Inlägg

Inlägg som arekusandaa har skrivit i forumet
Av arekusandaa

hur mycket hjälpte ljudisoleringen emot ljud? som till exempel grafikkortet?
funderar på att göra likadant, vill mest veta hur effektivt de är innan jag köper något ^^ för mina chassi fläktar låter inte särskilt mycket nämligen utan grafikkortet som låter en del ^^
snyggt gjort med hela modifikationen!

Av arekusandaa

köp

Användare: @criscros
Typ av affär: sälj
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: moderkort, processor och grafikkort

positivt:
enkel att prata med.
väldigt positivt och otroligt trevlig!
inga problem i antingen fraktbetalning och betalning efteråt.

negativt: ingenting

5/5

Av arekusandaa
Skrivet av joehelmer:

Har efter lite rotande och förändringar gjort den här listan:

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=127745...

Detta gör också att jag kommer under 10000 inklusive tillbehör som mus, tangentbord, bildskärm och OS.
Är denna dator bättre än den jag plockade ihop i första inlägget?

jag skulle ju strunta i Antistatisk Armlänk med 10mm tryckknapp, jag har hållt på med datorer i 5 år nu, jag drar bara ut strömkabeln i bak efter jag har haft igång datorn, väntar 20-30 sekunder och jag har aldrig fått en stöt! (menar mest att de är onödiga pengar att lägga ut!)

men om du frågar mig, tycker jag det ser betydligt mycket bättre ut! för en positiv grej med 8350 processorn är ju att den ligger på 4.2Ghz standard och har åtta kärnor, i nuläget är det inget du direkt tjänar på det förutom att du kan ha igång fler program och processorn kan hantera det.
men om ett år eller två (max) kommer spel börja använda sig av alla 8 kärnor vilket få spel idag gör! därför jag köpte den pga framtidssäkerheten!

Av arekusandaa
Skrivet av joehelmer:

Hej!

Jag har tänkt att köpa en stationär dator, den ska användas främst som speldator. Men jag ska också använda den till att kolla på klipp på nätet och även till att använda Office-paketet.

Jag har gjort en köpista på komplett.se, men tar gärna emot tips på andra listor.
De spel som jag spelar mest är Minecraft och Football Manager 2013, alltså spel som inte är så grafikkrävande, men jag skulle också vilja kunna spela spel som kräver bättre grafik.

Här är den dator som jag själv har plockat ihop: http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=127740...

Jag har en budget på 9000-11000 och då ska chassi, skärm, tangentbord, mus och OS ingå också.

Tack på förhand!

absolut inget dåligt med dina delar, men om du kan lägga in ett par hundra lappar till! rekommenderar jag starkt att du kör på AMD 8350 istället! eller 8150 (8150 kan man klocka upp så den är lika snabb som 8350, men jag kör på ett 8350 och är inte missnöjd till en sekund)

Av arekusandaa
Skrivet av deadich:

Varför väljer man att köpa samma modell om den gamla pajjade?

Hursomhelst det ska funka finfint, men byt plats så att du har ditt gamla referenskort underst.

om du har plats, kör på denna: http://www.dustinhome.se/product/5010646223/gigabyte-geforce-...

jag använder den nu, och galet bra prestanda man får ifrån den!

Av arekusandaa

Användare: @jerban
Typ av affär: köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Noctua NH-D14

Positivt:
bra kommunikation.
absolut inga svårigheter.
bestämd men samtidigt rättvis!

negativt:
ingenting!

Slutbetyg: 5/5

Av arekusandaa
Skrivet av anon225434:

Hej jag har just nu en Club 3D Radeon HD 7870 XT. Felet är att jag är väldigt osäker på om jag gjorde ett bra val..... Det jag kan göra är ju att kränga på blocket eller sälja till en kompis för kanske nån tusenlapp? Det jag hade kunnat tänka mig att byta till är 7950/7970? Vad tycker ni, ska jag behålla eller ta ett nytt? Och vet ni vart det finns nåt bra test då jag kan se om de jämfört de olika produkterna? Och har ni några synpunkter ni som har likadant kort som jag? Tack på förhand :>

vad behöver du av ditt grafikkort då?
klarar inte ditt grafikkort av det du vill köra? (isåfall vad fattas det?) tänk igenom lite varför du behöver ett nytt grafikkort ^^ för jag skulle ju inte se att du behöver ett nytt
(personligen gillar jag ju nvidia mycket mer pga deras PhysX vilket jag ser som en väldigt negativ grej med att ha Radeon.)

men sen håller ju amd på att utveckla en liknande grej som PhysX så i framtiden kommer nog AMD korten vara lika bra! (Just a thought!)

Av arekusandaa
Skrivet av Roger W:

Hur är z906 kopplad? Analogt eller digitalt?

Jag har inte full koll, men True HD DTS tar väl upp sån bandbredd att den inte ryms på SPDIF/Koaxial...
Och jag är inte 100 på om den signalen blir utskickad korrekt via analoga kablar. Det kan alltså i båda fallen vara att den defaultar ner till en sämre kvalitet som råkar vara ett stereospår?

den kan nog bli kopplad igenom båda, jag har ju Z5500. och om du ska koppla in igenom vanlig kabel, behöver du ju tre kablar som ska kopplas in i tv/datorn.
om du kör med optisk kabel, behöver din tv eller dator en omvandlare som de tex finns i ps3 som kan omvandla stereo ljudet över till surround.
hur de är med koaxi vet jag inte, har aldrig använt det.

Av arekusandaa
Skrivet av the1447elite:

Hej!

Har en HTPC med XBMC som OS.

Jag har Logitech z906 (5.1) surround system.

Har en True hd Dts film(1080p) (18.1Gb), med 7.1 och problem är följande:

När jag spelar upp filmen så kommer bara ljudet från vänster-fram, center och höger fram, EJ de bakre 2 högtalarna.

Alla filmer som orginal med 5.1 funkar klockrent!
det är just denna med 7.1 som inte funkar

Vet bara inte varför den inte skickar ljudet till de 2 bakre högtalarna? :/

Tacksam för svar.

Trött som aset, och stavar/skriver som en kratta
Mvh Robert

kör du detta igenom Tv? eller igenom din dator?

Av arekusandaa
Skrivet av Arnzeal:

http://www.dustinhome.se/product/5010646223/gigabyte-geforce-gtx-680-so-2gb-pci-e-dvi-hdmi-dp/?utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.nu&utm_medium=pricecompare&utm_content=5301

Hur bra kylning har detta grafikkort? Min kompis har ett gigabyte 680 oc med windforce kylare, han vill nu köra SLI och undrar om detta kort skulle passa för att kyla ner en SLI build?

Tack i förhand

jag köpte mitt för ungefär 2 månader sen. (jag har ett dåligt chassi med dålig luftflöde i också så räkna med det också)

idle ligger jag runt 40-50 grader och då kör jag rätt lågt på fläktarna.

saints row 4: aldrig över 70 grader.
tomb raider: 78 grader.
Battlefield 3: 70 grader.
borderlands 2: 70 grader.
hur som helst har jag aldrig sätt den gå över 80 grader! och jag kollade upp temperaturerna och man ska helst inte gå över 90 grader så jag är en bit ifrån det!
och då låter jag aldrig fläkten gå över 50%!
den är trotsallt "super överklockad" och med den hastigheten den ligger i, tycker jag personligen att de här inte är särskilt farliga temperaturer!

Av arekusandaa
Skrivet av heffaklumpmamma:

Visst, får man ett ex där pumpen är helt tyst och man byter till tystare radiatorfläktar är det tyst med sluten vattenkylning. Men det är ju i idealfall.

okey, jag är ju inte särskilt kräsen så jag skiter ju i hur högt det låter, jag bryr mig bara om hur effektivt de är ^^

Av arekusandaa
Skrivet av heffaklumpmamma:

Med slutna vattenkylningssystem ingår ofta lite krångel och oljud. Kör på luft! Hade jag gjort.

Ja, jag tycker personligen att luft känns mycket säkrare, och jag har aldrig direkt gett mig in i att förstå till hundra hur vattenkylning fungerar, så om något händer har jag ingen aning om vad som händer eller fixa de.

Trodde ju att vattenkylning var tystare ^^ men har ju aldrig haft de så kan ju inte säga mycket om de

Skickades från m.sweclockers.com

Av arekusandaa
Skrivet av heffaklumpmamma:

Jo jag såg det, men dom jag länkade till är ju ännu billigare. Av dom du länkar till hade jag lätt tagit Noctuan till det priset, om den får plats i chassit osv. Noctua är bra skit.

ja och om den inte får plats, får man ordna plats! ^^ bryr mig inte om utseende, bara att de ska fungera och smidigt på samma gång

Av arekusandaa
Skrivet av Cooling_Stuff:

om du söker bra och enkel kylning, kör på luft, de färdiga slutna LC system är inte bättre än de bästa luftkylare men dyrare, vill du får bättre prestanda så får du satsa på en riktig LC

tack för tipset! ^^

Av arekusandaa
Skrivet av krrjon:

Personligen tror jag inte att du kommer att märka någon "degradering" av processorn prestanda även om du ligger på 55-59°C dock är det ju att föredra att få den så kall som möjligt då den kan börja läcka ström om den går mycket för varm och därmed bli instabil. Men som sagt 55-59° är under ÁMD rekommendera 62°(är det 62° även för FX-serien?). Sen låter väl även originalkylaren(om du nu har originalkylaren) som ett jetplan eller?

Även om den ligger i 65°(som den tydligen gör i Crysis 3) så kommer den säkert inte bli märkbart sämre så länge du har den men risken för instabilitet växer ju desto varmare den går.

Sen om det beror på felaktigt applicerad kylpasta eller om din kylare helt enkelt inte är 100% fungerande vet jag inte. Men testa som sagts tidigare att montera om kylare och rengör både kylaren och CPU noggrant innan du applicerar ny kylpasta. Det enklaste sättet är att lägga en klick ~lika stor som ett okokt riskorn i mitten på processorn och sen låta kylaren trycka ut det. Själv brukar jag sprida ut ett tunt lager över processorn men då måste man se till att man får det slätt så man inte får några luftbubblor. Hittills har jag haft tur att det funkat men riskornsmetoden är "säkrare".

jag ska göra ett försök att byta kylpastan (eftersom jag har en himla massa) och se om de gör någon skillnad, annars köper jag den nya fläkten!
och ja, den låter ju en hel del när den börjar gå upp emot 50% och de roliga med det är att det hjälper knappt när man har den på 60% eller 40% i rotations hastighet.
men tack så hemskt mycket för ditt svar! de var precis vad jag behövde haha ^^

Skrivet av Jalle64:

Om du fortfarande inte tycker att du fått tillräckligt med info, så kan jag tyvärr inte bidraga med mer av den varan. Det är nu upp till dig med denna info att ta ett beslut om du behöver en annan kylare. Coolermaster Hyper 212 EVO är ett helt ok alternativ enligt många och kostar inte skjortan.

ja de förklarade ju en hel del! ^^

till alla på forumet: tack så hemskt mycket för er hjälp! blir aldrig missnöjd på de här forumet!!

Av arekusandaa
Skrivet av Absynith:

Måste säga att ni är snabba på att svara här på SC, det ska ni ha bra med beröm för. Men en sista fråga som jag vill ställa är; hur tror ni datorn kommer prestera i dom kategorierna/mjukvara jag kräver?

Detta blir min build som jag kommer beställa: (Om det inte kommer någon förändrande sista minuten kommentar)
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3828176/slutbuild

jag tycker de ser fint ut!

Av arekusandaa
Skrivet av Jalle64:

Om du inte kommer över 60 grader C så är det ju inga som helst problem med det du har idag. Det är ju inte förrän över detta (62+) som den kan börja throttla, men lägg märke till att detta inte gör att CPU går sönder, då det är just för att inte den ska skadas som den använder sig av throttling.

men rekommenderar du att jag köper en ny? för har funderat på att köpa en ny, men har varit lite osäker då pga tanken att det kanske inte behövs?

Av arekusandaa
Skrivet av heffaklumpmamma:

Om du inte ska överklocka så mycket skulle jag kört på luft. Skulle även kört på en billigare luftkylare än Noctuan. Kanske Silverstone Argon som är med i Sweclockers sommardator eller klassikern Cooler Master Hyper evo 212? Annars har jag hört mycket bra om Thermalright HR-02 Macho.

Jag kör iofs vattenkylt, men det blir aldrig helt tyst. Hade kört luft om det hade fått plats en vettig kylare i mitt chassi.

såg du vad jag skrev över till de andra? ^^ jag ska köpa Noctua NH-D14 begagnat för 400Kr inkl frakt, och jag vet inte, men borde inte den va bättre en CM hyper evo 212? ^^

Av arekusandaa
Skrivet av running_wild:

1. Vad har du för cpu?
2. Ska du överklocka?
3. Budget?

Amd 8350 med stockkylaren, går upp emot 60-65 grader när jag spelar.
jag har inga direkta intressen i att överklocka särskilt mycket.
jag ska köpa den begagnad för 400Kr (inkl frakt då) (Noctua NH-D14 då)

Skrivet av mudzi:

av dem två hade jag lätt kört på NH-D14

ja som jag skrev över, de är antingen NH D14 för 400 kr inkl frakt eller vattenkylningen, men jag tycker de känns som att luftkylning är säkrare!

Skrivet av Imaculent:

Jag gillar luft.
Men hade kört på Thermalright. Gillar dem bättre - är det motivation nog?
Eller Dark Rock (snyggare).

läs de jag skrev över haha xD

Skrivet av turboprocess:

jag hade valt ndh 14 kylaren av noctua. har haft en sådan för ett tag sen och älskade den, kyler grymt bra för att vara en luftkylare. sen så har jag inte så mycket erfarenhet av zalman kylaren, har dock haft en del zalman kylare sen innan och dom har varit sådär och då var det ändå deras värsting i luftkylar väg.

Tack för ditt råd! men se vad jag skrev över du med haha xD så slipper jag skriva om allting!

Av arekusandaa
Skrivet av konabu:

GTX 680 drar bra mycket mer än ett GTX 760, även i full load kommer ett 530w nätagg inte ens vara nära att slå i taket.

då är det alltså något fel på min dator som behöver fixas!
tack så hemskt mycket för svaret!

förlåt för att jag råkade byta ämne lite där Absynith, men jag hoppas att de här har varit lärorik information för dig med!