Inlägg

Inlägg som BIRDIE13 har skrivit i forumet
Av BIRDIE13
Skrivet av Ebbing:

Sitter också och kollar på MSI:n, och med tanke på vad man får i den så måste 17999 anses som ett väldigt bra pris. Det beror säkerligen på att dom ska fasa ut dessa modellerna nu med tanke på de nyare RTX korten.
Det som gör att jag är lite kluven är att många inte verkar uppskatta byggkvaliteten pga mycket flex i chassit och även att den blir väldigt varm och får thermal throttel. Fast det kan man kanske undvika om man undervoltar cpun.
Det kliar väääldigt mycket i köparmen.

Skickades från m.sweclockers.com

Precis, priset känns väldigt lågt för vad man får. Själv har jag inte direkt något behov av att vänta in de nya korten. Däremot ser jag att vissa börjar rulla ut 9e generationen CPU, är det något man bör ha i åttanke? Samt att fler modeller med denna generations GPU kommer att bli billigare nu när sommarreorna strax drar igång.

Finns många bra youtubers som gjort videos om denna modell. Flexet i chassit kan jag leva med, verkar inte vara en dealbreaker. Att ha den i knät ska funka bra så länge man inte gör något allt för krävande och 1070in går igång (indikeras med dioden under Power-knappen).

Skrivet av Ebbing:

Hade en Msi gs73 förra året som jag var väldigt nöjd med, men fick sälja pga att jag behövde få loss cash snabbt. Den var lite större och tyngre på 2.2 kg men det var inga problem att ligga i soffan och ha den i knäet vid slösurf och Youtube-tittande.
Gillade laptopen skarpt och förutom onödig bloatware som kommer med msi datorer så gillar jag deras laptops bättre än Asus.
Är som sagt också väldigt sugen på att slå till på denna. Känns som ett riktigt bra pris för vad man får i den.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för svar! Jag slår nog till senare idag om jag inte hittar något bättre alternativ.

Av BIRDIE13

Jämför man mot andra laptops så verkar MSI'n vara för bra för att vara sann. Missar jag någonting eller är det bara att slå till?

Av BIRDIE13

Laptop för gaming, videoredigering och soffsurfing - 2 alternativ

Hej!
Går i tankarna att gå över från stationär till bärbar. Har kollat ut dessa två som dessutom verkar ha bra deals just nu.

Razer Blade 15 (RZ09-02705N75-R3N1) - 14 990 kr
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4976092

MSI GS65 Stealth Thin 8RF-013NE - 17 990 kr
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4761523

Jämför man dessa två så känns MSI'n mycket mer prisvärd. Mer grafikminne, dubbla ramminnet, något lättare, 144hz, dubbelt så stor SSD. Dock till ett något högre pris.

Spelar inte extremt mycket längre, men vill ha möjligheten.
Börjat lite smått med videoredigering och vill därmed ha en framtidssäker laptop för detta ändamål.
Vill även kunna sitta i soffan och slösurfa, hur "skön" är en laptop på 2kg att ha i knät? Blir en gaminglaptop varmare än en vanlig surflaptop, även om det är en high-end? Är dessa datorer "smidiga" att släpa runt?

Ni som gjort denna övergång, vad ska man tänka på? Funkar det okej att spela på en 15,6" skärm (CSGO, PUBG m.m)? Har en 144hz bildskärm att använda, men blir gärna av med den.

Övriga tankar och tips uppskattas!

MVH
BIRDIE13

Av BIRDIE13

Tangentbord: Logitech G910 Orion Spectrum
Resultat: THE QUICK BROWN FOX JUMP OVER THE LAZY DOG

Mänskligt fel
Resultat2: THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG

Av BIRDIE13

Upplevde samma sak som dig så det kan ju vara värt att testa:

Jag bytte nyligen mus från en Deathadder till en Logitech. Upplevt lagg trots god FPS utan drops efter bytet. Alltid kört på 400 DPI vilket aldrig varit ett problem förut, men nu visade sig att det var det. Musmattan och nya musen verkade inte vilja lira ihop på 400. Bytte upp till 800 och justerade om muskänsligheten efter det. Flyter på som innan bytet och inga tecken på lagg längre.

Av BIRDIE13

Samsung Galaxy Watch 46mm med silvrigt stålarmband. Använder den mest för att ha alarm på morgonen, samt för att se tiden

Av BIRDIE13

Jag köpte en Synology NAS och en Nvidia Shield för att köra Plex och en massa annat. Enkelt att sätta upp och har fungerat klockrent. Kan transcoda ca. 3-4 1080p till mina vänner utan problem. Funkar även fint för 4k. Värt att kolla upp. Självklart går det att komma undan billigare, men med enkelheten i åtanke var det ett klockrent val för min del

Av BIRDIE13
Skrivet av Fiskenlars:

Red Alert 3
KM*GA-TFHRL-JXG5F *=I

Hoppas dom kommer till användning.

Snodde denna. Haft i min Wish-list ett bra tag så det var mycket trevligt! Tackar

Av BIRDIE13

Det där är i nvidias. Om det går att stänga av så är det i Geforce Experience du gör det. Gissar på att det är "Instant Replay" som ligger på, dvs att programmet konstant spelar in och om du klickar på (Default) ALT+F10 så spar du ett klipp med de senaste X minutrarna.

Återkom gärna hur du löser problemet om det är fler i framtiden som undrar

Av BIRDIE13

Klicka med vänster musknapp, håll kvar och dra ut dem från fältet

Av BIRDIE13

Följt tråden och youtubekanalen så länge jag kan minnas. Mycket trevligt! Spelat en hel del tibia i mina dagar och anmäler mig precis som ovanstående som frivillig att delta i de stängda alphatesten om du söker fler

Keep up the good work!

Av BIRDIE13

Jag har inte räknat antalet skott som avlossades mot mig än, men är väldigt imponerad över hur många skott man kan missa!

Av BIRDIE13

"Använd rabattkoden 800SONY1000 i kundvagnen och spara 800 kr på den här produkten. Gäller till och med 8. april 2018."

https://www.komplett.se/product/952623/tv-ljud-bild/horlurar/...

Av BIRDIE13

Aldrig handlat, men du kan ju alltid googla efter omdömen

Är samma bolag
https://se.trustpilot.com/review/allposters.se
https://se.trustpilot.com/review/www.allposters.co.uk

Av BIRDIE13

Jag köpte en Synology DSJ216Play för samma ändamål som du har. Kör alla filmer via Plex Media Server.
Hårddisk ingår inte. Rekommenderar WD Red
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3325891

Av BIRDIE13

Har själv ett G933 och är i talande stund sjukt nöjd. Bra ljud, 12h batteritid, programmerbara knappar och sitter väldigt skönt. Inköpspris 1500kr

Har dock kantats av ett speciellt jobbigt problem (som många andra även har om man läser runt lite), och det är att det stänger av sig och startar om lite när som helst. Ibland 1 gång per dag och ibland var och varannan minut. Har installerat om mjukvaran, följt en jädrans massa guider och försökt lösa det själv. Var inte förens nu i mellandagarna som jag fick tips om att flytta min router om den stod nära USB-sändaren till headsetet. Flyttade routern 3m och nu är ALLA problem jag haft helt bortblåsta. Det var alltså störningar i 2.4-ghz bandet som gjorde det.

Har tampats med problemen i nästan 1,5 år men trots det ångrar jag inte köpet nu när det är löst. Rekommenderas

EDIT: Bra ljud är ju såklart relativt. Men väldigt bra för gaming, går att EQa och köra egna presets kopplade till spel/program och låter okej över alla frekvenser

Av BIRDIE13

Borde inte vara kabeln även om du har en DP med version 1.1
https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#Resolution_and_refr...

Av BIRDIE13

Mitt fungerar helt felfritt nu, efter 1,5 år med avstängningar m.m. Flyttade routern som stod ovanpå min PC till några meter ifrån istället. Inte lagt av en enda gång nu på en vecka, innan var det minst 5-10 gånger om dagen.

Skönt i alla fall. Då slipper man köpa nytt HS

Av BIRDIE13
Skrivet av d3rrty:

sant men glöm inte bort MP...

har visserligen sina fel men är (tycker jag) riktigt kul.
Har aldrig tidigare lagt så mycket speltid på MP som på detta COD.

Skrivet av Soldierofwar1985:

@BIRDIE13:

Kan hålla med om att det är lite saftigt för 5 timmars singleplayerkampanj... Men du får inte glömma bort multiplayer och alla upplåsningar av vapen, tillbehör och sikten etc! Det är säkert 200-300 timmar till!

Var inte så tydlig, menade multiplayer läget. Har uppskattat MP extremt mycket i tidigare spel men tyckte detta var totalt värdelöst Ger SP en chans när ilskan lagt sig (köpte vid release )

Av BIRDIE13
Skrivet av Soldierofwar1985:

Fråga:

Har alla COD spel installerade på datorn + massa annat. Funderar även på att köpa detta COD för att spela det. Frågan är: Jag har 150 gb kvar på min hårddisk. Räcker detta utrymme för COD WW2?

Det räcker, men i ärlighetens namn hade jag hellre fyllt utrymmet med kattbilder än med detta COD-spel 600kr för 5 timmars speltid var en tråkig investering