som kanske har några förslag? Detta gör mig många ledsen som man säger!

Edit: T ex när jag spelar witcher 2, kör allt på ultra och det flyter på riktigt bra, men sedan bara fryser sig allt och jag måste ctrl alt del för att komma ut och så fort jag sätter igång witcher 2 fönstret så flyter allt som vanligt.

Av Freddemann

Jag vet inte om någon har sagt det innan men dom är ju faktiskt världens näst största telefon tillverkare. åk till Asien/indien så kommer ni se att nästan varenda kotte har en nokia.

Däremot har det blivit lite vinna eller försvinna här i europa.

Av Freddemann

Om du har råd så kör en Samsung Galaxy S3. Jobbar själv med mobiler och hade jag haft fritt val idag hade jag lätt tagit den.

Eller kör på lumian, då får du vänta på duglig skype i telefonen och ingen hot spot funktion.

Av Freddemann
Skrivet av Fattyd:

Jag kör samma som jag fick hem igår, men jag har ett gigabyte 670 windforce 3x istället och kör BF3 på ultra på högsta upplösningen och hade det flytit på mer hade nog hela skärmen runnit iväg. Jag är helt sjukt nöjd kan jag lova.

Av Freddemann

Jo jag planerar ju att ha det ett bra tag i framtiden och inte behöva köpa nytt när jag ska uppgradera i datorn. Så då kändes väl ett 650W lite mer aktuellt, sedan blev prisskillnaden 200 kr tror jag så det var inte så mycket att bråka om tycker jag.

Av Freddemann

Jag köpte precis dator, nästan helt och hållet samma komponenter och när jag snackade med komplett för att säkerställa vissa grejer så var han jag snackade med rätt adamant på att jag borde ha minst ett 650W nät agg.

Kan vara värt att gå upp ett hack där, eller så kanske bara jag som är en köptorsk när det gäller bättre nät agregat.

Av Freddemann

Då lägger jag till en sån! Något annat jag ska tänka på om det är första gången jag bygger ihop en dator?

Av Freddemann

Sista kollen innan jag beställer!

Hej!

Nu har det äntligen blivit dags att köpa ny burk! Ville bara kolla om någon annan har något häftigt förslag eller om det är någonting som jag glömt.
Jag vill ha prisvärd dator, jag kan gå upp någon tusing om det skulle behövas. Jag har redan En 2TB hårddisk och gaming mus. Finns det någon bra anledning att skaffa 16gb ram eller finns det ens något som ens kräver det? Jag kommer att koppla in en till skärm senare och datorn är mest gjord för gaming.

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=107672...

Av Freddemann

Låter sjukt bra tack för er hjälp!