Inlägg

Inlägg som Wihma har skrivit i forumet
Av Wihma

Fractal Define Nano S

Skänkes mot upphämtning, Fractal Design Define Nano S i mycket bra skick.

Ett väldigt smidigt chassi. Det kan vara bra att tänka på dedikerade grafikkort inte kan ta upp mer än två (exakt två) expansionsplatser.

Läs hela annonsen här

Av Wihma

800 + frakt

Av Wihma
Skrivet av lindahlj:

Nettovinsten minskar rejält, ser nästan lite mörkt ut. Sjunkande skepp någon?

Skrivet av milo_:

"Även vinsterna ökar med 27 procent på helåret."

Så nej, snarare tvärt om.

Skrivet av UndaC:

I q4 specifikt ja. Men för helåret så ökar den ju hälsosamt

Skrivet av Raffor:

Det är missvisande jämförelsetal. De fick en "valuation allowence release"/engångspost fjärde kvartalet förra året. Vinsten per aktie för kvartalet är upp 105% mot samma kvartal 2020 om man räknar bort engångsposter.

För helåret är det upp 117% borträknat engångsposten.

Skrivet av Gainsgoblin:

Det är som raffor säger en engångspost pga redovisningsregler som ställer till det i Q4 2020. Sweclockers är bara lite lata i sin artikel

Bara för att utveckla lite på vad Raffor och Gainsgoblin skriver. Vinsten Q4 berodde på en del skattetekniska shenanigans, därav reflekterar Non-GAAP redovisningen betydligt bättre hur vinsten utveklats kvartal till kvartal.

För den som är intresserad: https://ir.amd.com/news-events/press-releases/detail/1044/amd...

Av Wihma

Jag är väldigt glad över att Sweclockers aktivt rapporterat om detta Nvidia-fiasko. Teknikpressen generellt, åtminstone dom jag konsumerar, består av en serie mindre företag och för att dessa ska kunna förbli oberoende när allt fler gigantiska företag kräver mer och mer kontroll på hela leveranskedjan (Apple, Amazon, Google) och i mångt och mycket skapar egna monopol är det extremt viktigt att agera solidariskt när sånt här händer. Jag undrar dock vad som skulle hänt om Nvidia inte skulle backat? Skulle någon annan publikation våga dela med sig av den hårdvara/mjukvara för att pressade publikationer ska kunna konkurrera på lika villkor? Det är nog inte helt dumt att börja titta på hur den typen av solidariska aktioner ska kunna implementeras då jag tror att det är eeeextremt naivt att tro att detta är det sista vi ses av den här typen av "rapportera som vi vill annars" (dvs propaganda) aktioner från stora Tech- och mjukvarubolag. Kan tänka mig dock att dom lärt sig väldigt mycket på den här incidenten och lär vara mycket mer lömska i framtiden. Eller som Linus Sebastian sa det "If I would be evil, I would be smarter about it".

Av Wihma

Puh, ute i sista minuten. 1900 +frakt