Inlägg

Inlägg som occe94 har skrivit i forumet
Av occe94
Skrivet av n0rp91:

Som jag har väntat på ett sånt här chassi, blir att skrota mitt 650D och köpa 750D

Skicka det till mig istället

Av occe94

Be om en annan router. Tg789vn är ökänt problematisk och dessutom rent allmänt dålig.

Av occe94

Rekommenderar att du går till HiFi-klubben eller liknande och provlyssnar på några lurar, så du bildar en egen uppfattning om vad som låter bra.

Av occe94
Skrivet av Maysay:

Om man har köpt ett spel till Windows får man då även Linux utgåvan (om det finns)?

Skrivet av torb:

Alla spel du har köpt på steam kan du spela på windows, mac eller linux så länge spelet stöder plattformen.

Vill tillägga att det inte bara är Steam som gör det. Även GOG och Humble Bundle, och säkerligen fler tjänster, ger dig spelet till samtliga OS det finns tillgängligt för.

Av occe94
Skrivet av Troberg:

Förstår TS men håller inte riktigt med.
Du kan ju göra så att du bara drar ut tänderna.
Det är ju samma som tandläkaren gör bara det att de använder bedövning.

Svårare än så är det inte.

Vänta, va? Fick du bedövning där?!

Av occe94

Om det är några av er som inte tycker visa delar av spel borde finnas med då ni finner dem obehagliga kan ni ju skicka iväg ett mail till den här filuren, han blir nog glad över ert stöd

Av occe94
Skrivet av Marcusk:

Då tycker du också att t.ex. våldtäkt eller utnyttjande av barn ska vara ok? Om du inte tycker det så varför är då den åsikten mer värd än de som du klagar på som inte vill ha med tortyr?

Om det är en viktig(antar jag, har inte spelat gta V) del av berättandet: ja. Varför inte? Huvudsaken är väl att det inte händer på riktigt. Och varför ska just spel censureras när film och litteratur innehåller liknande eller värre saker utan att det blir masshysteri? I fallet med GTA gjorde du ett aktivt val att ta del av storyn, klarar du inte av delar av den får du väl helt enkelt strunta i den.
Eller be någon kompis med starkare mage att spela igenom segmentet åt dig.

Av occe94
Skrivet av swesen:

(Handla alldrig ClickOK bara.)

varför inte?

Av occe94

Efter att datorn dött provade jag nätagget, ett CX600, hos en kompis, och bekräftade att det var trasigt. BQ-agget köptes som ersättning.
Datorn fungerar som sagt som den ska så länge inte grafikkortet får ström (tror jag, kan inte bekräfta då jag saknar bild), men så fort kortet åker i är den stendöd.
I eller utanför chassit gör ingen skillnad, har provat båda PCI-E kablarna i båda uttagen utan resultat.
Grafikkortet fungerad utan problem fram till incidenten. Jag misstänker att PSUn kan ha dragit med sig det när den dog.

Av occe94

Datorn startar inte med grafikkort (7950)

För några dagar sedan dog datorn helt plötsligt, utan synbar anledning, och vägrade starta igen.
Efter att ha plockat isär och monterat ihop den igen har jag kommit fram till att den startar enbart om grafikkortet inte har ström. När jag kopplar in PCI-E strömkablarna och startar händer absolut ingenting, den verkar inte ens få ström.
Finns det något jag kan testa eller är det bara att lämna in kortet på felsökning?

Övrigt hårdvara:
MB: MSI P67A-C45(tror jag)
CPU: i5 2500k @ 4.2 GHz
RAM: 8 GB Corsair XMS3 1600MHz
PSU: Be Quiet: Straight Power 580W (nytt)
Okänt PCI-E WLAN-kort
Optiarc DVD-brännare
Samsung 830 128GB
Samsung Spinpoint F3 1TB
i ett Define R3.

Av occe94
Skrivet av martinforest:

Tänk om ni visste, det skulle vara så fint men känner i magen att du om läser det här kommer stänga tråden och inte veta. Men du. Sköt om dig. VA.

Que?

Av occe94

Gå till t.ex Teknikmagasinet och be att få prova några lurar, det brukar inte vara några problem. Mic kan du nog testa via Skypes Echo Sound Test Device, du behöver dock antagligen en dator för det eftersom headset har separat mic- och ljudkontakt eller USB.

Av occe94

Rätt säker på att han inte undrar huruvida han kan spela 1080p på sin skärm, utan om det blir bättre eller sämre bild jämfört med uppskalad 720p.
Personligen tycker jag att det är så lite skillnad att du lika gärna kan köra på 720p för att spara bandbredd/lagringsutrymme.

Av occe94
Skrivet av intabaa:

Okej dom går ju över budgeten lite men det är ju surround finns det inga fler surround headsats for lite mindre pengar (är 16år och har inte börjat få studie bidraget en) annars så kan jag ju låna men vill helst inte.

Varför vill du ha surround? Du får bättre ljud med stereo, iaf i den prisklassen.

Av occe94
Skrivet av Mack3h:

Verkar som en fin ersättning till mitt 650 Ti

Varför lägga uppskattningsvis 1300-1400 kr för en ganska marginell uppgradering? Bättre att vänta tills du får märkbar skillnad för samma peng eller lägga lite mer för ett kraftigare kort.

Av occe94

Nu har jag ingen aning om hur Origin funkar, men om det hanterar speldata på samma sätt som Steam är det nog omöjligt. Möjligen om du kan radera filerna ur mappen utan att spelet/Origin klagar.

Av occe94

Avinstallera den och prova utan ett tag, se om det gör någon skillnad.

Av occe94

Thief-serien?

Av occe94
Skrivet av VintageGlow:

Sagt och gjort. Känns ganska spikat nu.

Innan du köper något, se till att du har rätt sockel. Vilken processor har du?

Av occe94
Skrivet av VintageGlow:

Jag är ju knappast redo att ge mig in i ett hemma byggt vattenkylnings-system. Så frågan är ju då om det är värt att lägga några hundra extra för ett färdigt vattenkylnings-system, eller om det faktiskt räcker med en väl tilltagen fläkt?
Vad gäller överklockning, så har jag ingen aning om det gynnar musikdator. Om nu vattenkylning är mer för överklockare. Men jag lär mig gärna att överklocka om det på ngt sätt kan förbättra min arbetshäst att dra musikprogram bättre.

Skulle köra på luftkylning om jag var du, såvitt jag förstått är det lättare och det finns ingen risk för vätskespill. Vänta med vatten tills du känner dig säker på att du vet vad du gör.