Inlägg

Inlägg som hammarlund har skrivit i forumet
Av hammarlund

Min bror köpte nyligen plasman från Panasonic. Jag är personligen väldigt imponerad av bilden!

Av hammarlund

Android app som GER en pengar

Jag tänkte starta en tråd om beta appen Locket. Locket är en app som placerar annonser på din android enhets startskärm. Efter några timmars användning har jag framförallt fått reklam om deras egen Twitter och diverse movie trailers.

Konceptet är simpelt. Startskärmen fylls av en bild på valfri aktuell film, en blå cirkel vilar i skärmens nederkant. Dra höger för att låsa upp enheten eller vänster för att se på fimens trailer eller gå till deras hemsida. I bägge fallen läggs 1 cent på ditt locket konto. Pengarna kan vid valfrit tillfälle föras över till ens PayPal konto. Då detta är USA only krävs det att man skriver en amerikansk zip kod.

Detta kan dock inte utnyttjas hur mycket som helst utan max 3 gånger i timmen. Självklart har engadget gjort en uträkning. Om man låser upp skärmen 3gr i timmen 24h om dygnet och 365 dagar om året hamnar slut summan på drygt 250 dollar vilket jag efter en snabb huvudräkning får till strax under 1800 svenska kronor. Inga jättesummor men en intressant idé enligt mig.

Notera: Då jag för tillfället befinner mig i USA har jag ingen aning om något skiljer sig eller inte fungerar i Sverige. Av förmodligen samma anledning fungerar inte min stavning kontroll så tveka inte att rätta mig!

Diskutera på!

Av hammarlund
Skrivet av Komplett:

Hej,
Det ser onekligen ut som att något gått galet hos Posten här. Slå oss en signal eller mejla så fort du får möjlighet. 031-710 20 00 eller support@komplett.se

Vänligen

/Mikael

Hej, tack men det löste sig ändå! Jag ringde in till dem och berättade det jag nyss skrev här. De sa då att jag var tvungen att boka utkörning. Utkörningen kommer att ske tidigt imorgon.
Tack ändå för hjälpen!

Av hammarlund

Hej, jag har en fråga som inte är kompletts problem egentligen men skulle ändå uppskatta svar.
Förra tisdagen beställde jag en TV från komplett och valde att den skulle komma med hempaket(pall). Komplett var otroligt snabba och hann skicka iväg den på bara några timmar. Ungefär nästa dag var den på posten och i fredags var den sorterad på posten i Västerås som bara ligger några minuter från mitt hus. Jag har ännu inte fått paket och skulle gärna vilja ha den innan jag åker iväg på semester. Så min fråga är hur länge kan en vara ligga på posten innan den körs ut? På eran hemsida står det leveranstiden skulle vara 1-3 dagar men jag antar att det är tiden för er att skicka den till posten.
Tack igen för svar även om ni skötte er del väldigt bra!

Av hammarlund
Skrivet av riiga:

Har tröttnat på mitt Radeon HD 6870 som börjar känns lite segt. Funderar på ett 7950 Boost 3GB som går på ~2100 kr, men behöver lite expertishjälp om det finns mer prisvärda alternativ.

*CPU=Intel Core i5 2500K i normalklockning
*PSU=OCZ MODXSTREAM Pro 700 W
*Moderkort=Asus P8Z68-V Pro/GEN3
*CF/SLi=N/A
*Gränssnitt=PCI-E
*Vilka spel du ska spela: Blandat, men ofta de senaste strategi- och FPS-spelen.
*Vilken upplösning du spelar i: 1920x1200
*Din ungerfärliga budget: 2000 kronor +/- 300 kr, kanske upp till 500 kr.
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Nej.

Tror det blir svårt att få en prisvärdare modell än 7950. Själv rekommenderar jag gigabytes kylare då jag är väldigt nöjd med mitt gigabyte 560 ti men de flesta kylare går nog bra!

Av hammarlund

Är du säker på det där tangentbordet? Mycket pengar för ett icke mekaniskt tangentbord.

Av hammarlund
Skrivet av Robin_Viktorsson:

Sant! Men alternativ 5 har starkare processor men samtidigt kör den på det integrerade Intel HD 4000. Så det kanske jämnar ut sig då alternativ har en lite sämre processor men trots allt ett grafikkort?

Tyvärr är hd4000 en alldeles för klen grafik del för att kunna ha en chans jämfört med ett 740.

Av hammarlund

Jag har exakt dessa och har inga problem alls!
Jag antar att du menar Hyper 212 evo?

Av hammarlund

Ett billigare alternativ!
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1468952
EDIT: Tyvärr med svagare processor.

Av hammarlund

Den var inte speciellt bra! Sitter på mobilen nu så orkar inte leta men jag har för mig att Dell har någon dator med 650m för runt 6k på cdon.

Av hammarlund

Det bästa är nog om du köper hörlurar och mic separat tex modmic ska vara bra. Rekomendera hörlurar tror jag andra är bättre på!

Av hammarlund

Visste inte ASrock kunde göra så snygga modermodem!

Av hammarlund

Windows har en inbyggd. Den fanns dock bara på engelska när jag provade den i Windows 8 betan.

Av hammarlund

antec p280

Av hammarlund

runescape

Av hammarlund
Skrivet av Simcon:

Vänta nu, det skiljer 1500kr mellan HTC 8X och Lumia 920 på de billigaste (pålitliga) återförsäljarna enligt prisjakt, om man bortser från Miscos pris på 920 så skiljer det till och med mer. Skulle Nokias tjänster vara värt det? Tvivlar på det. Vill personligen påstå att Android är ett bättre val än telefoner med WP8, saknar vissa saker i "high end" telefonerna för WP8, kanske löser sig till framtida generationer. Nokia är på konstgjord andning och de måste sälja fler telefoner för att de ska överleva.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1418731
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1398672

Jag har htc 8x. Skärmen är enligt mig är super bra och absolut inget att klaga på. Den är desutom betydligt smalare och lättare än nokia 920 men kameran är som sagt så där och förmodligen ingen höjdare jämfört med lumian. Den är dock helt okej för en som mig som inte tar så mycket kort och inte är så kräsen.
Jag hade självklart hellre haft en nokia med tanke på framförallt apparna men med tanke på priset ska den ju jämföras med lumia 820 som har en betydligt sämre skärm. Har du råd så köp 920 men om du vill ha något billigare kommer du inte gråta floder för att du tog htcn!

Av hammarlund

Själv så gillar jag mod som chestshop och Iconomy.

Av hammarlund

Ram vid video redigering.

Tjena, jag kollar på en laptop som främst kommer användas för att redigera filmer. Laptopen stödjer tyvärr bara 8gb ram, kommer detta räcka eller kommer det bli en flaskhals?
Tack för svar!

Av hammarlund

En SSD är (enligt mig) framför allt till för att lägga windows på och kanske något spel som har långa laddningstider. En SSD har väl egentligen bara en nackdel och det är priset. Om du endast har windows plus några spel räcker 120gb utmärkt. 60gb är lite lite men det räcker till windows. Du kommer märka en enorm skillnad i uppstarts tider men även när du ska öppna program och i laddningstider.

Av hammarlund

Jag har sett den där ikonen många gånger men aldrig förstått vad den gör!