Inlägg

Inlägg som anon190955 har skrivit i forumet
Av anon190955

Tycker Windowinstallation är så mycket krångligare idag än för 10-15 år sen. Då gick det hur smidigt som helst, nu är det ett jäkla felsökande för att få igenom skiten. Tur att man nästan aldrig gör det längre. Förr var det ju.. nytt spel = nytt grafikkort = installera om Windows

Av anon190955

ROS är eg en förkortning av RexOfSweden som jag tog när det blev svårt att använda Rex vilket är mitt "riktiga" nick. Iden kom väl från mp3tillverkaren Jens of Sweden som fanns på den tiden.

Rex blev jag kallad av mitt umgänge i yngre dagar för jag var väl typ fullväxt i mellanstadiet och tål solen dåligt så stor och rosa. Fanns en seriestrip som hette Arken med en stor rosa "lite korkad" snubbe man inte skulle bråka med så de tyckte väl det var kul att kalla mig det. Mitt ungänge var mest programmerare och jag var väl den ende som inte behärskade det. Dessutom var man programmerare så var man ju lite rockstjärna, smart och kunde bete sig som man ville. Jag drev väl en del med det vilket inte var så populärt.

Nu jobbar jag själv som det sen många år tillbaka. 😄 Brukar driva med mig själv nu ist.

Av anon190955
Skrivet av Aje:

Slutade med Chrome efter testat senaste versionen av Edge. Kommer aldrig gå tillbaka!

Inte för att va sån men är inte Edge Crome med ett MSskin bara?

Av anon190955
Skrivet av grimmoire:

Börjar fan bli orolig för PC-gamingens framtid (och därmed ett antal genrers död). Känns svårt att övertyga nån att behöva punga upp 25k+ om konsolerna kostar typ en fjärdedel...

Tjao .. jag var ju med när pc-gamingen slog ut demoscenen. Man tänkte att allt kommer gå åt pipan nu när folk bara spelar på sina datorer och inte lär sig nått vettigt. Men det blev ju rätt bra ändå. Tror detta är rätt lugnt med. Datorspelsindustrin är så stor att de lär ju inte lägga sig utan en fight. De får väl subventionera nått som konsolltillverkarna gör för att sen tjäna igen det på spelen eller andra tjänster. Som nån annan skrev så är väl risken att vi streamar mer framöver än kör hårdvaran hemma iofs, känns ju lite vettigare än att alla ska ha superhårdvara hemma.

Av anon190955

Vågar man verkligen köpa begangnade grafikkort ur de nyaste två generationerna? Vad är skicket på ett kort som mineat på 100% i ett år? För mig blir det nytt om priserna går ner eller inte alls.

Av anon190955
Skrivet av sAAb:

Det här är ett skräckscenario som jag också tänkt på. Det var ett av de argument som jag använt själv som argument för mig själv när jag köpte mitt fina, nya Nvidia GeForce RTX 3080, dessutom från Asus och från deras fina ROG Strix series. Good enough, idag för mig, och framöver, yada, yada, ...

Jag kör främst Linux som har kanske ca 1 % av Windows-marknaden globalt, give or take. Mac har ungefär dubbelt så mycket. Windows-marknaden hade enligt vgchartz.com ett brutalt stort övertag häromsistens, när det gäller spel. Märkligt nog ligger deras databas nere just nu så jag kan inte ge dig några siffror. Men, om jag inte kommer ihåg fel så genererades, enligt samma källa, över åttio procent av intäkterna för spelmarknaden via konsoler. Än värre för alla med datorer är att mobilerna globalt tagit mellan 40 och 60 % av marknaden beroende på kontinent enligt statcounter.com, vilket är ett ytterligare argument att fjollorna med mobilspel kommer på sikt att ta över. Folk kommer att uppleva Half-Life som Shakespeare och Angry Birds som ... Angry Birds, eller?

Min Linux-dator lever osäkert. Därför köpte jag det här grafik-kortet, RTX 3080, när det gick, och just nu pga en förväntad brist på kretskort generellt framöver.

Men, jag kan tänka mig att de med inflytande i marknaden vill få ned konkurrensen på hårdvaran, utan att någon märker det...

Vad gör alla mjukvaruföretag framöver om inte hemdatorn eller en kraftfull laptop överlever?! Nja, du var inne på det. Det är ett scenario ingen vill höra. Det var en liknande situation på 1980-talet när massor av spel- och andra mjukvaruföretag saknade kunder.

Kan det vara så att man utnyttjar covid-19 för att kunna säga att "ingen vill köpa"? Eller beror det på att kryptovalutor har gett mer cash på kort tid? Kan det vara kryptovalutor som spökar, egentligen?!

Ja precis, jag tror vi konsumenter kommer bli frånkopplade från hårdvaran i framtiden främst för att det är resursslöseri. Du har om du inte minear eller något liknande en burk ståendes outnyttjad när du sover,jobbar,etc ... Du kanske snittar 4h användning per dag över en femårsperiod om du är flitig. Tror det måste gå över i nån form av tjänst du köper från en serverhall eller liknande infrastruktur. Precis samma sak som kommer hända med bilar när de blir hjälpligt självkörande.

Du signar upp på ditt globala universella konto som du använder bl a för spel. Sen betalar du och ser glad ut på din terminal of choise. I bakgrunden byts sömlöst både hårdvara och mjukvara mellan olika aktörer beroende på vem som har bästa priset för tillfället.

Sen kommer det klart finnas de som bygger sina egna riggar hemma och sätter huset i pant för att kunna göra det. Det är de som är framtidens sweclockers.

Av anon190955

Jag får lite framtidsvisioner ala Steve Jobs att arkadhallarna gör stor entre igen. Butikena slår igen pga ehandel, tomma lokaler och ingen har råd att köpa hårdvara längre. Enda sättet att få igen sin investering är att låta folk mata maskinerna med femmor... förlåt swisha 15kr per spel. Utrullningen blir efter alla har fått sin fjärde covidspruta och är semivaccinerade och bara vill uppleva hur det är att få den ultimata Ullaredsupplevelsen igen genom att trängas med främlingar, fast KUL! Kom inte ihåg vart ni läste det först! 😬😁

Ser ännu mer nu hur det blir nått form av koperativ där man köper sin hårdvara och riggar upp den på arkadhallen och låter folk spela tillbaka investeringen. Sen spelar man själv på den hemifrån via 5g vid låg belastning och även hyr ut den på det sättet. Gud va framtiden är vacker! 😄 Nej jag brukar inga droger ifall du undrar.

Av anon190955

Eftersom både jag och Inet bor på Sveriges framsida så behöver detta tyvärr hända, ber så hemskt mycket om ursäkt.

https://i.postimg.cc/vms4BQB9/inet.png

Av anon190955
Skrivet av Shudnawz:

Kan du vara snäll att åtminstone skriva en kort kommentar om vad videon innehåller?

EDIT:
Men allvarligt, vad är det för barnslig reaktion? Det är väl inte mer än rimligt att man faktiskt beskriver vad videon man länkar till innehåller eller ger en kort summering av slutsatserna. Minimum effort vore väl iaf att använda video-taggen för att embedda den så man kan se titel utan att klicka på den?

En ide är kanske att lägga upp en pull request för varje inlägg så allt blir till allas belåtenhet innan inlägget hamnar på forumet då? Tills dess får jag försöka komma ihåg att man inte kan skämta med dig och komma undan med det.

Av anon190955

https://youtu.be/pOwttXCE5CA

Edit: Var visst känsligt att dela videoinfo utan beskrivning så ber så hemskans mycket om ursäkt om jag kränkte nån för att jag ville hjälpa till. 😉 Anyway, videon är den där "graphically challenged"-snubben's åsikt om varför man inte ska köpa 4k.

Av anon190955

Tog ett kort på insynsskyddet på mitt fönster, svirvlade runt det lite och la på grönt.

https://i.postimg.cc/y8z8NSR6/win10.png

Av anon190955

Varför pratar folk om RT som en konstant som är av eller på? RT är ju väldigt konfigurerbart, gör ju en jäkla skillnad på hur det ser ut kontra prestandan om man låter strålarna studsa 1,2 el 10 ggr. Man kan ju köra real time RT på C64or med flyt om man vill med rätt config. Frågan är vilken nivå på RT vi vill ha för att det ska vara värt det i spelsamnanhang? Sen har vi ju aspekten att vissa spel kommer vara tyngre än andra ändå, öppna stora ytor vs springa i små rum t ex. Tror aldrig vi kommer se renodlad RT för det är helt enkelt korkat. Det kommer alltid vara en mix med olika "fusk" för att optimera.

Av anon190955
Skrivet av anon333222:

Gissar att du jobbar ideellt och om du förmodan har pengar så är du helt utanför aktiemarknaden. Det som är jobbigt med vanliga pengar är att om staten får för sig att trycka upp en massa. Kvantitativa lättnader så blir ju alla som har cash/pengar på kontot fattigare. Därför är det bra med begränsat.

Nej det gör jag inte. Skänker pengar till bättre behövande men annars jobbar jag som du förmodligen också gör? För vad är alternativet? Sova på en parkbänk och äta duvskit? Visst det är väl ett val men inte särskillt rimligt.

Av anon190955
Skrivet av anon333222:

Snackade med min chef över att ha kommit över ett 3070 till tjejen. Han svarade att han spelade inte längre, men kom över ett 3080 förra året. Ja, så det är lite slösurf på ett 3080.

Mitt problem är att somliga tror sig att en vissa beräkningar har förtur. Ponera att en gamer skulle få ge upp sitt 3090 till en person som arbetar med modellering av proteiner. Gamer är ju bara för nöjes skull.

Proteinutveckling = viktigt, Nöje = viktigt, Skapa monetärt kapital = totalt meningslöst och ett hot mot allt liv på jorden.

Av anon190955
Skrivet av Aleshi:

Det där är lite som den där "Om du inte är nöjd med Twitters åsiktskontroll så utveckla ett eget system".
När hela ekosystem ägs av företag så finns det helt enkelt inga gångbara alternativ till jättarnas system.
Jag kan inte bara bygga mig en egen high-end telefon med Bank-ID, moderna program och egna sociala medier som bara jag själv använder. Det är jämförbart med att bo i skogen utan något som helst internet. Vilket i sig är ett problem ur demokratisk synvinkel i dagens samhälle även det.

Kanske svaret är åt andra hållet då? Vi kanske behöver trycka på politikerna att stifta lagar som ger mer transparens åt båda hållen. Kan det vara våran ständiga kamp för bibehållen integritet som är själva grundproblemet för att komma vidare i utvecklingen och få bort grov brottslighet t ex?

Av anon190955
Skrivet av µiCro:

Förlåt, men om man slänger ur sig folkmord (antar det syftades på med "utradering") utan källa så kan väl jag länka lite mer om hur komplext det är med uigurer: https://progressive.org/dispatches/whats-going-on-china-uighu...

Eftersom det inte är tillåtet att prata politik på SweClockers räknar jag med att både mitt och tandläkarstudentens inlägg raderas/modifieras. Annars har SweClockers tagit en ställning. Jag vill bara informera om att det sällan är svart eller vitt när det kommer till utrikespolitik, eftersom det inte sällan ligger en agenda bakom.

Var väl en dokumentär om detta på svt där några reportrar reste dit för att prata med uigurerna men från att de steg av flyget till de reste därifrån hade de en skock med kinesiska agenter runt sig som omöjliggjorde all kontakt med någon i området. Känns inte som ett beteende man skulle haft om man har rent mjöl i påsen.

Av anon190955
Skrivet av whatking:

Har sett många utbildningar som är inom .NET. Vad är det? Förstår att det är programmering men vad mer exakt?

.NET är ett ramverk med riktlinjer för hur du utvecklar olika applikationer. Sen kan du i ramverket välja på lite olika programmeringsspråk du vill använda för att skriva själva koden. Typ C#, C++, Visual basic etc..

Jag kan rekommendera en yh. Gick själv en till javautvecklare för några år sedan. Jobbade inom industrin innan. Som du säger så har man friheten att jobba lite när, var och hur man vill nu vilket höjer livskvaliten en hel del.

Av anon190955

Hälsosam konkurrens bland planetens farligaste rovdjur. What could possibly go wrong? 😄

Av anon190955

Jag hade gått loss direkt på detta om det inte var entusiastpriser. Ska bygga tre lådor nu men det blir tyvärr vanliga towers då huvudsyftet är andvändning och inte utställning.

Av anon190955
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag skulle vilja se en helt mekanisk dator som minar, det hade varit imponerande.
Och mekanisk så menar jag inte relä, utan kugghjul och annat som snurrar för att på något sätt ge ett resultat.
Självklart måste elektronik till för att hämta datan som ska bearbetas och sedan lämna den.

Kanske inte existerar än men jag har för mig jag läste om sådana datorer på nanonivå, de är ju mekaniska .. isch .. kanske inte kugghjul då men ändå 🙂 Va fasen hette de... logic nått Rod logic kanske...