Inlägg

Inlägg som BIRDIE13 har skrivit i forumet
Av BIRDIE13

Köpt 19" rack - Hjälp mig hitta modellen

Köpte detta begagnat igår. Har försökt leta online för att se om det är några saker som saknas så att jag kan komplettera men endast hittat liknande chassis. Jag antar att det saknas delar för att montera hårddiskar(sista bilden)?

På fronten står det ISM och på etiketten följande:
ISM IPC ON DEMAND
Model No: ICS-8864-1
AC Input: 90-240 VAC FULL RANGE
Serial No: 8864-1-02673

Delarna som sitter i är mina. Köpte endast chassit.

https://i.imgur.com/a0fvhDf.png

https://i.imgur.com/Wr26tmA.png

https://i.imgur.com/w6Yswaf.png

https://i.imgur.com/i9RzoM2.png

https://i.imgur.com/R74H2xc.png

Av BIRDIE13
Av BIRDIE13
Av BIRDIE13
Skrivet av Mullvaden83:

Skönt att du slapp dra om sladden i väggen! Fy fan. XD

Ja hade inte detta fungerat så hade jag nog gett upp och nöjt mig med 100/100

Av BIRDIE13

Formulerade mig dåligt. Ledarna satt rätt enligt B-schemat, men i övrigt kasst gjort. Glad att problemet kunde identifieras och lösas

Av BIRDIE13

Tänkte komma med en liten uppdatering. Köpte nytt vägguttag och bytte så nu får jag ut rätt hastighet. Det tidigare uttaget var rätt kopplat, men långa uppvirade löståtar och inte särskilt snyggt gjort.

Av BIRDIE13
Skrivet av Spelkritik:

Bra förslag!

Mer statistik åt folket!
Sen vore det även trevligt att kunna köra tidigare dagar för oss som inte nöjer oss med 3 per dag

Av BIRDIE13

Vore även trevligt att se medeltiden på alla deltagare.

Skulle också önska att tiden inte startade direkt. Du skulle kunna lägga en overlay på spelet så att man inte kan se hur det ser ut innan, och när man klickar på den visas brädet samt tiden startar

Av BIRDIE13
Av BIRDIE13

#ShikakuOfTheDay #HARD230709
⏱️ 00:04:23
https://shikakuofthe.day

Mycket trevligt! Sitter ni på datorn och kör hard så funkar ju alltid CTRL +

Av BIRDIE13
Skrivet av HayWire:

Berätta gärna mer

Hittar inte exakt den guiden jag följde men den här verkar fungera https://www.alphr.com/bypass-windows-11-requirements/

Av BIRDIE13

Om än lite krångligt så går det att bypassa kraven för Windows 11. Kör själv Win11 på min gamla dator med i5 4690k

Av BIRDIE13
Skrivet av mrqaffe:

Där visas det ett problem för länken är 100Mbit och enligt det du beskrivit så är det väl i så fall inte fel på din hårdvara utan nått i nätet fram till din bostad.

Skrivet av madmax:

Detta lutar åt att felet sitter från din lägenhet till den access switch som nätägaren har i fastigheten. Kan vara att kabeln är skadad på sträckan och det är därför din router eller dator kan inte länka upp högre än 100 mbit.

Hade idag mitt 10e samtal med supporten hos Bredband2 och fick äntligen prata med någon som faktiskt kunde något annat än att bara instruera mig att köra bredbandskollen/speednet samt att kolla länkhastigheten på nätverksadaptern. Han satte sig in i problemet, ställde följdfrågor och funderade. Ringde även upp 5 minuter efter vårat samtal för att komplettera lite info så att han kunde göra ett ärende hos nätägaren som får kolla på problemet. Så tack L, nu kanske jag stannar hos er trots allt

Av BIRDIE13
Skrivet av madmax:

Går det att se vilken CAT det är på kabeln som går ut från din lägenhet?

Mycket bra tips! Lyckligtvis var det en CAT 6

Skrivet av Purrfected:

@BIRDIE13 Om du satt dina datorer till Speed 1 Gbps istället för Auto, så kan det ge skumma buggar som kan begränsa hastigheten.
Det gäller ju dock bara i just den länken så om din dator har 1 Gbps och din switch kör Auto, så kan det bli något knas där. Ska även sägas att det händer att man måste köra mismatch i speed för att få rätt hastighet, även om jag vill hävda att det är mer ovanligt. Inget av det är normalt, men ja, ovanligt och mer ovanligt ^^
Med iperf har du ju dock konstaterat att hastigheten internt fungerar bra.
Jag vill säga med nästan 100% säkerhet att portarna på switch och router är Auto/Auto för speed och duplex.
Frågan blir ju då om din ISP har Auto/Auto på porten som går till din bostad.
Det är en longshot, men kan vara något sånt som spökar, om de nu inte har någon shaping eller policing på som begränsar hastigheten.

Att jag kör 1 Gbps är endast iom denna felsökning. Innan stod de på Auto/Auto. Tack för ditt svar

Skrivet av wooprat:

Hade exakt detta problemet i en tidigare lägenhet!

När jag flyttade in beställde jag 500/500 men fick bara ut 100/100, kontaktade stadsnätet och de bad mig kontrollera min utrustning - jag visste att det inte var min utrustning men jag kontrollerade ändå genom att koppla direkt från väggen till datorn, när jag ändå hade supporten i telefonen. Supporten slog om till 1000/1000 för att se om det gjorde någon skillnad, ingenting.

Fick då svar att det antingen var kabeln upp till lägenheten eller väggdosan, de skickade ut en tekniker som konstaterade att det var väggdosan, dosan byttes ut den dagen efter kostnadsfritt.

Tack för ditt svar!

Skrivet av mrqaffe:

Det bästa är att helt enkelt läsa av vilken länkhastighet man har så slipper man gissa, det lär finnas uppgifter om länken nånstans.
Så här ser det ut i min router men hur det ser ut det skiljer beroende på routermodell.
https://i.imgur.com/wHjoztA.png
Gbit på internet så jag vet att den inkommande anslutningen elektriskt är som den ska.

https://i.imgur.com/tdR3qjO.png

Av BIRDIE13
Skrivet av Lorault:

Har du testat byta portar i väggen? Det bör finns två portar i väggen. För mig exempelvis är en port strypt till 100 Mbit men andra ger mig 250/250.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1441/0872/products/51yaRcnz...

Har tyvärr endast en port, men tack för tipset

Skrivet av Purrfected:

Tolkar det också som att du är låst till 100 från din ISP. Konstigt att de inte kan se att porten ev är ställd till Speed 100.

Men, om du vill vara helt säker, dra upp en iperf sever på en av dina datorer, mät värdet från den andra.

https://pupuweb.com/solved-how-setup-iperf-server-client-wind...

Testa både direkt i routern och med switchen.

Informationen om att du kan behöva betala tekniker är något de måste säga, så var det iaf när jag jobbade som bredbandssupport för många år sen.
Bara så det är, kan tyckas snålt, men många gånger man pratat med folk som tycker de är mer tekniska än de är, där felet varit något de gjort, så har man skickat ut en tekniker för ingenting. En gång gör ju inget, men händer det gång på gång, blir det mycket pengar.

Hur som helst, om iperf visar bra hastighet internt, så kan du ju dubbelkolla speed och duplex på wan porten i din router.
Den bör vara samma som ISPn kör, om de inte kör Auto/Auto, utan har den satt till 1000/Full, så kan det, inte vanligt, men då kan man få skumma problem som istället förhandlar en annan hastighet.

Kan ju även vara så att porten låst sig i någon bugg eller vad det nu kan vara, att få de o köra en shutdown på porten fram och tillbaka kan också hjälpa ibland.

Tack för tipset om iperf! Fick precis hem ett gigabit nätverkskort till min server också, så nu har jag tre datorer att verifiera allt med. Körde iperf servern på min PC som är kopplad direkt till routern. Servern går via switchen så jag fick med alla på en gång.
" 0.00-1.00 sec 100 MBytes 839 Mbits/sec". Med WAN porten menar du t.ex. PC in i WAN och sen vanligt port till servern för att göra testet?

Jag har Speed and duplex satt på 1Gbps satt på alla mina datorer. Är det något man behöver ändra i router och switch också?

Informationen där om teknikerkostnad förstår jag helt och hållet, men tyvärr gör det ju att jag tvekar också. Ska ringa Bredband2 imorgon igen och höra om det kan köra en shutdown på porten.

Skrivet av madmax:

Hur får du ditt internet levererat till ditt hem? Är det fiber och så att det sitter en CPE(fiber omvandlare), koppar med ett RJ45(ethernet uttag) eller Coax(3 hål i väggen uttag) på väggen/i skåpet?

Bor i lägenhet. Endast ett litet RJ45 uttag i väggen där kabeln går ut mot trapphuset.

Skrivet av mrqaffe:

Har du använt en kabel som ger Gbit länk mot routern när du kopplar i uttaget för inkommande så att du vet att kabeln har34 fungerande par, du bör annrs testa det så att du vet att kabeln inte glappar och bara ger en 100 Mbit länk.

Yes det är jag helt säker på. Har testat 3 olika 5E och en 6. Även verifierat dessa nu med iperf. Tack för tipset

Av BIRDIE13

Får inte ut rätt hastighet

Hej! Har lite problem med mitt nätverk. Jag har betalat för 250/250 i över 16 månader men får bara ut 100/100. Supporten under all kritik och jag vet inte vad mer jag kan göra. De kan skicka ut en tekniker men då riskerar jag att debiteras några tusen OM det skulle vara min egna utrustning.

Stationär: Z390 Aorus Maaster - Ska klara 1000
Laptop: HP ProBook 650 G4 - Ska klara 1000
Router: Netgear Nighthawk R7000
Switch Netgear GS108GE 8-Port Gigabit
Allt kablage är CAT5E

Kopplar jag datorerna rakt in i väggen visar Ethernet Status 100. Kopplar jag datorerna till routern så visar Ethernet Status 1000 (vilket jag tolkar som att mina utrustning är okej). Har ni några tips på hur jag ska gå vidare?

Av BIRDIE13
Skrivet av Maskaren:

Off topic.
Om du ska använda den som server rekommenderar jag nästan att du skippar grafikkortet och kör på den integrerade i processorn. Spara lite ström.

Jo det är planen. Vi får se hur CPUn orkar med Plex bara. I värsta fall får GPUn också vara med

Skrivet av jocke92:

Vad kör du för kabel till routern? Den kanske är dålig?

Alla övriga enheter fungerar som de ska, oavsett vilken port på routern eller vilken kabel jag kör. Det är endast den gamla PCn som ska bli server som strular

Av BIRDIE13

Fungerade ett tag därefter slutade även gamla routern att fungera med den PCn. Testade med en tredje PC och all funkade klockrent.
Har lyckats få igång det i några minuter åt gången, och en gång lite längre så att jag han köra alla uppdateringar för windows. Dessvärre löste inte det någonting. Stängde av IPv6 men det var nog bara en tillfällighet att det hoppade igång en stund.

Av BIRDIE13
Skrivet av Sions:

Om du öppnar kommandotolken (cmd.exe) och skriver ipconfig
Får du någon ip på datorn?
Om inte kolla att dhcp är på i nätverksinställningar.
Alternativt sätt fast ip adress, samma ip range som resten av wifi enheterna.

Testa pinga routern.
Om det fungerar kolla vilken dns du här, ev ändra 8.8.8.8

Får ingen ip såvida jag inte sätter en manuellt. Men det gör ingen skillnad i totalen. Visas inte i routern
Har testat 8888, 1111 och auto som DNS´, ingen skillnad.

Skrivet av prod01:

Ladda hem drivisar för moderkortet o installera?

https://www.asus.com/se/motherboards-components/motherboards/...
Den under LAN är den enda jag laddat ner från Asus. Ingen skillnad

Fick även tips i Discorden att dels försöka ansluta till routern, vilket inte gick men även att boota Ubuntu. Tyvärr ingen anslutning där heller. Ska man anta att nätverkskortet plötsligt gett upp?

EDIT: Installerade om drivrutinerna ännu en gång och märkte att under de första 30-60 sekunderna så kan jag se den i routerns anslutna enheter. Går däremot inte att från den PCn komma åt routern

EDIT2: Bytte till en gammal skit-router och nu fungerar det helt plötsligt, så det var ju skönt. Då är ju bara frågan vad som felet är med den jag i vanliga fall använder.

Av BIRDIE13

Inget nätverk efter ominstallation - Hjälp med felsökning

Nyligen köpt ny dator och tänkte att min gamla ska få agera server här hemma. Asus Z97-A, i5 4690k, 970, 16GB ram och 512gb SSD. Routern är en Netgear Nighthawk R7000. Wifi och andra trådanslutna enheter fungerar felfritt.

Bestämde mig för att testa Windows 11 genom at bypassa TPM2.0. Allt går smidigt förutom att jag inte kan komma åt internet. Gör en ominstallation till 11 och samma sak igen. Tänker att det kanske har med att maskinen inte stödjer 11 egentligen så kör in Windows 10 igen istället men det är samma sak där. Kört ett par ominstallationer till men problemet kvarstår.

  • Har startat om routern och trippelkollat kablarna

  • Kollar jag loggen i routern så ser jag att mac-adressen dyker upp, men ingenting under anslutna enheter

  • Har installerat om nätverksadaptern (Intel R Ethernet Connection (2) i218-V)

  • Har startat om datorn i felsäkert läge med internetåtkomst

  • Har kört Network & Internet/Network reset

  • Diverse kommandon i cmd

Jag har nu slut på alternativ, och hur jag än försöker söka mig fram så är det bara samma återkommande lösningar som jag redan testat.

Network status visar följande:
No Internet access
Your device is connected, but you might not be able to access anything on the network

Testar gladeligen alla tänkbara lösningar ni kan komma på. Lagt snart 20 timmar på detta. Hojta gärna till om jag missat någon väsentlig information.

Kan även göra det via sweclockers discord för snabbare felsökning. Ni hittar mig under samma alias och jag ser till att posta lösningen här sen.

#########################################

Lösning: Köpte ett begagnat nätverkskort på en secondhand för 10kr och det funkade utmärkt!