Inlägg

Inlägg som anon19753 har skrivit i forumet
Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
"M försöker inte ens argumentera på en nivå som ligger över S. "

jag får det inte till något annat än att M skulle argumentera på en lägre nivå än S?

(M > S)' =/=> M < S utan M <= S

Av anon19753

Iofs är det väl ganska illa att spä på statsskulden. Sikta på +- 0

Av anon19753

Nu är ju bloggen och siffran 70% missvisande som bäst. Det är skatten på arbete över 45kkr i månaden och med momsen inräknad, dvs det är förutsatt att dessa pengar spenderas omedelbart. En så hög inkomst brukar innebära en hel del kapitalinkomst och andra utdelningar vilket avsevärt sänker skattenivån (samt säkerligen en hel del sparande vilket innebär mindre moms).

Sen tycker jag personligen att skatten är alldelles för hög som den är men det är ingen poäng att använda hyperbol för att få fram den poängen. Då kan man lika väl säga att skatten är en miljon procent när man ändå håller på.

Av anon19753

Vägra visa legitimation på tåg, vad händer?

Ingen kan ha missat att SJ numera kräver legitimation för att få åka på deras tåg (om man inte köper en dyrare biljett). Så nu undrar jag, vad händer om tågvärden kommer och man uppvisar biljett men inte uppvisar legitimation.

Vilken juridisk makt har tågvärden i detta fallet? Och om han har med sig en väktare?

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zzyzx
Jag skulle behöva en förklaring kring tänket att om x² + y² =< 1 gäller, så ligger man i det röda området. Motsatsen hävdar då att x² + y² > 1 skulle innebära att man ligger utanför det röda området (det gula). Antar att det ska vara 1, ty radien² = 1. Men jag förstår inte riktigt varför, eller hur de två ekvationerna ovan säger oss att man i det ena fallet ligger inom cirkelns gränser och utanför i det andra.

http://bitfile.se/files/p/mauppg.jpg

Det är lite knepigt att uttrycka, men en cirkel är definierad som mängden av alla punkter där avståndet till origo (där x=y=0) är konstant, denna konstant är cirkelns radie.

x^2 + y^2 är allmänna avståndsformeln för en punkt till origo om du funderar lite så inser du att <= då blir allt innanför cirkeln och > blir allt utanför cirkeln.

Hoppas det hjälper dig.

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hultent3
Verkligen löjligt att vara orolig för den skl svininfluensan. Inte farligare än en förkylning. Finns värre saker att oro sig för tex reklam på tv, gula bilar och moln som ser ut som fluffiga kaniner.

Vi har över 100 bekräftade fall av svininfluensan i sverige, av dessa sitter 4 stycken med konstgjord lunga, tre på Karolinska universitetssjukhuset och en på ett dansk sjukhus i Århus.

Vi har en kapacitet på runt 30 platser för konstgjorda lungor i sverige. Hur tror du det ser ut om vi har en halv miljon smittade i sverige? (vilket var det lägre värdet som smittskydsinstitutet beräknade)

Inte värre än en förkylning var en lustig slutsats :P.

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
Det beror ju på hur stor portionen är (duuh!!), men att sätta 25 gram är väl ändå ganska rimligt? Har man problem med hur mycket 25 gram är finns det ett jättelätt alternativ: Våg.

För det springer ju alla ihop omkring med, en våg som mäter gram.

25 gram är inte en rimlig portion och det tycker jag personligen ska anses som vilseledande marknadsföring att påstå att en portion bara är så stor. Sen så klagomål på att Coca-cola skriver 0% fett anser jag personligen vara larvigt.

Men det är ju klart, de kan ju påstå att den innehåller 0 kcal också om de definierar en portion som 0 gram.

Av anon19753

Är det inte missvisande att påstå att en portion med chips är på 25 gram. Folk kanske inte har så lätt att associera hur mycket 25 gram motsvarar.

I en 300 grams påse finns alltså enligt påståendet portioner för 12 personer. Hur många gånger har ni sett 12 personer dela på en påse med chips?

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
[snip]Jag gör mig dummare än jag är, det håller jag med om men jag vill att du förklarar på ett pedagogiskt sätt och ger länkar till studier som kan lugna.
För det kan du väl? De har ju använt detta medel sen de började med influensa vaccin. Det gick ju utmärkt 1976 mot den svininfluensan.
1 person dog av influensan, dokumenterat.
25 dog av vaccinet, dokumenterat.
Jag ska erkänna, det är bara en chans på miljonen att drabbas av grava muskelproblem av vaccinet det är det. Kanske är problemet löst nu?
Det är bra att du chansar iallafall. Tagit influensavaccin tidigare?

Tusen gånger fler människor dör i bilkrockar med bilbälte alltså ökar chansen att dö av en krock med bilbälte med en faktor tusen.

Din logik är fail.

Av anon19753

Jag tycker det är fruktansvärt det som hände med muhammedkariaktyrerna och tycker verkligen inget sådant ska hända igen bara för att Israel känner sig kränkt utav aftonbladets artikel.

Kort och gott tycker jag Bildt skött det här bra än så länge och tidigare händelser med muhammedkariaktyrer ursäktar inte att man gör fel igen. Två fel gör inte ett rätt som bekant.

Av anon19753

The Pirate Bay nedstängt

Tingsrätten i Stockholm beordrade idag bandbreddsleverantören Black Internet att omöjliggöra tillgång till thepiratebay.org eller erlägga vite på en halv miljon kronor.

länk

Tankar? Vad finns det för lagrum att tvinga bandbreddsleverantörer att stänga sidor innan någon dom har gjorts?

Själv tror jag att inte att sidan kommer vara nere längre än till imorgon, säg midnatt :P.

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dahren
Vågar defenitivt inte ta detta vaccinet, i alla fall inte förän _många_ bevisats dö av influensan.

p(DÖ_AV_INFLUENSA och FÅ_INFLUENSA) = p(DÖ_AV_INFLUENSA)*p(FÅ_INFLUENSA) ~ 0.5*0.001 ~ 0.0005
p(DÖ_AV_VACCIN) < 0.00001

0.0005 > 0.00001

Bedömt ger detta i samhället: 4500 döda personer mot 90 döda personer, det logiska vore att massvaccinera samhället.

För att inte tala om att det är jobbigt att även då man inte dör ligga sängbunden och sjuk vilket säkert skulle betyda ekonomisk kollaps i vårat samhälle.

_________________
*siffror påhittade men poängen kvarstår

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SkunkFunk
Eftersom saltet är löst, inte blandat, i vattnet tror jag man borde kunna approximera en "perfekt" spridning.

Kanske man kan, jag bara spekulerar. Men temperaturskillnaden på mättat saltvatten (-21.6 grader Celsius) och sötvatten är ju ganska stor, en saltlösning som är nära sin fryspunkt borde ju spontanfrysa i vissa delar när det blir temporär avsaknad av salt där. Dessa små spontanfrysningar borde växa sig större hela tiden (chansar jag på).

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Jag kanske är lite trött nu, men varför? Och varför skulle fryst havsvatten innehålla mindre salt (än vadå förresten, antar att du menar sötvatten)?

Givet att spridningen av salt inte är perfekt så borde det finnas små regioner utav vatten där salthalten är något lägre. Dessa regioner borde frysa före det saltare vattnet och således borde isen som bildas vara av något lägre salthalt.

Och det jag jämför med är självklart inte sötvatten utan jag jämför med originalvätskan.

Av anon19753

Tja, om man fryser havsvatten så borde väl isen innehålla mindre salt, saltvatten har ju som bekant en lägre fryspunkt.

Känns som något man borde kunna prova fram, låt en tillbringare med saltat vatten vara i frysen några timmar. Plocka ut vattnet och fiska ut isen, låt isen smälta i en annan bägare, häll ut tillräckligt med vatten så att det blir lika mycket vatten i båda bägarna, koka upp vattnet och kolla hur mycket salt det blir kvar.

Nu när jag nämner det ska jag nog prova, jag fryser in en liter vatten över natten och utför senare steg imorgon.

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Tja, i dagens läge lär troligen idioten få fler barn. Hans barn kommer dock ha sämre förutsättningar i livet. Deras barn i sin tur får det ännu sämre.
Antar det är som koalans förfäder i en eukalyptus skog. Oavsett hur intelligenta de var som inte käkade eukalyptus så fanns det inget matalternativ.

Jag hängde mest upp mig på att det lät som att dagens samhälle förhindrade utvecklingen pga alla hjälpmedel.
Andra hjälpmedel som "förhindrat" vår utveckling är saker som fisknät, spjut, kniv, kläder, eld m.m.

Det viktiga är inte hur många barn man får. Det viktiga är hur ens barn klarar sig. I Afrika får man ca 8 ungar per kvinna. Ändå klarar de sig knappt.
I Väst lever vi i överflöd och äter oss övermätta och skaffar 1 barn.
Blir det krig om matresurserna som inom andra djur så skulle vi kunna förinta alla u-länder på en eftermiddag.

Det råder faktiskt en brist på kvinnor.
I varje årskull i Sverige så föds det 1000 fler killar än tjejer.
Slänger vi in länder som Skräpistan och Islamaskit så blir statistiken värre.
Ta Indien som exempel där andelen flickebarn som föds har ökat sen de började ge en ett statligt bidrag för varje flicka.

Kina har enorm brist på kvinnor.
Fast media har lärt oss att vi inte ska tänka på det.
De flesta av oss killar kommer få tjejer men inte alla.

Det må födas färre tjejer än killar men det finns fler tjejer än killar, killar har betydligt större risk att dö vid ung ålder än tjejer har.

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mikael_Berglund
Vafan, vilken pessimist. Du tror inte att de konflikter som lär skapas när maten blir slut etc kommer decimera befolkningen så att det hela balanserar ut sig?

Ja där har vi underbart positivt tänkande. Och lyckligtvis kommer det bara påverka den där bruna delen av befolkningen medans vi i väst kan leva lyckliga ;).

(obs varning för svart humor )

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CloX
Står det i licensavtalet att du inte får använda en nyckel du själv inte äger går väl det under avtalsbrott ?

Men om man inte accepterar licensen kan man ju inte vara bunden av den. Även om man klickar på en ruta där det står "Jag accepterar".

Av anon19753

Re: CSN &amp; fribelopp

Citat:

Ursprungligen inskrivet av zAjben
Undrar hur det är med kontroll av inkomst av CSN. Granskar de alla som får studiemedel, eller rör det sig enbart om stickprov? Går det att tjäna över fribeloppet och "klara sig"?

Mycket bra fråga, jag chansar på att de bara drar ut register ur skatteverket varje år. Om du tjänat för mycket pengar utan att berätta det kan du också bli återbetalningsskyldig.

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thallid
Elgot tycker som vanligt att han själv är bättre än alla andra och därför anser han sig ha rätten att bestämma över vad andra ska göra med sina liv.

"De flesta (jag till exempel) föredrar ett samhälle där sådan inte förekommer i någon större utsträckning". Vad är det för bullcrap? Varför skulle någon (du till exempel) ha rätt att föredra något i den här frågan?

Jag kan inte föreställa mig ett enda argument som ens kommer i närheten av att bräcka min teori om att var man har rätt att sköta sig själv.

Förklara för mig hur ditt ideologiska ställningstagande kan vara en teori om du inte ens kan tänka dig något som motbevisar det.