Inlägg

Inlägg som Zax31415926 har skrivit i forumet
Av Zax31415926

Jag köpte det här lödtennet på Kjell, vilket ska innehålla fluss, så det borde väl inte vara det som är problemet.

Av Zax31415926

Vad jag vet finns ingen lösning på problemet...men även jag välkomnar det med öppna armar!

Av Zax31415926

Jag provlödde lite förrut, ska man ha någon speciell lödteknik eller? Jag är ingen specialist men har lött lite diod-mot-kretskort förr, men jävlar vad trådarna stöter bort tennet, jag har ett monsterproblem med att få fast det. Någon som har ett tips? (Jag har provat och har iaf fått ljud lurarna så det fungerar ju åtminstone) Jag löder med en träskiva som underlag, kan detta bidra till svårigheterna?

Av Zax31415926

Von_OttO: Du bör vara försiktig med att flasha med din bagare-titel. Jag vill minnas att det var med en konditor eller liknande förra året som enligt min mening bidrog med ett inte alls imponerande bygge

Av Zax31415926

Använder de flersta verkligen smält socker som lim? Jag har alltid använt kristyr, eftersom socker smakar bränd plast typ. Dessutom är det fullt dugligt som lim om man inte utmanar tyngdlagen för mycket.

Av Zax31415926

Hmm, man kanske skulle prova det där receptet. Återkommer eventuellt med resultat (då jag förstår att det är mycket efterfrågat på ett datorforum).

Av Zax31415926

Men behöver de verkligen det? Man ska väl ändå få ljud, om än möjligtvis svagt, även om inte alla trådar är anslutna?

Av Zax31415926

Att vira ihop de vanliga sladdarna fungerar uppenbarligen inte. Jag har varit noga med att de andra sladdarna inte rör varandra heller så nån kortis har inte skett.

Varför skulle det inte räcka med att vira? Det enda som sker via lödning är väl att det blir en stabil ihopsättning?

Av Zax31415926

Reporting for duty!

Av Zax31415926

Hjälp med att korta av hörlursladden. Nu är lurarna stendöda!

Jag tänkte korta ner sladden på mina koss porta pro, varför jag klippte av dem. När jag sedan skalade av det svarta gummit ser jag att det den högra sladden består av till hälften nakna koppartrådar, och till hälften koppartrådar inplastade i nån jävla röd isolering. Motsvarande är på den vänstra sladden, med skillnaden att isoleringen är grön.

Vad är detta? Varför fungerar det inte att bara koppla ihop sladdarna igen? jag har provat att bränna bort plasthöljet och koppla ihop igen, men nu är lurarna stendöda.

Av Zax31415926

Spreadshirt.net finns. Har själv beställt därifrån, bra material och bra tryckmetod (de har lite olika visserligen). Jag är dock lite osäker på huruvida du kan trycka på baksidan av plagget.

Av Zax31415926

Var säljs det sockerpasta?

Jag är på jakt efter sockerpasta (sugarpaste), som är typ som marsipan, fast utan den ganska vidriga mandelmassasmaken. Jag tänkte ha det till årets pepparkaksbygge, men det verkar va jävligt svårt att få tag på in real life.

Vet någon en fysisk butik/kedja (i Gbg) som säljer detta? Panduro har vanligtvis, men det är slut på deras centrallager. Att beställa på nätet är uteslutet pga dyr frakt.

Av Zax31415926

Det blir ju inte bättre av att svarsalternativen på dagens lucka är alla gravt felaktiga.

Av Zax31415926

Följdfråga: Hur går jag tillväga?

Av Zax31415926

Kan man titta på bilder i iPOD nano 5g?

Kort fråga: Kan man titta på bilder i iPOD nano 5g?

Jag har googlat lite, men det är inte så jättelätt att filtrera eftersom man bara får upp produktbilder på spelaren. Det borde ju ändå gå eftersom det är en simpel funkion och att det dessutom finns en "pictures"-flik i iTunes.

Av Zax31415926

Datorerna har världsgaranti (vågar dock inte garantera alla, då jag inte är insatt i apples datorer och de flesta tillverkarna inte har värdsgaranti på netbooks). Övriga prylar har nog dock ingen världsgaranti.

Av Zax31415926

http://www.notisum.se/RNP/sls/lag/19980204.htm

10 § är ej tillämplig i det här fallet.

16 § p. c skulle dock kunna vara tillämplig, på rättslig grund att han har "blåst" dig. Frågan är vad han menar med detta.

22 § skulle även kunna vara tillämplig; den paragrafen var äckligt generellt skriven, och jag orkar dessvärre inte ta reda på mer om den. Bevisbördan ligger ju dock på Datorbutiken.

Av Zax31415926
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheJerk
Är kanske en klen tröst men detta händer ju regelbundet människor fast då med bilar, båtar etc. Är grejerna kvar hos bolaget när det konkar så ingår det i konkursboets egendomsmassa, spelar ingen roll om man har betalat. Man får då en oprioroterad fordran i konkursen som ibland ger en liten utdelning men oftast inte.

Nu är det ett tag sedan jag läste exekutionsrätt, men det där stämmer väl ändå inte? Eftersom bilar (och båtar också antar jag) har chassinummer mm så är de lätta att identifiera, även via registeringsnummer. Då har man företräde till detta i en konkurs.

Av Zax31415926

Annars hade du kunnat hävda ångerrätten på 14 dagar igen, eftersom de påstod att det skulle "räknas som ett nytt köp". Det skulle vara intressant att veta hur de ställde sig till det.

Av Zax31415926

första sökträffen på google genom flashback: http://www.paulridgway.co.uk/Projects/S15/