Inlägg

Inlägg som Zax31415926 har skrivit i forumet
Av Zax31415926

Årets bidrag - Vita huset!

Pepparkaka covered in vit choklad.

http://img818.imageshack.us/img818/5190/37855935.jpg

http://img545.imageshack.us/img545/4803/43039171.jpg

Och i enlighet med traditionen kom jag precis på att jag glömt nickname...Bifogas vid tvivel.

Av Zax31415926

*Bort*

Såg att tråden var från november förra året

Av Zax31415926

Mr. Math - Laserturken remix (ja ska klippa hans toung)

Jag gjorde en remix av den numera kända "laserturken" inatt som jag tänkte dela med mig av.

YouTube - Mr. Math - Laserturken remix (ja ska klippa hans toung)

Av Zax31415926

Räcker det att köpa ett budgetkort?

Jag tänkte köra tre monitorer + TV och kopplade in mitt reservgraffe vilket jag såhär i efterhand misstänker är ett Nvidia. Visst är det fortfarande så att det är, om inte omöjligt så jävligt orekommenderat, att blanda ATI och Nvidia-kort?

I så fall är jag uppenbarligen i behov av köpråd. Egentligen har jag inga krav mer än att det ska kunna gå att utföra "normalt" arbete, men jag vill ändå veta. Kan man lira HD-film utkopplat till TV på sämsta möjliga kort på maknarden numera? Jag har kollat dustinhome (med studentrabatt) och hittat följande:

GIGABYTE RADEON HD4550 512MB GDDR3 PCI-E VGA/DVI/HDMI - Specifikationer
277 kr

XFX RADEON HD4550 512MB SILENT DDR2 PCI-E VGA/DVI/HDMI - Litet passivt grafikkort med bra anslutningar! - Produktinformation
345 kr

Räcker nån av dessa? Och är det detta jag är ute efter, så jag inte behöver leta upp nån specifik modell eller så för att det ska passa mitt HD4870.

Bonusfråga: Det spelar ingen roll att mitt mobo har en PCI-e 16 och en PCI-e 4 va?

Edit: Jag tackar för alla svar och tillägger även själv: Ja, det fungerar. Köpte webhallens billigaste Radeon för 400 kronor.

Av Zax31415926

Blir så trött på mig själv. Precis efter jag postade märkte jag att det finns ett annat uttag bakom en dold lucka, någon slags centimeterstor kvadratisk ruta med massa pins i, typ som en SCART. Jag antar att man kan få ut både bild och ljud från detta.

Av Zax31415926

Stereomikrofon-->mono ut = stereo ut?

Jag tänkte digitalisera videoband från min videokamera men är lite förbryllad över tekniken. Kameran är uppenbarligen utrustad med en stereomikrofon då det under mikrofonen är skrivet "STEREO" och R samt L vid sidan av ordet. Den enda ljudutgången från camen är dock ett RCA-uttag. Hur tänkte man med stereoingången då? För det går väl inte att få stereo ut från ETT RCA-uttag?

Av Zax31415926

Har de specificerat kostnaderna i fakturan så som du skriver så är det uppenbarligen nåt fel och du bör kontakta dem för att kolla vad som är fel (självklart först och främst säga att ni kom överens om 2150 kr). Moms kan det inte vara då den i så fall skulle vara högst 504,5 kr.

Av Zax31415926

Det är väl bara att flytta skärmen till vänster i display properties? Eller har de ändrat detta i nyare win? (Kör XP fortfarande)

Av Zax31415926

Användningsområden: lite av allt möjligt, är dock inte mycket av en gamer med undantag av veckorna efter nya GTA-spel släpps

Önskad storlek: 24".

Min budget: Så billigt som möjligt, gärna under 2 000 kr iaf.

Ram: Gärna slim då jag tänker sätta denna mellan 2st 19-tummare ---> Komplett.se - Samsung 19" LCD Syncmaster 940BF TCO-99

Ram: Gärna matt yta (gillar inte att det glänser om ramen)

Totalt obetydligt: Hur rörlig skärmen är, då jag tänker montera den på bordstativ från Clas Ohlson.

Övrigt: Sett till mina 19"-skärmar - går det att ge något förslag på en "motsvarande skärm" i 24", med hänsyn till de specs mina nuvarande skärmar har? Eller är standarden så pass hög gällande 24" nu för tiden att jag kan räkna med minst lika bra skärm?

Vänliga hälsningar

Edit: Varför finns det inga silver-skärmar längre! Man vill ju gärna ha matchande färg till de nuvarande, men det verkar som att svart är den nya standardfärgen.

Av Zax31415926

Plastficka för vattenbruk

Jag köpte någon budget-plastficka på claso hlson för några år sedan som jag använde till att ta kort på stranden och under vatten. I sommar tänkte göra liknande men med filmcamen på min ipod nano, men hittar inte någon budgetvariant längre (budget = ~150 spänn). Någon som har bättre google skills?

Av Zax31415926

Tangentbordet är just ett apple flat aluminium. Jag har ju dock en pc, så det är vissa knappar som inte är likadana som jag tänkte "måla om". Jag har införkskaffat sådana där klistermärken, avsett för pc-tangenter, som jag tänkte sätta över tangenterna, men vissa tangenter har tecken så långt ut på kanterna att klistermärkerna inte kommer att täcka över (tangenterna är ju sådana där platta som är lite bredare än normala tangenter). Det är därför jag vill försöka få bort trycket.

Av Zax31415926

Kanske ska tillägga att det är vita tangenter då

Av Zax31415926

Hur tvättar jag bort bokstäverna på tangentbordet?

Jag behöver få bort texten på alla mina tangenter och undrar vad som fungerar utan att skada lacken/vad det nu är. Finns det lämpliga rengöringsmedel som någon kan gå i god för? Aceton borde ju vara uteslutet t.ex.

Av Zax31415926

Jo jag vet, tangenterna går ju att ta bort, men jag skulle ju vilja komma åt kretskortet.

Av Zax31415926

Går det att öppna aluminium-tangentbordet?

Jag ha köpt ett begagnat slim-aluminium-tbord som jag inte tänker reklamera av anledningar som ej behöver redogöras för. Några knappar glappar, varför jag tänkte öppan upp det och se om det är något man kan fixa. Men jag hittar bara påstående om att det inte går att öppna...kan det verkligen stämma?? Har de limmat ihop hela skiten? Låter ju sådär smidigt måste jag säga.

Av Zax31415926
Skrivet av krippe91:

Give-away för ett värde av över 100 000 kronor har jag hört rykte om när vi blir 5000 fans på facebook.

Låter ju riktigt nice! Värde för mer än 20 kronor per medlem! Vad hoppas du på? iPad? Vattenkylning?

Av Zax31415926

Jag pratar inte itaienska - (Io) no parlo italiano

Av Zax31415926

Går det att använda alla knappar på mac-tangentbord till PC?

Jag har införskaffat ett slimmat mac-aluminiumtangentbord till min pc. Det finns ju en del knappar som inte fungerar, t.ex. någon eject-knapp och flera F-knappar som sträcker sig till F19. Jag ser att tangentbordsprogram registrerar dessa knappar, så jag undrar om det finns någon mjukvara som gör att man kan programmera dem? Typ som G-knapparna på Logitech-tangentborden?

Av Zax31415926

Jag kan starkt rekommendera att besöka något slags konkurslager. Det finns ofta sjukt bra stolar som följt med när man lagt ner kontorslokaler till skrämmande nedsatt pris. Jag har själv köpt min nuvarande datorstol på ett sådant ställe. Någon värstingstol som är multikalibreringsbar som jag har sett till ett nypris om 7000 spänn. Vill minnas att jag gav runt 2 för den. Har inte slitits ut alls efter typ 10 års dagligt användande.

Edit: Efter att ha kollat upp NYYankee:s stol ser jag att det nog fan är en Kinnarps 8000 jag har. ser ut att vara exakt som den här fast grå Kinnarps 8000 Synchrone (kontorsstol inkl. arm och nackstöd) på Tradera.

Slutsats: Du har fått tre förslag på kinnarps 8000. KÖP!

Av Zax31415926

Skrivare med skumt nätverksbeteende

Farsans skrivare har utvecklat ett skumt problem. Skrivaren, som är delad via nätverket, är direktkopplad till dator 1. Utskrifter från denna dator fungerar felfritt med ett undantag: när man skriver ut saker från websidor så kommer det ett felmeddelande på skrivardisplayen om att fack 2 behöver fyllas på med papper. Man måste därför alltid trycka "ok" på skrivaren innan den börjar skriva ut.

Dator 2 är kopplad till en switch/router där även dator 1 är ikopplad. När man ska skriva ut från dator 2 väljer man således via nätverket skrivaren kopplad till dator 1. Samma procedur uppstår alltid vid utskrift från dator 2, oavsett om det är en fil på skrivbordet eller websida.

Det intressanta är att skrivaren inte har ett" fack två". Vad kan detta skumma beteende bero på? Det är ju uppenbarligen något slags nätverksskit.