Inlägg

Inlägg som sumsangen har skrivit i forumet
Av sumsangen

Jag tänkte vänta med eventuellt köp till mellandagsrean, kanske får lite rabatter?

Av sumsangen

@SuperOlsson: Så ips med 4 ms för 8200 kr bättre än PG278QR?

Av sumsangen

@Bernd_P1: en hel del spelande, eventuellt göra lite musik.

https://www.komplett.se/wishlists/3c40ba78-584b-491b-929d-b1b...

Av sumsangen

Då slår man väl till på en till ssd för lagring av spel

Av sumsangen

@JamesBanana: det är precis därför jag använder mig av Sweclockers, jag har ingen koll. Tack som fan för the heads up. https://www.komplett.se/product/891155/datorutrustning/proces... den menar du va?

Av sumsangen

Extremt Datorköp

Efter några år av att ha köpt det näst bästa tänkte jag nu slå till på en värsting, skulle uppskatta tips på delar som eventuellt kan uppgraderas/förbättras. The sky is the limit.

https://www.komplett.se/wishlists/3c40ba78-584b-491b-929d-b1b...

Av sumsangen
Skrivet av Foxmaner:

Funderar på att byta från ett par gaming headset och gå till ett par hörlurar med en modmic. Problemet är att jag inte kan något om ljud ;/ Och när man är okunnig på något så är det lätt att dra sig mot de dyra sakerna...

Har kollat på sennheiser hd650 vilket verkar som ett bra par lurar. Men har nu börjat inse att det kanske är lite overkill för mig och kanske lite mycket pengar för mig. Först är det tillräckligt svårt att hitta ett par bra hörlurar. Sen måste man in i träsket med amp, dac:s och allt vad det heter vilket jag är helt lost i.

Finns det någon bra combo för någon som vill ha bra ljud i spel och musik, Och som inte ska vara någon proffisionell mixing hörlur för 10000 utan bara en lur med trevligt ljud Tacksam för hjälp!

Edit: Kollat på Asus inbyggda ljudkort men tydligen så ska inbyggda ljudkort vara dåligt, Och man ska istället gå för något externt. Varför?

Jag köpte ett par HD650 lurar med en o2 + odac från Headnhifi: http://www.headnhifi.com/amplifiers/OBJ_O2_ODAC_digital2

Fungerar perfekt för spel, jag kör en del cs go (Global förfan) och man hör alltid var dem kommer ifrån, sen ska vi inte tala om musik! Streamar från spotify med det integrerade ljudkortet och jävlar vad det låter bra, jag lyssnar på all sorts musik. Funderar dock på att införskaffa mig ett bra ljudkort för att lyfta det lite till, kanske någon har rekomendationer om ett?

Av sumsangen

Efter ett par veckors frenetiskt sökande slog jag till på en Nad M3 stereoförstärkare, B&W 703 högtalare och en Musical Fidelity M1 dac. Fick tag på XLR kablar till dacen på hifiklubben, demo-ex van den hul. Allt förutom kablarna kom från blocket.

http://i50.tinypic.com/2v17u3o.jpg

Eftersom jag fortfarande bor i pojkrummet som har en begränsad storlek så får placeringen vara såhär, det låter ändå väldigt bra.
Ja jag ska ta hand om sladdarna, oroa er inte.

Gav 13500 för förstärkaren, 13500 för högtalarna,3300 för Dacen och 1000 för XLR kablarna. En del deg men det var det värt.

Av sumsangen

Då var man efter några veckors frenetiskt sökande klar med shoppingen. Har nu ett system jag är mycket nöjd med.
Det blev en Nad M3 stereoförstärkare, B&W 703 golvhögtalare och M1 Musical Fidelity Dac. Allt köptes begagnat förutom högtalarkablarna. Xlr kablar från dac till förstärkare kom jag över på hifiklubben av en slump, demoex van den hul för halva priset.

Kör dacen med usb kabel för tillfället eftersom min dator inte stödjer spidf, fixar eventuellt ett ljudkort med optisk utgång senare.

Det låter bra med usb (cd kvalité) och man hör ganska stora skillnader mellan flac och spotifys mp3or.

Tacksam för all hjälp, har nu ett system för många års lyssning.

/Nybliven audiofil

Av sumsangen
Skrivet av oyegie:

Du skulle köpt en NAD M2 så hade du fått digital-ingångar.
I alla fall så bör du köpa nån form av usb-dac,kan själv tipsa om Argon dac 1 som är billig och väldigt prisvärd.
Vad menas med säkerhetsutrusning?

Dubbelt så mycket pengar för dac, nej tack. Det blir nog en Argon. Skippa det där med säkerhetsutrustning, jag vet inte vad jag babblar om.

Av sumsangen

Om ett par dagar har jag en nad m3 i min ägo. Börjar dock undra om min laptop kommer göra den och mina framtida högtalare rättvisa. Någon som kör med datorn till deras stereoanläggning utan problem? Någon sorts säkerhetsutrustning man bör köpa till?
Mvh Niclas

(http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=91394) Förstärkare
(http://www.msimobile.com/level3_productpage.aspx?id=311) Laptop

Av sumsangen

Hittade ett par begagnade http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3775, han har haft dem sen 2008 och jag undrar hur dem står sig mot b&ws 683or?

Av sumsangen
Skrivet av blomqvist:

Två- eller flerkanals?

Två får det bli.

Av sumsangen
Skrivet av oyegie:

Hur hade du tänkt ska du lägga till center,sub osv om du ska ha en stereoförstärkare?
Kanske det är en hemmabioreciver du behöver?

Har läst på lite och bestämt mig för att slå till på en förstärkare. Något förslag?

Av sumsangen

Har nu bestämt mig för ett par dm683 och en stabil stereoförstärkare till att börja med, sen lägga till en center och sub om jag känner att det behövs. Vilken förstärkare för runt 10 000 ska man satsa på för att utnyttja högtalarna som bäst?

Av sumsangen
Skrivet av leksandarn:

Som hans_villius tidigare nämnde så är 683 en riktigt prisvärd högtalare. Det bör tänka på först är om du vill ha en stor och kraftfull högtalare eller vill ha lite mer "finljud". En stativare får man billigare om man jämför med en golvare i samma serie och har oftast likadan diskant och mellanregister, men eftersom du har haft ett z-5500 så antar jag att du vill ha mer kraft?

Låt oss säga såhär, en bra balans mellan "finljud" och kraft då jag i princip lyssnar på all sorts musik.

Av sumsangen

Råd om förstärkare + högtalare 15 000

Hej, då var det dags att uppgradera ljudet, Kör med logitechs z-5500 för tillfället, och dem duger men är ute efter det där lilla extra!

Har inte så mycket krav förutom att det ska fungera bra ihop med datorn då jag mest tänkt lyssna på musik från bl.a spotify.
Tacksam för all hjälp!