Inlägg

Inlägg som Freddemann har skrivit i forumet
Av Freddemann
Skrivet av oyegie:

Jo men detta är ju värre,tänk dig en psykogranne med nån spionkamera som ser allt man gör och skvallrar för sina vänner och bekanta,så folk börjar skratta åt en och peka,snacka skit och slänger glåpord som bög osv,har liksom upplevt det ibland när man är ute.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Paranoia

Inte för att vara sån men dina misstankar känns lite väl.

Sedan så är det ju lite så, bara för att man är paranoid så betyder inte det att folk inte spionerar på en.

Av Freddemann

Stealth spel släpps lite väl lite nu för tiden, de senaste bra var Dishonored and Deus Ex HR, eller ja, man kunde ju smyga om man ville det, sedan kunde du ju också kötta igenom det som det supermänniskan som man var.

Dock blev ju DEHR helt sjukt lätt efter det att man hade skaffat några uppgraderingar.

Av Freddemann

Nej förutsatt att dom har renoverat den korrekt ska det inte vara några nackdelar med en sådan lägenhet.

Av Freddemann

Har du kört boxning eller något i den stilen förrut?

Jag måste nog rekommendera dig att köra en eller två terminer boxning eller kampsport bara för att du ska lära dig hur man slår korrekt först. Att skaffa en sandsäck som du bara matar på kan ju vara kul men att slå fel 1000 slag som gör att du får ett ryggmärgsbeteende som i sig är fel kommer bara skada dig om du senare vill börja med kampsport. Och såklart kan du också slå fel och stuka lederna, med det gör ju bara ont i några minuter.

Annars är ju kettlebells sjukt roliga. Bara att kolla youtube så kommer du hitta bra instruktioner på hur man ska göra.
Dock samma där, om du inte är försiktig i början vet vad du gör alltså inte pluggat på så kan du skada dig värre där också än med sandsäcken.

Jag tycker att du registrerar dig på groupon och letsdeal och väntar tills det kommer något bra personlig tränar erbjudande.

Jag har fått för mig att du hyffsat ung så därför ger jag dig alla newbie tipsen. :/
Kan såklart ha fel och du är typ 25 men.

Av Freddemann

Vi pratar alltså zeppelinare?

Av Freddemann

Har också haft med honom att göra, slutade med att jag satt på hans andra jobb i 4 timmar och väntade på honom. Och fick väl typ göra detta i 2 dagar för att han skulle ge tillbaka min xbox som han hade pajat när jag ville ha tillbaka den.

Hade inte killen näringsförbud eller nåt sånt?

Av Freddemann
Skrivet av Triffid:

Hur stor skillnad det blir är omöjligt att svara på, det varierar garanterat väldigt mycket från person till person... men vi pratar inte om några enorma skillnader rent procent-mässigt. Har man nått stadiet i sin träning att man bara kan öka ett par kilo per övning per månad (eller mindre) däremot så är även en liten skillnad i procent lika med många månader och kanske tom års tillbakagång.

Men om man har bekymmer som gör att man vill banta så är man antagligen inte på den nivån att man behöver bekymmra sig så mycket över sin anaerobiska kapacitet. Det är förövrigt väldigt svårt att mäta såhär små skillnader utom just om man tränar något som går ut på att mäta små skillnader som tex sprinting, tyngdlyftning osv; har man inte väldigt bra koll på exakt hur mycket man brukar prestera blir det också svårt att märka någon skillnad och det är också meningslöst att jämföra med andra utan det måste vara någon sport där man använder sig själv som måttstock. Hur ska du upptäcka att du plötsligt har 5% mindre explosiv styrka i tennis tex? boxning? det går nästan inte.

Nu är anekdotisk bevisföring inget att komma med egentligen men jag har en polare som jag styrketränar med och han testade köra keto under några månaders tid och alla hans max-lyft minskade. Inte med jättemycket dock utan vi pratar kanske ~10%, vilket dock är en del rent tidsmässigt som sagt.

Låter som att vi är jäkligt överrens.

Personligen tror jag att vänjningstiden kan ta bort denna skillnaden, kanske inte på 2 eller 3 månader men efter hårt tränande i 6 månader tror jag absolut att man inte märker någon skillnad längre.
Som exempel, jag som har kört en hyffsat bra ketos diet i lite mer än 2 år, jag har stadigt ökat på allt hela tiden och märkte aldrig något tapp, detta kan vara för att jag nästan aldrig enbart kör max lyft för att det märks på hur smidig och snabb jag är när jag sparras om jag har gjort det för mycket (blir mer stel i lederna).
Vi säger då att om jag skulle börja köra 40% kolhydrater i min kost, skulle jag då kunna öka alla mina lyft med 10%? Nej jag misstänker inte det, i värsta fall tror jag att någon som mig skulle kunna uppleva någon form av placebo effekt istället och därefter öka mina vikter på det viset.

Så lite därför jag tycker att om man testar såna saker så kan 6 veckor vara för kort period för att säkert kunna fastställa något sådant, det tar ändå runt 2-3 veckor bara för kroppen att sluta vara trött hela tiden när man slutar med kolhydrater så att man kommer in i ketos ifrån början. Så att sedan köra 3 veckor är fortfarande rätt osäkert om hur kroppen kommer att anpassa sig för hög fysisk påfrestning.

Men kost är alltid roligt att diskuttera.

Av Freddemann
Skrivet av Triffid:

Jag har inte pratat om muskeltillväxten överhuvudtaget (även om den kommer bli lidande till följd av din minskade anaerobiska kapacitet förutsatt att du faktiskt styrketränar riktigt hårt) så jag vet inte varför du drar upp det. Jag pratar om anaerobisk kapacitet och inte aerobisk, det är inte alls samma sak. Vad gäller aerobisk kapacitet (uthållning i princip) funkar keto i princip likvärdigt efter övergångsperioden vilket är vad jag skrev långt upp.

Anaerobisk kapacitet kan översättas till explosiv styrka och den blir lidande av att man är på keto.

Ja men hur mycket? Hur mycket ska man träna för att det ska bli skillnad och hur stor skillnad blir det/ är det som jag försöker få fram?

Så som jag förstår det ur studierna går skillnaden bara mäta på tävlingsinriktade atleter där minsta lilla gör stor skillnad.

Av Freddemann

Nej jag menar saker som "Så vettiga svar innebär folk som håller med dig, icke-vettiga svar innebär folk som påpekar brister i vad du säger? eller hur skall jag tolka detta?"
Eller när någon säger herpiderp välkommen till internet, jag kanske borde citera dig helt så du inte kan märka mer ord men du borde ju fatta vad jag menar med just det vid det här laget. Du kan iaf försöka hålla god ton utan att försöka få det att låta som påhopp eller bli personlig.

Nej studien visar att de som gick på ketonisk gick upp i muskelmassa.
"Although blood concentrations of beta-OHB in their subjects during the infusion of beta-OHB were much lower than concentrations observed in humans during fasting, leucine incorporation into skeletal muscle showed a significant increase (5 to 17%)." Leucine, eller leucin som det enkelt heter på svenska är något som är extremt effektivt för muskelbyggnad. Du kan t o m köpa det som kosttillskott. http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/kosttillskott/amin...

Men du menar att enbart för att man inte kan få lika mycket glykogen som muskeltillväxten blir markant sämre? Hur mycket sämre pratar vi här enligt er/dig? Talar vi 50% eller pratar vi 5%? Pratar vi att återhämtningen är som att supa bort hela natten eller som en liten whiskey på kvällen? Nu blir jag liksom nyfiken, den förra studien pekar inte på någon markant förändring utan enbart på nivån för tävlingsinrktade atleter där dom inte rekommenderar det.

För t ex i studien du länkade till så står faktiskt inga sådana siffror alls, utan bara att dom gått ner i kroppsmassa. Sedan att vissa som kör ketonisk diet minskar på proteinet och då blir allt lidande, samt vad för bi verkningar om du enbart kör protein utan fett etc. Eller har jag missat något viktigt i studien? Jag hittar bara att de första 1-2 veckorna kan det bli lidande med upp till 40% men att det sedan kommer upp i samma aerobiska kapacitet.

Jag säger inte att gymmandet går bättre av keton diet men jag säger mer det att det kanske gör så lite skillnad att man inte behöver bry sig såvida man inte är på elitnivå och tävlar.

Annars har vi här ett rätt gött urdrag ur den andra studien, som för övrigt har mer referenser än den första. För dom som bryr sig.
"Volek et al. investigated the effects of a six-week VLCARB on body composition in healthy normal-weight men [5]. Twelve subjects switched from their habitual diet (48% carbohydrates) to a VLCARB (8% percent carbohydrates) for six weeks and eight men served as controls, consuming their normal diet. Although subjects were encouraged to consume adequate dietary energy to maintain body mass during the intervention, the results revealed that fat mass was significantly decreased (-3.4 kg) and lean body mass significantly increased (+1.1 kg) at week six (as measured by DEXA). There were no significant changes in composition in the control group."

Av Freddemann
Skrivet av Triffid:

Ojoj tycker du detta är en hetsig disksussion måste du vara ny på internet

Detta är vad du sagt:

Sen när jag presenterar en studie som visar på det jag säger; att anaerobisk prestanda blir lidande, avfärdar du den på grunden att den är utförd under enbart 6 veckor, vilket inte spelar någon roll eftersom det går snabbt att hamna i ketos (vilket var varför jag påpekade att det tar 48timmar). Dessutom har du inte presenterat något som backar dina påståenden om att "all modern forskning visar stöd för det" och att man "kan prestera minst lika bra utan glykogenet" vilket gör det hela smått ironiskt.

Ketos går inte så fort att komma in i.
"There are to date no studies that carefully examine the optimum length of this keto-adapataion period, but it is clearly longer than one week and likely well advanced within 3–4 weeks."
Detta taget direkt ifrån studien du länkade till.

Skrivet av Triffid:

Vilket också är anledningen till att du inte har några (elit)idrottsutövare på keto. Om du bara är intresserad av att cykla lugnt i stan, gå eller kanske jogga så för all del. Men all form av explosiv styrka kommer lida.

"The effects of reducing daily protein intake to below 1.2 g/kg reference weight during a ketogenic diet include progressive loss of functional lean tissue and thus loss of physical performance, as demonstrated by Davis et al [21]. In this study, subjects given protein at 1.1 g/kg-d experienced a significant reduction in VO2max over a 3 month period on a ketogenic diet, whereas subjects given 1.5 g/kg-d maintained VO2max. "

Sedan så tror jag att du tolkade mig fel i att modern forskning stöder lågkolhydratskost, jag sa aldrig i träning. Rent hälsomässigt finns det en del studier som visar detta. Dessa studier visar då på positiva trender när det gäller blodfetter och blodtryck.
http://www.scribd.com/doc/4895150/Review-of-lowcarb-vs-highca...
http://summaries.cochrane.org/CD005105/low-glycaemic-index-or...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12077732

Och här har vi faktiskt en studie som visar att blodfetterna minskar och muskelmassan ökade på testpersonerna.
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/3/1/9

Jag tyckte att det var hettsigt eftersom ändå sedan jag reggade mig här har jag inte fått annat än väldigt vettiga svar som har varit påläst och inga "Du måste vara ny på internet" precis som att det är väl självklart att alla ska vara småtykna, självklart, om du känner behovet, go for it.

Jag ska försöka återkomma när jag hittar en medicinsk publicerad studie om glykosen också.

Av Freddemann
Skrivet av Triffid:

Du har dock inte länkat en enda studie hittils som skulle visa att man presterar lika bra under anaerobic excercise under keto. Anledningen är att det inte finns någon sådan studie eftersom det helt enkelt inte stämmer.

och för din information tar det inte mer än 48timmar att gå in i keto så en studie under 6 veckor är fullt tillräcklig.

Bollen är på din planhalva.

Oj då, jag har nog aldrig påstått att det finns sådana studier eller att det skulle ta 48 timmar för ketos. Har du haft en dålig dag eller kände du bara att diskussionen inte kom längre fram så du bara ville säga lite halv random/ halvt anklagande grejer?

Jag förespråkar inte riktigt för att något är helt rätt och helt fel eftersom just kost är ett ämne som det nästan inte finns några långtids studier i alls.
Jag tror nog att alla passar bättre med något däremot stör jag mig att folk avvisar vissa saker på att dom läst en studie, inte att det är bevisat utan just en studie.

Jag har nog mer försökt få fram att många, t ex mig presterar väldigt bra på ketos och att det finns väldigt många andra som också gör det.
Jag trodde att det skulle gå att få fram en vettig diskussion för en gång skull men det verkar visst som att kost är lite väl heligt och det blir ofta hettsig stämning när diskussionen ska tas.

Edit: För sakens skull ska jag också försöka länka till lite studier sen när jag kommer hem angående lågkolhydratskost.

Av Freddemann

Försökte lära mig det för flera år sedan. Hade några riktigt bra drömmar som man fortfarande minns.

Eftersom jag har hade sjukt bristande fantasi så är den "bästa" drömmen kanske inte så spännande men jag gjorde ett enkelt vitt rum av betong med flera olika nivåer för att testa om jag kunde teleportera, jag lyckades stänga ute allt utomstående och hade inte så mycket som jag själv inte hade gjort i rummet.

Jag minns mest hur jävla svårt det var att hålla koll på själva rummet och hur det vreds iom att jag flyttade mig runt i rummet med olika vinklar. Sedan spårade det snabbt ur eftersom sån koncentration är sjukt svår att hålla när man sover.
Vaknade typ upp och var supertrött på morgonen, sedan föll det liksom bort.

Av Freddemann

Är det bara jag som har såna glasögon som inte passar bra ihop med gaming hörlurar eller? Jag kör enbart siberia headsettet för att allt annat känns så sjukt obekvämt efter bara någon timme.

På vilket sätt har dom här bättre komfort än siberia hörlurarna?

Av Freddemann

Att laga laptops brukar antingen vara riktigt rimligt eller kosta mer än vad datorn gjorde.

Ja alltså, 1500, 700 kr för något eller som du säger, mer än vad datorn kostade. Kolla ditt försäkringsbolag.

Av Freddemann

Låter verkligen som Haegemonia.

Kanske är lite nyare, typ Supreme Commander?

Av Freddemann
Skrivet av Olegh:

Fan vad jag önskar att jag var bättre på att tänka positivt. Istället har jag blivit en hejare på att bara se problem. Det suger. Framtidstro noll. Allt jag ser är bara en jävla massa olösliga problem. Tänk om man hade varit mer som folk.. *suck*

Som tur är så känns det lite bättre med sprit i kroppen. Får bara se till så man inte blir alkoholist. Haha.

Måste faktiskt vara lite hård och säga att det bara är du som kan ändra dig och din inställning.

Ett bra knep är att om du börjar säga positiva saker, och le mer (även om du inte vill) så kommer du faktiskt bli mer positiv, man liksom lurar sig själv till att vara mer positiv. Det funkar.

Av Freddemann
Skrivet av dumbo:

En definition av "hög intensitet" hade kanske varit på sin plats. Är hög intensitet att likställa med den urladdning som sker under ett typiskt hundrameterslopp eller är det hög intensitet under ett maratonlopp, eller om man cyklar vätternrundan på sub10?

Jag cyklar en del och presterar bättre på en ketogen diet än på en glukogen dito. Under de första, typ 5 minutrarna, känner jag mig mer "orkeslös" när jag är i ketos, men efter det blir jag mer som en "duracellkanin". Jag kan hålla på hur länge som helst. Nåja, jag har inte testat längre pass än ca 4h, men detta klarar jag utan att fylla på med något annat än vatten. Under denna tid/sträcka håller jag en högre snittfart än jag gjort med en kost med större andel kolhydrater. På "kolhydratkost" har jag visserligen behövt släpa på allehanda grejer att trycka i mig under passet för att inte krokna, vilket innebär något mer vikt att släpa på, vilket skulle kunna påverka resultatet negativt, men jag tror inte den påverkan är såpass stor.

Jag vet inte riktigt hur stort energiuttaget är vid cykling, men över en sträcka på 10-13 mil har jag, som ensamcyklare, en snittfart på ca 30km/h, vilket knappast kan anses vara en LÅG intensitet iaf, men visst, det är inte en urladdning likt ett 100-meterslopp, det är det inte.

Exakt vad jag också känner.
Bara för nyfkenheten i mig sprudlar upp nu, hur många har testat att träna en längre period på ketonisk förbränning av er som säger att träningen blir lidande. Jag menar inte det här negativt och hoppas inte någon tar det negativt som man annars lätt kan göra på internet, utan mer bara rent nyfiket.

Sjläv kör jag gym 1-2 gånger i veckan och mma 2-3 gånger i veckan och känner aldrig att jag presterar sämre, tvärtemot så tycker jag nog att jag orkar mer varje pass, och då har jag ändå fördelen att köra med 15 hyffsat tränade människor för jämnförelse.

Av Freddemann
Skrivet av Triffid:

Det är lite av en fysiologisk omöjlighet att prestera exakt lika bra på keto som på vanlig glykogenförbränning då den helt enkelt är snabbare. Däremot vad gäller uthållning är det möjligt att uppnå samma effektivitet på keto.

"Therapeutic use of ketogenic diets should not require constraint of most forms of physical labor or recreational activity, with the one caveat that anaerobic (ie, weight lifting or sprint) performance is limited by the low muscle glycogen levels induced by a ketogenic diet, and this would strongly discourage its use under most conditions of competitive athletics."
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/1/1/2

Vilket också är anledningen till att du inte har några (elit)idrottsutövare på keto. Om du bara är intresserad av att cykla lugnt i stan, gå eller kanske jogga så för all del. Men all form av explosiv styrka kommer lida.

Ang. dina känslor av högre välmående kan det ju vara så att du åt för mycket kolhydrater tidigare helt enkelt. Det betyder inte att det bästa alternativet är att sluta helt, utan snarare att dra ned det till en vettig nivå. En annan förklaring är att du åt för lite protein tidigare och nu får i dig mycket mer (fett-rik mat innehåller ofta protein), de flesta av fördelarna som attributeras till keto och som folk upplever när de börjar äta lchf kommer från ett ökat proteinintag snarare än att man helt slutat med kolhydrater. http://jn.nutrition.org/content/134/3/586.abstract ; det visar sig nämnligen att det kvittar ifall man äter low carb eller low fat så länge man har högt protein-intag.

börjar kanske bli lite off-topic nu dock... avslutningsvis kan jag bara säga: funkar det så funkar det så ät som du känner för

Helt OT är det nog inte då vi har en diskussion om diet som inte innehåller socker eller kolhydrater etc.
Hur som helst så har vi några elitidrottare i sverige som kör på lågkolhydratskost t ex Peter Attic, Jonas Colting, Björn Ferry.
Jag har också läst liknande studier om hur max prestationen kan vara något sämre vid träning men då har dom bara skrivit om just elit nivå träning, där dom ska träna i 8 timmar om dagen. Detta är också sågott som den enda riktiga studie som jag faktiskt har hittat om just träning och låg kolhydratskost.

Ska också tilläggas att studien du länkade till hade inte har världens referensmallar då dom bara kollade resultatet på 6 veckor.

Av Freddemann

Rent lagligt är det inga problem så vida du inte försöker sälja trycket eller något sånt.
Men jag tror att du är den första som är mer rädd för deras jurist avdelning än för dom själva.

Av Freddemann

FTL kan man lägga många timmar på, rätt värt pengarna kan man ju säga.
Miami Hotline som bara är ett helt bizzart roligt spel.
Terraria har det också gått åt rätt många timmar till.