Inlägg

Inlägg som Schwalan har skrivit i forumet
Av Schwalan

Annonsen är avslutad

Av Schwalan

Då avslutar vi den här annonsen, Kingbin har vunnit budgivningen.

Av Schwalan

Kör på till 16:00 imorrn. Då hinner jag packa ihop och skicka tangentbordet

Av Schwalan

Hej, nu när det har trillat in ett par bud så tänker jag att jag skickar iväg det till den med högsta budet på söndag.

Av Schwalan

(Oöppnad) Logitech G915 Lightspeed (Tactile)

Jag säljer ett G915 Tactile i obruten förpackning.

Kvitto från 2023-07-21 som ges med vid köp men kan även skickas digitalt.

Jag tänker mig 1200kr eller bud, köpare betalar eventuell frakt.

Läs hela annonsen här

Av Schwalan
Skrivet av clfairy:

Var kan man see streamen?

Kom med en länk i mailet från inet. Du lär ha ett sweclockers-konto som är länkat med inet.

Av Schwalan

Som referens kör jag min 5800x3D med en be quiet pure rock 2 luftkylare.

Använder MSI Combo strike 3 (-30) via bios och tempen maxar på 80-81 grader i Cinebench r20.

Av Schwalan

Om det beter sig likadant trots att su har kopplat ur det mesta skulle jag testa med ett annat nätagg, som du verkar vara inne på.

Om du har ett gammalt nätagg kvar kan det ju vara en idé att testa med det alt. Låna av någon. Det borde boota utan problem med både 650w/750w.

Av Schwalan

Börjar med något enkelt, har du monterat distanserna bakom moderkortet?

Av Schwalan
Skrivet av missblue:

Hej! ☺

För mindre än ett halvår sedan köpte jag en ny datormus för att ersätta min flera år gamla som inte klarade sig längre. Det blev en Steelseries Rival 5, och den har i princip haft problem med att scrolla hela tiden. När jag scrollar upp eller ner går den ibland motsatt håll vilket är extremt frustrerande. Jag har läst en del på internet att det kan vara damm och sådant i den som samlats efter tid, men det känns ologiskt med en tanke på hur ny den är, samt att jag brukar damma av den några gånger i veckan. Drivrutinerna är uppdaterade, och jag har steelseries GG program nerladdat för att kunna konfigurera den men hittar inget som kan påverka scrollandet.

Eftersom att den är så ny vill jag inte behöva leta efter en igen, knapparna fungerar ju bra. Är det någon som har erfarenhet med det här problemet och eventuell lösning?

Vänligen,
Blue

Om den bara är 6 månader gammal bör du ha garanti kvar. Kontakta återförsäljaren du köpte den hos och få den utbytt/ reparerad, ingen idé att börja meka själv och häva garantin.

Av Schwalan
Skrivet av trikomannen:

Låg runt 60 grader i idle ur lådan. Drog igång kombo strike 3 och körde en multicore cinebench och maxade på 82. Idle temp gick ner betydligt. Är det optimalt att komma ner under 80 grader på max load?

Jag minns inte exakt vad min idle låg på innan men runt 40 grader tror jag. Nu ligger idle på 32-33 grader.

Av Schwalan
Skrivet av Alrik:

Jag kör med kombostrike.. otroligt smidigt. Temp runt 55 grader i spel efter det. 78-79 i cinebench R23. Har du testat att köra en curve offset bara istället? Jag funderar vilket som ger bäst resultat..

Nej jag började titta på det men tyckte att det kändes omständigt. Jag är inte ens nära att utnyttja cpu'ns kapacitet under spelande ändå så jag nöjer mig med KS

Av Schwalan
Skrivet av trikomannen:

Ska byta min 3600 mot en 5800X3D ikväll. Kyler med en Dark Rock 4. Tror ni jag behöver undervolta eller är det bara att tuta och köra?

Jag installerade min nya 5800x3d i fredags tillsammans med en Be quiet! Pure rock 2. Den thermal throttlade direkt på 90 grader utan undervolt.

Jag andvände MSI's Kombostrike (3) i bios. (MSI's undervolt vad jag förstår) och tempen stannar på 80-81 grader men med 6-7% bättre resultat i Cinebench R20.

Av Schwalan
Skrivet av dubcat:

Ett tips är att titta på begagnade grafikkort från förra genarationen (RTX 30 och AMD 6000 serien) för att få mer prestanda per krona. Det kan göra att det går att få nuvarande generation processor och DDR5 inom budget. Detta för att ha bättre förutsättningar för uppgraderingar i framtiden.

Begagnade komponenter är nog inte ett alternativ

Av Schwalan
Skrivet av Bobiri:

Du bygger en dator till honom med ett grafikkort som ej kommer hålla och ruskigt överpris.

https://komponentkoll.se/bild/hLosD.png

Se detta. Optimalt för 1440p (kör själv samma).

CPU kylare ingår. Den duger men låter kanske mer än vad din vän vill. Se därför över om han vill lägga 500kr på det. Isåfall rekommenderar jag samma fläkt som länkats innan av Scarabeo.

Hej,

Vad gäller 3070 så jämförde jag med 6750XT som enligt Sweclockers test presterar ungefär lika men till högre pris. Jag skulle gärna vilja ha bättre GPU men vill ändå hålla mig inom rimlig kostnad.

Du länkar AMD 5600, den kanske skulle vara bra nog för spelande i 1440p, då kan man såklart bumpa upp GPU istället. Även moderkortet är väldigt intressant, jag har inte hunnit titta på webhallen och komplett ännu.

Tack för feedback!

Av Schwalan
Skrivet av vaegen:

Ser rätt bra ut, släng in en extra hdd för os bara så.

Jag tänker att 2TB på Nvme borde funka som start, Finns ännu en slot att utöka med i framtiden.

Av Schwalan

Det är så många oprövade(För mig) ÅF där, enklare att ha på ett ställe om det skulle vara något med garanti.

Av Schwalan

Annonsen är avslutad

Av Schwalan

Feedback på datorbygge (15-17k)

Hej,

Jag hjälper en vän att plocka ihop sin första gamingdator och det är väll alltid nice med extra ögon på ett bygge. Riktpris för bara datorn är 15000:- men efter att vi pratade om komponenter ökade beloppet lite efter hans estetiska önskemål. Moderkortet får gärna ha inbyggt wifi, jag hittade bara ett MB från Auros till vettigt pris men det var tyvärr beställningsvara. Ett extra trådlöst nätverkskort är en lösning vi kör på om vi inte hittar ett med inbyggt.

Tanken är att det primärt är en gamingdator för 1440p, lite extra RAM för specifika program som kommer användas. Jag är väl medveten om att det är den senaste generationen CPU som stöds på den platformen men jag tycker det bör fungera flera år framöver. Feedback på det?

https://www.inet.se/datorbygge/b1374602/amd-5700x-ddr4-rtx-30...

Prisbilden är som rubriken säger, 15-17k.

Mvh

Av Schwalan
Skrivet av Asken12345:

1 600 kr Propp och båda kylarna + frakt

Hey, du vinner budgvningen! Vi tar detaljer i PM.