Inlägg

Inlägg som anon190955 har skrivit i forumet
Av anon190955
Skrivet av Weestman:

Tänkte själv köpa Philips Hue. Men deras brygga är alltså kompitabel med t.ex IKEA Trådfri? Kan ju vara bra att veta! Hade ingen aning att det var så om de stämmer?

Problemet är väl bara att Hue är "svindyrt"... men man får väl köpa för ett rum i taget eller börja med det mest basala.

Tips är att läsa repotaget om hue här på sc som kom nyligen. Det finns nämligen fyra generationer av hue som klarar lite olika saker vilket kan vara bra att veta. Köpte själv hue till vardagsrummet för nått år sen eller två men byggde aldrig vidare då jag inte tycker det är värt vad det kostar.

Av anon190955

Är verkligen grafikkorten för billiga? Har inte priserna gått upp med typ 50% på fem år. Jag menar det fanns ju idioter som betalade nån mille för en app som bara visade en bild på en diamant!? Likaså som massproduktionen tar kål på planeten så tar ju detta kål på det breda teknikintresset på sikt. Det fanns ju en rätt tydlig faktor till varför Sverige snabbt blev ett teknikland i framkant med alla spelbolag etc. Dels tiden runt c64/Amiga etc men just det där med pappas subventionerade jobb-pc. Förmodligen största anledningen till att denna sajten ens existerar idag likväl som scalpingen kommer sudda ut den och oss i framtiden.

Av anon190955
Skrivet av OCLövet:

Hemskt!

BTW! vem vill köpa ett RTX 3080 palit oc? tar bud

Du får 50 spänn. Kan sockra erbjudandet med en angry birds-fågel där batteriet har tagit slut med.

Av anon190955

Utbud efterfrågan. Don't you love it!? 😄

Av anon190955
Skrivet av firstofmay:

Kommer protestköpa ett 6800XT!!!!!

/s

Är inte det lite som att rösta på andra sidan när man blir besviken på sin sida? Röstar man inte blankt blir det ju aldrig nån förändring. 😄

Av anon190955

Något som funkade bra för mig var att linda in grabben i en filt rätt tight. Ska ju simulera lite hur det är att ligga i mammas mage eller hur det nu var. Minns bara att det funkade bra när man ville få honom lugn och sova. Samt när han var hoprullad som en liten taco gick det utmärkt att ha honom i famnen medans man lirade. Minns mest att jag spelade Civ vid den tiden vilket kanske gjorde att det funkade bra med. Väldigt mysigt var det dock!

Av anon190955

Ja det blir inte att man använder det när man kör externt t-bord iaf upplever jag. Annars funkar det väl bra på möten och så när man leker med det.

Av anon190955

Tjugo spänn för Goat Simulator! Får nästan köpa det eftersom jag kommer från Skövde.

Av anon190955
Skrivet av Söderbäck:

Jag tror nog mer på @Marquzz spår där.

Väntar AMD några månader för att bygga lager så kan de tappa potentiella kunder till nvidia för att man inte pallar vänta längre. Eller ännu värre till konsolerna och då kan de bli av med den kunden inte bara 2 år till nästa köp utan kanske 6-7 år tills nya konsolerna är uttjänta.

Jag har svårt för att se att AMD släpper korten nu bara för att vara taskiga mot kunderna.
Och jag ser faktiskt inte någon annan rimlig förklaring heller annat än att det är tryck att hugga marknadsandelar så fort man bara kan nu när konkurrensen ökat på alla fronter.

Så mycket för att hälsosam konkurrens ger oss de bästa produkterna! Ut med skiten så vi inte förlorar marknadsandelar! Nej jag får väl ge mig då, förmodligen är det som du/ni säger. Sjukt bara att man måste extraknäcka som bot för att handla ett grafikkort och få det samna kvartal.

Av anon190955
Skrivet av Marquzz:

Ja orkar man tänka utanför lådan så är det ju Aliens som ligger närmast till hands! 😄

Av anon190955
Skrivet av Marquzz:

Tror knappast de gör det med flit, de hade ju tjänat otroligt mycket mer på att ha kort på lager. Jag tror helt enkelt de har stressat ut korten för att inte missa den andras lansering.

Så du menar att AMD såg shitstormen som Nvidia fick vid release och gjorde samma sak bara för de är stressade? Hade de byggt lager nån månad till kunde de ju skjutit nvidias trovärdighet i sank fullständigt. Nej det känns som det ligger något annat bakom.

Av anon190955
Skrivet av hypermode:

När kommer 3070 Ti?

Strax innan 4070. 😄

Av anon190955
Skrivet av Nekrol:

Både företagen har ju alltid gjort såhär dock. Kan inte komma på en enda generation där AIB-kort inte har haft ett högre pris. Det finns ju fortfarande rimligt prissatta kort från nvidia som ligger typ 8% över MSRP. Och FE går ju fortfarande att köpa för riktpris i delar av europa och USA.
AMD dock, förstår verkligen inte hur de har tänkt när de pressar AIBs till dessa ockerpriser.

Jag tänkte mer på att det är omöjligt att få tag i varorna i butik. Att de lanserar med så litet lager.

Av anon190955
Skrivet av Ceji:

Ginza har funnits sedan urminnes tider. Jag kommer ihåg när man beställde klungor av cd-skivor till bra pris hos dem. Det var innan Spotify ens var en tanke.

Skulle dock bara vilja flika in att jag köpt fyra saker därifrån under detta året och tre var trasiga. Sen när det man ska lämna tillbaka är över en viss storlek (typ 7 cm) så gäller inte retursedeln utan då måste man ringa dit och få en annan. Jag har ringt ett par ggr nu under utsatta öppettider men har inte lyckats komma fram.

Av anon190955

Undra vad Nvidia och AMD tjänar på att göra såhär. För jag tror ju inte för en sekund att det är ett misstag när båda gör det så utstuderat. Eller är det monopolet som gör att de inte behöver bry sig så mycket vad vi konsumenter tycker för alternativet finns inte att hota med.

Av anon190955

Blev 2st JBL Partybox 100 med stativ. Trött på att sitta ensam och coronakoda med piffet ur macbookhögtalarna. Så nu ska demomusiken från nittiotalet få blomma ut lite mer! More 4-channel music for the ppl sväng dans och nån häftig handrörelse yeah.

Av anon190955

Känns som raytracing på konsollerna kommer mer vara som en noveltygrej denna generationen och mer användas på "riktigt" på PC. Speciellt eftersom 4k är en sån försäljningskossa. Hoppas jag har fel dock.

Av anon190955
Skrivet av Hablam:

Tror inte jag hade satt mig i min traktor och kört runt på mina åkrar dag ut och dag in för att föda andra människor som sitter på arslet och gör ingenting iallafall. Teor faktiskt väldigt få hade gjort det! Dom som jobbar med lantbruk idag hade gjort mat till sig själva och ev släkt sen hade det vart bra tycker man. Det du syftar på låter som en överdriven version av kommunism och det har vi ju redan provat ett par gånger..

Det är ju bara att kolla nu när corona drog igång hur många som volontärjobbade för att se till att speciellt äldre fick sin mat. Speciellt utomlands. Så visst finns det dem som du som inte kommer göra nått och det är helt ok. Det går att automatisera bort det mesta du gör ändå och vilket vi borde göra. Sen är det ju väldigt hälsosamt att umgås med djur vilket vi skulle ta vara mer på. Det har inget med kommunusm att göra, det ör bara att du måste sluta vara så låst till hur världen funkar idag.

Av anon190955
Skrivet av Hablam:

Skulle folk frillig ställa sig och bygga ett lägenhets komplex med? Det har ju inte hänt än iallafall, åtminstone inte så ofta att vi kan sluta betala våra hantverkare.

Om du dessutom räknar med hur många som gör något gratis helt frivilligt o h räknar befolkningen så ser du att dom som gör något helt gratis är en ganska liten del av jordens befolkning.

Det är ju för att alla Måste jobba, man har inte råd att hjälpa andra för du måste ha lön för annars har du ingenstans att bo och får ingen mat. Hade du haft din bostad och mat säkrad är jag övertygad att du skulle bli en mycket generösare och bättre människa och hjälpa andra.

Av anon190955
Skrivet av e1m1:

Lite blandade quotes från flera sidor i tråden.

Med samma analogi borde de ju även ha grundläggande förståelse för ett språk, eftersom de flesta 3-5 år gamla människor har det. Hunden lär ju dock endast förstå innebörden av ett fåtal ord

Är väl antagligen pga. samma anledning som att näthat är en grej, det är lättare att vara ett respektlöst svin bakom en mur av annonymitet.

Med tanke på hur ofta man ser detta har jag mer eller mindre antagit att det inte var lag på halvljus på dagen längre...

Pengar som innovation har gjort mer för utvecklingen av vårt samhälle sedan stenåldern än vad gud har. Det är inget som styr våra liv, det är ett redskap som hjälper oss skaffa vad vi behöver och vill ha genom en motprestation.

Finns väl ingen som tvingar dig att använda pengar. Du kan påbörja ditt liv i denna utopi när du vill. Tror du rätt fort kommer inse varför det inte är en bra idé.

Nej, pengarna har inte gjort ett skit. Det är människorna och resurserna som gjort det. Pengarna har bara satt käppar i hjulen. Vi skulle kunna vara ljusår från där vi är nu. Bokstavligt talat. Sen kan inte jag leva utan pengar för då hamnar jag i fängelse eller dör av hunger pga allt som pengar hindrar mig ifrån att göra det är en jävla skillnad. Så tänk lite innan du skriver.